sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Tour de France Ranskan ympäriajo 2018, Gerraint Thomas voitti



Last edit 29.7.2018 klo  23:55

Pyöräilyn Ranskan ympäriajo Tour de France 2018 ajettiin 7.7 - 29.7.2018, tämä oli editoituva ja päivittyvä postaus. Viimeisenä päivänä ajettiin Pariisiin, alla SKY:n väkivahva joukkue..

SKY:n walesilainen Gerraint Thomas oli varmistanut jo kokonaiskilpailun voiton, SKY-talli oli paras, kun Froomella ei ollut vire kohdilla, Gerraintilla oli. Bora-Hansgrohin slovakki Peter Sagan vei kirikilpailun voiton, mäkikilpailun voiton Quick Step Floorsin Julian Alaphilippe, sekä nuorten kilpailun voiton AG2R La Mondilaen ranskalainen Pierre Roger Latour, sekä joukkueiden Movistar.Viimeisen etapin voitti Emiratesin norjalainen Alexander Kristoff.

Lopputilanne 21/21
Keltainen 
1. Gerraint Thomas Britannia, SKY 83h 17min 13 s
2. Tom Dumoulin Hollanti Sunweb + 1 min 51 s
3. Chris Froome Britannia SKY + 2 min 24 s

Vihreä
1. Peter Sagan, Slovakia, Bora-Hansgroh 467 p
2. Alexander Kristoff, Norja Emirates 196 p

Mäkipaita 
1. Julian Alaphilippe, Ranska, Quick Step -Floors 170 p.
2. Warren Barguil, Fortunei - Samsic, Ranska 91 p
Nuoret
1. Pierre Roger Latour Ranska, AG2R La Mondiale
Tallit
1. Movistar


Ennakko 2018
Pyöräilyn Ranskan ympäriajo 2018 Tour de France alkaa lauantaina 7.7.2018, kisa päättyy sunnuntaina 29.7.2018. Etappeja on 21, ja kokonaismatka on 3351 km. Etapeista 8 on tasamaan etappia, 5 mäkistä, 6 vuoristoetappia ja 1 henkilökohtainen ja 1 joukkue aika-ajo. Matka alkaa tänä vuonna Ranskasta ja päättyy Pariisiin. (Etapeista alla enemmän).

Tallit
Talleja on ainakin seuraavat: AG2R La Mondiale, Astana, Bahrain Merida,  BMC, Bora -Hansgrohe, Cofidis, Dimension Data, Direct Energie, Drapac-Cannondale, FDJ, Lotto NL-Jumbo, Lotto Soudal,  Movistar, Katusha -Alpecin, Quick-Step Floors, SKY, Sunweb, Trek Segafredo  sekä UAE Abu Dhabi.

Ajajat
SKY-tallista starttaa kaikkien ympäriajojen hallitseva mestari britti Chris Froome, ja hänen tukensa vahva ja lojaali Woet Poels sekä  Criterium du Dauphine 2018 voittaja  Gerraint Thomas. Mäkipaidan viime vuonna voittanut Warren Barquil starttaa, sekä Sunwebistä Hollannin Tom Dumoulin. Movistarista starttaa Kolumbian Nairo Quintana. Mitchelton Scotista starttaa Adam Yates, BMC:n tähti on Richie Porte (keskeytti). Dimension Datassa starttaa kiritykki Mark Cavendish (keskeytti). Quick Stepissä ajaa Bob Jungels, Vincenzo Nibali (keskeytti) ajaa Bahrainin Teamissa, Emiratesisssa ajaa Dan Martin (oli yritteliäin kuski) ja AG2R:ssä ajaa Romain Bardet

Yhteistilanteen johtaja pitää Ranskassa keltaista paitaa, mutta myös sprintterit taistelevat vihreästä paidasta ja mäkimiehet pallopaidasta.



Viime vuonna 2017 Tourin voitti Christopher Froome, joka voitti myös Espanjan ympäriajon Vueltan 2017, ja Italian ympäriajon Giron 2018, eli hän on hallitseva mestari kaikissa suurissa ympäriajoissa



Le Tourin 2018 etapit (alla tiivistelmäni)
1. Lauantaina 7.7 Noirmoutier-en-l'Île - Fontenay-le-Comte, tasamaa, 201 km

Avausosuuden kirin voitti Quick-Step Floorsin kolumbialainen Fernando Gaviria toiseksi jäi Slovakian Peter Sagan, joka edustaa Bora-Hansgroh -tallia. Huiput jäivät noin 50 sekuntia.

2. Sunnuntai 8.7 Mouilleron-Saint-Germain - La Roche-sur-Yon, tasamaa 182,5 km.
Toisen osuuden loppua haittasi kirimiesten epäonni. Kittelillä puhkesi rengas, ja Gaviria oli mukana kolarissa, mutta Peter Sagan voitti etapin. Aiemmin etapilla Sylvain Chavanel oli irti ja vei välikirin. Pääjoukosta Peter Sagan oli välikirissä  toinen ja Fernando Gaviria kolmas.
Peter Sagan on johtajan keltaisessa paidassa.

3. Maanantai 9.7: Choletissa, joukkueaika-ajo 35,5 km, suhteellisen tasainen
Maalissa nopein on  BMC ajalla 38:46, SKY jää 4 sekuntia, Quick Step 8 sekuntia ja Mitchelton Scott 9 sekuntia. Hyvin maltilliset erot, joskin keltapaita Sagan sippaa Boran joukkueessa, ja menettää keltaisen paidan.  BMC:n Greg Van Avermaet keltaiseen

4. Tiistai 10.7: La Baule - Sarzeau, 195 km, tasamaa

Heti irtiottoyritys, jossa kaksi ajajaa Cofidiksesta, ja kaksi muista talleista eli Guillaume Van Keirsbulck (Wanty), Jérôme Cousin (Direct Energie), sekä Cofidiksesta Dimitri Claeys ja Anthony Perez. Maaliin 100 km, ja irtiotto on viiden minuutin luokkaa.

Irtiotto ajettiin kiinni  kilometri ennen maalia ja Gaviria voitti, Sagan oli toinen ja Greipel oli kolmas. Paitatilanne ennallaan Avermaet keltaisessa, Sagan vihreässä.

5. Keskiviikko 11.7 Lorient - Quimper, 204,5 km, mäkinen
Tänään oli tasamaaetappi, joka päättyi mäkeen. Irti oli seitsemän miestä, mutta heidät ajettiin kiinni, ja viimeisessä ylämäessä kiriteltiin kunnolla, mutta Bora-Hansgrohin Peter Sagan voitti enen Colbrellliä.  BMC:n Greg Van Avermaet jatkaa keltaisessa, Sagan vihreässä, erot ovat pieniä.

6. Torstai 12.7: Brest  - Mûr de Bretagne Guerlédan, 181 km, mäkinen
Irtiottoon ryntäävät Laurent Pichon Fortuneo-Samsic -tallista,  Cofidiksestä Anthony Turgis, Wantysta Dion Smith sekä Direct Energiasta kaksi ajuria Damien Gaudin ja Fabien Grellier. Irtiotto ei kuitenkaan pidä. Tom Dumoulinilta puhkeaa rengas 5 km ennen maalia,ja hän saa tappiosekunteja. Emiratesin irlantilainen Dan Martin repii lopussa eroon muista, ja voittaa etapin. Ranskalainen Latour (nimi on enne) jää sekunnin, ja muut huiput 3 sekuntia. Greg van Avermaet pitää keltaisen paidan.
BMC:n Greg Van Avermaet johtaa, SKY:n Gerraint Thomas on jäänyt vain 3 sekuntia, Tejay van Garderen on kolmas. Tourin sivuilla on listattu suosikkien sijoitukset
7. Rigoberto Uran, 0’45’’
8. Alejandro Valverde, 0’51’’
10. Jakob Fuglsang, 0’53’’
11. Richie Porte, 0’53’’
12. Mikel Landa, 0’55’’
13. Adam Yates, 1’02’’
14. Chris Froome, 1’02’’
16. Vincenzo Nibali, 1’08’’
17. Primoz Roglic, 1’17’’
19. Tom Dumoulin, 1’23’’
21. Dan Martin, 1’27’’
23. Romain Bardet, 1’45’’
27. Nairo Quintana, 2’10’’


7. Perjantai 13.7: Fougères - Chartres, 231 km, tasamaa
Tasamaa etappi, mutta erittäin pitkä. Yksinäinen mies Wantyn Yoann Offredo on 7 minuutin irtiotossa. Tämä ei tule kestämään. Froomella on satulan kanssa ongelmia.

Massakiriin mennään ja Sagan on varsin kaukana vielä 2 km:a maalista, ja  voittoon pinnistää Dylan Groenenwegen Lotto NL Jumbo tallin hollantilainen ennen Gaviriaa, ja Sagania. Skoda lienee pääsponsoreita.

Paitatilanne ennallaan.
Keltainen
1. Greg van Avermaet Belgia, BMC 28 h 19 min  25 sekuntia
2. Gerraint Thomas Britannia, SKY - 6 sekuntia
Vihreä
1. Peter Sagan, Slovakia Bora-Hansgroh 234 p
2. Fernando Gaviria Kolumbia Quick Step -Floors 213 p
Joukkueet
1. Quick Step -Floors
Nuoret
1. Soeren Kragh Andersen, Norja Sunweb
Mäkipaita
1. Toms Skuijins, Latvia, Trek-Segafredo 6 p.


8. Lauantai 14.7: Dreux - Amiens Métropole, 181 km, Tasamaa
Irtiotot ajetaan kiinni lopullisesti,kun 6 km on jäljellä, mutta Phil Gilbertillä oli oma veto tämän jälkeen. Kärkijoukko ajoi lopun vauhdikkaasti kun Emiratesin Dan Martin kaatui jo aiemmin, ja jäi lopulta noin minuutin.
Loppukirissä Sagan avaa ensin. Greipel ja Gaviria nojailevat toisiinsa, ja voittoon ajaa toistamiseen Dylan Groenenwegen Lotto NL Jumbo -tallin hollantilainen ennen Greipeliä, Gaviriaa, ja Sagania. Paitatilanne ei muutu.
Keltainen
1. Greg van Avermaet Belgia, BMC
2. Gerraint Thomas Britannia, SKY - 6 sekuntia

Vihreä
1. Peter Sagan, Slovakia Bora-Hansgroh
2. Fernando Gaviria Kolumbia Quick Step -Floors

9. Sunnuntai 15.7: Arras Citadelle - Roubaix, 156,5 km, mäkinen.
Irtiotossa peräti kymmenen miestä Omar Fraile (Astana), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Patrick Tolhoek (LottoNL-Jumbo), Jérôme Cousin, Damien Gaudin ja Lilian Calmejane (Direct Energie), Chad Haga (Sunweb), Olivier Le Gac (Groupama-FDJ), Reinhardt Janse van Rensburg (Dimension), Nicolas Edet (Cofidis) Jäljellä 100 km, ja etumatka on 3 minuuttia.  Dumoulinille sattuu rengasrikko.

Nyt ajetaan "pikku tietä" ja Froome kolarissa 45 km ennen maalia. Myös Landa kolaroi. Kun 25 km on jäljellä kaksi miestä Gaudin ja Janse van Rensburg ovat irti. Ajetaan kiinni, mutta koko ajan on joku irti, ja lopuksi kolmikko Degenkolb, Van Avermaet ja Lampaert kirivät voitosta ja Degencolb on ykkönen. Greg van Avermaet vahvistaa otettaan keltaisesta paidasta, tallikaveri Richie Porte on joutuniut keskeyttämään. Sagan kirii viidenneksi, eli hän on vihreässä.
Etappi.
1. John Degenkolb
2. Greg Van Avermaet
3. Yves Lampaert
4. Philippe Gilbert
5. Peter Sagan
Keltainen
1. Greg van Avermaet Belgia, BMC 36 h 07 min 17 s
2. Gerraint Thomas Britannia, SKY -43 sek

Vihreä
1. Peter Sagan, Slovakia Bora-Hansgroh 299 p
2. Fernando Gaviria Kolumbia Quick Step -Floors 218 p

Maanantai 16.7: Ensimmäinen lepopäivä Annecyssä.

10. Tiistai 17.7: Annecy - Le Grand-Bornand, 158,5 km, vuori

Viisi vuoren rinnettä, loppu alamäkeä, eli rankka, joskaan ei pitkä vuorietappi. Yllättäen keltapaita Greg van Avermaet on irtiotossa. Oletukseni on, että ennakkosuosikit taistelevat voitosta. Irtiotto pitää, ja Avermaetkin on edellä huippuja, alamäkiosuus, nousu, ja pitkä alamäki jäljellä, eli 23 km Julien Alaphilippe Quick Stepistä kärjessä, siiten Taaramäe ja Pauwels, sitten Avermaetin rýhmä. Huiput 5:43 jäljessä. Viimeinen ylämäki ja alamäki.

Päivän sankari on Julian Alaphillippe joka voittaa ennen Jon Insausti-Izagirrea ja Taaramäe'tä. Greg van Avermae ja Pauwels tulevat sitten, ja vankistaa johtoaan keltapaitaan. Huiput tulevat puolentoista minuuttia van Avermaetin jälkeen, mutta Bob Jungels ja varsinkin Rigoberto Uran putoavat vielä enemmän.

Tilanteet 10/21
Keltainen 
1. Greg van Avermaet Belgia, BMC,  40h 34' 28
2. Gerraint Thomas Britannia, SKY - 2' 22"
3. Alejandro Valverde, Espanja, Movistar 3' 10"

Vihreä
1. Peter Sagan, Slovakia Bora-Hansgroh 319 p
2. Fernando Gaviria Kolumbia Quick Step -Floors 218 p

Mäkipaita
1. Julian Alaphilippe, Ranska, Quick Step -Floors, 41 p.
2. Rein Taaramäe Viro, Direct Energie 28 p
3. Serge Pauwels Begia Dimension Data 24 p

Joukkueet

1. Quick Step -Floors

Nuoret
1. Pierre Roger Latour Ranska, AG2R La Mondiale 40h 45' 27''

11. Keskiviikko 18.7: Albertville - La Rosière Espace San Bernardo, 108,5 km, Vuori.

Lyhyt etappi, mutta kolme kuvan vuorta kiivettävänä, ja maali on huipulla
Irtiottoporukka, jossa Sagan mukana, mutta hän jättäytyy heti otettuaan 20 kiripistettä. Kahdeksan ajajaa keulassa  Romain Sicard (Direct Energie), Julian Alaphilippe (Quick Step), Damiano Caruso ja Tejay van Garderen (BMC), Warren Barguil (Fortuneo), Pawel Poljanski (Bora), Anthony Perez sekä Dani Navarro eli BMC ei aio suojata keltaista paitaa, sillä nyt ajetaan Tejaylle? Irtiottoryhmä paisuu 31:teen ajajaan, kun kukaan ei halua vetää pääjoukossa?

Lopussa SKY:n britti Gerraint Thomas spurttaa pyyhkäisee Mikel Nieven ohi, voittaa etapin, ja pukee päälleen keltaisen paidan. Toiseksi pinnistää Sunwebin hollantilainen Tom Dumoulin, ja kolmanneksi tulee SKY:n britti Chris Froome.

Tilanteet 11/21
Keltainen 
1. Gerraint Thomas Britannia, SKY 44 h 06 min 16 s
2. Chris Froome Britannia SKY + 1 min 25 s
3. Tom Dumoulin Hollanti Sunweb + 1 min 14 s

Vihreä
1. Peter Sagan, Slovakia, Bora-Hansgroh 339 p
2. Fernando Gaviria Kolumbia, Quick Step -Floors 218 p

Mäkipaita 
1. Julian Alaphilippe, Ranska, Quick Step -Floors 61 p.
2. Serge Pauwels Belgia,Dimension Data  24 p
3. Warren Barguil, Fortunei - Samsic, Ranska 40 p
4. Rein Taaramäe Viro, Direct Energie 36 p

Joukkueet
1. Movistar

Nuoret
1. Pierre Roger Latour Ranska, AG2R La Mondiale 44h 18' 02''

12. Torstai 19.7 Bourg-Saint-Maurice Les Arcs - Alpe d'Huez, 175,5 km.
Vuori 121 km:n kohdalla 29 km:n "rinne". Gerraint Thomas on siis keltaisessa, ja SKY joutuu vetohommiin, ja suhteellisen hyviä ajajia on irti, kuudentena oleva Steven Kruijswijk (+2’40”), Alejandro Valverde (+4’28”), Ilnur Zakarin (+4’58”), ja eilen lopussa hyytynyt Mikel Nieve (+5’21”), mäkipisteitä hamuava Serge Pauwels (+10’30”), joskin irtiotossa on mäkuipaitaa pitävä Alaphilippe sekä nuorten kilpailussa johtava  Latour (+11’46”). Hupulta seuraavat kärkimäkipisteet eli Julian Alaphilippelle 20 p,  Warren Barguilille 15 p sekä Serge Pauwelsille 12 p. Gerraint Thomaksen ryhmä runsaan kolmen minuutin päässä.Nyt hollantilainen Steven Kruijswijk on yksin irti, ero Gerraint Thomakseen on yli kuusi minuuttia, kun matkaa ruutulipulle on 48,3 km.
Lopulta ykkönen on ykkönen, eli Gerraint Thomaa voittaa etapin, ja vahvistaa johtoaan, sillä Tom Dumoulin jää kaksi sekuntia, Bardet 3 sekuntia, Froome neljä sekuntia, ja Mikel Landa 7. Gerraint Thomas johtaa Froomea 1 min 39 s, ja Dumoulinia 1 min 50 s.
Kirikilpailun kakkoseksi nousi keskeytysten vuoksi Kristoff

Tilanteet 12/21
Keltainen 
1. Gerraint Thomas Britannia, SKY 49h 24min 43's
2. Chris Froome Britannia SKY + 1 min 39 s
3. Tom Dumoulin Hollanti Sunweb + 1 min 50 s
4. Vincenzo Nibali, Italia, Bahrain-Merida + 2 min 37 s
5. Primoz Roglic, Slovenia, Lotto Jumbo NL +2 min 46 s
6. Romain Bardet, Ranska AG2R +3 min 7 s
7. Mikel Landa,Espanja, Movistar +  3 min 13 s

Vihreä
1. Peter Sagan, Slovakia, Bora-Hansgroh 339 p
2. Alexander Kristoff, Norja Emirates 129 p

Mäkipaita 
1. Julian Alaphilippe, Ranska, Quick Step -Floors 84 p.
2. Warren Barguil, Fortunei - Samsic, Ranska 70 p
3. Serge Pauwels Belgia,Dimension Data   63 p

Nuoret
1. Pierre Roger Latour Ranska, AG2R La Mondiale

13. Perjantai 20.7 Bourg d'Oisans - Valence, 169.5 km - tasainen.
Neljän miehen hento irtiotto eli Scully, De Gendt, Schär ja Claeys. Eurosportin selostaja veikkaa, että SKY ajaa Chris Froomelle, voi pitää paikkaansa, itse luulin, että Gerraint Thomas yrittäisi nyt voittaa, ja siihen olisi tallin lupa. Loppukirikamppailuksi menee, ja Quick Stepin Phil Gilvert yrittää pitkällä kirillä, mutta ei jaksa. Peter Sagan voittaa, Alexander Kristoff on kakkonen. Paita tilanne on entinen. Nibali on keskeyttänyt.

Tilanteet 13/21
Keltainen 
1. Gerraint Thomas Britannia, SKY 53h 10min 38s
2. Chris Froome Britannia SKY + 1 min 39 s
3. Tom Dumoulin Hollanti Sunweb + 1 min 50 s
4.  Primoz Roglic, Slovenia, Lotto Jumbo NL +2 min 46 s
5. Romain Bardet, Ranska AG2R +3 min 7 s
6. Mikel Landa,Espanja, Movistar +  3 min 13 s

Vihreä
1. Peter Sagan, Slovakia, Bora-Hansgroh 398 p
2. Alexander Kristoff, Norja Emirates 170 p

Mäkipaita 
1. Julian Alaphilippe, Ranska, Quick Step -Floors 84 p.
2. Warren Barguil, Fortunei - Samsic, Ranska 70 p
3. Serge Pauwels Belgia,Dimension Data   63 p

Nuoret
1. Pierre Roger Latour Ranska, AG2R La Mondiale 53h 27min 19s


14. Lauantai 21.7 Saint-Paul-Trois-Châteaux - Mende, 188 km - mäkinen
Irtiotto oli menestykseskäs. Omar Freile vei etapin, Julian Alaphilippe oli toinen, Stuyeven kolmas ja 12 sekuntia jäänyt Peter Sagan oli neljäs. Paita tilanne on entinen. Nibali on keskeyttänyt.

Tilanteet 14/21
Keltainen 
1. Gerraint Thomas Britannia, SKY 58h 10min 44s
2. Chris Froome Britannia SKY + 1 min 39 s
3. Tom Dumoulin Hollanti Sunweb + 1 min 50 s
4.  Primoz Roglic, Slovenia, Lotto Jumbo NL +2 min 46 s
5. Romain Bardet, Ranska AG2R +3 min 7 s
6. Mikel Landa,Espanja, Movistar +  3 min 13 s

Vihreä
1. Peter Sagan, Slovakia, Bora-Hansgroh 437 p
2. Alexander Kristoff, Norja Emirates 170 p

Mäkipaita 
1. Julian Alaphilippe, Ranska, Quick Step -Floors 90 p.
2. Warren Barguil, Fortunei - Samsic, Ranska 70 p
3. Serge Pauwels Belgia,Dimension Data   63 p

15. Sunnuntai 22.7: Millau - Carcassonne, 181.5 km - mäkinen
Tämä ajetaan ennen lepopäivää, ja Lilian Calmejane on yksin irti, noin minuutin päässä on ryhmä, jossa on Sagan, pääjoukko tai porukka missä on keltapaita Gerraint Thomas on kuuden minuutin päässä. Kärkipaikka vaihtuu Calmejane hyytyy, nyt kärkeen kirmaa Rafal Majka, mutta tilanne elää, viimeistä nousua poljetaan, mutta maali ei ole mäen päällä. Lopulta kärki vaihtuu, lopulta Astanan tanskalainen  Magnus Cort Nielsen voittaa ennen  Bahrain Meridan espanjalainen Ion Izaguirreä ja Trek Segafredon hollantilaista Bauke Mollemaa
Paitatilanne on entinen.
Tilanteet 15/21
Keltainen 
1. Gerraint Thomas Britannia, SKY 62h 49min 47s
2. Chris Froome Britannia SKY + 1 min 39 s
3. Tom Dumoulin Hollanti Sunweb + 1 min 50 s
4.  Primoz Roglic, Slovenia, Lotto Jumbo NL +2 min 46 s
5. Romain Bardet, Ranska AG2R +3 min 7 s
6. Mikel Landa,Espanja, Movistar +  3 min 13 s

Vihreä
1. Peter Sagan, Slovakia, Bora-Hansgroh 452 p
2. Alexander Kristoff, Norja Emirates 170 p

Mäkipaita 
1. Julian Alaphilippe, Ranska, Quick Step -Floors 92 p.
2. Warren Barguil, Fortunei - Samsic, Ranska 70 p
3. Serge Pauwels Belgia,Dimension Data   66 p

Tallit
1. Movistar
2. Bahrain Merida +7 min 10 se
3. SKY +42min  22 s

Nuoret
1. Pierre Roger Latour Ranska, AG2R La Mondiale 63 h 07 min 15 s
2. Guillaume Martin Ranska Wanty +2 min 27 s

Maanantai 23.7: Toinen lepopäivä Carcassonessa.

16. Tiistai 24.7: Carcassonne - Bagnères-de-Luchon, 218 km pitkä vuorietappi
Irtiotto, etapilla tauko, kun oli mielenosoitus tukiaisten leikkauksia vastaan, ja kyynelkaasua oli ilmassa? Etapilla irtiottoja, ja lopultra vahvin oli toisen ekrran peräkkäin mäkikiripaidan omistaja Julian Alaphilippe, ennen Gorka Izaguirrea, joka jäi 15 sekuntia, kuten Adam Yatesikin, joka oli kolmas, Bauke Mollema jäi myös 15 sekuntia.
Paitatilanne on entinen.
Tilanteet 16/21
Keltainen 
1. Gerraint Thomas Britannia, SKY 68h 12min 01 s
2. Chris Froome Britannia SKY + 1 min 39 s
3. Tom Dumoulin Hollanti Sunweb + 1 min 50 s
4.  Primoz Roglic, Slovenia, Lotto Jumbo NL +2 min 46 s
5. Romain Bardet, Ranska AG2R +3 min 7 s
6. Mikel Landa,Espanja, Movistar +  3 min 13 s

Vihreä
1. Peter Sagan, Slovakia, Bora-Hansgroh 452 p
2. Alexander Kristoff, Norja Emirates 170 p

Mäkipaita 
1. Julian Alaphilippe, Ranska, Quick Step -Floors 122 p.
2. Warren Barguil, Fortunei - Samsic, Ranska 73 p
3. Gerraint Thomas Britannia, SKY  30 p (Pauwels on keskeyttänyt)

Tallit
1. Movistar

Nuoret
1. Pierre Roger Latour Ranska, AG2R La Mondiale 68h 21min 55s
2. Guillaume Martin Ranska Wanty +2 min 29 s

17. Keskiviikko 25.7: Bagnères-de-Luchon - Saint-Lary-Soulan, 65 km lyhyt vuorietappi.
Haastava rinne, lähtö tapahtuu vasta myöhemmin, mäet 1, 1 ja HC, varmasti ratkaisevia etappeja tämä.

Lähtö on kuin Formula ykkösessä, eli Gerraint Thomas paalupaikalla. Kun ensimmäistä mäkeä poljetaan Kangert on ykkönen, sitten ryhmä jossa mäkipaitaa pitävä Alaphilippe, sitten Valverden porukka, ja ryhmä, missä kisan kärkikolmikko. Toisen mäen mäkipisteet nappaa Alaphilippe, mutta kolmanteen mäkeen ryntää ensin Kangert, ja Alaphilippe hyytyy, Valverde on hyvissä asemissa, ja Nairo Quintana ryntää pääjouosta irti 15 km nousua maaliin. Nairo johtaa Gerraint Thomasta ja Tom Dumoulinia puolitoista minuuttia, Froome putoaa. Nairo Quintana voittaa etapin, Dan Martin on kakkonen. Gerraint Thomas on kolmonen ennen Dumoulinia ja Roglicia. Froome jää Thomaksesta yli puoli minuuttia. Keltapaitaa pitää Thomas, Dumoulin nousi toiseksi, Froome on kolmas, ennen Roclicia.
Sagan kaatui etapilla, mutta tullee maaliin, jos tulee johtaa kirikipailua, Mäkikiripaitaa pitää Julian Alaphilippe.


Tilanteet 17/21
Keltainen 
1. Gerraint Thomas Britannia, SKY 70h 34min 11 s
2. Tom Dumoulin Hollanti Sunweb + 1 min 59 s
3. Chris Froome Britannia SKY + 2 min 31 s
4.  Primoz Roglic Slovenia, Team Lottto NL Jumbo  + 2 min 47 s
5. Naieo Quintana, Kolumbia, Movistar + 3 min 30 s
6. Steven Krujswijk, Hollanti,  Team Lottto NL Jumbo

Vihreä
1. Peter Sagan, Slovakia, Bora-Hansgroh 452 p
2. Alexander Kristoff, Norja Emirates 170 p

Mäkipaita 
1. Julian Alaphilippe, Ranska, Quick Step -Floors 140 p.
2. Warren Barguil, Fortunei - Samsic, Ranska 73 p
3. Gerraint Thomas Britannia, SKY  54 p

Nuoret
1. Pierre Roger Latour Ranska, AG2R La Mondiale 70h 50min 14s

Tallit
1. Movistar


18. Torstai 26.7 Trie-sur-Baïse - Pau,  171 km tasainen etappi
asainen etappi, yksi 4-kategorian mäki. Viiden miehen hento irtiotto. Naito Quintana kolaroi, mutta pystyy jatkamaan. Väli kirin viisi parasta on irtiottajaa.
1. Guillaume van Keirsbulck, 20 p
2. Niki Terpstra (Quick-Step Floors), 17 p
3. Matthew Hayman (Mitchelton - Scott), 15 p
4. Thomas Boudat (Direct Energie), 13 p
5. Luke Durbridge (Mitchelton - Scott), 11 p
Kristoff  "voittaa" tässä Saganin
10. Alexander Kristoff (UAE - Team Emirates), 6 p
11. Peter Sagan (Bora - Hansgrohe), 5p

Loppukirikamppailuksi menee, ja ranskalainen FDJ:n Arnaud Demare voittaa. Paitatilanne ei muuttunut.

Tilanteet 18/21
Keltainen 
1. Gerraint Thomas Britannia, SKY 74h 21min 01 s
2. Tom Dumoulin Hollanti Sunweb + 1 min 59 s
3. Chris Froome Britannia SKY + 2 min 31 s
4.  Primoz Roglic Slovenia, Team Lottto NL Jumbo  + 2 min 47 s
5. Naieo Quintana, Kolumbia, Movistar + 3 min 30 s
6. Steven Krujswijk, Hollanti,  Team Lottto NL Jumbo

Vihreä
1. Peter Sagan, Slovakia, Bora-Hansgroh 467 p
2. Alexander Kristoff, Norja Emirates 196 p

Mäkipaita 
1. Julian Alaphilippe, Ranska, Quick Step -Floors 140 p.
2. Warren Barguil, Fortunei - Samsic, Ranska 73 p
3. Gerraint Thomas Britannia, SKY  54 p

Nuoret
1. Pierre Roger Latour Ranska, AG2R La Mondiale 74h 37min 04s

Tallit
1. Movistar

19. Perjantai 27.7: Lourdes - Laruns, 200,5 km, vuorietappi
Pitkä etappi, joka päättyy pitkään ja varmasti vaikeaan alamäkeen. Neljän minuutin ja 12 miehen irtiotto, ensimmäinen mäkikiri varmistaa paidan Alaphilippelle. Hän saa 10 p, Barquil 8. Mikel Nieve on mukana irtiotossa. Saganilla on kolarin jälkeen ollut vaikeaa, mahtaako selvitä aikarajoissa maaliin.
Viimeisessä laskussa kaikki huipentuu Roglicin huimaan laskuun, hän on ykkönen noin 19 sekunnilla. Toiseksi tulee tähtien ryhmässä keltapaita Thomas, sitten Bardet, Dumoulinja Froome saavat saman ajan. Kahden kärki pysyy samana, Roclic ohitti Froomen, hyvityssekuntien vuoksi. Froome tuntuu luovuttaneen. Quintana simahti jäi ainakin 5 minuuttia.

Tilanteet 19/21
Keltainen 
1. Gerraint Thomas Britannia, SKY 79h 49min 31 s
2. Tom Dumoulin Hollanti Sunweb + 2 min 5 s
3. Primoz Roglic Slovenia, Team Lottto NL Jumbo  + 2 min 24 s
4. Chris Froome Britannia SKY + 2 min 37 s
5.Steven Krujswijk, Hollanti,  Team Lottto NL Jumbo + 4 min 37 s

Vihreä
1. Peter Sagan, Slovakia, Bora-Hansgroh 467 p
2. Alexander Kristoff, Norja Emirates 196 p

Mäkipaita 
1. Julian Alaphilippe, Ranska, Quick Step -Floors 170 p.
2. Warren Barguil, Fortunei - Samsic, Ranska 91 p


Nuoret
1. Pierre Roger Latour Ranska, AG2R La Mondiale 80h 09 min 52s

Tallit
1. Movistar


20. Lauantai 28.7:Saint-Pée-sur-Nivelle - Espelette Henkilökohtainen aika-ajo 31 km
Aika-ajon nopein on Tom Dumoulin, mutta vain sekunnin hävisi Chris Froome ja 14 sekuntia Gerraint Thomas, joka jää keltaiseen ja voittaa kisan.

Tilanteet 20/21
Keltainen 
1. Gerraint Thomas Britannia, SKY 80h 30min 37 s
2. Tom Dumoulin Hollanti Sunweb + 1 min 51 s
3. Chris Froome Britannia SKY + 2 min 24 s

Vihreä
1. Peter Sagan, Slovakia, Bora-Hansgroh 467 p
2. Alexander Kristoff, Norja Emirates 196 p
Mäkipaita 
1. Julian Alaphilippe, Ranska, Quick Step -Floors 170 p.
2. Warren Barguil, Fortunei - Samsic, Ranska 91 p
Nuoret
1. Pierre Roger Latour Ranska, AG2R La Mondiale
Tallit
1. Movistar

21. Sunnuntai 29.7: Houilles - Pariisi, 116 km, Tasamaa
Päättöetappi, jossa kilpailu on jo ratkaistu, jos keltapaita pystyy vain ajamaan. Eilisen aika-ajon nopein oli Tom Dumoulin, mutta vain sekunnin hävisi Chris Froome ja 14 sekuntia Gerraint Thomas, joka jää keltaiseen ja voittaa kisan. Tom Dumoulin tulee kakkoseksi ja Chris Froome kolmanneksi. Kirikilpailun voittaa Peter Sagan, mäkikirikilpailun Julian Alaphilippe ja nuorten kilpailun Pierre Roger Latour. Eli Latour voittaa nuorten LeTourin.
Pariisissa on pikku irtiottoja, mutta loppukiritaistelu tästä on tulossa. Loppukirissä nopein on Emiratesin norjalainen Alexander Kristoff. Voitti muutamalla metrillä kirin, jonka avasi kaukaan Belgian Lampard. Ensi viikon aikana laitan ihan kaikki lopputulokset, mutta kisan voitti Gerraint Thomas, kirikilpailun Sagan, ja mäkikilpailun voiton Quick Step Floorsin Julian Alaphilippe, sekä nuorten kilpailun voiton AG2R La Mondilaen ranskalainen Pierre Roger Latour, sekä joukkueiden Movistar. Viimeisen etapin voitti Emiratesin norjalainen Alexander Kristoff.

Blogissani seurataan suuria ympäriajoja
Ranskan ympäriajoa
2022 Le Tour näin
2021 Le Tour näin
2020 Le Tour näin
2019 Le Tour näin 
2018 Le Tour näin
2017 Le Tour näin
2016 Le Tour näin
2015 Le Tour näin
2014 Le Tour näin

Espanjan ympäriajoa
2022 Vuelta näin
2021 Vuelta näin
2020 Vuelta näin
2019 Vuelta näin
2018 Vuelta näin
2017 Vuelta näin
2016 Vuelta näin
2015 Vuelta näin
2014 Vuelta näin

Italian ympäriajoa
2023 Giro näin
2022 Giro näin
2021 Giro näin
2020 Giro näin
2019 Giro näin
2018 Giro näin
2017 Giro näin
2016 Giro näin
2015 Giro näin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)