lauantai 23. elokuuta 2014

La Vuelta 2014: Alberto Contador tanssi vuorilla voittoon


14.9.2014 viimeinen aika-ajo 9,8 km, etappi 21/21 on takana. . Contador on tämän vuoden ykkönen.

Viimeinen etappi 14.9. (numero 21/21) lyhyesti
Viimeisen etapin aikana alkoi sataa. Movistarin italialainen Adriano Malori voitti ajalla 11.12.2. Alberto Contador ajoi Vueltan voittoon, Froome on kakkonen, Valverde on kolmonen,
Vihreän paidan voitti John Degengolb, pallopaidan Luis Leon Sanchez.


Ennakkotunnelmat ylhäällä   
Sitten tuloksia ja sattumuksia
etapeista ja kisan tiimoilta     
Lopussa yhteenveto kisasta  

Pyöräilyn Espanjan ympäriajo La Vuelta 2014 ajetaan 23.8 – 14.9. 2014. Matkaa kertyy 3239,9 km ja kisassa on 21 etappia. Vuelta on järjestyksessään 79:s. Tämän vuotinen kisa on erittäin jännittävä ja korkeatasoinen.

Logon otin La Vueltan sivuilta ja ylälinkistä pääset englanninkielisille sivuille.

Talleja on 22, tuttuja kuten; Lampre, AG2R, Astana, Belkin, BMC, Cannondale, Cofidis, Europcar, FDJ.fr, Garmin Sharp, Giant-Shimano, Iam Cycling, Katusha, Lotto Belisol, Movistar, Oega Pharma Quickstep, Orica Greenedge, Sky, Tinkoff-Saxo,  minulle "uusia" ovat MTN Qhubeka ja Caja Rural Seguros RGA

Suosikkeja ovat Giron 2014 voittanut Movistarin Nairo Quintana ja tallikaverinsa Alejandro Valverde, sekä Nairon maanmies kolumbialainen Rigoberto Uran, sekä Tourilla kaatuneet ja keskeyttäneet SKY:n britti Chris Froome (Tourin voitto 2013 ja Vueltan kakkossija 2011) ja Tinkoff-Saxon espanjalainen Alberto Contador, joka on voittanut kisan kahdesti 2008 ja 2012, Vueltan voitto on myös Valverdellä vuodelta 2009. Chris Horner Vueltan voittaja 2013 ei puolusta 2013 viime vuoden voittoaan. Vaisusti Girolla ajanut BMG:n Cadel Evans on mukana.

Lähtö on Jerez de la Fronterasta etelästä ja maali on pohjoisessa Santiago de Compostelassa. Alkuun kuumuus piinaa, mutta myös mäkietappeja on tarjolla, sillä vain viisi etapeista on tasaisia. Kolmetoista on mäkisiä tai vuorietappeja. Normaaleista etapeista kolme ensimmäistä saa hyvityssekunteja (ei luultavasti aika-ajosta), ja se tekee kaiken mahdolliseksi. 

Joukkueaika-ajo avaa kisan, kymmenes ja viimeinen etappi ovat henkilökohtaisia aika-ajoja, ja siis viimeisellä etapilla voivat sijoitukset muuttua, vaikka se on vain 9.7 km:n mittainen, mutta edellinen etappi on rankattu vuorietapiksi ja on pituudeltaan 185,7 km. Armoa ei punaisen paidan taistelussa tunneta.

Kisa on nähtävissä suorana Eurosportin kanavalla yleensä klo 17 - 18.45, suomalaisena selostaja Peter Selin (ja studiossa on ollut muitakin ). Eurosportin juttu on täällä. Olen seurannut kisaa myös Vueltan nettisivujen kautta.


Tuloksia
Etappi 1, la 23.8.14: Jerez de la Frontera, joukkueaika-ajo 12,6 km 
Nopein oli Movistar, johtajan punaisen paidan pukee ylleen tallin Jonathan Castroviejo.

Etappi 2 su 24.8.14: Algeciras - San Fernando 174,4 km. Päivän voittaja oli ranskalainen Nacer Bouhanni FDJ-tallista. Punaisen johtajan paidan sai Movistarin espanjalainen Alejandro Valverde. Kuusi Movistarin ajajaa on kärjessä samalla ajalla myös Nairo Quintana Giron voittaja 2014 ja Tourin kakkonen 2013.

Etappi 3 ma 25.8.14:  Cádiz - Arcos de la Frontera 197,8 km. Viiden ajajan irtiotto, josta 57 eli espanjalainen Lluis Más Bonet kiskoo irti matkaa on seitsemänkymmentä kilometriä jäljellä, ehkä irtiotto ei kestä Más Bonetin talli on Caja Rural Seguros RG, vihreäpaita tässä tv-ruudusta ottamassani kuvassa. Kaveri ajettiin kiinni noin 25 km ennen maalia ja ruokahässäkässä kaatui Movistarin Nairo Quintana ja jatkoi ja on yhteiskisassa kakkonen. Maali oli nousun päällä ja vahvin oli australialainen Michael Matthews Orica Greenedgestä, hän saa myös johtajan punaisen paidan. Quintana on siis toisena, Valverde kolmantena ja kolumbialainen Uran neljäntenä.

Etappi 4 ti 26.8: Mairena del Alcor - Córdoba 164,7 km, lopussa mäkistä.
Mäet on vielä edessä ja neljän ajajan irtiotto, josta Sebastien Turgot vei nimiinsä välikirin. Kolmannen ja toisen kategorian mäet ovat edessä. Eroja ei synny. Alamäessä neljä miestä hennossa irtiotossa mukana ennakkosuosikeista Valverde. Nelikko ajetaan kiinni ja loppukirissä vahvin on saksalainen John Degenkolb Giant Shimano tallista.  Michael Matthews  on kolmas ja pitää punaisen paidan, hänellä on myös vihreä paita, pallopaita (Vueltassa sinipilkkuinen ja kaverin nimessä on ilmeisesti kaksi l-kirjainta) on Lluis Más Bonetilla. Etapit ovat lyhyempiä kuin Tourilla, mutta lämpöä on ilmeisesti nytkin miltei 40 astetta.

Etappi 5 ke 27.8.14 Priego de Córdoba - Ronda 180 km
John Degenkolb Giant Shimano tallista voittaa taas.  Michael Matthews  pitää punaisen paidan, mutta menettää vihreän paidan Degengolbille, pallopaita pysyy Lluis Más Bonetilla. Nuorten kilpailua johtaa Sergio Pardilla. Kärki on Matthews, Nairo Quintana, Alejandro Valverde ja Rigoberto Uran.

Etappi 6 to 28.8.14 Benalmádena - La Zubia 167,1 km, 65 km:n kohdalla nousu ja maaliin noustaan, Raskaalla vuorietapilla seinät vasta edessä Pim Ligthart ja Lluis Más Bonet ovat irti, johto 13:30 ensin on kakkoskategorian nousu, sitten kolmannen, pari välikiriä ja maaliin ykköskategorian nousu. Ensimmäiset ja toiset ykkösmäkipisteet saa Lluis Más Bonet ja isoimmat välikiripisteet Pim Ligthart. Irtiotto ajetaan kiinni. Viimeinen nousu on hienoa kamppailua Valverde on virkein ja voittaa, Froome on kakkonen ja Contador on kolmas, Quintana jäi ja vielä enemmän Uran.
Valverde on kokonaiskilpailussa ykkönen eli hän on punaisen paidan haltija, Quintana on edelleen kakkonen, Contador nousi kolmanneksi ja Froome neljänneksi.

Etappi 7 pe 29.8.14 Alhendín - Alcaudete, 169 km, mäkinen etappi
Etapin alussa kolmoskategorian mäessä on neljän irtiotto, jossa nimekkäin pyöräilijä on Ryder Hesjedal, joka on toisena mäen päällä, isoimmat pisteet vei Jihan Tschopp, Hubert Dupont oli kolmas ja Alesandro De Marchi on neljäs ratas hatkaporukassa. Maaliin on 39 km ja etua on vielä viitisen minuuttia. Vain Alessadro De Marchi on enää irti ja johtaa 3 minuuttia, kun 10 km nousua on ajettavana maaliin. Hesjedal kaatui. De Marchi voitti ja Hesjedal ajoi maaliin toisena (minusta annettiin olla toinen, Hesjedal meni nurin kurvissa ja kuulemma moottoripyörä oli kolhinut kaatunutta pyörää, tätä en itse nähnyt). Pääjoukossa loppukiri, jossa yksi kaatuminen. Paitatilanne ei muuttunut, Froome sai muutaman sekunnin kiinni, mutta on edelleen Contadorin jälkeen neljäntenä. Movistarin kaksikko Valverde ja Quintana ovat ykkönen ja kakkonen. Jännittävä ja hyvä etappi. Peter Selin yksin studiossa.

Etappi 8 la 30.8.14 Baeza - Albacete  207 km, tasamaaetappi
Francisco Javier Aramendia ja Elia Favilli olivat pitkään irti. Favilli vei välikirin ennen Aramendiaa. Degenkolb sai kolmospisteet ja johtaa kirikilpailua, vaikka oli etapilla vasta neljäs. Massakirissä Bouhanni oli niukasti nopeampi kuin Matthews tosin ajoi minusta Mathewsin eteen miltei, Sagan oli kolmas. Yhteistilanne ei muuttunut; Valverde johtaa. Kirikilpailussa tilanne on: Degenkolb 87 p, Bouhanni 74 p ja Matthews 71 p. Pyöräilijöitä on mukana vielä 195.
Peter Selin intoutui taas kahdesta Suomen lipusta, joita on näkynyt ilahduttavasti.

Etappi 9 su 31.8.14 Carboneras De Guadazaón - Aramón Valdelinares, 185 km, loppu vaikuttaa varsin nousuvoittoiselta, rankattu vuorietapiksi.
Kaksi tuntia ajettu ja 31 miestä on irti, lähinnä kirimiehiä, sillä etapin puolivälissä on kaksi välikiriä. Lopussa onkin sitten kakkos- ja ykköskategorian nousu ja maali on nousun päällä. Viimeiseen mäkeen lähdetään karkulaisten johdossa. Lopulta etapin voittaa Lampre-tallin kolumbialainen Winner Anacona (nimi oli siis enne voittaja), Contador yrittää kiriä ja selviääkin kärkimiehistä ensimmäisenä maaliin 2.16 jääneenä. Quintana saa kuitenkin saman ajan. Valverde jää jonkin verran ja Froome vielä enemmän. Quintanalle punainen paita, Contador on jäänyt 3 sekuntia, Valverde 8 sekuntia, Anacona 9 ja Froome 28 sekuntia, Rodriquez on jäänyt tasan puoli minuuttia.

Maanantai 1.9.14 on välipäivä

Etappi 10 ti 2.9.14 Real Monasterio de Santa María de Veruela - Borja 36,7 km, henkilökohtainen aika-ajo.
Starttilistassa on 194 ajajaa, joista viimeisenä lähtee Nairo Quintana, veikkaan, että hän menettää tänään punaisen paidan. Tony Martin oli ennakkosuosikki ja Martin voitti etapin ajalla 47 minuuttia 2 sekuntia. Nairo Quintana ylämäen jälkeen ensin joi ja sitten korjaili jalkinettaan, hän ajautui päin kaidetta, kaatui ja suoritti voltin, ainakin pari minuuttia tärvääntyi aikaa, hän oli jo jäänyt Contadorista 21 sekuntia ennen kaatumistaan ja Valverdellekin 13 sekuntia. Yhteiskilpailun kärkeen siirtyi Alberto Contador, joka kellotti kolmanneksi ajallaan 47:41:5, aika-ajon toinen oli Sveitsin Fabian Cancellara 0:11 Martinista jääneenä. Yhteiskilpailussa toiseksi nousi Valverde, joka kellotti ajan 48:03.0, jäänyt 0:27 Contadorista ja Uran nousi kolmanneksi 59 sekuntia jäljessä. Anacona ajoi suhteellisen hyvin 48:47,8 hieman parempi oli SKY:n britti Chris Froome 48:34,5

Etappi 11 ke 3.9.14  Pamplona - Santuario de San Miguel de Aralar 153,4 km, vuorietappi, maali nousun päällä.
Vuorietapilla oli ensin kaksi välikiriä, sitten 3- ja lopuksi 1-kategorian mäki.  Kaikki huipentui viimeiseen nousuun Aru repäisi 900 metriä maalista repäisyllä, seuraavat jäivät 6 sekuntia ero olisi voinut olla suurempikin. Valverde oli kakkonen seuraavat Rodriquez, Contador ja Froome. Uran jäi 13 sekuntia. Tuloksissa enää 190 nimeä, mutta ei Nairo Quintanaa, joka eilen kaatui pahan näköisesti lähti etapille, mutta keskeytti. Christian Selin oli studiossa yhdessä Peterin kanssa. Hyvä etappi (katsoin vasta koosteen).

Etappi 12 to 4.9.14  Logroñossa lähtö ja maali 166,4 km. Massakiripäivä, sillä tasamaaetappi?
Matthias Krizek Cannondalen itävaltalainen irti, johto 6:50, matkaa maaliin 90 km:ä, veikkaan, että ajetaan kiinni  ... vakioreittiä pyöritään ja johto sulaa nyt kolmisen minuuttia, lopulta karkumatka päättyy, mutta Krizek sentään valitaan yritteliäimmäksi pyöräilijäksi, lopussa raivoisa vauhti ennen kiriä, sitten kolari, johon jää kirimiehistä ainakin Bouhanni. Degengolb voittaa ennen Tom Boonenia. Paitatilanne ei muutu, Contador johtaa punaista paitaa, Degengolb vihreää paitaa, valkoista paitaa pitää Valverde (Combined) ja pallopaitaa Mas Bonet.
Peter ja Christian Selin selostamassa.

Etappi 13 pe 5.9 Belorado - Obregón, 188,7 km, laskuvoittoinen etappi, mäkinen.
Irtiotto, jossa Cunego, Wyss, Luis-Leon Sanchez, Lutsenko ja Gaudin viimeisessä kakkoskategorian mäessä noin 40 km jäljellä ja eroa parisen minuuttia. Loppuosa on laskuvoittoista, joskin lopussa hieman vastamäkeä. Irtiotto ajettiin kiinni. Espanjalainen nykyisin Cofidiksessa ajava Daniel Navarro oli nopein, kärkimiehet lähellä, sillä Valverde oli neljäs ja Contadot seitsemäs. Yhteistilanne ei muuttunut. Peter ja Christian Selin selostamassa.

Etappi 14 la 6.9.14  Santander - La Camperona 200,8 km jyrkkä nousu keskellä etappia, maali nousun päällä, pitkä ja raskas vuorietappi.
Ensimmäisessä ykköskategorian mäessä Luis Leon Sanchez ja David Arroyo ovat hieman irti isommasta irtiotosta. Etappi päättyy toiseen ykköskategorian nousuun, sen alussa on vielä tusinan verran miehiä: Ryder Hesjedal, Adam Hansen, ja LL Sanchez ja Arroyo ja muita.
Viimeisessä mäessä 200 m ennen maalia johti Tinkoff-Saxon Oliver Zaugg, mutta Garmin Sharpin kanadalainen Ryder Hejsedal tulee moottoripyörien takaa voittoon. Hejsedalilla oli aiemmin epäonnea, joten voitto oli ansaittu. Kärkimiehet jäivät yli 2,5 minuuttia, jyrkässä mäessä Valverden iskusta pudonnut, mutta uudelleen piristynyt Chris Froome oli 10:s, sitten Rodriquez ja Contador. Alberto Contador jatkaa punaisessa johtajan paidassa. Valverde lähti liian aikaisin iskuun ja jäi lisää Contadorista, mutta jatkaa kakkosena, Froome nousi kolmanneksi. Pallopaitaan pukeutuu Luis Leon Sanchez. Kahtena seuraavana päivänä on myös vuorietappi. Jännittävä etappi. Poliisiasuisia miehiä oli hätistelemässä liian innokkaita katsojia. Hyvä!

Etappi 15 su 7.9.14 Oviedo - Lagos de Covadonga 152,2 km, vuorietappi
Alkuun on välikirejä muutama, etapin puolen välin jälkeen 2-kategorian nousu ja lopussa ESP-nousu todella pitkä ja varsinkin jyrkkä. Viisi ajajaa irti ja Degengolb vankistaa johtoaan vihreän paidan kisassa viemällä sekä ensimmäisen että toisen välikirin. Hatkassa oleva viisikko johtaa kakkoskategorian mäen jälkeen viidellä minuutilla pääjoukkoa. Degenglb jättäytyy ensin, mutta irtiottoporukasta löytyy voittaja, muut putosivat, mutta Lampren puolalainen Przemyslaw Niemiec kestää ja voittaa. Huippumiehet selvittelevät välejään viimeisessä mäessä, Contador on aktiivisin, mutta Valverde on lopulta heistä nopein, jäi viisi sekuntia, kuten Rodriquezkin, Alberto Contador jatkaa punaisessa johtajan paidassa, jäi etapilla 10 sekuntia.  Degengolb vei välikirit, hän vankisti asemaansa kirimiesten vihreän paidan taistossa. Pallopaitaan pukeutuu Valverde, jolla on myös valkea paita (yhdistelmäkilpailu). Katusha johtaa tallikilpailua. Huomenna on myös vuorietappi.

Etappi 16 ma 8.9.14 San Martín del Rey Aurelio - La Farrapona. Lagos de Somiedo 160,5 km, Etappi 16 vaikuttaa erittäin raskaalta etapilta ja kolmas vuorietappi "putkeen".Tänään on viisi nousua, joista toista 2-kategorian mäkeä kiivetään 2 h 18 minuuttia ajettu, 13 miestä on irti erolla 4:42, yksi heistä on  pallopaita -kilpailussa toisena oleva Luis Leon Sanchez, tämän jälkeen mäet rankentuvat, kaikki loput 1-kategoriaa. Luis Leon Sanchez on vienyt kaikki päivän mäkikirit 1:n, 2:n ja 1:n kaksi vielä jäljellä. Cunego vei ensimmäisen välikirin. Toiseksi viimeisen mäen kiipesi nopeimmin Alessadro De Marchi, joka oli irtiotossa, hän johtaa viimeistä mäkeä, kärkimiehet puuskuttavat 1:30 perässä. De Marchi ajetaan kiinni, mutta hän roikkuu Froomen ja Contadorin peesissä, Rodriguez, Valverde ja Aru seuraavina. Huikea kamppailu. Contador nousee Froomen peesistä voittoon, Froome jää 15 sekuntia, De Marchi saa kolmossijan ja viimeiset hyvityssekuntit ennen Valverdeä. Contador on lähellä koko kilpailun voittoa ja punaista paitaa, johtaa Valverdeä 1,36 ja Froomea 1,39.
MTV3 näytti uutisissaan klippiä, jossa Tinkoff Saxon venäläinen Ivan Rovny ja ja italialainen Omega Pharma Quickstepin Gianluca Brambilla alkoivat käsirysyn (löytyy videona ja uutisena täältä). Molemmat suljettiin pois kilpailusta, mukana on vielä 173 pyöräilijää. Team Katusha johtaa tallien kilpailua, ja Luin Leon Sanchez  pallopaitaa. Peter ja Christian Selin olivat selostamassa.
Etapin 16 ratkaisu Froome vetää viimeistä nousua, mutta Contador tanssii voittoon, tässä vielä kyttää

Tiistaina 9.9.14 on toinen välipäivä

Etappi 17 ke 10.9.14 Ortigueira - A Coruña 190,7 km, tasamaaetappi
Pyörän satulassa taas. Tunti ajettu ja viiden hengen ja kolmen minuutin irtiotto, Lluis Mas Bonet, Daniel Teklehaimanot, hän ilmeisesti eritrealainen MTN Qhubeka tallin pyöräilijä yhteiskilpailussa 53:s voitti viimeisen välikirin, Jungels, Favilli ja Rohan Dennis ovat hatkassa. Hatkat ajetaan kiinni juuri ennen loppua ja John Degengolb jyrää neljänteen etappivoittoon, ennen Michael Matthewsia ja Fabian Cancellaraa.
Contador voittanee koko kisan ja johtaa ja on punaisessa paidassa, Valverde toisena, Froome kolmantena. Vihreä paita on tukevasti Degengolbilla Valverde toisena ja Contador kolmantena, pallopaita Luis Leon Sanchezilla, yhdistelmäpaita Valverdella ja tiimikisaa johtaa Team Katusha.

Etappi 18 to 11.9.14 A Estrada - Monte Castrove. Meis 157 km, lopussa 2-kategorian nousu.
Ajettu 46 km ja Johan Le Bon yrittelee irti mutta taas ajetaan yhdessä, kunnes taas Johan Le Bon, Luis Leon Sanchez sekä Hubert Dupont ovat irti. Irtiotto ajetaan kiinni. Viimeisessä mäessä Fabio Aru kirii irti, vaikka Froome saa hänet kiinni ja vetää, Aru tykittää lopussa ohi. Valverde on kolmantena samalla ajalla kuin Contador ja Rodriquez. Fabio Arulle toinen etappivoitto
Alberto Contador voittanee koko kisan ja johtaa ja on punaisessa paidassa, Chris Froome on toisena, Valverde kolmantena. Vihreä paita on tukevasti John Degengolbilla, pallopaita Luis Leon Sanchezillayhdistelmäpaita on Contadorilla, joka on tasapisteissä Valverden kanssa. Tiimikisaa johtaa Team Katusha ennen Movistaria.

Etappi 19 pe 12.9.14  Salvaterra do Miño - Cangas do Morrazo 180,5 km, mäkinen etappi.
Etappiin kuuluu kaksi 2-kategorian nousua. Irtiotossa on kolme ajajaa: Pim Ligthart, Wouter Poels ja Laurent Mangel, he ovat jakaneet välikirien ja 2-nyppylän pisteet, 60 km maaliin ja 1:30 eroa. Irtiotto ajetaan kiinni. Lopussa Lotto Belisolin australialainen Adam Hansen iskee ja voittaa etapin. Loppukirissä Degengolb hilaa itsensä toiseksi ennen Pozzatoa. Peter Selinin mukaan Adam Hansenille tämä on kymmenes Grand Tour peräkkäin eli putki on alkanut Vueltasta 2011.

Alberto Contador on punaisessa paidassaChris Froome on toisena, Valverde kolmantena. Vihreä paita on tukevasti John Degengolbilla, pallopaita Luis Leon Sanchezillayhdistelmäpaita on Contadorilla.

Etappi 20 la 13.9.14 Santo Estevo de Ribas de Sil - Puerto de Ancares 185,7 km, vuorietappi.
Ratkaisuetappi, sillä Contadorin johto Froomeen on 1,19 ja Valverdeen 1,32, Rodriqueziin 2,29 ja Aruun 3,15. Koska huominen aika-ajo on tasaisella 9,7 km, siinä saa kiinni vain sekunteja.
Etappi on ratkaisuvaiheissaan Lampren puolalainen Przemyslaw Niemiec ja Jerome Coppe ovat vielä irti, mutta ESP-kategorian nousu on jäljellä, ero pääjoukkoon on 44 sekuntia. Lopulta yksin ajava Niemiec ajetaan kiinni.Vimeisessä mäessä kaikki viisi kärkimiestä ovat yhdessä, ensin iskee Rodriquez ja pääsee puolen minuutin karkumatkalle, mutta Froome ja peesissä Contador ajavat hänet kiinni. Frome vetää ja Contador kyttää ja tykittää 16 sekunnin etappivoittoon, Froome on kakkonen, Valverde on kolmonen jääden 57 sekuntia.
Alberto Contador on punaisessa paidassaChris Froome on toisena, Valverde on kolmantena. Vihreä paita on tukevasti John Degengolbilla, pallopaita Luis Leon Sanchezillayhdistelmäpaita on Contadorilla.


Etappi 21 su 14.9.14 Santiago de Compostela - Santiago de Compostela henkilökohtainen aika-ajo 9,7 km kaupungissa.
Aika ajoa johtaa alkupäässä lähtenyt Movistarin Adriano Malori ajalla 11.12, koska on alkanut sataa ei aikaa  pystytty lyömään. Sade kyllä loppui mutta tie oli märkä. Välillä oli liukasta kivetystä. Malori oli siis nopein. Kärkimiesten ajat olivat yli 12 minuuttia. Contador juhli kolmatta Vueltan voitoa. Froome oli toisen kerran kakkonen, jäi kärjestä 1:10, Valverde oli kolmonen jäi kärjestä 1:50, Rodriquez oli neljäs  3:25 perässä ja Aru viides, hän jäi 4:48, Arulla kaksi etappivoittoa.

Yhteenveto
La Vuelta 2014 on hieno kisa, jännittävä, vaihteleva ja tasainen. Alkuun oli 40 asteen helle, lopussa raatelevat rinteet.
Ratkaisut tapahtuivat etapeilla 10, 16 ja 20.
Etapilla 10 eli henkilökohtaisessa aika-ajossa Nairo Quintana kaatui ja peli oli pelattu, Contador oli kärkimiehistä paras ja sai johtajan punaisen paidan.
Etappi 16 eli raateleva 160,5 km:n pituinen vuorietappi huipentui Chris Froomen iskuun, jonka Contador kesti ja pinkoi voittoon.
Etappi 20 eli 185,7 km,:n pituinen vuorietappi toisti etapin 16 kaavan. Froome kaivaa pitkän contraavan iskun, vain Contador kestää ja pinkoo voittoon.
Alberto Contador oli paras, Christopher Froome toiseksi paras. Nairo Quintanan kunto jäi näkemättä, mutta hän oli jäänyt ennen kaatumistaan. Alejandro Valverde oli pirteä, mutta lähti yrityksiin liian varhain.
Vihreä paita oli tukevasti John Degengolbilla, hän oli kilpailun hahmo neljällä etappivoitollaan. Michael Mathhews oli alussa terävä.
Pallopaita -kilpailu oli tasaisin lopulta Luis Leon Sanchez oli vahvin.
Yhdistelmäpaita jäi Contadorille, jolle Vueltan voitto oli kolmas.
Tallikisan voitti pirteä Team Katusha
***
Bloggauksia
Espanjan ympäriajoa
2022 Vuelta näin
2021 Vuelta näin
2020 Vuelta näin
2019 Vuelta näin
2018 Vuelta näin
2017 Vuelta näin
2016 Vuelta näin
2015 Vuelta näin
2014 Vuelta näin

Ranskan ympäriajoa
2022 Le Tour näin
2021 Le Tour näin
2020 Le Tour näin
2019 Le Tour näin 
2018 Le Tour näin
2017 Le Tour näin
2016 Le Tour näin
2015 Le Tour näin
2014 Le Tour näin

Italian ympäriajoa
2023 Giro näin
2022 Giro näin
2021 Giro näin
2020 Giro näin
2019 Giro näin
2018 Giro näin
2017 Giro näin
2016 Giro näin
2015 Giro näin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)