tiistai 2. toukokuuta 2017

Tom Dumoulin voitti sadannen pyöräilyn Italian ympäriajon 2017

Last edit 1.6.2017 klo 17.50

Lopputilanne 21/21
1. Tom Dumoulin Hollanti, Sunweb 90 h 34 min 54 s
2. Nairo Quintana Kolumbia, Movistar +31 s
3. Vincenzo Nibali, Italia, Bahrain-Merida + 40 s
4. Thibaut  Pinot, Ranska, FDJ +1 min17 s

Pistekilpailun voitti Fernando Gaviria 325 pisteellään ja mäkikilpailun Mikel Landa 224 pisteellään.  Valkoinen paita on Bob Jungelsin,  toiseksi  jäi Adam Yates. Movistar voitti joukkuekilpailun.

Joka etapista on jotakin bloggauksen loppuosassa

Sadas pyöräilyn Italian ympäriajo eli Giro d'Italia 2017 
ajettiin toukokuun viidennestä päivästä alkaen, kisa päättyi sunnuntaina 28.5.2017. Yhteiskilpailun johtaja kantaa rosapaitaa, suosikkeja olivat: Meridan Vincenzo Nibali, Astanan Luis Leon Sanches, FDJ:n Thibault Pinot,  SKY:n Geraint Thomas ja Mikel Landa, Quick stepin Bob Jungels ja ehkä suurin ennakkosuosikki eli Movistarin Nairo Quintana. Hollantilaiset Tom Dumoulin, Bauke Mollema ja Steven Krujswijk voivat olla kovia, mutta miten pärjäävät Adam Yates, Esteban Chaves, Tejay van Garderen, Andrey Amador  ja Ilnur Zakarin.

Vuoden 2011 voittaja Italian ja Astanan Michele Scarponi menehtyi auto-onnettomuudessa, suru-uutinen julkaistiin 22.4, ja Scarponin piti olla  Astanan kapteeni.

Reittipituus oli 3615,4 km, etappeja 21, joista kaksi oli henkilökohtaista aika-ajoa, viisi on raskasta vuorietappia, kahdeksan muuta vuorietappia ja kuusi on "normaaleja" etappeja.

Kilpailu alkoi Sardinian saaren etapeilla, sitten siirrytään Sisiliaan, sieltä "saappaan alaosaan", eli eteläiseen Italiaan, sieltä ajettiin Pohjoista kohti ja maali oli Milanossa.

Etapit (kirjaan etapeista, kun ne on ajettu)
1. Perjantaina 5.5:  Algherosta Olbiaan 206 km, tasamaaetappi
Etappi aloitettiin hiljaisella hetkellä Michele Scarponin muistoksi.

Nyt ajetaan kauniissa säässä, neljä miestä 4 minuutin irtiotossa yli 100 km ruutulipulle, Cesare Benedetti sai mäkikiristä kolme pistettä, albanilainen Eugert Zhupa 2 p ja eritrealainen Daniel Teklehaimanot yhden pisteen.
Välikirissä nopein on Zhupa ja toinen on kuvaruudusta katsoen Teklehaimanot. Pääjoukko tulee ajamaan karkulaiset kiinni, 70 km jäljellä ja 2,30 on etumatka ei riitä, kirimiehet ratkovat etappivoiton. Yllättävää oli kuitenkin kiriin lähdettäessä Boran apuajajan kova veto, johon  ei kukaan pystynyt vastaamaan ja Boran junakin hyytyi, mutta siksi Lukas Pöstlberger pukeutuu roosaan, pinkki unelma toteutui.
1. Lukas Pöstlberger, Itävalta, Bora
2. Caleb Ewan Australia, Orica
3. Andre Greipel Saksa, Lotto Soudal
Pinkissä ajaa tietysti Lukas Pöstlberger, samoin hän on ykkönen sinisen paidan pistekilpailussa, ja nuorten kilpailun valkoisen paidan kilpailussa, mäkipaidassa ajaa Cesare Benedetti Bora-tallista niin ikään.

2. Lauantai 6.5: Olbiasta Tortooliin 221 km,  Mäkinen etappi

Keskivaikea mäkinen etappi Sardiniassa on lähdössä. Bora-tallin kapteeni Leopold König ei startannut, mutta hienosti meni, kello 14:30 on irtiotto 6,5 minuutin päässä, ja siinä on mukana taas Teklehaimanot  ... Greipel voitti etapin, joka päättyi kiriin ja siirtyi hyvityssekunneilla kokonaiskilpailun kärkeen, Pöstlberger on nyt toisena. Teklehaimanot sai mäkipaidan.

3. Sunnuntai 7.5 Tortolista Cagliariin 148 km, helpohko etappi.
Etapin alussa oli irtiotto aktiivinen Eugert Zhupa vei välikirin, pienen mäkikirin vei Jan Tratnik, mutta nyt on jäljellä 24 km, eikä ole irtiottoa. Lopun sivutuulessa Bob Jungels iskee ja saa mukaansa kourallisen pyöräilijöitä, Greipel jää ktju ei pyöri kunnolla. Quickstep tekee töitä ja tallin kolumbialainen Fernando Gaviria voittaa etapin, Selig on toinen ja kolmas on Nizzolo. Greipel jää kolmikosta 13 sekuntia, Gaviria saa rosapaidan Greipeliltä, joka putoaa toiseksi. Pistekilpailua johtaa Greipel, mäkikilpailua Eritrean Teklehaimanot, sekä nuorten kilpailua Gaviria.

Maanantai 8.5, lepopäivä eli ei ajeta

4. Tiistai 9.5 Cefalusta Etnaan 180 km, maali 1892 metrin korkeudella, loppunousu on 12%
Etappi on ajettu kahdesti ennen muistaakseni vuonna 1967 ja 2011, joka tapauksessa kolmas kerta maali on Etnan rinteellä.

Profiili on yllä (lähde viralliset Giro2017-sivut). Viimeiset nousut Etnalle edessä, ja kolmen ajajan irtiotto on enää kahden ajajan, eli Jacques Janse van Rensburg (DD) sekä Jan Polanc (Emirates) ovat viiden minuutin karussa. Nibali on Sisiliasta kotoisin ja varmasti haluaa voittaa, myös Visconti, Tiralongo ja Puccio ovat saarelaisia. 

Loppu oli huikea rintessä ja vastatuulessa Emirates-tallin Jan Polanc piti pintansa ja voitti ennen Ilnur Zakarinia. Yhteiskilpailun kärkeen siirtyi Bob Jungels, Nibali yritti kerran irti tähtien joukosta, ei onnistunut, hän on yhteistilanteessa neljäs tosin vain 10 sekuntia kärjestä. Toisena on SKY:n walesilainen Gerraint Thomas, ja kolmosena ajaa englantilainen Adam Yates. Polanc johtaa mäkipisteissä, Greipel pisteissä.

5. Keskiviikko 10. 5 Pedarasta Messinaan 152 km, helppo etappi
Etapin alussa ylämäkeä, mutta laskuvoittoinen etappi. Shalunov ja Peterski ovat irti, Kolmen minuutin johto on heille liian pieni. Loppu ajetaan kaupungissa, ja Luka Pibernik luulee voittavansa, mutta 6 km on jäljellä, loppukirin vie Fernando Gaviria hänelle toinen etappivoitto. Jungels pitää rosa-paidan, ja Gaviria on pistekilpailun johdossa.

6.  Torstai 11.5 Reggio Cabriasta Terme Luigianeen 207 km
Suhteellisen helppo etappi, lopussa on ylämäkeä. Viiden miehen irtiotto, jossa Lukas Postlberger, Jasper Stuyven, Mad Petersen. Simone Andreetta, ja Silvan Dillier, ero kuusi minuuttia, jäljellä 60 km. 

Lopussa vain kolme on irti. Loppusuoralla on nopein sveitsiläinen BMC:n Silvan Dillier, toiseksi jäi Jasper Stuyven. Lukas Postlberger jäi kolmanneksi. Paitatilanne ei muuttunut.

7. Perjantai 12.5: Castro Villarista Alberobelloon 220 km
Ei sanottavia mäkiä, mutta etapilla on mittaa, 70 km jäljellä ja 3 minuutin ja kahden miehen (Fonzi ja Kozonchuk) irtiotto, se ei tule kestämään. Lopussa vahvin oli Orican australialainen Caleb Ewan. Gaviria oli hienosti toinen hävisi erittäin niukasti ja vahvisti pistejohtoaan. Jungels on pinkissä.

8. Lauantai 13.5: Molfettasta Peschiciin 189 km
Helpohko etappi, ennen kakkoskategorian mäkeä on irti 12 ajajaa, mutta vain 50 sekuntia, nyt ero on jo 4 minuuttia ja irtiotto on kasvanut. Contilla on virtuaalinen pinkkipaita. Nyt on viimeinen kymppi käynnissä ja irtiotto on revennyt, Gorka Izagirre, Luis Leon Sanchez, Valerio Conti ja Giovanni Visconti ovat kärjessä, Jungelsin porukka imee eroa kiinni. Viimeiseen kilometriin lähtee neljä miestä nipussa. 

Conti menee mutkassa nurin ajautuu ja kaatuu.  Etapin voittaa Movistarin espanjalainen Gorka Izagirre, ennen Viscontia ja Luis Leon Sanchezia, huiput jäivät vain 12 sekuntia, joten pinkki pukee yhä Jungelsia. Gaviria johtaa pistekilpailua, ja Jan Polanc johtaa mäkikirikilpailua.

9. Sunnuntai 14.5: Montenerosta Blockhausiin 139 km, loppunousu on raju

Profiili on kuvassa, ratkaisuja tulee tapahtumaan, tai joku huipuista voi simahtaa. Viimeinen mäki on alkamassa ja 12 miehen irtiotto, missä ovat mm Fraile ja Rolland ovat muiden mukana  saataneen kiinni, Rolland puskee jo mäkeä ylös. Nyt joukko on yhdessä, kunnes repeää, Jungels menettää paitansa. 

Hajoamiseen vaikuttaa joukkokolari, jonka vuoksi usea SKY-ajaja meni nurin ainakin Mikel Landa ja Gerraint Thomas, todella valitettavaa.

Nairo Quintana, Vincent Thibaut ja Vincenzo Nibali ovat yhdessä. Gerraint Thomas ja Adam Yates ovat olleet kolarissa kaksi puoli minuuttia kärjestä. Nairo iskee, voittaa ja pukeutuu pinkkiin. Pinot jäi 25 sekuntia, maaliin yhdessä Tom Dumoulinin kanssa. Nibali simahti lopussa.

Maanantai 15.5 lepopäivä
Pistekilpailua johtaa Fernando Gaviria ja mäkikilpailua Jan Polanc 44 pistettä Nairo nousi jo toiseksi, valkoinen paita on Davide Formolalla.Katsoin uudestaan etapin. Christian Selinin mukaan Gerraint Thomas oli jättänyt klassikot väliin ja keskittynyt vain tähän kilpailuun. Kaikki meni kaatumisessa pilalle. Moottoripyörä on vasemmassa laidassa.

10. Tiistai 16.5: Folignosta Montefalcoon 39,2 km:n mittainen henkilökohtainen aika-ajo.Aika-ajo oli yllättävä. Kuvassa SKY-tallin valkovenäläinen Vasil Kiriyenka ajaa viidenneksi. Nopein oli Tom Dumoulin 50:37, ennen edellisellä etapilla kaatunutta SKY:n walesilaista Gerrain Thomasta. Luis Leon Sanchez oli kolmas. Yhteistilanteessa hollantilainen Sunwebin Tom Dumoulin nappasi itselleen roosapaidan ja ajaa siis pinkissä. Nairo Quintana jäi aika-ajossa sijalle 23, mutta on yhteistilanteessa toinen 2:23 perässä, kolmas on Bauke Mollema Hollanti Trek Segafredo + 2.38, Thibaut  Pinot, Ranska, FDJ  +2.40 sekä viidentenä Vincenzo Nibali, Italia, Bahrain-Merida + 2.47 Jungels on seuraava jäänyt miltei neljä minuuttia, Gerraint Thomas on yhdestoista 5:33 perässä, Adam Yates on jäänyt 6:58.

11. Keskiviikko 17.5: Firenzestä Bagno di Romagnaan, mäkistä  161 km
Päivän etapilla mäet 2,3,3, ja 2 ja välillä alamäet. espanjalaiset Dimensio Datan Omar Freile ja SKY:n Mikel Landa ovat neljän minuutin karkumatkalla, sata kilometriä maaliin. Tilanne etenee ja viimeisiä kilometrejä. Omar Freile on edelleen kärjessä mukanaan Pierre Rolland ja Rui Costa, Astanan virolainen Kangert ja muutkin jahtaajat tavoittelevat etappivoittoa, ken nelokko kyttää madellen toisiaan mutta Dimensio Datan espanjalainen Omar Freile vie etapin ennen Rui Costaa, Pierre Rollandia ja Tanel Kangertia. Dumoulin pitää roosa paidan.

12. Torstai 18.5: Forlista Reggio Emilaan, 237 km, pisn, mutta muuten helppo etappi

Kolmen ajajan (Maestri, Firsanov ja Marcato) irtiotto, paljon on vielä jäljellä, joka ajetaan lopussa kiinni, etapin voittaa loppukirissä pistekilpailua johtava Fernando Gaviria. Gavirialle jo kolmas voitto.
Tom Dumoulin johtaa 2:23 Nairo Quintanaa. Pistekilpailua johtaa Fernando Gaviria ja mäkikilpailua Omar Freile 49 pistettä ennen Jan Polancia 44 pistettä, Nairo Quintanalla on 36 pistettä,  nuorten kilpailun valkoinen paita on Bob Jungelsilla. Movistar on talleista ykkönen ennen Astanaa. 

13. Perjantai 19.5: Reggio Emilasta Tortonaan, 162 km, helpohko etappi
Etappi käynnistynyt Mohoric, Brutt ja Albanese ovat vajaan minuutin karkumartkalla. Karkulaiset ajetaan kiinni ja lopussa ajetaan ensin hiljaa, mutta loppukirissä kovaa.

Neljäs voitto Fernando Gavirialle, ennen Sam Bennettiä. Paitatilanne ei muuttunut. Domoulin pinkissä, Gaviria kiripaidassa on violetti, valkoisessa Bob Jungels ja vuoripaitaan pukeutuu yhä Omar Freile. 

14. Lauantai 20.5: Castellanasta Oropaan 131 km, vuoristoetappi, lopussa nimittäin nousua.
Etappi on käynnissä SKY:n Gerraint Thomas on keskeyttänyt vammojen vuoksi. Kolmen ajajan (Sergei Lagutin, Dani Martinez sekä Natnael Berhane)  ovat  irti, heidät ajetaan kiinni viimeistään loppunousussa. 

Etapin voittaja on pinkkipaita Tom Dumoulin ennen Ilnur Zakarinia, joka jäi 3 sekuntia. SKY:n espanjalainen Mikel Landa Meana oli kolmas ennen Nairoa. Dumoulin veti viimeistä kilometriä, Zakarin iski, mutta Dumoulin kontrasi ohi. Nairo Quintana jäi neljänneksi ja väsi arvioilta 12 sekuntia.
Tom Dumoulin johtaa nyt myös mäkipisteissä 51 pisteellään, Frailella on 49 pistettä.

Tilanne 14/21
1.Tom Dumoulin Hollanti, Sunweb 59 h 31 min 17 sek
2. Nairo Quintana Kolumbia, Movistar + 2.47
3. Thibaut  Pinot, Ranska, FDJ  +3.25
4. Vincenzo Nibali, Italia, Bahrain-Merida + 3.40 
5.  Ilnur Zakarin Venäjä, Katusha + 4.24

15. Sunnuntai 21.5: Valdengosta Bergamoon 199 km.
Helppo etappi ennen lepopäivää ja raskasta ensi viikkoa.  Hepoo oli väärä sana, vaiherikas olisi oikea. Pierre Rolland oli irti, mutta etapin voittaja on valkopaita Bob Jungels, ja Nairo Quintana on toinen. Tom Dumoulin himmasi vauhtia, kun Nairo kaatui alamäessä! Nairo sai nyt loppukirissä hyvityssekunteja! Dumoulin säilytti roosapaitansa. Lopussa oli ylämäki, jota poljettiin ensin yritti Jungels ja sitten Nibali.

Jungels vei etapin

Maanantai 22.5 vapaapäivä
Tilanne 15/21
1.Tom Dumoulin Hollanti, Sunweb 59 h 31 min 17 sek
2. Nairo Quintana Kolumbia, Movistar + 2.41
3. Thibaut  Pinot, Ranska, FDJ  +3.21
4. Vincenzo Nibali, Italia, Bahrain-Merida + 3.40 
5. Ilnur Zakarin Venäjä, Katusha + 4.24

Pistekilpailua johtaa Fernando Gaviria 325 pistettä ja mäkikilpailua Tom Dumoulin 51 pisteellään ennen Omar Freileä 49 p,  Valkoinen paita on Bob Jungelsilla.

Tanel Kangert Astanan virolainen pyöräilijä kaatui eilen pahasti liikennemerkkiin, mutta jatkanee???, eilen ajoi maaliin 178 pyöräilijää.

16. Tiistai 23.5: Rovettasta Bormioon 222 km.

Rankka etappi kolme tapponousu, joskin maaliin on laskua, laskutkin ovat pahoja.
etappia 45,6 km jäljellä viimeinen ylämäki röykytys, maaliin on laskua, irti on joukko jossa on mm. Amador ja Anacana sekä Krujswijk ja Landa, Pierre Rollandin ryhmä jahtaa, sitten tulee aivan kärkikasti.

Ollaan niin korkealla, että on lunta. Krujswijk menetti viime vuonna voittonsa kaaduttuaan lumihankeen, katso TÄNNE.
Irtiotossa Andrey Amador ja Winner Anaconda ovat Movistarista, ovat ehkä odottamassa Nairoa, joka varmasti yrittää saadaa roosapaitaa itselleen. Tilaisuus tuli. Dumoulin menee tarpeilleen, ja Movistar iskee, vaikka Dumoulin jäi odottamaan sunnuntaina Quintanaa, joka kaatui alamäessä. Samanlainen juttu kuin viimevuotinen Krujswijkin kaatuminen. SKY:n Mikel Landa laskee ensimmäisenä. Tom Dumoulin tippuu ja joutuu junttaaman yksin ylös viimeistä seinää. 
Etapin voittaa Vincenzo Nibali ennen Mikel Landaa, Nairo Quintana  jää 12 sekuntia ja on kolmas.
Tom Dumoulin säilyttää nipin napin Roosapaidan.
Yhteistilanne 16/21
1.Tom Dumoulin Hollanti, Sunweb 70h 14 min 48 sek
2. Nairo Quintana Kolumbia, Movistar + 31 s
3. Vincenzo Nibali, Italia, Bahrain-Merida   + 1.12
4. Thibaut  Pinot, Ranska, FDJ  +2.38
5. Ilnur Zakarin Venäjä, Katusha + 2.40

Pistekilpailua johtaa Fernando Gaviria 325 pistettä ja mäkikilpailua Mikel Landa 124 pisteellään,  Valkoinen paita on Bob Jungelsilla. 

17. Keskiviikko 24.5: Tiranosta Canazeihin 219 km, pitkä on ja jyrkkääkin
Etappia jäljellä 85 km ja kärjessä Mohoric ja Brutt välissä on muutaman minuutin päässä, ja pääjoukko yli 10 minuutin päässä. Ratkaisut ovat edessä. 

Pierre Rolland nyki itsensä lopulta irti ja voitto vihdoin hänelle ja Cannondale Drapacille. Dumoulin jatkaa pinkissä, paitatilanne ei muuttunut.
Yhteistilanne 17/21
1.Tom Dumoulin Hollanti, Sunweb 76h 05 min 38 sek
2. Nairo Quintana Kolumbia, Movistar + 31 s
3. Vincenzo Nibali, Italia, Bahrain-Merida   + 1.12
4. Thibaut  Pinot, Ranska, FDJ  +2.38
5. Ilnur Zakarin Venäjä, Katusha + 2.40

Pistekilpailua johtaa Fernando Gaviria 325 pistettä ja mäkikilpailua Mikel Landa 124 pisteellään.  Valkoinen paita on Bob Jungelsilla. 

18. Torstai 25.5: Moenasta Val Gardenasta 137 km
Rankka etappi viisi nousua ja laskua, jyrkkää on ja maaliin kiivetään ihan loppu on myötälettä. Ensimmäistä nousua kivutaan neljä ajajaa on puolisen minuuttia irti 116 km on maaliin. Mikel Landa saa kakkospisteet Passo Valparolalla, Freile saa ykköspisteet.
50 km jäljellä Quintana irtoaa pääjoukosta ja on sitä 15 sekuntia edellä, ja jos Amador jää auttamaan on Quintanan mahdollisuus tullut. Dumoulin pystyy vastaamaan vielä 50 km jäljellä. Mikel Landa ja Tejay van Garderen ovat kärjessä.  Nibali,  ja Quintana eivät saa Dumoulinia putoamaan.
BMC:n amerikkalainen Tejay van Gardenen voittaa ennen SKY:n Mikel Landaa, joka teki eniten töitä, mutta jätti taas sisälinjan auki. Thibault Pinot on kolmas. Dumoulin, Nibali ja Quintana tulevat yhdessä maaliin sijoilla 9, 10 ja 11. Pinotille minuutin jääneenä.
Dumoulin pitää roosan.
Yhteistilanne 18/21
1.Tom Dumoulin Hollanti, Sunweb 80h 00 min 48 sek
2. Nairo Quintana Kolumbia, Movistar + 31 s
3. Vincenzo Nibali, Italia, Bahrain-Merida   + 1.12
4. Thibaut  Pinot, Ranska, FDJ  +1.36
5. Ilnur Zakarin Venäjä, Katusha + 1.58

Gavirialla on  pistekilpailun violetti paita, Landalla sininen vuoripaita. Adam Yates johtaa nuorten kilpailua ja hänellä on valkoinen paita.

19. Perjantai 26.5: San Candidosta Paincovalloon 191 km.

Loppunousu on jyrkkä, on vaikeita ala- ja ylämäkiä. Nibali ja Movistar yrittävät pudottaa Dumoulinia. Luis Leon Sanchez, Pierre Rolland ja Rui Costa  yrittävät irti. Mukaan pääsee pari Astanan ajajaaä ja SKY: Henao, joka saa isoimmat mäkipisteet kakkosmäestä. Irtiotto kasvaa, pääjoukko velttoilee, joten ero on 8:31, kun matkaa jäljellä 41 km. Voitto ratkaistaan irtiotossa ja pinkkipaita viimeisessä 15 km:n mäessä. Mikel Landa haluaa etapivoiton ja mäkipisteitä ja Mikel Landa on ensin etapin maalissa. Voitto viimein hänelle. Yhteistilanteessa Nairo Quintana siirtyi kärkeen. Dumoulin on toinen, Nibali kolmas ja Pinot neljäs. Seitsemäntenä oleva Bauke Mollema on jäänyt vain 2:38.
Yhteistilanne 19/21
1. Nairo Quintana Kolumbia, Movistar
2. Tom Dumoulin Hollanti, Sunweb + 38 s
3. Vincenzo Nibali, Italia, Bahrain-Merida + 43 s
4. Thibaut  Pinot, Ranska, FDJ +53 s
5. Ilnur Zakarin, Venäjä Katusha + 1:21 min
Pistekilpailua johtaa Fernando Gaviria 325 pisteellään ja mäkikilpailua Mikel Landa 224 pisteellään.  Valkoinen paita on Adam Yatesilla. 


20. Lauantai 27.5: Pordeonesta Asiagoon 190 km, rankka vuorietappi
Pääjoukkoon nähden kuuden minuutin irtiotto 110 km jäljellä. Kaikki huipentuu taas viimeisessä mäessä Dumoulin jää ja häviää runsaat 10 sekuntia ja vuorietapin lopussa Thibault Pinot on ykkönen Ilnur Zakarin kakkonen ja Vincenzo Nibali kolmonen, heille hyvityssekunteja. Thibault "teki" töitä eniten Nibalille ja varsinkin Quintanalle? Pinot ei ole niin hyvä aika-ajaja. Yhteistilanteessa neljä kärkiajajaa ovat minuutin sisällä, kaikki ratkeaa huomisessa aika-ajossa.

Yhteistilanne 20/21
1. Nairo Quintana Kolumbia, Movistar 90 h 00 min 38 s
2. Vincenzo Nibali, Italia, Bahrain-Merida + 39 s
3. Thibaut  Pinot, Ranska, FDJ +43 s
4. Tom Dumoulin Hollanti, Sunweb + 53 s

Pistekilpailua johtaa Fernando Gaviria 325 pisteellään ja mäkikilpailua Mikel Landa 224 pisteellään.  Valkoinen paita on Adam Yatesilla. 

21. Sunnuntai 28.5: Monzasta Milanoon 27,6 km henkilökohtainen aika-ajo
Kaikki huipentuu tänään ensin lähtee Giuseppe Fonzi ja viimeisenä Nairo Quintana.
Tällä hetkellä johtaa Jos van Emden Lotto NL -tallista, aika hänellä on 33:08. Matka on myötämäkeä. Jos van Emdenin aika riittää, mutta Tom Dumoulin on aika-ajossa kakkonen 33:23 Nairo Quintana on 27:s 34:47, eli Tom Dumoulin on yhteiskilpailussa ykkönen ja voittaa sadannen Giron 2017.

Lopputilanne 21/21
1. Tom Dumoulin Hollanti, Sunweb 90 h 34 min 54 s
2. Nairo Quintana Kolumbia, Movistar +31 s
3. Vincenzo Nibali, Italia, Bahrain-Merida + 40 s
4. Thibaut  Pinot, Ranska, FDJ +1 min17 s


Pistekilpailun voitti Fernando Gaviria 325 pisteellään ja mäkikilpailun Mikel Landa 224 pisteellään.  Valkoinen paita jäi Adam Yatesille. Movistar voitti joukkuekilpailun

Italian ympäriajoa
2023 Giro näin voittaja Primoz Roglic
2022 Giro näin  voittaja Jay Hindley
2021 Giro näin  voittaja Egan Bernal
2020 Giro näin  voittaja TaoGeoghegan Hart
2019 Giro näin  voittaja Richard Carapaz
2018 Giro näin  voittaja Chris Froome
2017 Giro näin  voittaja Tom Dumoilin
2016 Giro näin  voittaja Vincenzo Nibali
2015 Giro näin  voittaja Alberto Contador

Voittajia aiemmin
2014 Nairo Quintana
2013 Vincenzo Nibali
2012 Ryder Hesjedal
2011 Michele Scarponi
2010 Ivan Basso
2009 Dennis Menchov
2008 Alberto Contador

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)