keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Mediat hujan hajan

Kuva on kultaiselta 1980-luvulta, jolloin ei ollut vielä internettiä eikä somea. Nyt on twitter ja Some, ja puhutaan Suomessa sananvapaudesta, tilanteessa, jossa kuka tahansa voi perustaa blogin, twiitata Twitterissä. Eikö sananvapaus siis toteudu?

Kuvan vasemmalla puolella oli Otahuudon toimitus, ja olin sekä toimittajana että päätoimittajana. Päätoimittajalla on vastuu, mitä lehti painaa. Siksi minua on alkanut ihmetyttää, mitä lehdet nykyisin uskaltavat ja kehtaavat painaa.

Viimeisin ylilyönti oli kuvapari, jossa irvittiin varsin ison valtion päämiestä. Jotenkin minusta tuntuu, että perinteisen median, ja vastuullisten muiden toimijoiden raja alkaa häilyä.

Lisäksi usea politikko minusta levittää twitterissä kuvia, joiden alkuperää ei ole selvittänyt.  Söpön pöllön poikasen kuva oli vain yksi lavastus, jota olisi kannattanut maltilla katsella.

Lisäksi vastuullisiin toimijoihin kohdistuu viestitulva, joka on asenteeltaan ei niin rohkaiseva. Osa tulee oppositiolta. Tämä minua huolettaa.

Olemme tulossa yhteiskuntaan, jossa on täydellinen sananvapaus, mikä on sinänsä hyvä asia, sen sijaan pitää löytyä vastuullisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)