lauantai 16. huhtikuuta 2011

Pasilan jaksolyhennelmät, ykkös - kutoskausi


Pasila Kaudet 1-6, jaksolyhennelmät (Yle TV2) 
Kausi 1, kuvassa DVD-kannet skannattunaPasilan poliisia johtaa ylikomisario Rauno Repomies, asemalla vaikuttavat Helka, Routalempi, Neponen ja ykkösjaksossa saapuva tuttia imevä nuorempi komisario Kyösti Pöysti.

Osa 1 Vasikka
Pasilan poliisin komisario Nikander on kuollut omien työtoverien harhaluodeista,hän oli jäämässä eläkkeelle. Kun Repomies kuulee, että tilalle tulee Neposen kurssikaveri Kyösti Pöysti, hokee Repomies ”näsäviisas neiti”, ja myöhemmin ”ei ole hyvä mies tämä tuttimies”.
Pöysti pelaa avajaiskuvassa ”Anderson” –pleikkaripeliä, missä räiskitään ilmeisesti kaikkea liikkuvaa, ja liikkumatontakin.
Juttuna on kv-piraattijuttu, josta Pöysti saa megafooneineen yhden miehen (Nieminen) kiinni. Pöysti saa Niemisen suojeltavaksi. Nieminen on valittava ja veltto. Pöystillä on treffejä Marjukan kanssa, ne eivät etene suojeluasian vuoksi. Piraattikonnien pomo Jussi ”Pikkuneiti” Summanen keksii oivan keinon rangaista Niemistä vasikoinnista, he häipyvät lopullisesti, eli laittavat jalkansa sementtiin ja hyppäävät laivasta.
Repomies jauhaa Top Gun elokuvasta, ei hyväksy tukintaa, että olisi "homoelokuva".
Jaksot usein päättyvät poliisiaseman katolle, jossa Repomies ja Pöysti puhuvat keskenään.

Osa 2 Kiinalainen työvoima
Pöystillä luomi kädessä, jota näyttää peloissaan kolmelle lääkärille. Kiinalaisia on kuljetettu Suomeen kontissa. Jaksossa ilmenee, että kiinalaiset ovat ahkeraa työvoimaa. Kontin määräpääksi ilmenee Tuupolan kunta, joka on alueeltaan Belgian kokoinen, mutta asukkailtaan vähäinen, ja olisivat tulleet töihin. Kunnassa tehty ”operaatio Shanghai” suunnitelma.Kiinalaiset, koska ovat kaikki ihotautilääkäreitä parantavat jakson lopussa Pöystin patin yrteillä, he myös tekevät perunoista joutsenia, ja haravoivat poliisiaseman pihan. Jaksossa Pöystillä on ekat (ja viimeiset?) treffit Annikan kanssa. Pelaa pleikka peliä, jossa mies ääni totea ”no time to diplomacy, ja räiskintä alkaa” Jakson lopussa Routalempi ihmettelee, sitä että kontissa tullaan ja lentokoneella takaisin, jännää.

Osa 3 Toteemieläin
Jakson alussa Pöysti on liekeissä, pidättää Mikkosen, Ranen, ja jää selvittämään Juntusen mätkintää. Mies on sidottu lyhtypylvääseen, polttareissa korkokengissä. Juntusesta tulee jakson lopussa Pöystin toteemieläin. Pöysti menee Karhuryhmän piiritystilanteessa louskuttamaan leukojaan ja joutuu panttivangiksi, ja nakataan jätesäkissä haisevana pois. Repomies kiusaa tästä Pöystiä.
Routalemmellä tylsää, hokee koodinimiään ja Juicen biisin sanoja..
Repomies on antanut kalalle lääkkeet, joutuu siksi syömään kalan. Myös apinalla teoria, gorillalla käytäntö -hokema on tässä jaksossa.

Osa 4 Vanhempainyhdistys
Repomies laittaa Pöystin undercover-tehtävään Pöystin tietämättä. Hermannin ala-asteen #B-luokan vanhempainyhdistys nokkamiehenä Seppo Nivala on ärhäkkäänä opettajaansa lehtori Mattilaa vastaan. Repo pelkää, että koululle tapahtuu jotain. Pöystillä on kunnon suhde Salla Hakalaan, jolla on lapsi Väinö-Klemetti, joka näyteään valkoisen kissan kanssa vetelemässä "lankoja". Vanhemmilla on muutenkin seuraavan nimisiä lapsia on Adalmiimna-Aleksandria, "H***"-Petteri, Saimaharmaja (vrt. runoilija), "EXOValdez, Sanni-Juuteri ....
Pöysti pelaa jakson alussa pleikkaria, ja tällä kertaa lippu on vaarassa, eikä se saa vahingoittua, ja sitten alkaa räiskintä.
Routalempi antaa kaikessa taas periksi. Repo morkkaa Pöystiä ...

Osa 5 Linnoittautuneet vanhukset
Tässä jaksossa tutustutaan paremmin Kontiovaaraan, aamu-tv:n toimittajaan, ja Helgan perhesuhteisiin.
Pöystillä on vapaapäivä, jonka aikana hän huomaa, että mitään todellista tekemistä ei ole, eikä ole kavereitakaan. Soittaa muutamalle koulukaverilleen, ilman isompaa menestystä, esim.jollekin naiselle, jolla on kolme lasta neljän eri miehen kanssa? Pelailee pleikkariaan, jossa pitää ampua pandoja, ja menee lopulta töihin.
Repomiehen rotarykaveri ja Helgan isä Helge on kehunut, että hänellä on aseita kotona. Poliisit Neponen ja Helga hakevat aseita pois, ja vanhukset linnoittautuvat sisälle, ja kutsuvat apuvoimia, sekä miehiä että naisia.
Tilanne puretaan Pöystin megafoonin ja Kontiovaaran avulla. Kontiovaaraa kaikki jututtavat. Mitään aseita todellisuudessa ei ole.
Jaksossa selviää, että Helge olisi toivonut lapsensa olevan poika, ja syylä huumori alkaa, ”katso minun syylää”

***
Matlock-juliste Helgen kotona, julisteessa Ben ja Michelle sekä viiri. Pöysti menee naisluokkakaverinsa tyköön kädessään Insiders-video.
Repomiehen loppupuheissa hän hokee ensimmäisen kerran ”natseilla on juna, raiteilla kulki juna …
Saksalan veljeksiä on sarjan mukaan 17, kuitenkin mainitaan vain Pekka, Jaakko, JokkevirkamiesGunvald, MauriSenni on Maurin vaimo ja lisäksi on  Aulikki Saksala.

Osa 6 Reetta Ruusu
Reetta Ruusun modernin tanssin performansseissa sattuu ikäviä tapauksia. Pöysti saa turpaansa Reettalta ainakin kolmesti ja Kontiovaarakin kerran ja itse asiassa miltei kaikki Pasilan poliisit.
Jaksossa esiintyy ainakin kolme Saksalaa Pekka Saksala, joka väittää esiintyjien kuolevan lavalle, Jaakko Saksala, joka on mielenterveysliitosta, sekä Jokke Saksala Arkkitehtiliitosta, joka on peloissaan rakennusten puolesta. Reettan ongelmat Routalemmen mukaan Ruusu ei saa sanottua taiteellaan, esityksiä varten paastotaan ja esityksissä heiluu sahat ja kirveet ja palavat röökit. Repomies väittää Reetan olevan Pöystin kaltainen, joka Pöystiä kirpaisee. Myös Reetan esitys raju tanssiperformanssi sykähdyttää Pödeä niin paljon, että tutti katoaa suusta hetkiseksi. Reetan esityksillä ihmenimiä, kuten Diagnoosi 2003, Maanisen depression kolme huonetta… Reetta ajaa itsensä loppuun ja viime töikseen popsii Repomiehen lääkkeet. Jaksossa irtoaa Kontiovaaralta Pöystille sutkaus ”No time… no ABC” . Routalempi selitti olleensa taidemaalari, ajautui rikkomaan rajoja ja perspektiiviä.


Osa 7 Algamis
Noppaaheittävät nuoret palloilevat rooliasuissaan metsässä, ja yksi hemmo löytyy kirves kallossa. Pöystillä treffejä Liisa nimisen amnestyläisen kanssa. Yksi roolipelaaja (=Larppaaja?) ottaa syyt niskoilleen aiheetta. Larppaushuumoria Marvaniasta?
Rurik Alavesin poika, eli Veli-Pekasta (35 v),joka asuu kotona (äidin luona), on keksinyt Marvanian ja Marvanian kielen. Luulee, että on Kuiskaavassa metsässä (=Vihdin korpi). Rooliasuna Jofa-paita, styrox-miekka ja kattila päässä. Ottaa syylleen Algamis –kylän sepän (=Sami) onnettomuuden ja joutuu kiven sisään. Toiset larpparitt tulevat uhkailemaan Pöystiä, joka halveksiii porukkaa, ja kutsuu heitä pelleiksi. Todellisuudessa Pöysti on itse asiassa harrastanut lajia nuorena ja toiset larpparit haluavat eroon V-P:stä. Todellisuudessta aamutv-ankkuri Kontiovaara taas suunnistaa lauantaisin.
Jaksossa tehdään huumoria larppaajien nopanheitolla. Jokaisessa tilanteessa larpparit heittävät noppaa, ja kuuluu tietynlainen musiikki.
Pöysti pelaa kerran pleikkaripeliään.

Osa 8 Phil Collins –darra
Kovan kännin takia Pöystin darrassa soi Another Day in Paradise ja kaikki ihmiset näyttävät Phil Collinsilta.Pöysti on siis krapulassa. Aamu-tv:ssä esiintyy Heidi Somervuo ” ihmissuhdepatologi”, jonka mantroja ovat ”Saa uskaltaa, pitää uskaltaa uskaltaa”, ”Riitely on turvallinen tapa tutustua”, ja lässyttää ”sykkyrällä olosta”. Pöysti pelkää, että philcollins tulee päälle, ja koettaa olla ärsyyntymättä, siksi hän katsoo rikoksia läpi sormien. Repomies on kuitenkin hommannut Heidi Somervuon luennoimaan työparisuhteesta ”ollaan kahdestaan yksikkö…” ja Pöysti menee ”sykkyrälle”, ja laukeaa somervuo-darra. Repomiehellä on onneksi uusi lääkitys, kaikki on yhdessä pillerissä, eikä hän seuraavana päivänä muista Pöystin poliisiuran mahalaskua.


Osa 9 Luennoitsija
Kauko Palmgren-Palmgren pääsee vankilasta, jossa oli teetettyään lapsityövoimalla urheiluasuja. Vankilasta päästyään hän esitelmöi vanhuksille teemalla ”vanhuus on tehtävä”, intensiivikurssi eläkeläisille. Repomies hurahtaa asiaan, ja esittelee märkivää syyläänsä ”haista tätä, maista tätä”. Sitä ennen hän on varoittanut huijari Palmgren-Palmgrenista. Pöysti taas sallii mustatukkaisen tytön Vänninen? hypätä alas, luultavasti hyppää alas ikkunasta kolmesti jakson aikana. Repomiehen diat ensi kerran sekaisin, vaimon lomakuvat Kanarialta.

Osa 10 Laillinen bordelli
Pöysti "maksullisissa" vahingossa. Kaupunki antamassa luvan lailliselle bordellille. Omistaja Jesse "Shanghai" Pirinen. Hänen apunaan häärii violetissa asussa ja eurokaulakorussa Kärsämäki -niminen mies. Lyö ainakin kolmesti Pöystiä turpaan ja hokee "Kärsämäki yksi tuttisuu nolla". Hankkii työvoimaa työttömistä, mutta on itsekin työtön, ja on työkkärissä, missä hokee "Kärsämäki yksi sosiaalitantta nolla". Kerran häntä sanotaan "Tapsaksi".
Myös Repomiehen tyttäret ovat menossa sinne töihin, toinen omasta päähän pistosta, toinen työttömyyden seurauksena. Marja saadaan kotiin ja serkun kanssa naimisiin, toinen muuten pois, hän oli opiskellut: kolme gradua ja kaksi lisäksi kesken. "Hupaisin" tapaus oli Repomiehen isoisä, joka on 114 vuotta, ja sotinut kaikissa sodissa molemmin puolin ja hyökännyt Belgiaan. Hahmo oli hauskasti piirretty.

Aamu-tv:ssä Shanghai Pirisen vastassa oli Sylvia Tankero...

Ei lempijaksoni, mutta Repomiehen isoisässä oli kyllä energiaa.

Osa 11 Avainpelaaja
Jaksossa selviää kenellä on luokan paras hemoglobiini, no tietenkin Laakkosella, jota riivaa. Koko jakson Pöysti megafoonillaan tai ajoneuvon vieressä latelee "viisauksiaan" Laakkoselle, joka hakkaa poliisiautoa pesäpallomailalla, hurjastelee. Erityisesti Laakkonen pillastuu h:lla alkavasta nelikirjaimisesta sanasta, jossa kaksi o:ta ja m. Satunnainen onnistuminen eli esim. luokan paras hemoglobiini tekee avainpelaajan. Tämä lienee yksi suosituimmista Pasila-läpistä.

Neponen ja Pöysti pelaavat "pleikkari-peliä", joka ohjaimien mukaan voisi olla myös xbox tai muu konsoli, mutta Repomies takavarikoi vehkeen, ja hakkaa sitä tasatunnein, mutta antaa lopulta laitteen takaisin. Pelissä ammutaan ja sitten peli kuittaa "well Johnson you are creative psychopatic".

Jakson alkunäytössä on vain musiikki, ei taustaääniä, Routalempi katsoo lamppua ei kahvinkeitintä.

Huomenta ihmiset -ohjelmassa harrastuksena on soittoäänien matkiminen esim. Nokia tune. "Harrastus säteilee ihmisen arkeen". Pöystin harrastus on pelaaminen. Laakkonen juo 24 tuoppia ja kaahailee, ajoneuvi vaan vaihtuu.

Routalempin mukaan "ei selvänä ajaisi humalassa". Lopputekstien jälkeen Routalempi lukee Laakkosen näkökulmasta Kiven Seitsemää veljestä.

Osa 12 Terroristi
Pormestarin paraatia uhkaavat terroristit. Pasi "Pommi" Jussilainen yrittää kiristää lunnassummia, valejuristien kanssa. Jussilainen saa lopulta tonnin ja kossupullon.

Samuli Anteroinen Heps-lippiksessä pahoinpitelee ihmisiä, ja paraatissa lyö ihmisiä turpaan mopon selästä. Hänen veljensä imuketta imevä baskeripää olisi halunnut vetää koko maailmaa turpaan, houkuttelee pestolla paikalle.

Terrorismin tutkijana on neiti Liisa Malinen, joka on käynyt Oriveden aikuiskoulutuskeskuksen iltalinjan kurssin, entinen kiinteistönvälittäjä, elinikäinen koulutus on hieno asia, Repomiehen mielestä.

Kausi 2

Osa 13 Orvot koirat

Sunnuntai-ilta Pöysti odottaa pizzaalähettiä, ja tulee Milja, joka puhuu kokoyön koirista, koiristakoiristaMilja kuuluu Suomen Pietarin orpojen koirien tukiyhdistykseen. Hän ei koskaan kyllästy puhumaan koirista, hänellä on ollut kolmevuotiaana chihuahua, ja nyt nappisilmä Patu, jonka kanssa kommunikoi.

Rutanen linnoittautuu kotiinsa, puretaan tilanne, hänellä on vaimo kaksi lasta ja koira (hieman paimenkoiran näköinen ruskean musta), jonka nimi on marsalkka. Rutanen linnoittautuu uudestaan ja hometalossa on kilo räjähdettä ja firma konkassa. Routalempi saa ampua, kun kaikki ovat poistuneet Pöystin määräyksestä singolla. Vahingossa Marsalkka-koira loikkaa sinne takaisin. Kontiovaara nostaa tämän esiin, ja näyttää hellyyttävää kuvaa villakoirasta ja koiraihmiset janoavat vastauksia, ja Repomies "seisoo Pöysdin dakana, ja antaa kaikkien kivien osua häneen". Kontiovaara armeijan neljä kertaa kerranneena tekee sille koiralle kunniaa, lopulta kuva vaihtuu poniksi. Pöysti pyytää anteeksi. Kontiovaara toteaa olevansa media, "Mr Media that's me"

Osa 14 Puolesta tai vastaan
Repomies siirtyy internet-aikaan turvallisesti kypärä päässä ja saa facebookin. Repomies saa tutkittavaa, ja Pöysti ja Neponen saavat laukata eri kohteissa, milloin on pomminteko-ohjeita tai hyppäämisellä uhkaavia. Malla, joka uhkaa hypätä katolta saadaan alas kihlaamalla se. Pöysti määrätään terapiaan, ja hän tutustuu freudilaiseen ja jungilaiseen terapiaan. Jälkimmäinen terapeutti, jossa Pöysti oli ensin, hokee vain "Kauhean hiljaa ma huomaan". Freudilaisen mukaan Pöysti on viisivuotiaan tasolla empatiansa ja tuttinsa vuoksi. Pöysti saa tolkun ja on sykkyrällä. Repomies löysin www-sivun "jalkia_jattamatta_voi_helposti_piesta_ihmisen (tai joku samantapainen).


Osa 15 Apulaiskaupunginjohtaja (The Deputy Mayor)
Apulaiskaupunginjohtaja, Jorma "Jokke" Hyvärinen on varsinainen häntäheikki, tätä hän kehuu koko ajan ja joka paikassa. Hän on myös Repomiehen golfkaveri, mutta Repomiehen vaimo ei ole Jokkelle kelvannut, minkä vuoksi jakson lopussa selviää, että Repo on lähettänyt hänelle rottia.
Pöysti saa tutkia uhkailuja, ja paljastaa Hyvärisen sihteerin Lissun miehelle Makelle vaimonsa syrjähypyn. Pöysti antaa tutin miehelle, on varsin murheellinen, on joutunut katsomaan joka perjantaisin Amelien. Hyväristä ampuu myös naapuri, jolta lainannut pokasahan, mutta jonka palautuksen unohti. Pöysti yllyttää Hyvärisen vaimon syrjähyppyyn Routalemmen kanssa.

Routalemmen jännän asteet ovat: jännä, hyvin jännä, erikoisjännä, jännempi jännä, jännin. Pluton planeetta-aseman poisto, ja se, että se on Mikki Hiiren koira, on Routalemmestä jännää, ja aviorikos. Myöhemmissä jaksoissa myös banaani on jännä, uhanalainen ja kaikki ovat identtisiä klooneja. Routalempi on eronnut ja ollut Vekarajärvellä intissä.

Osa 16 Mutsis oli
Paasoset hakkaavat toisiaan kerrostalossa, Pöysti kytkee avioparin eri pattereihin. Repomies on raivoissaan. Timanttitalon varkauden Pöysti antoi Supolle ilman nullikointia. Pankkiryöstön Pöde ratkaisi niin, että valutti viemärilietettä koko talon täyteen. Pöde saa potkut. Koko tyhjyyden syy on luokkakokous. Pöde näkee sorsia, ja huomaa sen samankaltaisuuden Sopranoksen ensimmäiseen jaksoon, jossa Tony Sopranoksen uima-altaaseen lentää sorsia. Pöysti Gooalle, jossa unessa näkee näyn. Palaa Suomeen hankkii Sopraanoksen avauskauden DVD:n. Madventuresin toimintaa Pöysti seuraa tv:stä ja näkee pojat lentoasemalla töissä. Routalempi "valaistunut", elämänjano sammunut. Jakson nimi selittyy Pöystin "mutsis oli" välihuutoihin megafooniin, hän myös huutelee että "isäs oli kun sua teki".


Osa 17 Stalkkeri
Jemmica Laamanen malli, missi ja laulaja, on saanut peräänsä stalkkerin Sami Raunion, joka syö räkäpalloja, ja palloilee ferrari-lippis päässä. Pöysti ratkoo ongelman asuttamalla Raunion Laamasen tyköön, ja Laamanen on arkiminänsä. Sama pätee sitten Kontiovaaralle, haluaa seikkailla hänen kanssaan, joka on seuraava uhri. Raunio vangitaan Kontiovaaran koiran (luonnollisen) kuoleman vuoksi, mutta karkaa, ja seuraava uhri on Pöysti. Pöysti kyselee aina Rauniolta, oikeasti vai hullujen maailmassa, ja Raunio vastaa aina hullujen maailmassa.
Jemmica Laamanen esittää laulun ”Heitä minut seinään sinä ihana villisonni”, se pn Laamaselle tärkeä biisi, vaikka sen on tehnyt kolme täysin vierasta ihmistä salanimillä. Biisi alkaa ”Juotit minut känniin, heitit minut seinään …” Biisin oikeasti esittää tiettävästi Jo Angel, hänen oikea nimensä (Jonna Kärkkäinen) ja tekijätiedot ovat lopputeksteissä.
Pöystillä on netin chat-palstalla sovitut treffit, mutta ”suhde” kariutuu Pöystin valitukseen ja kiinnostuksen puutteeseen. Pöysti ei muista Neposen etunimeä, ja arvuuttelee tässä ensikerran Tommi –nimeä.
Laamanen ja Kontiovaara joutuvat kirjoittamaan nimmareita myös fanien takalistoon.
Routalempi ihmettelee jänniä muurahaisia, ja kurkiauraa.


Osa 18 Salaviina
Pöystillä taas pelihetki, terroristit uhkaavat kaikkia, joten pelissä pitää toimia.
Kontiovaara toivottaa dallaspullan tuoksuista huomenta, mutta toteaa myrkyllistä salaviinaa olevan markkinoilla. Haastateltavana on Laila Jussilainen ja Seppo Jussilainen, jolla on mennyt näkö, salaviinan jälkeen se vielä pelastettiin, mutta kossulla se lähti kokonaan.
Myrkkyviinan tekijäksi paljastuu Veikko-Veikko Salmelainen, jota muuten Kontiovaara sanoo kerran Veikko Savolaiseksi. Veikko-Veikko Salmelainen kitisee, ettei osaa tehdä viinaa ja on myynyt sitä, jopa sitten viralliseen Alko-holi –liikkeeseen, jossa herrasmies kippaa ensin "Ranskan akatemialle" , menee näkö  sitten ottaa ”pimeydelle”, sitten lähtee kuulo, sitten siemaisee ”hiljaisuudelle”, sitten kuolla kupsahtaa.
Routalempi tunnustaa olleensa alkoholisti. Silloin hän tunsi olevansa jännä, nyt maailma on jännä. Hassuttaa Pöystiä kysymällä mikä on ”ämpäri”, Pöystin mukaan se on muoviämpäri, mutta Routalempi toteaa sen olevan ”jännä muoviämpäri”, Routalempi pohtii myös sanaa tilanne, on tila saman monikon toisen ”suffeksimuoto???”
Alkoholin myynti lopetetaan, tulee mellakoita, mutta ihmiset ehdostuvat humalaan, alkavat lenkkeillä, ja juokseminen on jännää.
Merkittävä jakso: Repomies puhuu lopussa ensimmäisen kerran sekä nunnista että natseista. Tämä nunna ja natsi -touhu huipentuu kahteen kohtaukseen, toiseen missä muistaakseni puhuu Sound of Musicista ja viimeisen kauden jaksoon "Virginia heartbreaker", jossa Repomies näkee nunnia ja natseja

Osa 19 Kerjäläiset
Routalempi täyttää 46 ”huomenna eli 21.9”, kaikille turinoi, kollegat eivät pane merkille, paitsi Repomies totetaa, ettei tunnu miltään, hän "oli koomassa koko seitsemänkymmentäluvun". Routalempi tulee merkkipäivänä juhlahattu päässä, ja pettyy ja on vihainen, ei pidä kollegoista. Muut keräävät kolehdin, mutta Routalempi ennen ei usko, kun Pöysti toteaa jännästi, lähtee Porvooseen, mutta antaa rahat pummeille* näkee laulavat nokisutarit, ja päätyy itse pummaamaan delegaation tullessa.
Helsinki on nimittäin yksi EU:n 24:stä innovaatiopääkaupunki yhden viikonlopun ja jäsenet avaavat Otaniemen designvedenpuhdistamon.
Kaupunkivaltuutettu Sinkkonen antaa tehtävän Repomiehelle: ”katujen pitää olla kunnossa, ei ole aikaa pykälänviilaukseen", Repomies on omasta mielestään mielivaltainen johtaja ”Pääsen linnanjuhliin ja saan kaupungin kultaisen avaimen, saan paraatin” herrat nostavat minulle hattu konfettia heitetään".  Maahan tulleet kerjäläiset häädetään Repomiehen käskystä pois risteilylle, rahat Repomies otti omasta eläkekassasta, ”Tukholman repomies on huono repomies” ja katutaiteilijat poistetaan, hyvätkin. Vantaan Korsoon järjetetään päihderock-tapahtuma ilman esiintyjiä, mutta viina on ilmaista. Puistossa on yksi katutaiteilija joka vetää Paranoidia. Repomies ei saa mitään paraateja, eikä olisi saanutkaan.

* Routalempi antoi ainakin 3 E bussimatkaan päihderockiin Vantaalle, 5 E, kova pyyntö viinaan, sitten 2 E ja 1 E, ja lopulta "Sepolle" 100 E = 111 E, ei tullut jännää matkaa Porvoseen.


Osa 20 Eläke
Jakso on hyvä, siinä Repomies saa etiäisen, pankkiryöstöstä, mutta väärän. Repomies väittää, että on itse joutunut pyramidilla huijatuksi. Ramses toinen asuu hänen pyramidissaan ja että ”kuninkaiden laakso on repomiesten laakso”. On ostanut ”Kisasta” pyramidin, mutta se on ollut liian pieni, ja siellä asuu Ramses toinen. Pöysti ja Neponen saavat mennä pidättämään Egypti-museon johtajaa.

Routalempi pohtii kuinka pyramideja sen aikaisilla välineillä ovat saaneet aikaan, ”minulla on nykyaikaiset välineet enkä saa aikaan mitään aikaan no otanpa kahvin”.
Kontiovaara toteaa Pöystille ”long time no logo”, ja seuraavana aamuna, että Repomies on dementoinut. Repo laulelee, että ”miehet olivat rautaa naiset  mantelimassasta”.
Osta vokaali sana-arvuutuksessa vastaaja yrittää tavata kirjan nimeä ”HiiriÄ ja ihmisiÖ” –muodossa, mutta oli riittävän lähellä.
Repo jättää valtikan Pöystille, joka oma huonompi johtaja kuin Repomies, ja Repomies tulee ja ottaa uusitun lääkityksen voimin takaisin. Repomies pääsee Onnenpyöräformaattiin sisälle, ja käy Bingossa, jossa vanhat rouvat huutavat bingoa joka numeron jälkeen, ja Repomies huutaa ”hiljaa mummo”. Pöystillä kihahtaa nesteet päähän, ja hän nöyryyttää alaisiaan, käskee ratkaisemaan harmaan talouden … alaiset sitovat Pöystin, ja Repomies tulee takaisin valtaan.


Osa 21 Olympiavoittaja
Jaksossa moukarinheiton olympiavoittaja, maailmanmestari, maailmanennätysmies Olavi Kemppainen pääsee ehdonalaiseen vapauteen. Repomies ihailee ”Oltsua”, ja Pöystin on määrä pitää mies kaidalla polulla ehdonalaisen ajan eli kaksi päivää. Olavi on Kontiovaaran mukaan alkoholismiin sairastunut siitä parantunut, uudestaan sairastunut, uskoon tullut … ihan tavallinen … 42:sta pahoinpitelystä, yliajosta ampuma-aseeseen koskemisesta tuomittu … ihminen. Kemppainen peruskiven muurauksessa muuraa kunnanjohtajan silmän kiinni, mutta Repomiehen mukaan Kemppainen on kalamies,… rattijuoppo, vaimonhakkaaja, hieno mies, joka heitti Suomen maailmankartalle, ja vaimon myös, ei ole saanut mitään muuta kuin kaikki tontit ….
Olavin (uusin?) vaimo on 17-vuotias hevostyttö, joka meni naimisiin, koska nelikymppisellä oli fyrkkaa ja Nintendo Wii. Routalempi haastattelee aamulla Olavin moukaria eli Mokkea.
Jakson loppuosa on Olavin kujanjuoksua, jossa porukkaa ”putoilee” Stadionin tornista, Olavia sivistetään, ja hänet päästetään vapaaksi metsään karhun lailla, Repomiehen mieliksi.
Jaksossa Routalempi miettii lausutaanko olympia, ”olympia”, ”olumpia” vai ”olimpia”. Repomiehellä on hirsimökki ja ajokoira, jota ”härnäytetään.


Osa 22 Veli
Jakson konna on Pete Makkonen, jolla on eniten ylinopeussakkoja Suomessa. Häntä ajaa takaa ensin Routalempi, jonka syrjäyttää Helga, myöhemmin jaksossa uudestaan Routalempi, joka laittaa ajolasit, ajohanskat, ja kaivaa ”sekalaisia” –kassun, jonka sisään laittaa, ja tulee jännää takaa-ajomusiikkia. Routalemmellä lamppu alkutunnarissa, ei kahvinkeitintä.
Neponen on tarjoillut 3200 euron edestä pizzaa ja muuta Pöystille, kun ensimmäisen takaa-ajon alkaessa Makkonen ajaa Pöystin päälle, lupaa Neponen tarjota vielä pizzat. Pöysti sanoo, että näki elämänsä filminä, kaksi tähteä ja surkeat extrat. Neponen sanoo, että olet kuin veli mulle, ja huomaa patin Pöystin olkapäässä.
Pöysti ei uskalla mennä lääkärille, koska lääkäri voi kuulla, että on 3 kk elinaikaa, Repomies toivoisi, että lääkäri sanoisi niin. Räiskintäpelissäkin sanotaan että 3 months to live.
Lääkäri sanoo, että patti on surkastunut kaksonen, ikään kuin veli, Pöysti aivan herkistyy ja puhuu veljestään, jäätyään toistamiseen auton alle Makkosen takaa-ajon yhteydessä, ”veli” ottaa iskun vastaan ja irtoaa, jakson lopussa kuuluu musaa ja Pöysti herkistelee.
Jaksossa ilmenee, että Pöystillä ei ole oikeata veljeä, mutta Routalemmellä on.


Osa 23 Kaksvitonen
Jakso on parodia 24:sta, jossa vuorokauden aikana tapahtuu uskomattoman paljon, ja ihmiset pelastavat suuruhkilta kaupunkeja. Päävastuussa on Jack Bauer. Tässä jaksossa Repomies kutsuu apuun Jack Jofan, joka kuulustelee epäiltyä, ja toteaa, että kaikki kaunis mihin hän koskee kuolee, kuten lähtökukat, jotka Repomies hänelle antoi.
Jakso alkaa kahdella räjähdyksellä. Kolmatta odotetaan, sillä musiikkitalolta on kadonnut 100 kiloa niiden kahden viiden kilon paukun lisäksi.
Alkutekstit ovat erilaiset, tulee poliisien ja Kontiovaaran nimet ja kuvat, ja kerrotaan, että seuraavat tapahtumat sattuvat 8.00 ja 8.25 välillä.
Turvanauhan perusteella on kaksi epäiltyä Pasi Karvonen, jota Repomies kovakouraisesti kuulustelee, mutta ei ole syyllinen. Pöystin isä soittaa, että Heikki Matikainen on syyllinen. Pidätyksen jälkeen alkavat kuulustelut Jack Jofankin toimesta, mutta esim. jäätynyttä majavaa ei voi käyttää, sillä asianajaja Kirsti Simonen on tuikannut kipulääkityksen. Jotain saadaan selville: pommi on joko Mannerheimintiellä tai Sypressikujalla. Routalempi ja Helga etsivät pommin paikkaa. Verkkainen Routalempi vaistoaa paikan ja pommin koodin 6227, ja pommiin jää jäljelle 0004 sekuntia. Jakson lopussa aiemmin esiintynyt agentti Sanna Tarvala soittaa Pöystille, ja vihjaa Repomiehen olevan juonessa. Loppukuvassa Routalempi istuu ja silittää valkoista kissaa, kuten Bondin pääkonna Ernst Stavro Blofeld.

Osa 24 Tauno Muikku
Marsipaanilla täytetyn laskiaispullan tuoksuista huomenta toivottelee Kontiovaara. Pöystillä on treffit Ullan elämänsä naisen kanssa ja katselee tv:tä, jossa esitellään Tauno Muikkua, joka on kauppakeskus Monoliitin omistaja, ja renessanssi-ihminen, myy esimerkiksi muovisia puutarhatonttuja, Davincin suunniitelemia, Pekka Davincin ja Jussi Botticellin suunnittelemia pihatonttuja.. Ostoskeskus Monoliitti rakennetaan sinne, missä ei asu ihmisiä. Suomen isoin rakennus on Monoliitti, yli 3 milj neliömetriä, missä eläintarha ja jäähalli, vuori … nykyaikainen Xanadu. Motto, huominen on tänään.

Vuonna 1959 alkoi Muikun elämä, nyt uran huipulla olevaa Muikkua ahdistellaan lahjussyytöksillä… Repomies saa Muikulta purjeveneen Saukko -nimisen. Veneellä on kova hinta, moraalin hinta, pian Repomies pääsee pulasta: Routalempi ohjaa veneen karille, joskin purjehduksen aikana kunnanvaltuuto antanut rakennusluvan..

Ulla muuttaa Lappeenrantaan, Pöystillä on treffejä Lauran (meikkitaiteilija), Siljan (pukeutuu jätesäkkiin) ja Ninnin (malli) kanssa, Pöysti itkee Ullan perään, ja käy Lappeenrannassa, mutta Ulla ei pidä, kun kuulee treffeistä, ja jättää Pöystin (jätti jo kerran, siksi treffit olivatkin). Repomies puhuu lopussa naisista. Naiset ovat kuin kauppoja, on isoja kauppoja, pieniä kauppoja, ja osa on kuin Monoliitti, jonne on pitkämatka, mutta mistä saa kaikkea.


Pasilan kolmoskausi pyöri ja tässä joitain mietteitä.

Kausi oli hyvä ja eheä, jotenkin odotin aluksi enemmän, koska ykköskaudella olivat helmet Algamis (nopanheittäjät loistavia) ja Phil Collins -darra, jonka musiikki eli Another day in paradise soi kolmoskauden avausjaksossa. Kakkoskaudellakin olivat loistojaksot Orvot koirat, Veli ja 25. Pöysti prosaistina ja Julma pila olivat minusta kolmoskauden parhaat jaksot.


Osa 1 Repomies, kunnonmies

Jakso pyörii osin nettihuijarien maailmassa, sillä Repomies on siirtynyt tietotekniikan maailmaan ja saa Viagra- ja Kellomainoksia sekä "lottovoittoja", jonka takia antaa pankkitilin numeronsa. Itse tarinassa CCCP-paidalla varustettu Jeppe Salonies pääsee vankilasta, Hänet on tuomittu pankkiryöstöstä, mutta saalis on poissa. Mitään uutta rikosta ei tapahtunut, koska rahat olivat menneet vahingossa kaatopaikalle, eikä Jeppe Salonius niitä kätkenyt. Jakson lopussa Repomies luulee oikeaa rahasadetta huijaukseksi eikä poimi enää seteleitä. Kauden alkunäytössä Routalemmellä on aina eri esine nyt taskulamppu, aiemmin oli kahvinkeitin. Routalempi tekee sudokuja ja Pöysti on jakson alussa pitkästynyt. Huomenta ihmiset ohjelmassa puhuttiin kehitysavusta ja siinä oli "mies, joka ei välitä paskaakaan". Repomies laulaa biisiä "Ree Ree Repomies, kaikkien ...", Frederikin esittämän Tsingiskaanin sävelin (käännösbiisi). Hyvä jakso.

Osa 2 Pöysti prosaistina
Pöysti prosaistina -jaksosta todella pidin. Hyvä, että hahmot ja äänet ovat pysyneet likimain samoina (=samat ääninäyttelijät). Repomies yllättää kirjailijana, samoin kun viipyilevä Pekka Routalempi, jolla kirjoittaminen jäi ensimmäiseen kirjaan, Mies seuraa ruohon kasvua. Repomiehen tulkinta biisistä Anna mulle tähtitaivas, oli mahtava. Tunti tuli turpaan ja toinen torvisoittoa. Routalemmen harrastuksena on siis sudokut. Itse tarinassa kirjailija Unto Vilskeen uusin käsikirjoitus on kateissa. Kirjailijan asunnon edessä on "mummoja" odottelemassa, he haluavat kertoa, kuinka heidän elämänsä muuttui Vilskeen kirjojen myötä. Jonottajilla oli vuoronumerot. Unto Vilskeen käsikirjoitus löytyi ja päätyi Pöystille.
Pöysti, joka sarjan alussa oli 30, täytti jaksossa 33 v. Jaksossa viitataan elokuvaan Benjamin Buttoniin, elokuvassa taisi kaveri nuoreta. Repomies viittaa Tuomari Nurmion biisiin Musta Enkeli,(joka ve siis päivän sankarin). Routalempi katsoo alkunäytön aikana lamppua.

Osa 3: Päihdevalistajat
Jakso oli hyvää käyttistä, kuten Juhani Kontiovaara sanoo, ja jaksossa Kyösti Pöystille saatiin lempinimikin Kössi Pöde mainostoimisto Buddhassa. Havaittiin, että Repomiehen paikka ei ole (ainakaan) koulussa. Jakso oli yle-areenassa ennakkokatsottavissa ennen tv-esityksiä ja ainakin 150 000 oli jakson katsonut jo ennakkoon.
Jaksossa Pasilan poliisit vuorotellen antoivat huumevalistusta koulussa. Opettaja Laila Kivikko (ja  harrastelijaräppäri Paatinen) eivät olleet tytyyväisiä aseman asenteeseen. Pöysti puolustaa viinaa elämän tyhjyyden täyttämisessä, Repomies alkaa heitellä kurittomia oppilaita taulunpyyhkimellä ja Helka kertoo omista kankeista asenteista. Pasilan poliisiaseman lakkautusta vaaditaan netissä, ja asiasta tehdään A2-ilta, jossa puhutaan toisten päälle, ja äänestetään lakkautuksen puolesta. Viimeinen oljenkorsi eli säyseä Pekka Routalempi höpisee omassa huumevalistustunnissaan "Mynssenistä", olympia-sanan lausuntatapoja (olympia, olimpia, olymppia, olumpia) sekä TV-ruudusta ja pelastaa höpinällään aseman. Kyösti Pöystin ura mainostoimiston pallomeressä jää lyhyeksi. Hän ei keksi ajoissa design-vesipullolle hyvää mainoslausetta, ja lopulta hänen hanuri-tokaisua käytetään. Jaksossa oli virkamies Saksala, ilman etunimeä.

Osa 4: Ikuinen liekki

Jakso leikittelee tulella. Repomies ihastuu repomaiseen pyroanalyytikkonaiseen Tarja Vesantoon, jolla on myös väärät diat ja kippaa närästyslääkkeitä. Jakson omituisuutena on se, että Pekka Routalempeä en havainnut lainkaan, paitsi alutunnarissa, jossa hänellä oli avain ja avaimenperä. Jostain syystä jakso jätti kylmäksi, mutta Kontiovaara sai ruutuaikaa, ja näytettiin hänen ohjelmansa uusi logo. Ohjelmassa oli närkästyneitä kansalaisia äiti ja iäkäs poika. Joku sytyttelee roskakatoksia, ja Repomiehen ihastus Vesanto profiloi, taitaapa Repomies sytytellä muutaman itsekin.

Osa 5: Karrelle palanut enkeli
Muusikko Andy Suonsilmä, jonka nimikkokapple on levyllä Miehen ruosteiset kyynelkanavat esittää Karrelle palanut enkeli kappaleen, jonka tekijöinä näytti olevan Suonsilmä, Vainio ja Hanhiniemi, eli ilmeisesti kuultavasti (arvaus) Pauli Hanhiniemi ja Ilkka Vainio. Kontiovaara on esillä jaksossa. Suonsilmällä on rööki huulessa melkein koko ajan. Hänen musiikkinsa herättää ei-toivottuja tunteita Raine Makkulassa. Kolmannella kaudella näyttää Repomiehen ja Pöystin välit olevan hieman paranemaan päin, tai tyyntä myrskyn edellä, katso Hiljainen päivä. Repomies jopa kommentoi Pöystin selkäsaunaakin varsin empaattisen oloisesti kattonäkymiltään. En tiedä kuka laulaa Andyn biisit. Jemmica Laamasen biisinhän lauloi JoAngel. Ääninäyttelijä lienee Juho Milonoff.
Suonsilmän biisi on kuunneltavissa esim. youtubessa, ihan hyvää käyttistä. Paras biisi on tähän asti ollut Repomiehen versio Anna mulle tähtitaivas -biisistä. esim. lause- anna mulle lääkitystä, että jaksan huomiseen -, on oivaltava, samoin kuin tunti- turpaan ja toinen torvisoittoa , tämäkin varmaan löytyy youtubesta. Ylen sivuilla luki muuten seuravaa:
"Kalle Koivisto on tehnyt Pasilaan myös muun muassa Phill Collins -darran musiikin. Käsikirjoittaja ja ohjaaja Atte Järvinen soitti lapsuudenystävälleen jo sarjan suunnitteluvaiheessa ja pyysi Koivistoa kirjoittamaan musiikkia Pasilaan".

Toinen musiikista vastaava on lopputekstien mukaan Kari Huikuri.

Jaksossa esitellään Eliitin norsunluutorni: eli Tuusulassa sijaitseva etelän median, sosiaalitanttojen ja hyysääjätuomareiden vikkottain kokouspaikka, joka on valkoinen. Norsunluutorni lienee kuvaus paikasta, jossa eliitti on asettunut kansan yläpuolelle. Tuusulan norsunluutornissa jäsenet ilmoittavat sumuttavansa ja paaponvansa pohjasakkaa, ja päättävät vapauttaa Raine Makkulan, koska hänellä on ollut vaikea lapsuus. Raine Makkulahan alkoi aina riehua, kun kuulee Suonsilmän biisejä. Makkula vapautetaankin poikkeuslailla, ja vaikka Repomies sanoo, että eheytyy ihmisenä, mukiloi Pöystin ... Tuusulan norsunluutornissa syödään kaviaaria ja kaljaa***
Suonsilmän albumeja ovat olleet lisäksi Vanhan uroshirven muistelmat, Rautaa 39, kultaa 95 (vrt talvisota ja lätkä MM) ja muutama painokelvoton.
Alkunäytössä Pöystillä virkamerkki ja Routalemmellä pesäpallomaila.

Osa 6: Jyrsijä 2000
Alkunäytössä Pöystillä joutsen, Routalemmellä pihatonttu. Karismaattinen Pauli Mutikkala huijaa ihmisiltä rahaa sijoituksiin. Mutikkalla käyttää koe-eläimiä pörssiennustuksiinsä, ensin jyrsijöitä marsua (tai hiirtä), eli marsu pilppuaa paperia ja selvittää irrationaalisia. ennustukset menevät pieleen ja eläimet vaihtuvat,  rhesus makaki apinan kautta siirrytään siivekkäisiin eli joutseniin, mutta siipiveikko on huijari Mutikkala. Mutikkala louskuttaa leukojaan ja saa pidettyä uhrit hiljaisena, vaikka poliisit käyvät tilaisuuksissa. Routalempi sai taas jaksoaikaa, samoin kuin Helga, joita molempia imarrellaan maireasti. Tässä jaksossa selviää, miksi konsolipeli on jäänyt. Pelin tehtävä ei vastaa Pöystin arvoja.

Osa 7: Pöystin 15 minuuttia.
Alkuun normisekoilua pankkiryöstötilanteessa, josta Pöysti selviää sankarina. menee pankkiin sisälle ja pankin katto sortuu. Pöysti saa tv-julkisuutta, jonka seurauksena neste nousee vähitellen päähän asti. Monta oivallusta on tässäkin jaksossa, ja irvailua BB-julkkiksilla. Pöystillä on vientiä baarissa ja netissä.Tenho Saureniakin Repomies halajaa takaisin. Sauren näytteli konstaapeli Reinikaista. Repomiehen mukaan noloa on olla ex-julkkis. Julkisuudesta pääsee pois kuulemma ilmoittamalla, että alkaa opiskella lähihoitajaksi. (Outi Alanen tiettävästi alkoi opiskellla, olenko väärässä?)
Alkunäyttö "normaali" Routalemmellä kahvinkeitin ja Pöystillä Tutti, Helka nostelee puntteja ja Repomies ottaa lääkkeensä.
Tässä jaksossa Repo heitti loppuläppänä kaikki tietonsa kreikkalaisista mytologioista taisi tulla ikarokset, narcissot, ja oidipukset :)

Osa 8 Hiljainen päivä.
Pöysti ja Repomies ottavat yhteen ja kunnolla. Repomies pitää Pöystiä miltei poikanaan, mikä selviää myös edellisjakson oidipuskommentista. Pöystin pitäisi mopata, mutta Pöysti pullikoi, ja se jäytää Repomiestä. Tässä jaksossa on minusta kuvattu todella hyvin työpaikan jännitteitä ja jatkuvaa arvovaltataistelua. Kaksi ottaa yhteen, ja sitten on olemassa neposia, jotka tulevat selittämään, että sopikaa. Pöysti on minusta oikeassa, että riitaan joskus tarvitaan vain yksi, koska kaikkeen ei voi suostua. Kun itse olin armeijassa siivoamista käytettiin myös kouluttamiseen ja juoksemista, nykyään en tiedä. Hyvä jakso. Siinä kyllä Pöysti oli väärässä, että alkoi elvistellä, kun sai niskalenkin Repomiehestä. Idiootin ja rautakangen ero on jakson mukaan siinä, että rautakanki taipuu lopulta. Pöysti saa monessa riidassa superlatiivin. Alkunäytössä Routalemellä on laukku.

Osa 9 Lahko.
Jakso käsittelee kirkollisia asioita ja uskontoa. Kontiovaaran aamutv:ssä on "maaninen katusaarnaaja" Martti Aisakkala sekä Pasilan seurakunnasta Maija Miettunen. Kyseessä on mm. siivoojaan henkilökohtaiseen syyhyn perustuva irtisanominen lahkosta.
Jaksossa selviää, että Pöysti on oinas, ja Routalempi miettii suomenkielen sanoja, joissa on kaksi h-kirjainta peräkkäin, siis Pöystin mainitsema hihhuli, ja Routalemmen sanoin huh-hah-hei, mutta puhekielessä on myös sana höhhö (= on ilmeisesti kevyttä pakkaslunta?). H-kirjain on aika harvinainen suomenkielessä, mikä ilmenee esim. ristikoiden teossa.
Pöysti löytää tyttöystävän leffateatterin lippuluukulta. Hän haukkuu uuden Bondin ja liputtaa 1960-luvun Bondien puolesta. Jannika on kiva ja ihana, mutta hänessä on ärsyttäviä piirteitä Pöystin mielestä. Hän pitää Ameliesta ja uskoo horoskooppeihin. Myös Jannikaa ärsyyttää ja kysyy tutin käytön syytä. Pöysti tunnustaa, ettei ole päässyt siitä, oli ollut hemmoteltu lapsi. Suhde päättyy kertarytinällä. Alkunäytössä Routalemmellä on metronomi.

Osa 10: Julma pila.
Rauno Ignatius Repomies odottaa vesikielellä kunniamerkkiä,eli  haluaa jalometallia rinnuksiin. Poliisit passitetaan ottamaan kiinni rattijuoppoja. Lehdessä julkaistun listan mukaab Repomies ei saa edelleenkään mitalia. Pöysti tekee julman pilan ja lähettää Repomiehelle sähköpostia Kyösti P. Mahtisonnin nimissä. Pöysti mokaa, sillä Repomies luulee saavansa oikeasti mitalin. Muut poliisit ovat vihaisia Kyöstille. Pöysti menee sisäministeriöön, jossa on kuin onkin Kyösti P. Mahtisonni. Sisäministeri Möttönen syö pistaasipähkinöitä, mutta ei lupaa ristiä Repomiehelle. Möttönen jää rattijuopumuksesta kiinni, promillemäärä on 2,3. Eli sisäministeri dokaa, Möttösen känniajo painetaan villaisella, mutta Möttönen ei anna lupauksistaan Repomiehelle ristiä. Jakotilaisuudessa kunniamerkkejä jaetaan mitättömista syistä esim. Excel-ohjelman opettelusta. Repomies riuhtaisee kunniamerkin itselleen ja Pöysti paljastaa Möttösen pistaasipähkinäharrastuksen.
Jakso on minusta erinomainen päätös kolmoskaudelle, todella repomaisen hauskaa. Jaksossa selviää, että Repomies on jesuiittojen sukua.
Alkunäytössä Routalemmellä on tietokone ja Pöystillä rakettireppu.
Kolmoskaudesta on DVD-boksi, jossa kannessa tutin kuva, ja bonuksena Andy Suonsilmän Karrelle palanut enkeli

Kausi 4

Osa 11 Jortsun muistolle
Kontiovaara saa suoraan lähetykseen tietoa, että "Mopedilla seinään biisin" tehnyt  Illari "Jortsu" Heikkinen Tuupovaarasta on menehtynyt, ja alkaa yleinen maansuru, johon vain Pöysti ei osallistu. Unohdettuna, mutta rakastettuna kuollut "tähti" saa muistelijoita aamu-tv:seen mm. Andy Suonsilmän ja muistokonsettiin Ison E:n ja Kuosmasen, jotka laulavat Finlandian, joskaan oikea Kuosmanen ei laula ...
Mukava avaus kaudelle, ja erityisesti pidin uusista "kuvauspaikoista" esim. suojabunkkeri ja parkkihalli. Alkunäytössä Routalempi tutki kaavaa E=mc2 ja Pöystillä oli kitara.
Tarkkanäköisempi katselija huomasi, että ensimmäisessä elokuvateatterikohtauksessa Pöystillä ei ollut tuttia.
Jortsu muuten, nyt kun jo uusintakin tuli tv:stä, ei oikeasti kuollut. Kontiovaara käskikin palauttamaan kaikki levyt takaisin kauppaan.

Osa 12 Piraatit
Kysymys oli siis netissä tapahtuvasta laittomasta ilmaisesta latauksesta, jota Pöystikin on harrastanut, mutta heittää levykkeitä roskikseen. Pöysti menee takavarikoimaan kovalevyjä piraatti Mikko "Pekka" Nyyssöseltä, tuloksetta. Nyyssösellä on Piraattisataman serverit ulkomailla. Nyyssönen puhuu "lainaamisesta". Pöysti lainasi Nyyssösen tyttöystävää Liinua. Jakso on ihan hyvä,  mutta jää ratkaisua vaille.
Jaksossa näkyy vanhoja tuttuja eli olin näkevinäni jopa Jemmica Laamasen näköisen tyypin, ja oli Hjerppe Stolten-Stolten. Saksalan tutkijaveljessarja täydentyi taas uudella jäsenellä, Maurilla, joka on keskimmäinen eli yhdeksäs, siis on olemassa 17 Saksalan veljestä. Routalempi on ollut nuoruudessaan laulajakin biisillä Kesä-Pekka, ja on kirjoittanut biisin: "Syömmeni iäti räytyvi".... Jakson erikoisuuksia oli kuulla, että Gunvald Saksala asuu Uppsalassa ja talvehtii Porvoossa. Alkunäytössä Routalempi ja Pöysti ovat merirosvotunnelmissa, Pekalla oli laiva pullossa ja Pöystillä oli hattu ja silmälappu. Repomiehellä on uudet lääkkeet, jotka saivat hänet laulamaan.

Osa 13  Vox Repomies, Vox dei
Nimi on latinaa ja suora käännös Repomiehen ääni, jumalan ääni, yleensä muodossa Vox populi, vox dei, eli Kansan ääni on jumalan ääni ja tarkoittaa demokratiaa. Kontiovaaraa potuttaa se, että häntä ei pidetä tiedostavana toimittajana, joutuu haastattelemaan pihatonttuja tekevää miestä ja tv:ssä tulee lasten tekemiä uutisia. Poliisijohtaja Möllinen haluaa, että jokaisella poliisiasemalla valitaan demakraattisesti johtaja. Repomies on simputtanut alaisia ja ollut tasaisen mielivaltainen. TV:stä poislähtenyt Kontiovaara asettuu ehdolle Repomiestä vastaan poliisipäällikön vaalissa, koska kiukutteli itsensä ulos aamu tv:stä. Kontiovaara valitaan, mutta kypsyy poliisijohtajan hommaan ja hyppää ikkunasta ulos. Repomies tulee takaisin. Alkunäytössä Routalemmellä Change-juliste Kontiovaarasta ja Pöystillä sähköjohdot.

Osa 14 Brasilian pojat
Kontiovaaran aamutv:ssä vierailivat tosikkonainen ja ylimielinen mies. Jalkapallokisoihin olisi päässyt Liechtenstein-ottelun kotivoitolla, mutta tasuri tuli, johtuen rankasta yöstä. Tarkoitus oli laittaa kevytkenkäisiä naisia vastajoukkueen hotelliin. Toisaalla tehdään suunnitelma Brasilian avusta tässä on erilaisia variaatioita, mutta kaikki menee mönkään ja Repomies joutuu piestäväksi.
Selviää, että Repomiehen vaimo katsoo Strömsötä.
Jakson nimestä minule tulee mieleen samanniminen filmi. Routalemmellä alkunäytössä korkokenkä, ja Päystillä jalkapallo.

Osa 15 Routalempi netissä
Kontiovaaran aamuohjelmassa Jaana Nusbaum-Hetukka kertoo hävittänensä passinsa, ei ollutkaan lumivyöryn alle. Repomies määrää poliisin nettiin ja bloggariksi. Routalempi seuloutuu sanansäilän käyttäjäksi. Kolme juoppoa pidätetään, ajoivat luvatta resiinalla. Routalempi raportoi tapahtuman, mutta saa nimimerkin osmoosi69 riesoikseen, Kaveri lähettelee kaikkea provosoivaa, sekoittaa pakkoruotsia, poliittisia maneereja ja vilauttelee natsikorttia, joka on Routalemmellä alkunäytössä. Kaveri ei rauhoitu lainkaan, Repomies päivittelee nettikeskustelujen tasoa. Osmoosi69 vaikuttaa monilla palstoilla.
Pöysti on ihastunut Hennaan, jolla ei ole kaikki kotona, eli käämit eivät ole oikein asennettuina. Pulikoivat Särkänniemen delfiinialtaassa (ei näytetä). Sytyttää Pöystin takin palaamaan, joka on Pöystillä alkunäytössä. Lopussa Repomies huomaa myös netin liian aggressiiviseksi kommentointipaikaksi

Osa 16 Traileridarra
Traileridarra on ennakkokatselussa yle-areenassa. Elokuvista ja alkoholismista  puhutaan. Kontiovaaran aamuohjelmassa on haastateltavana elokuvakriitikko Mattila, jonka Pöysti tapaa myöhemmin puistonpenkillä. Pöysti alkaa juoda. Hän on ihastunut Maisaan vaalean naiseen, joka on kioskissa töissä. Elokuvista Pöystille jää traileriääni päälle, ja traileri-ääni puhua paapattaa jatkuvasti. "Kyösti Pöysti on tavallinen poliisi ... Kyösti Pöystillä on seutaavat tavarat asunnossaan". Totta on, että monissa trailereissa ja mainoksissa on sama ääninäyttelijä, lienee kaveri, joka oli kymppitonnissakin eli muistaakseni Pasi Ruohonen, joskaan wikipediassa tätä ei ole mainittu, eli olisiko sittenkin joku muu? Alkunäytössä Routalemmellä ja Pöystillä on kossupullo. Pöysti juo kossua saadakseen äänen hiljenemään. Saa potkut, mutta Repomies ottaa takaisin, kun keksii, että Pöystillä on alkoholismi, Maisakin jättää Kyöstin sen vuoksi. Jakson kummallisuus on se, että Pöysti suostuu moppaamaan lattian Repomiehen käskystä.

Osa 7 (tai 17) Solutus
Petri "Rutaali" Jäppinen pyrkii karkaamaan vankilasta. Rutaalin rikollisjengi on kokonaisuudessaan vankilassa. Repomies ehdottelee soluttautumista vankilaan. Pitkän suostuttelun jälkeen Pöysti soluttautuu linnaan rikollinen Lambert-Kubrickina, joka on tehnyt kauheita rikoksia mm. polttanut ravintolassa tupakkaa (200 vuoden kakku), mutta ei saa selville suunnitelmaa. Routalemmellä on alkunäytössä  vasara, Pöystillä harmaat vankilan vaatteet. Loppukohtauksessa Repomiehellä kulkee lujaa ja puhuu Pupuista ja Myyristä. Myyrän assosiaatio menee tähän tsekkiläiseiseen Krtekiin eli puhuu "kuinka Myyrä sai housut" ja "Myyrän auto juttuja". Myyrä-piirretty on hyvä, ja Myyrän kehittäjä Zdenek Miler poistui joku aika sitten keskuudestamme. Kunnia hänen elämäntyölleen. Olen lukenutkin kirjat Myyrä ja raketti, Myyrä kaupungissa, ja Kuinka Myyrä saa uudet housut ja katsonut animaatiot, joita on paljon.
Pöystin suostui solutukseen lähinnä siksi, että Neposen vaimo varoitti ystäväänsä Pöystistä, baarimikko ei ymmärtänyt, ja Pöysti tunsi vierautta.

Osa 8 Sesse Ensilumi 
Kontiovaaran aamushow'ssa tavataan kirjailija ja kouluttaja Sesse Ensilumi, jolla on paradoksaalisia mielipiteitä. "Mitään ei korjata, ellei sitä ensin riko" "Alakertaan on noustava ja yläkertaan laskeuduttava" "Kauas on lyhyt matka". Repomies hankkii kalliin Sesse Ensilumen poliisiasemalle. Hän pitää Pöystin ja Neposen suhdetta ongelmallisena molempien kannalta, Pöysti ei kasva Neposen ihailussa, Pöysti ei kehu Neposta, ei muista tämän etunimeä, ehdottaa, että se on Antero. Routalempi on tylsä, Helka on nainen, joka ajautuu poliisiksi. Sesse Ensilumi aiheuttaa kriisejä  työyhteisöön. Routalempi ja Helka havaitsevat rattijuopon, lopulta Routalempi ajaa 300 km/h prätkällä Helga tarakalla, ja jokin liikahtaa Helgan mielessä, Neposen ja Pöystin välit hiertävät, mutta lopussa kaikki on taas ennallaan. Alkunäytössä Routalemmellä on kirja ja Pöystillä taulu, se jota hän ei maalannut Neposen takia. Pöysti tapaa ja saa turpaansa koulukiusaajalta Make Kawasaki Rimmiseltä. Pöysti soittaa myös äidilleen,

Osa 9 Eestinlaiva 
Tämä on minusta hyvä jakso, jossa poraudutan Eestinlaivan meininkiin.. Repomies määrää Pöystin kv-tehtäviin ja ilmoittaa suosivansa "omaa poikaa", mutta oikeasti simputti. Reissun tarkoitus oli suojella Kontiovaaraa matkalla Tallinnaan reportaasia tekemään sananvapaudesta. Laivalla on monia paitamiehiä, on Näinö-paita mies, joka vetää lopussa Pöystiä turpaankin. Pöystillä on Meijeri Tarkastaja -paita, ja Neposella Asiamiäs -paita. Kontiovaara vetää yberkännit ja aiheuttaa monia hankaluuksia, ja lopussa kaikki ovat laivan putkassa. Kontiovaara elvistelee ja kähmii naisia ja haastaa riitaa, ja lopuksi yrittää vierittää syyn Pöystin harteille...
Pöystin ja Neposen hyttikaveriksi änkeää aviopari, joka viettää aikaa "yhdessä". Mies esittäytyy Vatasen Joriksi päällä McLaren paita, vaimo on Sari päällä Puuma paita. Alkunäytössä Routalempi katsoo Eestinlaivaa ja Pöystillä on päällä musta t-paita.
Pöysti ajautuu pöytään, jossa kaverit "valittavat" ajankohtaisista asioista, Pöysti sanoo "näinö" ja vaahtoaa, lopulta toinen hermostuu ja ymmärtää että pöysti kettuilee. Pöysti otti aikaa ja julistaa kaverin voittajaksi, jolloin saa turpaan ja tulee tappelu. (tosikoille tiedoksi tappelu e ole hauskaa, mutta edeltävä tilanne on, koska se kuvaa laivan pöytäkeskusteluja). Mitään reportaasia ei tule ja aamu-tv:ssä haastatellaan Peppu Eerikäistä.


Osa 10 Auervaara
Neponen tuo poliisiasemalle Aila-vauvansa. Kaikki lepertelevät vauvalle, mutta ei Pöysti, joka pelkää vauvaa ja itkua. Pöysti on siis herkkä itkemiselle, ja Repomies käyttää hyväkseen tätä.
Kauno Kultalampi niminen "auervaara" eli huijaa leskirouvia. Alma Amalia Rönnqvist on yksi uhri, joka myös itkee, ja Pöysti kärsii.
Jaksossa myös rasittava "audimies", joka valittaa naapuristaan, joka mollaa audeja. Audi-mies valittaa asiasta Routalemmelle, joka ihmetelee, eivätkö ihmiset tunne enää lakia. Audimies ajaa auton Routalemmen seinästä läpi, mutta Audimies käy  Routalemmen hermoille vasta väittäessään, että elämä ei ole "jännää". Routalemmellä asunnossaan on beta-videot ja bonsai-puu, joka kärsii, ja joutuu Pöystille.  Alkunäytössäkin Routalemmellä on bonzai ja Pöystillä Aila sylissä.
Jakson lopussa Pöysti pitää Aila-vauvaa sylissä, Pöysti tyynnyttää vauvaa ja antaa tuttinsa Aila-vauvalle.
Loppumusan on poikkeava ja siinä Pöysti ihmettelee elämän "jännyyttä" hän on luopunut tutista ja saanut Routalemmen bonsain. Elämä on jännää.

Vitoskausi

Osa 1 Koala vs Valkohai
Nimi viittaa TV:n luontodokumentteihin. Ismo Middlesborough niminen luontodokkari-ihminen on Kontiovaaran haastattelussa, hän on neljä vuotta tarkkaillut koalakarhuja ilman tuloksia ja saanut aatteen tehdä ohjelman, jossa koala kohtaa valkohain. Hän on kokenut myös avioeron. Aiemmin Pöystillä on ollut neloskaudella Koala vs. Valkohai julistekin. Pöystillä on alkunäytössä koala ja Routalemmellä kiikarit.
Toisaalla tuttisuinen Pöysti häviää älynmittelöissä toistuvasti pankkiryöstäjä Jusu Marttiselle, joka tekee kaksi pankkiryöstöä ja pakenee Vanuatulle. Neponen ratkaisee koodin, mutta todisteita ei löydy. Pöystille juo ja tulee yberdarra, ja alkuun soi Phil Collins ja sitten härkäsammakko-pöysti -luontodokkari pyörii Pöden päässä, Lars Svedbergin selostamana, tehden havaintoja kaikista Pasilan hahmoista. Pöysti on alennettu liikennepoliisiksikin, mutta lähtee puhuttuaan Ismo Middlesboroughin kanssa Vanuatulle, missä Svedbergin selostuksen vinkin avulla saa selville ryöstösaaliin paikan Mannerheimintieltä ja Jusu saadaan kiinni. Lars Svedbergin nimi oli myös lopputeksteissä.

Osa 2 Routalempi saa potkut
Routalempi sai potkut, koska Repomies osti laitokselle vesiautomaatin, sitä ennen Repomies on puhunut taas Petsamon menetyksestä. Vesipiste 2011, jossa on jopa purovettä. .Pekka seuraa höyhentä ja läksiäislahjallaan Sveitsin armeijan linkkuveitsellä ratkoo gangsterin omistaman ravintolan Chez de Guevaran ongelmat. Gangsteriomistaja Lasse Pimeys Puurtinen pestaa Pekan kakkosmieheksi. Konna aikoo viedä Suomen kultavarannon Minusta takana soi kummisedän tunnaria muistuttava biisi, luodit viuhuu ¨Karhuryhmän" piirityksessä, mutta loppu on onnellinen.
Repomies napsii lääkkeitä ja lukee Socrates Manhattanilla ja minusta "Sarasvuu&Himaanen" oli tekijänä, noin äkkiä katsottuna tai ehkä oikeinkin kirjoitettuna. Jaksossa mainittu Pekka Suorsa oli pohjoisesta ollut lahjakas mäkimies, joka myös kaatui mäessä. Routalemmen poissaollessa Pöystistä tuli jännän toistelija. Alkunäytössä Routalemmellä höyhen ja Pöystillä kiikarikivääri. Repomies on katsonut betavideoilta ostostv:tä, kallis vesipistekauppa peruuntuu ja Routalempi pääsee takaisin töihin.

Osa 3 Non, je ne regrette rien.
Pöystillä alkunäytössä lokkeja kimpussaan ja Routalemmellä Kuudes aisti -filmin DVD-kansi. Jaksossa ollaan Pöystin sekavassa unessa, jossa Repomies on unessa, jossa ampuilee itseään. Jakso vaikuttaa Repomiehen monenkertaiselta unelta, mutta on siis Pöystin uni.
Unenomaisessa jaksossa Repomies kulkee Armi Kuusela-Hilarion kanssa (Miss Universum 1952), ja Ensio Siilasvuo (kenraali) käppäilee perässä. Filmiviitteitä on Puhallus, missä tehdään huijaus pääosissa Paul Newman ja Robert Redford, Kuudes aisti, jossa joku tyyppi on kuollut (en ole katsonut), Linnut (Hitchcockin raina) kuten Vertigo, jonka juliste on elokuvatuntija Peter von Schnabelin (kova selittämään) seinällä, muita julisteita on Hohto ... "Edith Piaf" laulaa unessa, Repomies katsoo Sound of Musicia, jossa laulelee mm. Julie Andrews. Filmi on hyvä ja siinä on nunnia ja natseja ja pääosissa Trappin perhe, joka pakenee natseja, nunnat ovat apuna.
Sekava jakso, mutta visuaalisesti loistava jakso ja paljon oli elokuvajuttua.

Osa 4 Cops
Alkukohtauksessa Kontiovaara haastattelee viikon HÄNTÄ, eli palopäällikön vaimoa Elisaa, ja päättää tehdä reportaasin poliiseista. Repomies tarttuu syöttiin ja haluaa olla viikon Hän ja lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ja miettii kärpäsiä ja niiden herraa. Kärpäs-teema pyörii jaksossa. Ehtona on, että Pöystiä ja Neposta ei haastatella. Kontiovaara änkeytyy Pöystin ja Neposen autoon. Routalempeä ja Helkaa haastateltiin. Rauno hokee koko ajan, ettei ole gay  ja hajottaa kameroita, Repomies jumittuu ja toistelee mantrojaan lemmikkikaupan pojista ja muista. Viikon Hän on lopulta Repomiehen luonnontilassa ollut vaimo. Routalemmellä oli alkunäytössä pokaali ja Pöystillä sateenkaarilippu. Jaksossa Repomies puhuu Myllysillan heiluttamisesta. Turun Myllysilta oli varmasti jakson kirjoitusaikaan taipunut. Nyt silta on kunnossa.

Osa 5 Neposen polttarit
Neponen uusi vihkivalat vaimon kanssa, ja Repomies naljailee vaikeuksista. Neponen teki vain kaksi virhettä, hän pyysi Pöystin järjestämään polttarit ja Repomiehen puhumaan häissä. Pöysti ei keksinyt mitään hyvää Polttariohjelmaa kolmen Neposen tylsän kaverin kanssa, ja niistä tuli häpäisypolttarit. Repomies toisti vuoden 1937 tylsän ylioppilaspuheen puolittain, mutta vaihtoi rienaavaan versioon, josta tuli katastrofi. Helgalla taisi olla hame päällä, ja jännämies Pekka Routalempi osoittautui lausuntamestariksi vuosimallia 1977. Alussa Repomies ilmoittaa että Andromeda-galaksi törmää viiden miljardin vuoden päästä, ja kehoittaa juoksemaan. Routalemmellä oli alkunäytössä pullo pöydällä, Pöystillä on puku ja lasi. Pöysti kertoo lukeneensä Orhan Pamukia (turkkilainen nobelisti). Pöysti suunnitteli Radion sinfoniaorkesterin soittamaan Coldplayta polttareihin, mutta oli liian kallista

Osa 6 Anonyymit kyynikot
Jaksossa perustetaan pikkujoulutyöryhmä, johon ei hyväksytä kyynistä Pöystiä. Pöysti käy "terapiassa" anonyymeissä kyynikoissa, jossa on mukana mainostoimistojäbä Hjerppe Stolten-Stolten ja Tatu -niminen kyynikko.
Toisaalla poliisinelikko suunnittelee pikkujouluja, ja Repomies haluaa paperimassa-askartelua, Helga kyräilyä, Neponen karaokea, ja Routalempi kimblen peluuta. Repomies on kannustava, mutta haluaa vain paperimassa-askartelua, jota tehdäänkin, mutta lopulta vain kyräillään. Minusta jakso oli pitkähkö, ja sen ydin oli siinä, että työryhmässä ei riitä demokratia, flow, eikä brainstorm, vaan ideat pitää jalostaa ja tehdä päätöksiä. Repomies jyrää porukan, ja tylsää on.
Alkunäytössä Routalemmellä on kimble-peli, jota pitää hyvin jännänä, ja Pöystillä on  Antisthenesin patsas. Antisthenes oli kyynisen koulukunnan edustaja (terapeutin mukaan "kyynismin isä" ja oli Socrates'n oppilas, ja eli 445 eaa -365 eaa).

Osa 7 Schaibaajat
Jakso ylitti hyvän maun rajat. Jaksossa Mauri ja Senni Saksala ovat laulava ja Suomen ärsyttävin pari. Rankkaa ironiaa dieettien maailmasta, voi joillain mennä dieetti yli, mutta ei sentään näin yli, tässä syötiin ruokaa kahteen kertaan eli siis pas*aa .... Lopussa puolet kansasta syö schaibaa ja haisee p:lle ja puolet on ketoosissa ja haisee toiselle eritteelle. Ravintoekspertti Tauno Turkkaa uhkaillaan, ja hänen talollaan riehutaan ja auto poltetaan. Saksalat pidätetään. Pöystillä dieetti, jossa syö ruokaa, jota kaverit ostavat, ilmeisesti ainoa kaveri on Neponen, jota syyttää tyrimisestään, Alkunäytössä Routalemmellä on ruokaympyrä ja Pöystillä hot dog eli nakkisämpylä, jonka Neponen hänelle heittää.
Loppukommentissa katolla ketoosissa käynyt karppaaja Repomies puhui Syvästä Unesta ja Maltan haukasta, jotka ovat Humphrey Bogartin filmejä. Vaimo on osmoosissa. Loppukohtaus on minusta varsin hyvä

Osa 8 Elämän rouva
Elämän rouvan Nuppu-kissa on puussa, asiasta on aamu-tv:ssäkin juttua. Pöysti, Routalempi ja Neponen menevät paikalle. Neponen joutuu hakemaan kissan puusta. Elämän rouva Elviira tarjoilee Pöystille sherryä ja pullaa. Hän on leski, miehensä Ragnar jo kuollut, Elämän rouva on ollut malli ja antaa kuvansa Pöystille, ja Pöysti on myyty. Kissan puussaolot, ja sherryhetket jatkuvat. Pöysti ja Rauno taistelevat hurmaavan eläkeläisnaisen suosiosta. Jakson alussa tutkija Pekka Leiber-Stroller on Kontiovaaran haastattelussa, Kontiovaaran alitajunnasta kumpuavat Pave Maijasen Lähtisitkö biisin sanat. " Lähtisitkö kanssani järvelle ... istuistko keskipenkille ..." Alkunäytössä Pöystillä on Nuppu-kissa ja Routalemmellä on Työkansan Sanomat vuodelta 1947, jolloin Elviira oli keskiaukeman tyttö. Kannessa sirppi ja vasara. Neponen on jaksossa yksin ravintolassa, kun Pöysti lähtee Elviiran tyköön, taustalla soi aiemmin tuttu rai-rai-rai -kertosäe.

Osa 9  Obama
Obama tulee jaksossa Suomeen, tapaamaan tosin Viron presidenttiä, koska virolaiset hotellit ovat täynnä suomalaisia viinaturisteja.  Jakson alussa Kontiovaaran showssa näkyvät laulaja ja "yö-chat-portto" Jemmica Laamanen ja politiikkaa tutkiva alkoholisti Aulikki Saksala (taas uusi Saksala). Kontiovaara yrittää kovaa skuuppia, että Obama olisi syntynyt Suomessa eikä Havaijilla, mutta kaverin pasmat menevät sekaisin. Jaksossa ilmenee, että Helka itki Topin ja Tessun aikana, koska kettua ei syöty. Suomessa on yhden hengen republikaanipuolue, ja kuultiin monesti Amerikan kansallishymni, joka minustakin on hyvin isänmaallinen ja kaunis, minulla on 2001 muistokonsertin levy, ja hymni on minusta erittäin hieno ja isänmaallinen. Suomalaisille ykkönen on tietenkin Maamme-laulu. Routalempi on eronnut ja hänellä oli alkunäytössä USA:n pienoislippu, Pöystillä, joka kutsuu Kontiovaaraa "Lateksi ei kun Juhaniksi", on normaali asustus, mutta konepellille tulee Obama.

Osa 10: Irtiotto
Pasilan vitoskausi päättyy jaksoon, joka alkoi Pöystin unella. Alkunäyttö tuli vasta 8 minuutin kohdalla, Pöysti oli tyhjin käsin, Routalempi itki, kuten silloin, kun Pöysti lähti jaksossa, joskin Pekka ihmetteli jännää eli Pöystin pyörällistä matkalaukkua. Pöysti lähti lopulta Intiaan lentokoneella. Sitä ennen katsoi "messevää huomenta" toivottanutta Kontiovaaran ohjelmaa, kippasi kaljaa Stolten-Stoltenin kanssa, kävi lukupiirissä, missä luettiin Reetta Ruusun (koreografi) kirjaa Häpäise minut ylpeästi, oli kaupunkikierroksella, zumbaamassa. Zumbassa näkyi Repomieskin. Kaikki alkoi Pöystin tyhjästä olosta ja joogaamisesta, jota muut nauroivat. Loppukohtauksessa Repomies on hiljaa ja  Pöystin lentokone taustalla.
Monta tuttua hahmoa nähtiin, minusta yläkoulun opettaja, jolla puolilasit, ja Reetta Ruusun kirja siis mainittiin. Päätösjakson tunnelma oli apea, halpalentoyhtiön painorajoitus oli muutama kymmentä grammaa liian iso, ja Pöderin elikkäs Pöden, siis Kyöstin tutti jäi pyörimään Helsinki-Vantaan lentoaseman lattialle, eli sieltä sitä etsimään, jos jatkokäytät, kehotan keittämään kuumassa vedessä :)Kausi 6

Osa 1 Paluu
Sarja alkaa ilman Pöystiä. Alkunäytössäkään herraa ei näy, vain kuva seinällä. Routalemmelläkään ei ole alkunäytössä mitään, paitsi osuu kiekko päähän. Espoon  Kiekko-Häjyjen valmentajaa Teukka Vatasen valmennusmetodeja kritisoidaan, liian kova kuri. Lapset ovat kuusivuotiaita L-junioreja. Tähtenä tuikkii Pete, jota kaltoinkohdellaan, ja imee tuttia. Mummo, joka on ollut rintamalottana, ottaa Peten pois joukkueesta. Joukkueessa pelasi muuten Väinö-Klemetti ja voitti Käpylän joukkueen "vain" 64 - 0. He ottivat pelin ilon kautta, Teukalla metodi kaikki pelaa, huonommat vähemmän. Tuttisuu Pete on siis mummon hoivissa, mutta Teukka Vatanen nappaa sen jälkeen laittomasti Peten ja aikoo vielä Magnitogorskiin, missä on oikeaa juniorivalmennusta....
Neponen kaipaa alkujaksosta Pöystiä, mutta tasaantuu. Pöysti palaa matkoilta kaukoidästä, missä näki monia aiempia hahmoja: Repomiehen vaarin, Pistaasi pähkinämiehen tuttu jaksosta Julma pila. Pöysti tulee lentokentälle ILMAN tuttia, ja vahingossa estää "sieppauksen" jatkumisen. Tuttisuinen junnu pääsee vapaaksi, mutta Vatanen on kaapannut naisen. Pöysti ostaa  Peten tutin vitosella ja hän on seestynyt, muistaa että Neposen etunimi on TOMMI. Neposen vaimo näkyy jaksossa.

Osa 2 Virginia Heartbreaker
Helsinkiin on rantautumassa pikaruokaketju Virginia Wofflehouse, sen tappava tuote on Virginia Heartbreaker. Porukka saa jo demovaiheessa sydäreitä ja saavat sähköä. Myös Pöysti testaa Virginia widowmakeria, mistä saa näkyjä, missä soi Paul Simonin Sound of Silence -biisi (Simon&Garfunkel), ja näkyy dalai_lama, tutti, yksisarvinen ja lopulta Neponen, DVD-versiossa on vain musiikkia, areenassa on alkuperäisellä musiikkilla täällä.

Kun Repomies syö Virginia Heatbreakerin, hänellä tv-versiossa loistava japanilainen biisi areenassa täällä ja näkyy lääkkeitä ja nunnia ja natseja. Tusinan verran uhreja Suomessa, mutta Repomies virkoaa, kuten Pöystikin, jolla tutti.
Kaupungin valtuusto käsittelee asiaa, mutta ei tee mitään. Pistaasipähkinämiehen näköinen Hemmo on paikalla, ja yksi näyttää Palmgren-Palmgreniltä.
Repomiehelle tulee himo hampurilaisiin, ja lukitsee Pöystin ja Neposen selliin. Pöysti pääsee pois posesta kertomalla Routalemmille mikä on jännintä ja se on banaanien identtisyys, ovat geenistöltään samanlaisia, risteymä parista luonnonbanaanista (jännintä ei siis ollut Pluto entinen planeetta).
Kontiovaaran aamuohjelmassa jauhaa Heikki Surakka, moraalirelativisti. Kaveri on pöhköyksissään syönyt sienenkin. Aamu ohjelmassa on myös mies, joka vihaa internetiä ja random-naisihminen.
Jaksossa on monia kiinnostavia heittoja "killeripurilaisessa" 60 000 kaloria (minusta ei niin paljon? koska yleensä ilmoitetaan asiat kilokaloreina? eli "vain 60 kcal"). Jaksossa mainitaan toimittajana ollut Ilkka "Ile" Kylävaara, sekä Vaatehuoneen Simo, oli mainoksissa 1980-luvulla, sekä Hausmylly, joka oli bändi.
Yrittäjä Reino K Sepultura oli kahjo, inhosi juntteja ja halusi eroon heistä, kun jäi kiinni, söi omaa tuotettaan, mutta ruoka saatiin pois Hemlichin otteella :)
Alkunäytössä Routalemmellä 2 banaania, ja Pöystillä Virginia Woffelhouse pienoislippu. Jakso loppui Repomiehen toiseen näkyyn, ja vieraskieliseen biisiin. DVD-versiossa ei ole laulettuja biisejä vaan vain soitettua musiikkia.

Osa 3 Missikisat
Jakso alkaa piiritystilanteella, jossa Pöysti ei uskalla mennä Mäkisen "luo". Neponen uskaltaa, ja Helka vetää Mäkistä turpaan. Alkunäytössä Pöystillä tiara ja Routalemmellä Pommi, joka käy ja aika on 16:22. Aiheena on missikisat, jotka käydäänkin, ja Pöysti saa pari pommimiestä kiinni, toisella tosin herätyskello, sama joka on Routalemmellä alkunäytössä ja aika suurin piirtein käy oikein.. Pöystillä yhden illan suhde erään missin Jeminan kanssa. Missi palasi kuitenkin jääkiekkoilijapoikaystävän luo, joka lupaa tienata yli miljoonan ja Pöysti on hyvin masentunut.
Kontiovaara on missituomari, ja hänen aamushowssaan oli haastattelussa Aimo Räpläri, kisojen järjestäjä, ja entisiä missejä Barbara Pumpanen, Whatta Chafak ...
Jaksossa soi monesti Whitney Houstonin (ei hänen esittämänään)  biisi "I will always love you", Routalempi ihailee jännää popcorn-konetta ja puhuu maissin poksahtelevan hypnoottisesti

Osa 4 Naapuri
Pöystin naapuriin muuttaa outo heppu Rane Mauriala, jolla on söpö sisko Silja. Rane on keksinyt iPhone applikaation ja on rikas. Kämpässä on mm. joutsen pallomeressä. Rane käy kysymässä Pödeltä milloin sulaketta, milloin sokeria yhdellä sanalla ...
Asbesti Kerästä on ammuttu, ja epäiltynä on mm. Mätäpaise-Virtanen ja Sumatra Leppänen, mutta he ovat olleet pelaamassa Nintendoa. Rikospaikka on tallottu, Routalempi poimi suppilovahveroita, mitä näkyi alkunäytössäkin Pöystillä olialkunäytössä lopulta hitlermäinen kuva kännykän ruudulla, on naapurin iPhone aplikaatio..
Asbesti oli järjestänyt mäyrätappeluita ja vienyt juomaa terassille klo 22:n jälkeen. Ranen sisko on Pöystin mieleen, mutta suhteesta ei tule mitään Ranen ärsyttävyyden vuoksi. Rane on syyllinen, ja näytetään oikeusdenkäynti Pöystin hellyyttävän puheen jälkeen tuomio nousi 3:sta vyudestaa 5:een vuoteen... Vitsit tuntuvat olevan vähissä Rane kusee eräässä kohtauksessa Pöystin iPhoneen. Pöysti lukee jaksossa kirjaa, ei siis katso aamu-tv:tä.

Osa 5 Urheilutoimittaja
Kontiovaara hommaa juopolle urheilutoimittajalle Pasi Vataselle potkut, ja Vatanen uhkailee itseään täynnä olevaa Kontiovaaraa, jota Neponen ja Pöysti suojaavat Kontiovaaraa. Vatanen keksinyt lauseet "Suomipoika kiskoo","hunajata munajata" ja "nyt pannaan miniää tötteröön"  sekä "morientes sanoi herpes termospullolle" ja "Adiemus"?
Repomies tilaa taulun taiteilija Nuutiselta. Nainen maalaa teoksia, mutta ne eivät kelpaa Repomiehelle ja Repomies nakkaa taulut katolta alas, ja Repomies tilaa lopulta virtsalla tehdyn ”kollaasin”, tässä on kaikenlaisia nykytaiteeseen liitettyjä juttuja, jotka minusta ovat mauttomia, esim. kuolleita eläimiä pitää olla esim kissoja, esim. Pöystillä oli kissa ja ase alkunäytössä, Routalempi näkee unta, että saha yksin sahaa tukkia. Tämä on ristiriitaista, koska Orvot koirat jaksossa Repomies oli sitä mieltä että eläinten ystäviä ei saa suututtaa, ja itki Marsalkan puolesta. (Minusta kuolleet eläimet eivät kuulu taiteiseen, eri asia on maalaus, joka esittää kuollutta), Repomiehen Pasilan asema täytti sata vuotta, sillä paikalla oli ulkohuussi satavuotta sitten.
Vakioaiheena nettikeskustelut, joista ollaan järjestämässä SM-kisoja, jonne osallistuu "Mittvitt" Kosolampi ja Reino "Hardass" Pokkeloinen, jotka olivat aamutv:n haastattelussaPasi "Brownsugar" "Gimmeshelter"Vatanen pääsee Kontiovaaraa nöyristellen takaisin töihin.

Osa 6 Frankenstein
Kontiovaaralla aamuohjelma, joka keskeytyy Pasilan R-kioskin ryöstöön.
---Pöystillä alkunäytössä, musta paita ja kehittynyt ylävartalo, Routalemmellä pillereitä, jotka lienevät anabolisia steroideja ---
Ryöstäjälle, jolla on panttivamki, annetaan pakoauto, jonka takakontissa on Pöysti. Routalempi ajaa navigaattorin takia harhaan.  Pöysti lähtee juosten roiston (epäilee Vataseksi on Turunen) perään, mutta väsähtää ja perna jää matkalle. Repomies määrää aseman poliisit Cooperin testiin, jossa Neponen ja Helka juoksevat 3200 m, Routalempi 12 min, ja Pöysti 700 m. Pöysti joutuu kuntokuurille, jota ohjaa hemaiseva neiti Hentula. Loppujakson ajan Repomies höpisee kaikista doping-mömmöstä ja verensiirroista, kun Pöysti juoksee 400 m aikaan 3.44. Repomies syöttää lopulta Pöystille dopingia, ja Pöysti tulee kuntokuurilta ylävartalo pullistellen, ääni matalana, ja raivareita saaden. Repomies puhuu luomuksestaan Robo-Pöystinä Pöysti 2.0. Pöysti kuuntelee Panteraa ja söi raakoja kananmunia, otteet rajut, ihmisten talikoiden kanssa perässä  ... Pöysti kuitenkin muuttuu ennalleen.

Osa 7 Perikato
Kontiovaaralla on kriisinsä, eikä suostu tinkimään työehdoistaan, vaikka asemalla menee huonosti, kuvauslamppuja putoilee. TV-aseman kuluista suurin osa on Kontiovaaran palkkaa ja oheispalvelua, kaverilla on monenmoista herkkua, hierojista alkaen. Kontiovaara lähtee pois kanavalta ja tuurari Niina Kaunisto saa aamuun Tasavallan presidentin yhtyeen ja henkilön ja Kimi Räikkösen, joka esittää haikuja. Kontiovaara alkoholisoituu ja katoaa. Pöysti löytää sillan alta, missä kaveri kippaa koskista. Kontiovaara on auton konepellillä koskiksen kanssa alkunäytössä, ei Pöystiä lainkaan ja Routalempi on koskiksen ja Kontiovaaran kanssa . Kontiovaara kokee herätykseen, joka on lyhytaikainen. Lamppuja on tippunut studiossa, mistä koko homma lähtikin, ja lamppu tippuu Kauniston päähän, joten Kontiovaara saa työt takaisin. Kontiovaaran seinällä oli kuva, missä oli hän ja Spede. Maininta oli, että Aake ja PPP olisivat sopineet riitansa ovat Kauniston aamutv:ssä. Jakso päättyy  räkälimppiin, jonka Repomies sylkee katolta Pöderin kaaliin, ja on puhunut vakioaiheestaan natseista ja nunnista. Pantomiinihevonen on jakson suola.

Osa 8 Repomiehen suometus
Repomies Kontiovaaran aamutv:ssä kahdesti, jakson alussa puhumassa ratkaisemattomista rikoksista, ja myöhemmin "suomettumisesta".
Asemalle tulee poliisiylijohtaja Senni "Jim Beam" Kasurinen, joka vaatii toimia vanhojen juttujen ratkaisemiseksi. Repomies lähettää porukan lomalle, mutta Routalempi kaivaa kafkamaisista ja orwellmäisistä arkistoista tapauksen, jossa NL:n suurlähetystöön olisi annettu tietoja, Routalempillä oli alkunäytössä Suomen ja NL:n liput, Pöystillä on tupakoita ja kuva samentuu. Repomies on mennyt selvittämään vuonna 1979 diplomaatin pidätystä ja joutuu antamaan nimen, keksii Antero Rösenmösenswitz-Peppunen, jonka niminen poliisi oli Mikkelissä. Hän taas kuvailee Esko Nikkarin näköisen poliisin, eli Repomiehen ura tyssäsi siihen.
Oikeus katsoo, että henkilöt ovat toimineet vilpittömin mielin, mutta rangaistukseksi kiillottavat Risto Rytin patsasta näköiseksi, Näinö-paitainen mies + kaverit valvovat.
Jaksossa todetaan, että Matlockia ei voi katsoa liikaa.
Kuva alkunäytöstä, oikeudet tekijöiden

Osa 9 R'outalempi (Routalempi)
Kauno Sotka (s. 1964) on maaninen elokuvaohjaaja, joka neorealismin nimissä haluaa amatöörejä elokuvaansa on ottanut Victoria Tumpun taideelokuvaansa. Uuteen elokuvaan on koekuvaukset, joissa luetaan Hamletia. Halukkaita on paljon, jonoksi asti, on kaveria joka punnertaa yhdellä kädellä. Kelvollisia ei ole, mutta Routalempi osaa Hamletinsa, vastanäyttelijänä on Raine Musakka laitosteatteri ammattilainen, jota Sotka pitää amatöörinä ja palkkaisi elokuvaansa, Routalempi.
-----Alkunäytössä, joka 10 minuutin kohdalla Pöystillä pääkallo ja viitta, Hamletin hengessä, Routalempi on vankilassa-----
Sotkaa on ammuttu, ja julistetaan kuolleeksi, todellisuudessa on haavoittunut olkapäähän. Teosta tuomitaan sivullinen Routalempi, joka camusmaisessa oikeudenkäynnissä on vieraantunut sivullinen. Ilman pitäviä todisteita Routalempi tuomitaan vankeuteen kolmeksi vuodeksi ja bonsaipuu menetetyksi valtiolle, Pekka höpisee aiheuttamistaan pettymyksistä äidilleen. Routalempi tilittää myös aikamme sirpaleisuudesta ja vieraantumisesta, on siis Sivullinen. Tuomio puretaan, kun oikea syyllinen eli assari paljastuu. Lopuksi Pekka Routalempi on oma itsensä ja tunnistaa taas jännän asteet, ja vivahteet. Minusta hyvä, erilainen jakso.

Osa 10 Vimonen
Viimeinen osa Pasilasta eli päätösjakso. Minusta aika omituinen jakso.
Alkunäyttö, jossa Pekka Routalempi lumiukon kanssa, Pöystiltä vierii kyynel.
Jaksossa Kontiovaara on narraattori eli kertoo jakson "poistetuista hahmoista ja kohtauksista" ja tunnustaa lopussa, että hahmon ulkoinen esikuva on Late Karhuvaara, joka on hieno juontaja eli ei edusta Kontiovaaraa, kuvassa pahvi-Late.
Jakso koostuu siis "muka poistetuista kohtauksista". Poistettuja hahmoja olisivat olleet Ville "Muusi" Tiihonen "emännän perse"-juttuineen, ja paitsiosta tietämätön Magi Houtiainen, Läpinäkymätön mies, kaupunkijänis Elmer...
Jaksossa paljon tuttuja kuten Hjerpe Stolten-Stolten, ja nokisutarit.
Jakson keskivaiheilla mustaa, eli irvokasta toimintaa, mutta ihanaa Repomiehen mukaan ovat saunassa.
Repomies olisi "jossain jaksossa" kuollut rattijuopon toimesta, ja hautajaisissa Pöysti hyppää arkkuun, jossa Repomies lepää elävänä.
Pöysti menee naimisiin Lumiakka Niinan kanssa, joka sulaa, ja Pöysti menee rikki.
Kun Pöysti ja Repomies menevät katolle, riitelevät ääninäyttelijät. Yksi kaveri putoaa katolta.
Varastettu karaokelaite -jutussa Routalempi laulaa upeasti miksattua Macareenaa (DVD:ssä ei kuulu Macareenaa).
Alastalon-sali (Volter Kilven teos) kaskussa Routalempi päivittelee erikoisjännää eli identtisen banaanin ongelmaa. Pöysti kaatuessaan banaanin kuoreen kelaa elämäänsä, joka on rivitalollisen keskiluokkaisen siloteltua keskiluokkaista ja tyhjää elämää. Imetys kesti kauemmin, tutista ei pitänyt luopua, ja hemmoteltiin.
Katolla ovat lopussa kaikki poliisit, lunta sataa ja lauletaan biisiä, joka alkanee "Nobody knows the trouble I've seen Nobody knows my sorrow Nobody knows the trouble I've seen..."
Nobody Knows the Trouble I've Seen on ainakin youtubessa Louis Armstrongin esittämänä, se lienee “kansanlaulu”, sanat löytyy wikipediasta ja voi poimia myös jaksostakin minusta tämä on sama biisi.

Pasila päättyy.
Surullista :(
Kiitos sarjasta :)
***

EXTRAT: Areenassa on jakso 19.1.2012
Pasila: The Deputy Mayor, joka on englanniksi, jakso on Apulaiskaupunginjohtaja, kakkoskaudelta missä Hyvärinen on varsinainen häntäheikki. Uhkailuja tulee. Jakso ei kuulu suosikkeihini, mutta jakso oli Areenassa, ja tuli tv:stäkin.
Routalemmen jännä on fascinating, ja tässä jaksossa esitellään jännän eri asteet!
Pöysti on Anderson ... Anderson muuten antaa tuttinsa toimari-paitaiselle miehelle!(ei lopullisesti). Toimaripaitaisen miehen Make (Mike) tyttöystävä on ollut Hyvärisen kanssa, ja Pöde sen hänelle kertoo. Siinä tilanteessa tutti ei vielä vaihda haltijaa.

--
Näin tehtiin Pasila, se on extrana ykkös tai kakkoskauden DVD:ssä ja aina välillä esitetään TV2:ssa.
Tämä on hauska noin 25 minuutin pätkä, jossa jaksoa Eläke nauhoitetaan, se on jakso, jossa Repomies jää eläkkeelle ja häntä "pyramidilla ikäväsdi huijaddiin", ja Pöysti perii vallan. Repo ostaa vokaalia, ja siinä on tämä "Hiiriä ja Ihmisiö" -sutkaus.
Onnenpyörä -formaattia käsitellään ja Kim Floorin vaihtoa Janne Porkkaan jaksossa ”Eläke”, tätä tematiikkaa käsikirjoittaja Atte Järvinen jaksossa myös avaa.
Jani Volanen ääninäyttelee Kyösti Pöystin ja Juhani Kontiovaaran, Kari Hietalahti Repomiehen, Juho Milonoff Routalemmen ja Neposen ja useimmat konnat, sekä Mari Lehtonen naishahmot kuten Helgan. Hahmot ovat hyvin toteutettuja visuaalisesti, äänet sopivat hyvin, ja näyttelijöiden kemia, ja improvisoinnit, ja Järvinen on erinomaisesti käsikirjoittanut jaksot. Ehkä nelos, vitoskausi olisi voitu tiivistää puoleen.


Sarja on Yle-TV2:n ja se näkyy yle-areenassakin.

*****


YleTV2:lta  alkoi Pasilan 2.5 spin off 27.2.2014 ja mukana on  uusi poliisihahmo Darja
postaus täällä.

Saksalan veljeksiä on sarjan mukaan 17, kuitenkin mainitaan vain Pekka, Jaakko, Jokke, virkamies, Gunvald, Mauri, Senni on Maurin vaimo ja lisäksi on  Aulikki Saksala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)