torstai 19. tammikuuta 2012

Koulukiusaaminen on unelmien kahvaamista

Koulukiusaaminen on aihe, josta pitäisi joka päivä kirjoittaa, ja kitkeä, viimeksi kirjoitin siitä 25.8.2011 täällä.

Koulukiusaamisella on STOP-koulukiusaaminen  omat sivut täällä.

Presidenttitenteissä puhutaan suvaitsevaisuudesta niin siihen voisi kytkeä KiVa-koulun eli siis kiusaamisen vastaisen koulun. Koulukiusaamiselta katkotaan lahjakkaiden ja herkkien ihmisten kaikki nuoruuden unelmat, painetaan alas osaaminen estetään opiskelu, kaverisuhteet, eristetään, latistetaan henkisesti. Kuinka 2000-luvulla asia voi sivistysvaltiossa olla näin!

Moni vanhus muistelee haikana kultaista nuoruuttaan. Kiusatuilla on tulevaisuudessa muisteltavanaan nuoruuden nöyryytys, yksin jättäminen, häpeä ja pelko. Kiusatun koulu menee huonommin, koska  jännittää, nöyryytetään, hakataan, tulee mustelmia, räkää tulee kasvoille, aiheutuu tahroja vaatteisiin, ja syvälle mieleen.

Joskus sanoin omien lasten vanhempainillassa, missä jokainen vanhempi toivoi, että oma lapsi ei olisi koulukiusattu, niin kuin minäkin - Sanoin ja tarkoitin, että olisin mielummin koulukiusattu kuin koulukiusaaja. Kukaan ei kommentoinut.

Puhetta pitää olla koulukiusaamista vastaan, ja suvaitsevaisuuden puolesta. Teot pitää seurata ei perässä vaan jo edellä, asiaa ei voi jättää puheen tasolle. Sanahelinä on pahempaa kuin hiljaisuus, parasta ovat jämäkät teot.

Koulukiusaamista kohtaan pitää olla SUVAITSEMATON, täytyy pitää rajoista kiinni, sovitella, keskustella, mutta jos mikään muu ei auta, pitää löytyä ratkaisuja, rankaisuja ja ja koulukiusaajaa pitää kuulla, jos kuitenkaan koulukiusaaminen ei lopu, kiusaajan pitää vaihtaa koulua, eikä kiusatun!

Löysin netistä kirja-arvion, varmasti hyvä kirja: Jokke on arvioinut Tiina Holmerg-Kaleniuksen kirjaa täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)