lauantai 19. kesäkuuta 2021

Tour de France 2021: Tadej Pogacar ylivoimainen pyöräilyn Ranskan ympäriajossa

                             

TOUR 2021  oli slovenialaisen Emiratesin Tadej Pogacarin juhlaa. Pogacar voittaa toisena vuonna peräkkäin yhteiskilpailun, mäkikirikilpailun ja nuorten kilpailun ja nyt ylivoimaisesti. Mark Cavendishin "paluu" on ollut positiivisin yllätys. Cavendish voitti neljä etappia ja vihreän paidan. Pogacar lisäksi voitti yhden aika-ajon ja kaksi vuorietappia

Kisa alkoi epäonnekkaasti, kun katsojan kylttiin kaatui jo ensimmäisellä etapilla ajajia, lisäksi myöhemmin etapilla kaatuivat Primoz Roglic ja Chris Froome.  Roglic keskeytti myöhemmin.
Tour 2021 päättyi sunnuntaina 18.7.2021 Pariisiin, ja viimeisen etapin voitti Jumbo Visman belgialainen Wout van  Aert. 


Tulokset 21/21
Keltainen paita 
1. Tadej Pogacar, Slovenia, Emirates, 82 h 56 min 36 s
2. Jonas Vingegaard, Tanska, Jumbo Visma + 5 min 20 s
3. Richard Carapaz, Ecuadr, Ineos Grenadiers + 7 min 3 s

Vihreä paita: 
1. Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 337 p.
2. Michael Matthews, Australia, Bike Exchange 291 p.
3. Sonny Colbrelli, Italia, Bahrain Victorious, 227 p. 

Pallopaita: 
1. Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 107 p.
2. Wouter Pouls, Hollanti, Bahrain Victorious 88 p
3. 2. Jonas Vingegaard, Tanska, Jumbo Visma 84 p

Valkoinen paita: 
1. Tadej Pogacar, Slovenia Emirates:  82 h 56 min 36 s
2. Jonas Vingegaard, Tanska, Jumbo Visma + 5 min 20 s
3. David Gaudu, Ranska, Groupama FDJ  + 21 min 21 s

Ranskan ympäriajo Le Tour 2021 ajetaan 26.6 - 18.7.2021, Etappeja on 21 ja reitin kokonaispituus on 3383 km, ohjelmassa on kaksi henkilökohtaista aika-ajoa, kuusi vuorietappia, viisi mäkistä, sekä kahdeksan tasamaan etappia.

Ranskassa yhteiskilpailun johtaja pukeutuu keltaiseen paitaan, kiripaita on vihreä, mäkipaita on punavalkoinen pallopaita, nuorten kilpailun johtaja pitää valkoista paitaa.

Ranskan ympäriajo Le Tour 2020 ajettiin koronan vuoksi vasta 29.8 - 20.9.2020. Voittajaksi nousi viimeisessä aika-ajossa Slovenian UAE Team Emirates -tallissa ajava 21-vuotias Tadej Pogacar. Pogacar voitti nuorten kilpailun valkosen paidan, sekä mäkikirikilpailun pallopaidan. Slovenian Primoz Roglic johti pitkään, mutta romahti aika-ajossa, ja jäi toiseksi. Richie Porte nousi kolmanneksi. Irlannin Deceunink QuickStepin Sam Bennett voitti päättöetapin, kirikipailun. 

Ennakko tallit ja ajajat ( täydentyy)

Talleja vuonna 2021 osallistuu 19, ainakin seuraavat: 

AG2R Citroen, Alpecin-Fenix, Arkea-Samsic, Astana, Bahrain Victorious, BikeExchange, Bora-Hansgrohe, Cofidis, Decenuninck Quick Step, EF Education Nippo, Groupama FDJ, INEOS GrenadiersIsrael Start Up Nations Jumbo Visma, Lotto Soudal, Team MovistarTeam DSM, Team Qhubeka, Trek Segafredo sekä UAE Team Emirates ja  Wanty.

Ajajat
Emiratesilta starttaa Tadej Pogacar, Jumbo Vismasta  Primoz Roglic, eli viime vuoden kaksi parasta. ja Israel Start up Nationista, nelinkertainen Tourin voittaja Chris Froome. Kuitenkin Ineosin kattaus on todella kova: Gerraint Thomas, Richard Carapaz, Tao Geoghegan Hart, joka osallistui myös aiemmin kesäkuussa Criterium du Dauphineen, ja siellä ajoi myös Astanan Lutseko,  Wilco Kelderman Borasta, ja Vincenzo Nibali Trekistä. 

Le Tourin etapit (kirjaan tähän huippukohdat)

1. Lauantai, 26.6: Brest - Landerneau, 197,8 km, mäkinen
Kuuden ajajan irtiotto. Schelling, Perez, Swift, Martin, van Poppel, ja Bonnamour. Etapilla on välikiri, ja 4 neloskategorian mäkimaalia ja 2 kolmoskategorian. Irtioton ero on 3 minuuttia, maaliin 126 km. Kolari, kun Tony Martin kaatuu katsojan kylttiin.  Lopulta vain Shelling on yksin irti ja ajetaan kiinni kun 28 km on jäljellä. Noin 6 km ennen maalia toinen joukkokolari. Chris Froome kaatui tuntui loukkaantuvan? Kuinka pahasti? (Jatkaa maaliin). Viimeisessä nousussa Julian Alaphilippe nykäisee ja voittaa. Michael Matthews on toinen, ja jää 8 sekuntia kuten Primoz Roclic joka on kolmas. Tadej Pogacar ja Wilco Kelderman jäävät vain 8 sekuntia ja bonussekunnit.
Etappivoittaja: Julian Alaphilippe, Ranska, Deceuninck QuickStep 4 h 39 min 5 sek
Keltainen paita Julian Alaphilippe, Ranska, Deceuninck QuickStep 4 h 38 min 55 sek
Vihreä paita: Julian Alaphilippe, Ranska, Deceuninck QuickStep 50 p
Pallopaita: Ide Shelling Hollanti Bora Hansgrohe 3 p
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates: 4 h 39 min 13 s

2. Sunnuntai, 27.6: Perros Guirec - Mur de Bretagne Guerledan  182 km, mäkinen
Julian Alaphilippe pukeutuu keltaiseen sunnuntain etapille. Eilen kaatunut Chris Froome jatkaa. Etapin alussa on samoja ajajia irti kuin eilen (Anthony Perez , Ide Shelling ja 4 muuta), varmasti hakevat mäkipisteitä, nyt Shellingillä 3 pistettä ja Perezillä 2 p. Mäkipisteitä tänään saa kuudesta mäestä (4 neloskategoriaa ja 2 kolmoskategoriaa). Kuusikon etu on 2 minuuttia 20 sekuntia, ja ensimmäinen nelosmäki menee Perezille, joka saa sen ainoan mäkipisteen, ero on 1,22. Välikirin vie Thieuns, pääjoukosta paras on Caleb Ewan. Toisen nelosen mäen ainoan mäkipisteen vie Shelling ja Theuns kolmannen, vain Theuns ja Cabot irti, mutta ero alle 2 minuuttia, ja maaliin 40 km.
Alpecin Fenixin hollantilainen Mathieu van der Poel iskee ja voittaa etapin, 6 sekuntia jäävät Pogacar, Roglic, Kelderman ja Alaphilippe. Van der Poel  pukeutuu keltaiseen, Alaphilippe pitää vihreän paidan ja Pogacar valkoisen paidan, myös Shelling piti paitansa. Erot ovat todella pieniä.
Tilanne 2/21
Etappivoittaja: Mathieu van der Poel, Hollanti Alpecin-Fenix 4 h 18 min 30 sek
Keltainen paita Mathieu van der Poel, Ranska, Hollanti Alpecin-Fenix 8 h 57 min 25 sek
Vihreä paita: Julian Alaphilippe, Ranska, Deceuninck Quick-Step 66 p
Pallopaita: Ide Shelling Hollanti Bora Hansgrohe 4 p
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates: 8 h 57 min 38 s 

3. Maanantai, 28.6: Lorient - Pontivy, 182 km, tasainen
Etapilla viiden hengen irtiotto, mukana Barthe, Chevalier, Schör, Wallays ja myös Ide Shelling, jolla on neljä mäkipistettä, etapilla on kaksi neloskategorian mäkeä joista saa vain yhden pisteen, niiden välissä on välikiri. Maaliin on 114 ja ero on 1.44. ensimmäiseen mäkimaaliin 22 km. Shelling ottaa viidennen mäkipisteensä ja putoaa irtiotosta. Barthe vie välikirin, ja pääjoukosta "nopein" on Caleb Ewan. Cofidiksen Wallays saa yhden pisteen toisesta 4-mäestä. Maaliin on 30 km, ja pian joukko on yhdessä ja draama alkaa, monta kolaria, toisessa kaatui Primoz Roglic, ja jää ainakin minuutin. Sen jälkeen pari kolaria, viimeinen loppusuoralla, missä Caleb Ewan ajaa Tim Merlierin takapyörään, kaatuu, ja kaataa myös Peter Saganin. Van der Poel vetää hyvät pohjat tallikaverille  ja Tim Merlier Alpecin-Fenixistä voittaa. Van der Poel oli lopuksi seitsemäs, ja jatkaa keltaisessa, kaikki pitivät paitansa, eli Alaphilippe on vihreässä, Shelling pallopaidassa ja Pogacar valkoisessa, ja jäänyt kärjestä 39 sekuntia, Primoz Roglic on 20:s jäänyt 1 minuuttia 35 sekuntia. Ineoksen Carapaz on noussut kolmanneksi.

Tilanne 3/21
Etappivoittaja: Tim Merlier, Belgia  Alpecin-Fenix 4 h 1 min 28 sek
Keltainen paita Mathieu van der Poel, Ranska, Hollanti Alpecin-Fenix 12 h 58 min 53 sek
Vihreä paita: Julian Alaphilippe, Ranska, Deceuninck Quick-Step 80 p
Pallopaita: Ide Shelling Hollanti Bora Hansgrohe 5 p
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates: 12 h 59 min 32 s

4. Tiistai, 29.6: Redon - Fougeres, 150,4 km, tasainen. 
Eilisten kaatumisten jälkeen Roglic jatkaa ja Gerraint Thomas. Caleb Ewan keskeytti. Etapilla ei mäkimaaleja, mutta yksi välikiri. Lotto Soudalin Brent van Moer ja Cofidiksen Pierre-Luc Perichon ovat irti ero on vain 1.5 minuuttia 82 km maaliin, 17 km ja 40 sekuntia. Van Moer yrittää nyt yksin, 2 km ja 21 sekuntia. 250 metriä maalista, ja karkulainen saavutetaan. Kirin voittaa Mark Cavendish, britti Deceuninck Quick Stepistä. Bouhanni oli toinen,eilen kaatunut Sagan oli viides.
Etappivoittaja: Mark Cavendish, Iso-Britannia, Deceuninck Quick-Step 3 h 20 min 17 s.

Tilanne 4/21
Keltainen paita Mathieu van der Poel, Ranska, Hollanti Alpecin-Fenix 16 h 19 min 10 sek
Vihreä paita: Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 89 p
Pallopaita: Ide Shelling Hollanti Bora Hansgrohe 5 p
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates: 16 h 19 min 49 s

5. Keskiviikko, 30.6: Change - Laval Space Mayenne, 27 km, henkilökohtainen aika-ajo
Aika-ajo reitti suhteellisen tasainen.Tony Martin lähtee alkupäässä ja antaa muille haastetta. Sweeny johtaa 33.53. Martin jäi hänelle. Bjerg ajoi 33.01, Cattaneo 32.55. Pogacar voitti 32 min. .
Paitatilanne ei muuttunut
Etappivoittaja: Tadej Pogacar, Slovenia, Emirates. 32:00

Tilanne 5/21
Keltainen paita Mathieu van der Poel, Ranska, Hollanti Alpecin-Fenix 16 h 51 min 41 sek
Vihreä paita: Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 89 p
Pallopaita: Ide Shelling Hollanti Bora Hansgrohe 5 p
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates: 16 h 51 min 49 s

6. Torstai, 1.7: Tours - Chateauroux, 161 km, tasamaa.
Kahden ajajan irtiotto. Greg van Avermaet ja Kluge ovat irti. Van Avermaet vie mäkipisteen 88 km maaliin. Kaksikko ajetaan kiinni vasta 2,5  km ennen maalia. Kova kiri ja Mark Cavedish voittaa. Philipsen on toinen ja Bouhanni kolmas. Paitatilanne ei muutu.
Etappivoittaja: Mark Cavendish Iso-Britannia, Decebuninck Quick-Step. 3 h 17 min 36 s.
Tilanne 6/21
Keltainen paita Mathieu van der Poel, Ranska, Hollanti Alpecin-Fenix 20 h 9 min 17 sek
Vihreä paita: Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 148 p
Pallopaita: Ide Shelling Hollanti Bora Hansgrohe 5 p
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates: 20 h 9 min 25 s

7. Perjantai, 2.7: Vierzon - Le Creusot, 248km, mäkinen
Kärjessä 29 ajajaa, huipuista Van der Poel ja Van Aert, mutta Emirates ja Pogacar on pääjoukossa, missä Kelderman ja Ineos ovat. Etapilla on ensin välikiri, sitten mäet 3,4,3, 2 ja 4, maaliin laskua, viikonloppuna kaksi vuorietappia. 150 km jäljellä, ja eroa 4 minuuttia. Cavendish vei välikirin. Slovenialainen Matej Mohoric Emiratesista  on vienyt 3 mäkimaalia, ja saanut niistä 5 pistettä, vielä kaksi mäkeä, joista Mohoric vie ensimmäisen. Pääjoukosta iskee Carapaz. Irtiotossa Mohoric ykkösenä ja voittaa etapin, ja saa mäkipaidan. Van der Poel jatkaa keltaisessa, Cavendih vihreässä ja Pogacar valkoisessa.
Etappivoittaja: Matej Mohoric, Slovenia, Emirates 5:28:20

Tilanne 7/21
Keltainen paita Mathieu van der Poel, Ranska, Hollanti Alpecin-Fenix 25 h 39 min 17 sek
Vihreä paita: Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 168 p
Pallopaita: Matej Mohoric, Slovenia, Emirates 11 p
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates: 25 h 43 min

8. Lauantai, 3.7: Oynnax - Le Grand Bornand 151 km, vuori.
Jo ennen mäkiä, Primoz Roglic ja Gerraint Thomas ovat pudonneet. Sataa. Välikirin vei Sonny Colbrelli ja kaksi pikku mäkeä Woet Poels. Pogacar, van de Poel ovat 3:45 minuuttia kärjestä, matkaa maaliin on 52 km, ja pahimmat mäet. Ykkösmäen 10 pistettä vie Woet Poels. Sataa edelleen ja tie on märkä, mikä vaikuttaa alamäkiajoon. Toisen 1-mäen päällä on Michael Woods, ennen Poelsia, nyt on viimeinen mäki kivuttavana ja Michael Woods ja Dylan Teuns ovat kärjessä, mutta Pogacarin ryhmä runsaan minuutin päässä. Mäen päällä Woods on ennen Pogacaria. Alamäessä johtaa Teuns, ja Dylan Teuns porhaltaa etappivoittoon. Tadej Pogacar on etapilla neljäs ja siirtyy keltaiseen paitaan, Wout van Aert on jäänyt 1 min 48 sekuntia ja Astanan Lutsenko 4:38.
Etappivoittaja: Dylan Teuns, Belgia, Bahrain Victorious 3 h 54 min 41 s.

Tilanne 8/21
Keltainen paita Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 29 h 38 min 25 s
Vihreä paita: Mark Cavendish, Iso-Britannia, Deceuninck Quick-Step 168 p.
Pallopaita: Woet Poels, Hollanti 23 p.
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates:  29 h 38 min 25 s

 

9. Sunnuntai, 4.7: Cluses - Tignes, 145 km, vuori
Lähtö irtiottopyräyksiä. Nyt Ballerini ja Sweeny irti, lopulta ainakin kolmekymmentä ajajaa. Colbrelli vie välikirin.  Mäkipisteitä kärkkyy moni, etenkin Woet Poels, joka porhaltaa ykköskategorian nousua kärjessä. Seuraava on jo HC. Tänään mäet 2,1, HC, 2 ja 1. Poels on juuri ja juri ykkönen mäen päällä, kun Nairo ohittaa hänet, ja laskee ykkösenä, ja vie HC-mäen ja 2-mäen, ja on kärkikolmikossa. Pogacarin ryhmä on jäänyt 8 minuuttia, ja 47 km jäljellä, josta osa on alamäkeä, mutta pääosin ykkös-ylämäkeä. Higuita ja O'Connor kärjessä, sitten Nairo Quintana. Ben O'Connor on australialainen, ja ajaa AG2R La Mondiale, hän on kuuden kilometrin päässä etappivoitosta. Pogacarin ryhmä on jäänyt runsaat 7 minuuttia. Italialainen QuickStepin Mattia Cattaneo tulee toiseksi ja Sonny Colbrelli kolmanneksi. Pogacar jää 6 minuuttia, muut huiput vielä enemmän. Ben O'Connor nousee yhteiskilpailussa toiseksi, jäänyt 2:01, Rigoberto Uran jo viisi minuuttia. Nairo  Quintana sai mäkipaidan.

Etappivoittaja Ben O'Connor, Australia, AG2R La Mondiale,  4 h 26 min 43 s

Tilanne 9/21
Keltainen paita Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 34 h 11 min 10 s
Vihreä paita: Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 168 p.
Pallopaita: Nairo Quintana, Kolumbia, Team Arkea Samsic 50 p.
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates:  34 h 11 min 10 s

Ensimmäinen lepopäivä: Maanantai, 5.7.2021 Tignesissä

10. Tiistai, 6.7  Albertville - Valence, 191 km, tasamaa
Houle ja Van der Sande ovat irti. Houle vie ainoan mäkipisteen, ja Vander Sande on välikirissä ykkänen, Houle kakkonen ja pääjoukosta Colbrelli kolmas. Irtiotto ajetaan kiinnni, porukka on yhdessä, mutta Colbrellillä puhkesi rengas, mutta luultavasti pääsee mkaan kärkijoukkoon. Hugo Houle on yritteliäin pyöräilijä. Cavendish voitti kolmannen etapin ennen van Aertia.  Paitatilanne ei muuttunut.
Etappivoittaja: Mark Cavendish, Iso-Britannia, Deceuninck Quick-Step, 4 h 14 min 07 s

Tilanne 10/21
Keltainen paita Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 38 h 25 min 17 s
Vihreä paita: Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 218 p.
Pallopaita: Nairo Quintana, Kolumbia, Team Arkea Samsic 50 p.
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates:  38 h 25 min 17 s

11. Keskiviikko, 7.7: Sorgues - Malaucene, 199 km, vuori
Etapilla irtiotolla, Julian Alaphilippe napsii mäkipisteitä, ja isoimat välikirin pisteet. Irtiotto kiipeää toista ykkösmäkeä, van Aert on parhaiten sijoittunut, mutta 28 minuuttia kärjestä. POgacar on 130 ajajan joukossa, jossa eroa irtiottoon on 04:44. Ykkösmäki, HC sekä alamäki maaliin 89 km jälkellä, joten ratkaisut edessäpäin. Irtioton kärjessä 7 ajajaa, heitä jahtaa 7 ajajaa, sitten Pogacarin ryhmä. Nairo ei ole mukana irtiotossa, mutta ei ole muitakaan mäkikirikilpailun huippuja. Alaphilippe ottaa 10 pistettä ja tänään hän on kerännyt jo 18 mäkipistettä, hänellä on yhteensä 28 pistettä, kun Nairo johtaa 50 pisteellään. HC-mäki jäljellä, josta van Aert ottaa 40 p,  Pogacar saa viidennestä sijasta 16 pistettä. Van Aert johtaa ja jaksaa loppuun ja voittaa. Elissonde ja Mollema häviävät noin minuutin, seuraavassa ryhmässä tulevat Pogacar,  Uran ja Carapaz. Pogacar johtaa kakkosena olevaa Rigoberto Urania yli viidellä minuutilla (5:18), Jonas Vingegaard on jäänyt 5:52. Paitatilanne ei muuttunut, van Aert siirtyi kakkoseksi mäkipisteissä.
Etappivoittaja: Wout Van Aert, Belgia, Jumbo Visma 5 h 17 min 43 s.

Tilanne 11/21
Keltainen paita Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 43 h 44 min 38 s
Vihreä paita: Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 218 p.
Pallopaita: Nairo Quintana, Kolumbia, Team Arkea Samsic 50 p.
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates:  43 h 44 min 38 s

12. Torstai, 8.7: Saint Paul Trois Chateaux - Nimes , 159 km, tasainen.
13 ajajan irtiottoheillä 8 minuutin etumatka, parhain heistä on Henao, joka 51 minuuttia kärjestä, Alaphilippe on myös mukana. Tänään vain yksi kolmosen mäki ja välikiri. Mäkipisteet menivät Polittillle, ja Kungille. Ero nyt 12:42 ja 50 km jäljellä. Irtiotto on revennyt kahtia. Välikirin vei Politt, Sweeny on toinen.  Irtiotto vie etapin kärkisijat. Paitatilanne ei tule muuttumaan. Etapin voittaa Bora Hansgrohen Nils Politt, joka otti irti. Erviti on toinen jäi 31 sekuntia, Sweeny jäi kolmanneksi. Pääjoukko jää yli 10 minuuttia ja Cavendish saa jämäpisteet voittamalla kirin.
Etappivoittaja: Nils Politt, Saksa, Bora Hansgrohe, 3 h 22 min 12 s. 
Tilanne 12/21
Keltainen paita Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 47 h 22 min 43 s
Vihreä paita: Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 221 p.
Pallopaita: Nairo Quintana, Kolumbia, Team Arkea Samsic 50 p.
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates:  47 h 22 min 43 s

13. Perjantai, 9.7: Nimes - Carcassone, 220 km, tasainen.
3 ajajan irtiotto Latour, Bennett ja Goldstein ovat irti. 155 km jäljellä ero 3:46. Latour vie ainoan mäkipisteen, Goldstein vie välikirin. Pääjoukosta Colbrelli on välikrin nopein.  Cavendish saa 8 p ollen kahdeksas. 80 km maaliin. 56 km maaliin ja ero puoli minuuttia. Loppukiri päättyy taas Mark Cavendishin voittoon, toinen oli tallikaveri Morkov. Paitatilanne ei muuttunut
Etappivoittaja: Mark Cavendish, Iso-Britannia, Deceuninck QuickStep, 5 h 04 min 29 s,

Tilanne 13/21

Keltainen paita Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 52 h 27 min 29 s
Vihreä paita: Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 279 p.
Pallopaita: Nairo Quintana, Kolumbia, Team Arkea Samsic 50 p.
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates:  52 h 27 min 12 s

14. Lauantai, 10.7.: Carcassone . Quilan, 184 km, mäkinen
Etapilla irtiottoja ja mäkiä. Woods ja Poels ottaneet mäkipisteitä. Bauke Mollemalla on menohaluja ja lähtee irti noin 40 km maalista, 15 km jäljellä ja minuutin johto nelikkoon Woods, Catteneo, Konrad ja Higuita, sen jälkeen ajajaryhmiä. Pääjoukko 6 minuutin päässä. Cavendish on tippunut pääjoukosta. Mollema ajaa voittoon. Konrad on kakkonen jäi 1:04. Pogacar pysyy keltaisessa, Cofidiksen ranskalainen Guillame Martin nousi toiseksi, jäänyt 4:4 ja  Cavendish jatkaa vihreässä. Woods johtaa Nairoa 4 pisteellä mäkikirikilpailussa, ja Poelsia 5 pisteellä.
Etappivoittaja: Bauke Mollema, Hollanti, Trek Segafredo, 4 h 16 min 16 s

Tilanne 14/21

Keltainen paita Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 56 h 50 min 25 s
Vihreä paita: Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 279 p.
Pallopaita: Michael Woods, Kanada, Israel Start up nation, 54 p.
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates:  56 h 50 min 25 s

15. Sunnuntai, 11.7: Ceret - Andorre La Vieille 191 km, vuori
Vuorenrinteet 1,2,1 ja 1, mutta maaliin on laskua, välikiri on ensimmäisessä 1:n nousussa. 32 ajajaa yrittää  irti, irtioton motiivi on ainakin Nairo Quintanalla, Michael Woodsilla ja Woet Poelsilla mäkipaita. Michael Matthews vei välikirin ja sai 20 pistettä. Irtioton ero on 8 minuutti, mutta mäet ovat jäljellä, ensimmäisestä mäestä Poels ottaa 10 pistettä, Woods 6 pistettä. Woods on vielä mäkipisteissä ykkönen. 2-mäkeä kivutaan, se on 1900 m korkeudella, sen jälkeen 2408 metriin. Vuorilla on noin 20 astetta ja maalissa 31 astetta. Kakkosmäen vie van Aert, ennen Poelsia ja Woodsia. Quintana vie seuraavasta 10 pustettä, Poels 6 p, ja Woods 4 p. Viimeistä mäkeä mennään, Sepp Kuss johtaa ja Valverde toinen. Jumbo Visman amerikkalainen Sepp Kuss voittaa etapin ennen Alejandro Valverdeä ja Woet Poelsia. Tadej Pogacar pitää keltapaidan, jää etapilla noin 5 minuuttia Kussista. Tadej Pogacar johtaa Rigoberto Urania 5:18. Woet Poels saa mäkipaidan, mutta tilanne on tiukka.

Tilanne 15/21

Keltainen paita Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 62 h 7 min 18 s
Vihreä paita: Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 279 p.
Pallopaita: Woet Poels, Hollanti,  Bahrain, 74 p.
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates:  62 h 7 min 18 s

Toinen lepopäivä: Maanantai, 12.7.2021 Andorre.

16. Tiistai, 13.7: Pas De La Case - Saint-Gaudens, 186 km, mäkinen
Asgreen yrittää  irti. Mäet tänään 2, 1, 4 ja  4. Asgreen saa mukaansa Cattaneon ja Kwiatkowskin. Cattaneo vie isoimmat mäkipisteet. Pogacarin ryhmä vain puolen minuutin päässä. Välikirin vie Bakelsnts, mutta nyt irti 14 ajajaa, 1-mäkeä kiivetään ja tilanne elää. 1-mäestä Konrad saa 10 pistettä, Bakelants oli toinen,, Doybey oli kolmas, tilanne siis elää. Konrad on yksin kärjessä, Gaudu tpinen, maaliin 32 km. Patrick Konrad johtaa, kun 15 km jäljellä 55 sekuntia, yhdeksän ajajan ryhmä omaa mahdollisuutensa. Itävaltalainen Bora Hansgrohen Patrick Konrad voittaa 4 h 1 min 18 s. Colbrelli ja Matthews ovat seuraavia, jäävät 42 sekuntia. Paitatilanne ei muutu.
Etappivoittaja: Patrick Konrad, Itävalta, Bora Hansgrohe 4 h 1 min 59 s

Tilanne 16/21
Keltainen paita Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 66 h 23 min 6 s
Vihreä paita: Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 279 p.
Pallopaita: Woet Poels, Hollanti,  Bahrain, 74 p.
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates:  66 h 23 min 6 s

17. Keskiviikko, 14.7: Muret - Saint Lary Soulan Col Du Portet 178 km, vuori
Mäet 1, 1 ja HC . Turkiz vie ykkösmäen 10 p, Enää Peres irti. Huiput vajaan 4 minuutin päässä. Viimeisellä kilometrillä Carapaz vetää, Pogacar peesaa, alle kilometri maaliin, nousua, kunnes Pogacar spurttaa ykköseksi eli Pogacar voitti etapin. Vingegaard ohittaa Carapazin ja on toinen ja Carapaz kolmas. Pogacar jatkaa keltaisessa

Etappivoittaja: Tadej Pogacar, Slovenia, Emirates, 5 h 3 min 31s.

Tilanne 17/21
Keltainen paita Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 71 h 26 min 27 s
Vihreä paita: Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 279 p.
Pallopaita: Woet Poels, Hollanti,  Bahrain, 78 p.
Valkoinen paita: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates:  71 h 26 min 27 s

18. Torstai, 15.7: Pau - Luz Ardiden, 130 km, vuori
Mäet 4, 4, HC ja HC.  Ensimmäisen mäen ykkönenja Jensen, ja toisen Julian Alaphilippe, joka vei välikirinkin, Cavendish oli viides. Nyt ajetaan ykös enemmäistä HC-rinnettä. Yhdeksikkö on kärjessä, heistä parhaiten on sijoittunut Gaudu, joka on jäänyt 25 minuuttia kärjestä, mukana on Fraile, Mohoric,  Elissonde ja Alaphilippe. Ensimmäisen HC-mäen lsella on Latour ykkösenä, Gaudu kakkosena. Gaudu laskee ykkösenä, Pogacar 47 sekunnin päässä. Nyt huiput (15) ovat kärjessä. Pogacar siirtyy kärkeen (häntä auttoi yksi apuajaja), nyt  1.8 km  on jäljellä, viisikko jäljellä. 
Viimeisellä kilometrillä Mas iskee, mutta Pogacar iskee takaisin ja voittaa etapin ja mäkikirikilpailun.Etapilla Vingegaard on toinen ja Carapaz kolmas (kuten eilenkin).
Etappivoittaja: Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 3 h 33 min 45 s

Tilanne 18/21
Keltainen paita 
1. Tadej Pogacar, Slovenia, Emirates, 75 h 00 min 02 s
2. Jonas Vingegaard, Tanska, Jumbo Visma + 5 min 45 s
3. Richard Carapaz, Ecuadr, Ineos Grenadiers + 5 min 51 s
Vihreä paita: 
1. Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 298 p.
2. Michael Matthews, Australia, Bike Exchange 260 p.
3. Sonny Colbrelli, Italia, Bahrain Victorious, 208 p. 

Pallopaita: 
1. Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 107 p.
2. Wouter Pouls, Hollanti, Bahrain Victorious 88 p
3. 2. Jonas Vingegaard, Tanska, Jumbo Visma 84 p


Valkoinen paita: 
1. Tadej Pogacar, Slovenia Emirates:  75 h 00 min 02 s
2. Jonas Vingegaard, Tanska, Jumbo Visma + 5 min 45 s
3. David Gaudu, Ranska, Groupama FDJ  + 18 min 42 s

19. Perjantai, 16.7: Mourenx - Libourne,  207 km, tasainen
Irtiotossa 20 ajajaa, ero 7 minuuttia 70 km maaliin, ero vain kasvaa 36 km, ero 12 min. Paitatilanne ei tule muuttumaan. Slovenialainen Bahrainin
Matej Mohoric iskee irtiotossa? Takaa-ajoa ei saada aikaan, joten Mohoric johtaa jo minuutilla. Etappivoitto Mohoricille. Paitatilanne ei muutu.
Etappivoittaja: Matej Mohoric, Slovenia, Bahrain Victorious, 4 h 19 min 17 s.
Tilanne 19/21
Keltainen paita 
1. Tadej Pogacar, Slovenia, Emirates, 79 h 40 min 09 s
2. Jonas Vingegaard, Tanska, Jumbo Visma + 5 min 45 s
3. Richard Carapaz, Ecuadr, Ineos Grenadiers + 5 min 51 s

Vihreä paita: 
1. Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 304 p.
2. Michael Matthews, Australia, Bike Exchange 269 p.
3. Sonny Colbrelli, Italia, Bahrain Victorious, 216 p. 

Pallopaita: 
1. Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 107 p.
2. Wouter Pouls, Hollanti, Bahrain Victorious 88 p
3. 2. Jonas Vingegaard, Tanska, Jumbo Visma 84 p

Valkoinen paita: 
1. Tadej Pogacar, Slovenia Emirates:  79 h 40 min 09 s
2. Jonas Vingegaard, Tanska, Jumbo Visma + 5 min 45 s
3. David Gaudu, Ranska, Groupama FDJ  + 18 min 42 s

20. Lauantai, 17.7: Libourne - Saint Emilion, 31 km, henkilökohtainen aika-ajo,
Ensimmäisenä ajajana T. Declercq lähtenyt matkaan, Pogacar lähtee vasta klo 18.19 matkaan. Ainoa kiinnostava asia on kuka voittaa etapin.   Declercq ajaa maaliin aikaan 40 min 20 s, se tullaan alittamaan. Bisseger johtaa nyt ajalla 36 min 37 s, kun 54 ajajaa on tullut maaliin, hän johtaa myös väliajoissa. Kasper Asgren ajoi 36:14. Van Aert kärkeen 35:53. Van Aert voittaa.  Askren on toinen ja Vingegaard oli kolmas.
Etappivoittaja: Wout van Aert, Belgia,  Jumbo Visma 35:53  
Tilanne 20/21
Keltainen paita 
1. Tadej Pogacar, Slovenia, Emirates, 80 h 16 min 59 s
2. Jonas Vingegaard, Tanska, Jumbo Visma + 5 min 20 s
3. Richard Carapaz, Ecuadr, Ineos Grenadiers + 7 min 3 s

Vihreä paita: 
1. Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 304 p.
2. Michael Matthews, Australia, Bike Exchange 269 p.
3. Sonny Colbrelli, Italia, Bahrain Victorious, 216 p. 

Pallopaita: 
1. Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 107 p.
2. Wouter Pouls, Hollanti, Bahrain Victorious 88 p
3. 2. Jonas Vingegaard, Tanska, Jumbo Visma 84 p

Valkoinen paita: 
1. Tadej Pogacar, Slovenia Emirates:  80 h 16 min 59 s
2. Jonas Vingegaard, Tanska, Jumbo Visma + 5 min 20 s
3. David Gaudu, Ranska, Groupama FDJ  + 21 min 21 s

21. Sunnuntai, 18.7: Chatou - Paris Chamd Elysees  108 km, tasamaa
Tour 2021 päättyi sunnuntaina 18.7.2021 Pariisiin, ja viimeisen etapin voitti Jumbo Visman belgialainen Wout van  Aert, loppukirissä Philipsenin. Cavendish, joka voitti vihreän paidan jäi kolmanneksi. Mikkel Bjerg vei päivän ainoan mäkipisteen. Bissegger vie välikirin.
Etappivoittaja:Wout van Aert Belgia, Jumbo Visma 2 h 39 min 37
Tulokset 21/21
Keltainen paita 
1. Tadej Pogacar, Slovenia, Emirates, 82 h 56 min 36 s
2. Jonas Vingegaard, Tanska, Jumbo Visma + 5 min 20 s
3. Richard Carapaz, Ecuadr, Ineos Grenadiers + 7 min 3 s

Vihreä paita: 
1. Mark Cavendish, Iso-Britannia , Deceuninck Quick-Step 337 p.
2. Michael Matthews, Australia, Bike Exchange 291 p.
3. Sonny Colbrelli, Italia, Bahrain Victorious, 227 p. 

Pallopaita: 
1. Tadej Pogacar, Slovenia Emirates, 107 p.
2. Wouter Pouls, Hollanti, Bahrain Victorious 88 p
3. 2. Jonas Vingegaard, Tanska, Jumbo Visma 84 p

Valkoinen paita: 
1. Tadej Pogacar, Slovenia Emirates:  82 h 56 min 36 s
2. Jonas Vingegaard, Tanska, Jumbo Visma + 5 min 20 s
3. David Gaudu, Ranska, Groupama FDJ  + 21 min 21 s

Linkkejä vanhoihin bloggauksiin
Ranskan ympäriajoa
2022 Le Tour näin
2021 Le Tour näin
2020 Le Tour näin
2019 Le Tour näin 
2018 Le Tour näin
2017 Le Tour näin
2016 Le Tour näin
2015 Le Tour näin
2014 Le Tour näin

Espanjan ympäriajoa
2022 Vuelta näin
2021 Vuelta näin
2020 Vuelta näin
2019 Vuelta näin
2018 Vuelta näin
2017 Vuelta näin
2016 Vuelta näin
2015 Vuelta näin
2014 Vuelta näin

Italian ympäriajoa
2023 Giro näin
2022 Giro näin
2021 Giro näin
2020 Giro näin
2019 Giro näin
2018 Giro näin
2017 Giro näin
2016 Giro näin
2015 Giro näin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)