maanantai 31. toukokuuta 2021

Oppivelvollisuusikä nousee,oppivelvollisilla maksuton koulutus

 


Oppivelvollisuusikä nousee niillä oppilailla, jotka ovat olleet 1.1.2021 oppivelvollisia. Jatkossa oppivelvollisuus päättyy kun nuori on suorittanut toisen asteen tutkinnon joko lukiossa tai ammatillisessa koulutuksessa tai kun nuori tulee täysi-ikäiseksi

Oppivelvollisille koulunkäynti on maksutonta.

Tällä hetkellä lukiokoulutuksen on keskeyttänyt vuodessa 3% ja ammatillisessa koulutuksessa 9,4%. He eivät ole jatkaneet muussa koulutuksessa. Näistä luvuista laskien kolmessa vuodessa lukion läpäisy olisi 91,3% ja amiksen 74,3%. 

Oppivelvollisuus on velvollisuus, joten koulutus on oppivelvolliselle maksutonta. Lukion tarvikkeet maksavat läppäreineen noin 2400 - 3000 euroa lukioaikana. Ammatillisen koulutuksen kustannukset riippuvat alasta. Jatkossa amislaisille hankitaan kirjat, ohjelma- ja oppimateriaalilisenssit, mahdollinen päätelaite/läppäri, työvaatteet ja muut tarvikkeet käyttöön.

Koulutuksen järjestäjä hankkii varusteet oppivelvolliselle, jolla on hakeutumisvelvoite. Oppivelvollisen opintoja seurataan, eikä hän voi keskeyttää koulutusta kokonaan, vaan pitää hakeutua toiseen oppilaitokseen, tai (jos on "sairasloma" tai vastaava syy).


Kerään tähän pointteja, ja avauksia oppivelvollisuusiän noususta, jos huomioita, voi kommentoida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)