tiistai 1. marraskuuta 2011

Kakskerran koulu

Kävin Kakskerran kansakoulua vuosina 1960 ja 1970-luvun taitteessa, ja meillä oli hyvä koulu, ykkös-kakkosvuosi oli yhdistetty luokka ja kolmos-nelosluokka oli yhdistetty, mutta kakkos- ja nelosvuodet saimme "oman luokan".

Koulussa oli kolme opettajaa, joista Markus Rautio toimi rehtorina, hän oli hyvä rehtori, kuten opettajat Aaltonen ja Viitaniemikin ja myös Hannula ja Purokoski. Koulussa olivat myös talonmies, ja keittäjät, luokissa syötiin.

Välituntisin pelattiin jalkopalloa ja jääkiekkoa, luisteltiin, juostiin ja hauskaa oli, ja oppikouluun pyrittiin ja sinne päästiin.

Kakskerran kouluun tuli homeongelma 2000-luvulla, jonka vuoksi sitä korjailtiin, mutta sisäilmaongelmat uusivat, ja lapset ovat käyneet Haarlan koulua Hirvensalossa, jolloin varsinkin Kakskerran saarelta on pitkä koulumatka. Paikassa jossa itse asuin olisi Haarlaan ollut hieman lyhyempi matka, mutta asuin Satavan saaren "reunassa".

Kakskerta tarvitsee minusta koulun, ja koulupaikka on ihanteellinen. Piha-alue on laaja, siellä on pieni pururata noin 500 m -700 m jota olen juossut, kun olemme toissa kesänä käyneet pelaamassa asvaltoidulla koripallokentällä koripalloa. Lisäksi Höyttisten ja Naulan lahden suunnistusmaastot ovat tulleet tutuiksi, ja niitäkin voisi liikunnassa käyttää.

Neissä on adressipyyntö: "Uusi Kakskerran koulu (Turku) Me allekirjoitamme tämän adressin, jotta Kakskerran uusi koulu rakennetaan niin, että se on käytössä viimeistään syksyllä 2013".

http://www.adressit.com/allekirjoitukset/kakskerrankoulu/start/10

Adressisivulla lukee mm.
◦Vuoden 2013 syksyllä Haarlan koulussa ei ole tilaa väliaikaisratkaisulle, joten Kakskerran koulun oppilaat eivät voi siellä enää olla.


Asiasta on ollut mielipidekirjoituksia esim
Turun Sanomat 29.3 2011 02:31:51
Pieni lainaus: . "Kakskerran ja Satavan alueella on ollut hyvin pitkään kasvun esteitä, rakennuskiellot ja viimeiset kolme vuotta toimenpidekielto. Ne eivät voi olla vaikuttamatta alueen väestörakenteeseen. Jos lisäksi ainoa kunnallinen palvelu, koulu viedään alueelta pois niin, mitä kehitettävää on enää jäljellä".


Koulukiinteistön kuva on täällä


ja siellä lukee: Turun tilaliikelaitos sijoittaisi Kakskerran uuden alakoulun entisen opinahjon tontille Kakskerrantien varteen. Vanha käytöstä poistettu ja kosteusvaurioista kärsinyt rakennus purettaisiin. Kakskerran lapset ovat käyneet koulua Haarlassa keväästä 2007 lähtien. Uusi opinahjo on mahdollista saada valmiiksi syksyllä 2014
 
Itse säilyttäisin vanhan koulutontin ja rakentaisin uuden vanhan tilalle.
 
30.3.13: Kakskerran vanha koulu on huonommassa kunnossa, eikä uutta rakenneta ainakaan vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)