lauantai 1. toukokuuta 2021

Au pairit Irlannissa

 


Au pairit ovat seuraavaksi Irlannissa. Edellinen kausi näytettiin koronan tullessa vuosien 2019 ja 2020 vaihteessa Uudessa Seelannissa


Mukana on  neljä uutta au pairia: AdaLunaIgi ja Nea. Sarja tulee kokonaan katsottavaksi Yle Areenaan 12.5.2021 ja näytettiin Yle tv2:ssä 12 - 16.5.2021. 

Ada on 20-vuotias keppariharrastaja Naantalista. Keppari tarkoittaa keppihevosta! Ada menee Lauran ja Neilin perheeseen Dubliniin. Perheellä on neljä lasta.

Luna on 18-vuotias sinkkutyttö Hämeenlinnasta, hän pitää välivuotta. Hän menee Jenniferin ja Gerardin perheeseen, jossa on 3- ja 6-vuotiaat lapset. Perhe asuu 40 minuuttia Dublinista New Castle -nimisessä paikassa.  Luna vaihtaa kerran perhettä.

Igi on Maskusta ja 19-vuotias. Igillä on tyttöystävä ja on sirkuksessa töissä. Hän menee Deeganien perheeseen. Perheessä on kaksi lasta. Igi vaihtaa myös perhettä.

Nea suuntaa Espoosta Dubliniin ja täyttää matkan aikana 19 vuotta. Hän menee äidin ja kahden lapsen perheeseen, jossa isä on menehtynyt, myös Nean perhe vaihtuu.

Ylen Au pairit on yksi minun lempisarjoistani, odotan jaksoja aina innolla.

Osat 1 - 2  Lähtö ja karanteeni
Ada ja Luna matkustavat parina Irlantiin sekä Igi ja Nea. Irlannissa ollaan "hotellissa" 10 päivää karanteenissa. Ada on aika innostunut keppiheppailusta, kouluratsastus ja esteratsastus onnistuu. Luna ihmettelee, mutta Ada on keppiheppaillut. 
Nea ja Luna bilettävät enemmän kuin Igi ja Ada.

Osat 3 -4 Au pairit menevät perheisiin.
Igi saa ankean vastaanoton perheen kolmivuotiaalta tytöltä, mutta antaa lahjan ja tekee ilmapalloista koiran. Silloin tulee lapselle hymy. 
Ada kertoo keppariharrastuksesta ja perheen lapset koittavat keppihevosia.
Luna menee Dublinin syrjälle. Asunto on hieno. Perheessä on erityislapsi.
Nea on leskiäidin perheessä. Leskellä on lista sääntöjä ja hän on tarkka covidin suhteen.
Ada tekee keppareita lapsille. 
COVID-rajoitukset tiukkenevat. Luna joutuu jättämään perheen, isäntäperhe vetoaa covidiin, mutta Nea ei usko, eikä Lunakaan. Nea kapinoi leskiäidin sääntöjä vastaan, ja jää Lunan kanssa Air BNP:hen

Osat 5-6
Luna hakee tavarat, ja perheen äiti antaa kirpeää palaveria, että keskittyy lapsiin ei vapaa-aikaan.
Adan perheeseen koiranpentu. Ada puhuu jatkostaan.
Nea pohtii jatkoaa, ja myös äiti, jonka mielestä Nea ei ole sitoutunut. Nea on toista mieltä.
Nea ja Luna ovat ärsyyntyneitä Igin kommentointiin ripsiin ja muuhun. Asuvat yhdessä AirBNB:hen.
Nea täyttää 19 vuotta. Menevät ratsastamaan, juovat shampanjaa ja puivat Igin sanomisia.
Luna hakee uuteen perheeseen. Isä on vanginvartija, äiti aloittaa tullivirkailijana. 
Igiä alkaa perheen aikuiset ärsyttää tai isä joka sanoo, että ilmoittaa viranomaisille jos Igi rikkoo koronarajoituksia ja ajelee perheen autolla. Igiä ahdistaa korona-arki. Neaa ahdistaa, että ei ole päässyt ajelulle, Halloweenin aikaan on sanaharkka. Porukka menee linnaan, jossa tömähtelee.
Igi saa palautetta kauppareissusta, ja se on viimeinen pisara, ja  lähtee perheestä.


Osat 7 - 8
Lunalla ja Nealla on tuplatreffit
Nea menee uuteen perheeseen. Perheen äiti on ollut au pairina USA:ssa. Perheessä on kolme lasta. Perheen talo on remontissa, mutta tulee muutto.
Luna touhuaa rasavillin pikkupojan kanssa. Luna saa parrakkaan ja nuoren personal trainerin.
Igi menee äidin serkun perheeseen.
Ada ratsastaa kepparilla, muut vain katsovat. Adalle menee tunteisiin, mutta päättää jatkaa kepparia.
Igi menee äidin sukulaisen perheeseen, vastaanotto on lämmin, myös puolaa  puhutaan
Lunan ja Nean tuplatreffit eivät onnistu, kun toinen mies jää pois. 
Kaikilla menee nyt hyvin perheissä. Adan perheessä on surua. Ada tapaa au-pairin, joka on myös Irlannissa. Luna saa reikihoitoa, 
Au pairit soittavat edellisen kauden au pairille Sinille.

Osa 9
Taival päättyy ja porukka palaa Suomeen, kaikki olivat koko ajan au paireina ja lähtivät sovussa, Ada oli samassa perheessä koko ajan. Menevätkö Ada tai Luna takaisin, jää epäselväksi. Ada kepparoi kuitenkin Suomessa. Lunalla on synttärit. Igiä oli tyttöystävä vastassa.


***
Au pairit olivat avauskaudella  Lontoossa lapsia hoitivat Anna, HillaMira ja Jasmiina. Sitten oltiin Los Angelesissa, jonne suuntasivat JudithHennaJanita ja Mira, joka oli myös ykköskaudella Lontoossa au pairina. Janita lähti kesken kauden pois. Yhdysvalloissa oltiin myös
Miamissa, jonne menivät JaneJoonaMatleena ja NeeaAu Pairit Havaijilla matkaan lähtivät AnnikaTalvikkiEmma, ja Amma.
Au pairit olivat myös Kanadassa ja kausi oli oikein hyvä. Kanadassa olivat RoniMonaSanna ja Vanessa, kun Sanna palasi Suomeen tuli tilalle Johanna.

Edellisellä kaudella olivat Uudessa Seelannissa

Paras kausi minusta oli Au pairit Australiassa. Australiassa olivat Juho ja naistrio Isabella, Mira ja Susa Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)