Deekoon dilemmat sisältää minua kiinnostavia havaintoja maailmasta. Yhteystieto deekoo331 (at) gmail (piste) com Kuvat on itse skannattuja tai otettu digikamerallani. (joskus myös tv-lähetyksestä)
perjantai 27. heinäkuuta 2018
Naantalin Unikeon Aamuhölkkä 2018 ja 2019
Naantalin Unikeon Aamuhölkkä juostaan aina Unikeonpäivänä 27.7,
Lähtö oli vuonna 2018 Kuparivuoren jäähallin kupeesta. Tässä vasta yksi juoksija, mutta sarjoja on neljä: miesten 10 km, naisten 6,5 km, sekä 10 km:n ja 6,5 km:n hölkkäsarjat. Kaikille otetaan aika, ja kaikki saavat mitalin. Kilpasarjoissa kolme ensimmäistä saa pokaalin. Hinta 20 euroa maksetaan paikan päällä, numerolappu ja hakaneulat saa paikan päällä, maalissa on mehua ja vettä, ei erillistä juottoasemaa.
Juoksin itse 6,5 km:n hölkkäsarjan, joten muita kuvia ei ole. Reitti menee urheilukentän takaa, leirintäalueen vierestä, Naantalin puiston läpi, Kirkon vierestä, Uimarannan takaa, Kylpylään, josta ankkalammikon kohdalla 6,5 km:n käännös ja 10 km jatkaa ja kääntyy, maali on Tenniskenttien vieressä.
Reitillä on yllättävän teräviä nousuja, ja valkoposkihanhia, ja niiden jätöksiä.
Luulin, että tapahtuma olisi ollut rennompi, toisaalta se sopi itselleni, koska tulin nimeenomaan juoksemaan. Unikeon pukukulkue on erikseen.
Tulokset on netissä (2018 täällä PDF-muodossa). Miesten 10 km voittoaika on vaihdellut 34 minuutista yli 40 minuuttiin riippuen, kuka paikalle tulee, tänä vuonna 38.12. Naisten sarjan voittoaika on alkanut 2:lla ja 3:lla, tänä vuonna 26:50.
Kolmelle parhaalle pokaalit, kaikki saavat mitalin.
Vuonna 2019
Vuonna 2019 on 40:s kerta aamuhölkän merkeissä. Reittiä oli muutettu, lähti ja palasi Mannerheiminkadulle, Aurinkotietä juostiin Raisioon päin, käännyttiin vasemmalle, ja rannan kautta takaisin. Kilpailunumerot sai Kuparivuorelta kuten ennenkin. Rata oli selkeämpi.
Jokainen sai uuden mitalin. Hölkkä maksoi 20 euroa, rahat Naantalin Löylyn junioritoimintaan, minusta kiva tapahtuma.
Kympin voittoaika-aika oli 39.22 Janne Salmella ja naisten sarjan kutosen Krista Teijulalla 24.48.
Vuonna 2020 Unikeon aamuhölkkä oli peruutettu Koronan vuoksi, Vuonna 2021 sama reitti ja bloggaukseeni LINKKI
Tunnisteet:
Naantalin unikeon hölkkä,
Unikeon aamuhölkkä,
Unikeon juoksu
tiistai 24. heinäkuuta 2018
Hirvensalon Kukolan taidepysäkit pois
Hirvensaloon keväällä 2014 tehdyt taidepysäkit puretaan Hirvensalossa.
Taidepysäkki oli upea, tässä on kuva siis myöhemmin myös Poke-stoppina olleesta pysäkistä. Tosimaailman pysäkki on poissa, mutta Poekmon GO:ssa pysäkki on vielä.
Nyt ei ole enää maalattuja kuvia, mutta on pysäkki.
Vanhat koululaisten maalamat saivat olla rauhassa.
Uusiin tulee varmaan elektroniikkaa, eli koska tieto linja-auto ajaa ohi. Varmasti saamme myös vaihtuvia mainoksia.
Vanha systeemi oli minusta parempi.
Tässä vielä kuva, Pelottavalta Pontsolta, mutten puuttuu korvat, mutta muuten hieno taidepysäkki.
tiistai 10. heinäkuuta 2018
Turun yliopiston Jusleniaa puretaan
Turun yliopiston Jusleniaa puretaan ja hyvä niin. Ei kovin nätti talo, ja saadaan jotain muuta tilalle.
Asiasta keskusteltiin jo kymmenisen vuotta sitten, ja tietenkin Yliopistonmäen miljöötä haluttiin suojella. Nyt kuitenkin talosta on enää ripaus seinää jäljellä.
Aarne Ehojoki oli suunnitellut Juslenian, ja se valmistui 1970-luvulla. Järkisyyt puoltavat talon purkamista, mutta siellä on minusta olla ainakin humanistisia tieteitä, ja se on ollut monelle opiskelijalle oma "kotipesä".
lauantai 7. heinäkuuta 2018
Ruisrock 2018 havaintoja ja huomioita 2019 ja 2022
Kävin eilen perjantaina ensimmäisen kerran 2000-luvulla Ruisrockissa, edellisen kerran olin Ruisrockissa vuosina 1981 ja 1982, jolloin festivaalit olivat Rantalavan liepeillä.
Tähän tulee havaintoja, tästä vuodesta 2018, lähinnä siis keski-ikäisen ihmisen. Nuorena mennään, mihin kaverit menevät ja kaikki lopulta aina onnistuu. Vuonna 2018 minulla oli aivan tavis-liput.
Katsoin 2018 eturivistä Pyhimyksen ja The Chainsmokersin keikan , ja suhteellisen läheltä Sannia, Cheekiä ja jotain muuta osan keikkaa. Lavoja on paljon, ja kannattaa jo ennalta pohtia, mitä haluaa nähdä, ja kuinka läheltä.
Kuvaaminen ja videointi on alueella ja keikoilla sallittu. Laajamittaisempi kuvaus vaatii jo vara-akun.
Minulla on tavallinen lippu. Kävelin paikalle, ja jonotin portilla, en nauttinut festivaalialueella kuin kaksi kuppia kahvia, saavuin klo 16:40 sisälle, ja lähdin Chainsmokersin keikan jälkeen 1:20 kävelten, tulin autolta ja menin autolle seurassa, mutta aikataulujen vuoksi olimme vain kahdella samalla "keikalla". Kannattaa sopia paikka, missä tapaa. Kännykkäverkko on kuormittunut, tai akku voi "kuivua", latauspiste on, mutta oma laturi tarvitaan.
Automme oli ilmaisparkissa lähellä Koulukatua, eli arvioin paikan turvalliseksi, ja niin se olikin ja ajoin kotiin.
Kävely tapahtuu Ruissalonsillalta pyörätietä pitkin. Muita kävelijöitä on paljon, varsinkin takaisin tullessa porukkaa on paljon, kaikki eivät enää kävele suoraan. Poliisi on paikalla, ja järjestysmiehet. Jos on kiire, ja haluaa ohitella, kannattaa osallistua syksyllä Ruissalojuoksuihin. Maltti on valttia. Polkupyöriä käytetään myös, mutta niilläkään ei pysty ajamaan, kuin polkupyöräparkkiin asti. Portilla on turvatarkastus, kannattaa katsoa aina festari-info.
Joka paikassa on paljon ihmisiä. Itse en syönyt tapahtuma-alueella mitään lähinnä jonojen ja hintojen vuoksi, mutta join kaksi kuppia kahvia. Vesipullo olisi ollut hyvä olla mukana. Ihmisiä on 30 000 ja se on paljon.
Jos on sade, voi olla "kuraa", jos on kuivaa, voi pöllytä.
Kun lähtee pois, on pimeä, joten on hyvä jos on tolkuissaan. Matkalla on pullonkerääjiä, trubaduureja, kyydin tarjoajia, eli on hyvä kulkea joukossa.
Jos aikoo nappailla virvokkeita, niin silloin on hyvä että on joku tolkuissaan oleva kaveri katsoo, että kaikki tulee mukaan, ja kaikki on mukana. Festariporukka on fiksua, ja turvatoimet ovat asialliset, mutta matkalla on kaikkea.
Jotkut kuuntelevat festivaalia "ulkopuolelta", itse asun Hirvensalossa, joten pyöräilin paikkaan mistä näkee lavat. Mars Mellow'lla oli samanlaiset valoefektit kuin Chainsmoresilla. Suositan kuitenkin festivaalia paikanpäällä.
Vuonna 2019 minulla oli kolmen päivän lippu.
Kävely kolme kertaa edestakaisin ja keikat vaatii hyvää kuntoa, ja malttia.
2019 katsoin perjantaina Niittylavalla Pikku G:n, Futuren ja EllieGoulding. Perjantaina oli kylmä, eli vaatetus kannattaa miettiä. Sateenkaarilavalta katsoin Vilma Alinan, ja RantaravallaKalleLindrothin ja Ida Paulin sekä Alman.
Lauantaina: Niityllä oli Gasellit ja JVG, Teltassa Chisu ja Ellips. Rantalavalla VilleValo ja Agents.
Sunnuntaina: Niityllä oliPyhimys ja Saimaa, Teltassa oli Sigrid, Rantalavalla oli Pariisin Kevät ja J.Karjalainen.
Kesällä 2022 minulla oli myös kolmen päivänlippu.
*Kävelymatka sillalta on 2,5 kilometria. Linja-autolta noin 3 km. Patterihaasta matka on 4 km. Keskustasta noin 6 km. Sain festarin jälkeen koronan.
Kesä 2024
Ennen PMMP:n keikkaa porukka oli puristunut aitaa vastaan (lehtiitietojen mukaan). Itsellä tämä kävi Futuren keikan aikana 2019, pääsin onneksi pois tilanteesta. Niittylavalla on minusta ongelmallisia aitoja.
Tunnisteet:
#Ruisrock,
Ruisrock,
Ruisrock2018,
Ruisrock2019
keskiviikko 4. heinäkuuta 2018
Mediat hujan hajan
Kuva on kultaiselta 1980-luvulta, jolloin ei ollut vielä internettiä eikä somea. Nyt on twitter ja Some, ja puhutaan Suomessa sananvapaudesta, tilanteessa, jossa kuka tahansa voi perustaa blogin, twiitata Twitterissä. Eikö sananvapaus siis toteudu?
Kuvan vasemmalla puolella oli Otahuudon toimitus, ja olin sekä toimittajana että päätoimittajana. Päätoimittajalla on vastuu, mitä lehti painaa. Siksi minua on alkanut ihmetyttää, mitä lehdet nykyisin uskaltavat ja kehtaavat painaa.
Viimeisin ylilyönti oli kuvapari, jossa irvittiin varsin ison valtion päämiestä. Jotenkin minusta tuntuu, että perinteisen median, ja vastuullisten muiden toimijoiden raja alkaa häilyä.
Lisäksi usea politikko minusta levittää twitterissä kuvia, joiden alkuperää ei ole selvittänyt. Söpön pöllön poikasen kuva oli vain yksi lavastus, jota olisi kannattanut maltilla katsella.
Lisäksi vastuullisiin toimijoihin kohdistuu viestitulva, joka on asenteeltaan ei niin rohkaiseva. Osa tulee oppositiolta. Tämä minua huolettaa.
Olemme tulossa yhteiskuntaan, jossa on täydellinen sananvapaus, mikä on sinänsä hyvä asia, sen sijaan pitää löytyä vastuullisuutta.
Kuvan vasemmalla puolella oli Otahuudon toimitus, ja olin sekä toimittajana että päätoimittajana. Päätoimittajalla on vastuu, mitä lehti painaa. Siksi minua on alkanut ihmetyttää, mitä lehdet nykyisin uskaltavat ja kehtaavat painaa.
Viimeisin ylilyönti oli kuvapari, jossa irvittiin varsin ison valtion päämiestä. Jotenkin minusta tuntuu, että perinteisen median, ja vastuullisten muiden toimijoiden raja alkaa häilyä.
Lisäksi usea politikko minusta levittää twitterissä kuvia, joiden alkuperää ei ole selvittänyt. Söpön pöllön poikasen kuva oli vain yksi lavastus, jota olisi kannattanut maltilla katsella.
Lisäksi vastuullisiin toimijoihin kohdistuu viestitulva, joka on asenteeltaan ei niin rohkaiseva. Osa tulee oppositiolta. Tämä minua huolettaa.
Olemme tulossa yhteiskuntaan, jossa on täydellinen sananvapaus, mikä on sinänsä hyvä asia, sen sijaan pitää löytyä vastuullisuutta.
maanantai 2. heinäkuuta 2018
Hirvensalon Slalom-mäki kiinni kesällä 2018
Kesällä 2018 Hirvensalon Slalom-mäki on tyhjä, satunnaiset mäkijuoksijat ovat rinteessä ja heidän irtilaskemansa koirat, joista on pientä huolta muille koirien ulkoiluttajille. Kesällä 2017 hissi oli rikki, eikä alamäkiautot ajaneet.
Kesällä 2018 alamäkiajajatkaan eivät aja, sillä rinne ei ole riittävän turvallinen.Ykkösrinteessä on vielä pyöräilyurat jäljellä.
Alamäkiajajat eivät ole käyttäneet jyrkimmän rinteen hissiä, vaan kakkosrinteen hissiä, joka näkyy ylimmässä kuvassa.
Lumitampparia käytetään vain kolme kuukautta talvella
Hiihtohissit ja huoltorakennukset ovat tyhjillään
Myöskään lumettajia ei käytetä kuin talvella, jolloin kaupungin vesijohtovettä muutetaan lumeksi. (Luulen, että on vesijohtovettä :)
Tässä on joku vehje myös, ilmeisesti tämä myös lumettaa kevyemmin.
Kesällä tämäkin rakennus on tyhjä
Talvella
Hirvensalon laskettelurinne näytti talven 2017 lopulla tältä. Turussa lumesta on ollut pulaa, ja sitä pitää vedestä tykittää, ja se maksaa. Pulaa on ollut myös rahasta, ja tämä kausi 2017-2018 uhkasi jäädä väliin. Turun kaupungin rahallinen väliintulo mahdollisti laskettelun: "Turun kaupunginhallitus 6.11.2017 päätti, että Turun Slalomseura ry:lle myönnetään 70.000 euron lisäaina (7000 euron lyhennykset vuosittain), ja nykyisen kaupungin lainan laina-aikaa pidennettiin kymmenellä vuodella, yli 10 000 euron investointeihin pitää saada kaupungin lupa".
Kesäkausi 2017 mäkiautojen kanssa jäi väliin hissin ollessa "rikki". Nyt 2018 hissi on siis ehjä, mutta sitä ei käytetä edes pyörien ylöshilaamiseen, sillä mäki ei sellaisenaan sovi turvalliseen alamäkiajoon.
Hissi "elementit" ovat massiivisia. Tämä on alarinteessä.
Tämä on ylhäällä.
![]() |
Kuitenkin joka talvi Slalom-mäkeä lumetetaan vedellä ja se maksaa
Rinne on ollut auki kaudessa noin 70 - 90 päivää.
Minusta kävijöitä saisi olla enemmän.
Tai hissiliput kalliimpia?
Kevätaurinko helposti sulattaa lunta..
Aiemmat kuulumiset
2014
Talous on ollut kovilla aiemminkin. 11.8.2014 Turun Kaupungin hallitus myönsi viiden vuoden ja 86000 euron lainan toiminnan jatkamiseen. Ilmeisesti tämä ei ole vakauttanut toimintaa. Maapohjasta ei kaiketi makset vuokraa.
2013
Vuonna 2013 rinteestä parturoitiin puita. Jos mäki laitetaankiinni niin puut kaadettiin aivan turhaan.
![]() |
rinne alhaalta päin 12.7.2013 |
Kakkoshissiuran molemmilta puolilta kaadettiin puita kesällä 2013
Kuten yläkuva, mutta puuttomampi, kuva otettu 23.7.2013 |
![]() |
25.8.2013 |
![]() |
Linjaa alaspäin, heinäkuun alussa |
Lähempää näyttää tältä
ja tältä näyttää yläkartan punainen nuoli-kohta
Kävin iltapäivällä ylärinteessä ja sieltä näkymät ovat seuraavat
Tämä on mäen korkein kohta parakki on suhteellisen uusi ilmestys
Tässä kaivuri rinteessä
Tässä on työmaata.
Puita on kaadettu varsin paljon, tilanne 20.7.2013. yllä ja alla 24.8.2013
Slalommäen huippu on tuttu paikka, käyn pyörällä, juosten tai sauvajuoksutreeneissä mäen huipulla kesäaikaan. Kun mäkiautorata on tullut en ole käynyt siellä muuta kuin katselemassa maisemia, jotka ovatkin upeita.
Tässä syntyy rinnettä
Joka viimeisessä kuvassa "valmis" eli 28.9.2013
Tässä siis mäki valmiina talvella 2013-2014.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)