torstai 17. joulukuuta 2020

Turun YTHS:n parkkialue on Parkki Paten valvoma

 


Turun Kirkkotien YTHS eli eli Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön parkkialue on muuttunut Parkki Paten valvomaksi. Pysäköintikiekolla saa pysäköidä, jos on asiakas tunnin ajan. YTHS:n asiakas harvoin saa autonsa parkkiin, kun se on täynnä autoja. Hammaslääkäri odotuksineen kestää usein miltei tunnin.

Turun Kirkkotien parkkiongelma on valtava ja paheneva, sillä kadun varrelle on rakennettu iso kerrostalokompleksi purettujen rakennusten tilalle. Kirkkotiellä on ollut aiemmin muutama kerrostalo, ja YTHS, eli Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jonka parkkialueelta on kuva. 

Alueella ei ole parkkipaikkoja muutamia kadun varrella, vaikka on rakennettu lisää kerrostaloja. Alueella on paljon asukkaita, ja myös autoja. Kirkkotien alkupäässä on kauppa K-Market Maisteri, johon ihmiset tulevat myös autolla.


Alueella on tehty rajoittavia liikennejärjestelyjä ja Keskikatu on laitettu kiinni. YTHS:n parkkiongelma on osa koko liikenneongelmaa. Kuuvuoren asukkaat ovat toivoneet läpiajokieltoa Keskikadulle, joka on toteutettu, mutta samalla Kirkkotielle pääsee liikennöimään vain Suntiontien kautta, ei enää Hämeentieltä Keskikadun kautta (tai Helsingin tien kautta).


Kirkkotiellä on paljon liikennemerkkejä, kieltoja on ilmestynyt kadun varteen.


Oletukseni on että asukkaat ovat viikonloppuna ja iltaisin pysäköineet autonsa Kirkkotien YTHS:n pihalle, joka on antanut valvonnan Parkki Patelle, jonka toiminnan tuloksena tulee pysäköintimaksu tuulilaseihin


Kadulla on myös kiekkopaikkoja, ja linja-auton kääntöpaikka. Kadulla kiekkopysäköintä valvoo kaupungin lappuliisa, joka muistaa myös pysäköijää, että parkkiaika on kiekossa loppu.


Keskikadun läpiajokielto ja autotien katkaiseminen on ollut keskustelussa Turun Sanomissa, mutta mitään parannusta ei ole tullut, ei kulkuun Kirkkotielle eikä parkkiongelmaan. 

Kirkkotielle esimerkiksi Hämeenkadulta pitää ajaa joko Helsingintien kautta tai kiertää Nummenpuistokadun kautta, joka on aivan älytöntä. Suntiotie kiertää Nummen urheilukentän vierestä, ja sisältää viisi hidastepomppua.Nyt Keskikadun liikenne siirtyi rasittamaan Nummenpuistokadun asukkaita. Asiassa ei ole mitään logiikkaa.

Keskikadun läpiajokieltoa on perusteltu kevyen liikenteen tarpeilla. Tämä on minusta tekosyy.


Kävelijöille on katukäytävä Keskikadulla, ja pyörällä pääsee Keskikadulta.Vesilinnankatua ylös Hämeenkadulle on hyvä ja idyllinen reitti myös TYKSiin, mitä myös pääsee kävellen.

Viimeiset talot Kirkkotiellä alkavat olla valmiita, ja niin on liikennekaaoskin.Tämä risteys palvelee Suntiontien, Kirkkotien ja Keskikadun liikennettä. Aamuisin liikenne on puurossa, koska Nummenkouluun viedään paljon lapsia autolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)