sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Selviytyjät 42 Survivor MTV SUBilla

 


Selviytyjät sarja eli Survivor on edennyt kauteen 42, edelleen slogan on Outwit, Outplay,  Outlast. Kisan voittaa se, joka jää jäljelle. Selviytyjien ykköskausi kisattiin Borneolla, ja näytettiin TV:ssä alkuvuodesta 2000. Sarja on CBS:n, tuottaja on Mark Burnett, ja kaikilla (42) kausilla on ollut juontajana Jeff Probst. Kausi 42 näytetään Suomessa 10.12.2023 alkaen Subilla.

Selviytyjät -kilpailun idea. 
Mukaan valitaan 16-20 kilpailijaa, jotka jaetaan  kahteen tai useampaan heimoon. Kaudella 42 valittiin 18 kilpailijaa, jotka jaettiin kolmeen eri heimoon: Ikaan, Vatiin ja Takuun, yhdistetty heimo on nimeltään Kula Kula
Ennen kisa oli 39 päivää, mutta nyt 26 päivää, jolloin heimot eivät saa vettä, eivät ruokaa, eivätkä kalastusvälineitä. Kaikki ansaitaan palkintokilpailuissa. Tulta varten pitää saada "flint" (=kivi, jossa magnesiumia). Muutaman päivän välein on koskemattomuuskilpailu, jonka jälkeen hävinnyt heimo joutuu heimoneuvostoon, jossa eniten ääniä saanut joutuu pois. Kilpailussa on erilaisia etuja ja amuletteja sekä äänestysoikeuden menetyksiä. Kun kilpailijoita putoaa, niin lopulta heimot yhdistyvät, kilpailijat kilpailevat toisiaan vastaan. Tässä vaiheessa pudonneet päätyvät juryyn, joka valitsee lopullisen voittajan kolmesta viimeiseksi selvinneestä kilpailijasta. Voittaja kuittaa miljoona dollaria voittorahoja. Toinen on saanut 100 000 dollaria. 


Survivor 42
Kilpailupaikka on Fidzi, jo kymmenennen kerran peräkkäin. USA:ssa ja Kanadassa kausi näytettiin CBS:llä 9.3-25.5.2022. Kisa alkoi Fidzillä 9.2.2022.

Ika-heimo: Drea (34 v, Montreal, Fitness-ohjaaja), Rocksroy (43 v, Las Vegas, koti-isä), Romeo (37 v, Norwalk, järjestää kauneuskilpailuja, painaa 50 kg), Swati  (19 v, Palo Alto, opiskelija, ollut kansalliskaartissa), Tori  (24 v, Rogers, terapisti),  Zach (21 v, St Louis, opiskelija, painaa 53 kg), huivi sininen.

Taku-heimo: Jackson (47 v, Houston, terveydenhuollossa töissä), Jonathan  (28 v Gulf Shores Alabama, rannan huoltoyrityksen omistaja), Lindsay (30 v,  Ashbury Park, ravitsemuterapeutti), Marya  (47 v, Noblesville, kotiäiti), Maryanne  (23 v, Ajax, opiskelija), Omar  (30 v, Whitby, eläinlääkäri), huivi oranssi.

Vati-heimo: Chanelle  (28 v, New York, rekrytoija), Daniel  (30 v, New Haven, lakisihteeri, selättänyt syövän), Hai  (28 v, New Orleans LA, tieteentekijä), Jenny (42 v, Brooklyn NY, luova johtaja), Lydia (21 v, Santa Monica, tarjoilija), Mike (57 v, Hoboken NJ, hävittäjälentäjä evp), huivi vihreä.

Jaksot (yhteensä 15) (last edit 27.1.2024)

Jakso 1  osa 1: Kuin vuoristoradassa, sunnuntai 10.12.2023 klo 18 MTV-Sub
Jeff kertoo, että katsojille, että kisa on paljolti samanlainen kuin 41-kaudella, sillä kisaajat eivät ole nähneet sitä. Kisa kestää (vain)  26 päivää, mutta heimot eivät saa riisiä. Piikivestä ja muista tavaroista järjestetään palkintokilpailu. Sininen Ika voittaa.
Danielilla menee olkapää sijoiltaan, mutta se laitetaan takaisin.
Ensimmäinen etu on jaetaan kesken palkintokilpailun, etu aktivoituu myöhemmin.

Jakso 1  osa 2: Kuin vuoristoradassa sunnuntai 10.12.2023 klo 19 MTV-Sub
Jokaisesta heimosta valitaan yksi pelaaja, he ovat Jenny, Drea ja Maryanne, jokainen valitsee suojaavatko vai riskeeravatko äänensä. Jos kaikki valitsevat riskin, kaikki menettävät äänensä heimoneuvostossa, muuten riskeeravat saavat lisä-äänen, eli Drea ja Maryanne saavat lisä-äänen, Jenny säilyttää äänensä.
Jackson otetaan kisasta pois hänen käyttämän lääkkeen vuoksi, ei trans-taustan vuoksi vaan turvallisuusnäkökulman.


Koskemattomuuskisa, jonka Ika häviää ja menetti piikiven. Heimoneuvostossa Zach ottaa summamutikan, mutta ei saa turvaa. Drealla on kaksi ääntä. Zach äänestetään pois.

Jakso 3: Hyvä ja syyllinen olo, sunnuntai 17.12 klo 18-19
Tämä on USA:ssa ollut jakso 2, nimellä Good and Guilty. Jakson numerot tässä bloggauksessa suomalaisen ohjelman mukaan, ohjelma tulee katsomoon (ilmaisena) samaan aikaan, kun se näytetään tv:ssä. Kaikilla on nälkä, Tori on ihan rikki. Hai on vegaani, eikä hän syö rapuja ja valittaa. Antaa periksi ja syö ja siitä tulee hyvä ja syyllinen olo. Omar kertoo olevansa muslimi ja käy rukoilemassa. Mike löytää jaetun symbolin, jossa kaikilla on hälynpölyloru. Mike kertoo siitä ja loru on "jalkapallon viehkeys saa minut itkemään". 

Koskemattomuus kilvassa sokkoillaan ja tehdään palapeliä. Vati voittaa ja Ika on toinen, ne saavat kalastusvälineitä. Taku häviää menettää piikiven ja joutuu heimoneuvostoon. Maryannella menee lujaa, puhuu Zachista, joka kiinnosti. Marya käyttää summamutikan, joka ei auta, hän putoaa.

Jakso 4:  Talla pohjaan, sunnuntai 17.12 klo 19-20.
Maryanne saa lorusymbolin, joten voi äänestää vadta, kun kaikki lorut luetaan. Daniel, olkapääkaveri miltei hävittää Miken lorusymbolin. Koskemattomuuskisassa on kova aallokko. Taku selviää meressä ja voittaa Jonathanin yksilöpanoksella. Vati ja Ika ovat vaikeuksissa, kisa keskeytetään ja he saavat avaimet vedestä tuotantotiimin päätöksellä. Vati häviää ja menettää piikiven ja joutuu heimoneuvostoon, vain neljällä kuudesta on äänioikeus.
Lydia ja Jenny päätyvät 2-2 tulokseen uudelleen äänestys 1-1. Hai ja Daniel päättävät, kumpi putoaa, muuten muut kuin Lydia ja Jenny nostavat kivet, erilaisen kiven nostanut putoaisi. Daniel vaihtaa äänensä Hain painostuksesta Lydiasta Jennyyn ja Jenny putoaa.

Jakso 5: Heimon vibat sunnuntai 24.12 klo 18-19
Vati pui heimoneuvostoaan.
Palkintokisa: kolmihenkisillä joukkueilla, Taku voittaa, palkintona 10 isoa kalaa.
Koskemattomuuskisassa monta osaa, viimeisenä puisen kalan teko palikoista. Taku voittaa. Vati on toinen ja Ika häviää.
Heimoneuvosto: Ika riitelee. Swati ei pidä Torista. Swati käyttää summamutikan, ei tuo turvaa. Swati putoaa.

Jakso 6:  Toisin sanoen rikas, sunnuntai 24.12 klo 19-20
Yleistä: Jonathan alkaa hermostua Takun naisiin, etenkin Maryanneen. Drea löytää hölynpölyloru-amuletin, joka on myös Maryannella ja Mikella, hölynpölylorut sanomalla amuletit aktivoituvat.
Palkinto- ja koskemattomuuskisa ovat yhdessä Ika voittaa ja Taku on toinen, he saavat pressuja. Vati häviää, ja pui asioitaan.
Lydia Ikasta on  Vatin Rocksroyn kanssa tekemässä "valintoja", molemmat suojaavat äänensä.
Heimoneuvosto: Daniel imartelee Mikea, mutta putoaa. Daniel oli kaveri, jolla meni kisan alussa olkapääsijoiltaan. Jokaisella on oma tarinansa, Daniel oli parantunut syövästä.

Jakso 7:  Ei voi mennä piiloon sunnuntai 31.12 klo 18-19
Palkinto- ja koskemattomuuskisa ovat yhdessä. Heimohuivit otetaan pois, porukka jaetaan kahteen 5 henkiseen joukkueeseen. Rocksroy ja Lindsay saavat erilaisen kiven he eivät kilpaile. Voittajat saavat violetit huivit ja pääsevät syömään Applebee'sin ruokaa, he ottavat Lindsayn syömään. Rocksroy päätyy karkotussaarelle.
Hävinneet kilpailijat: Drea, Mike, Omar, Romeo, Chanelle. 
Voittaneet kilpailijat: Jonathan, Lydia, Maryanne, Tori, Hai ja Lindsay.
Rocksroy on karkotussaarella tekee tulen. Muut kilpailijat ovat yhdessä leirissä.

Jakso 8: Molempi pahempi sunnuntai 31.12 klo 19-20
Rockrsoy rikkoi tiimalasin ja historia vaihtuu: hävinneet ja Rocksroy saavat koskemattomuuden.
Koskemattomuuskisaan Applebeessä syöneet: tehtävänä IMMUNITY-palikkatornin rakennus kiikkulaudalle. Tori voittaa ylivoimaisesti.
Heimoneuvostossa ovat kaikki kilpailijat, mutta viisi (Jonathan, Lydia, Maryanne, Hai ja Lindsay) ovat äänestyksessä. Ääniä saa 4 kilpailijaa, mutta Lydia eniten, hän putoaa.

Jakso 9: Turvavyö kiinni sunnuntai 7.1.24 klo 18-19
Heimoneuvostoa puidaan. Heimot on yhdistetty. Palkintokilpailu. Ruokaa palkintona. Porukka jaetaan kivillä koukkueisiin.Drea luovuttaa paikkansa Maryannelle.  Jonathsnin joukkue voittaa Jonathanin panoksella, he saavat maapähkinävoita ja sipsiä. Drea löytää "vihjeen". Uuden heimon nimi on Kula Kula. Drea löysi Tieto on valtaa -edun joka lilluu punaisessa maalissa. Etu on samanlainen kuin 41-kaudella, jota kautta toistetaan. Edulla voi oikein kysymällä saada toisen amuletin, Amulettion Mikellä ja Maryannella, joka itkekelee taktisesti ja selittää, että hän on heikoilla. Riisiä vastaan Maryanne, Drea ja Omar ovat poissa koskemattomuuskilvasta. Tori voittaa taas koskemattomuuden. Heimoneuvostossa äänet hajautuvat, mutta Chanelle putoaa, hän on ensimmäinen juryn jäsen.

Jakso 10:  Jänistäminen, sunnuntai 7.1.24 klo 19-20
Romeolla menee tunteisiin saamansa 3 ääntä. Rocksroy ehdottaa Jonathanille ja Mikelle liittoa. Koskemattomuuskilpailu jaetaan kahteen ryhmään ja kaksi pelaajaa saa koskemattomuuden, Hai ja Jonathan, joka voittaa myös kebab-palkinnon.
Rocksroy äänestetään ensin pois. Drean mukaan se johtuu ihonväristä, häntä komppaa Maryanne. Jonathan sanoo että tämä vaikuttaa rasistisella. Hän saa ryöpyn. Maryanne ja Drea pelaavat amuletin. Tori yrittää turvata itsensä summamutikalla, mutta putoaa. Rocksroy ja Tori putoavat kisasta juryyn.

Jaksot 11: Hyvä valhe, sunnuntai 14.1 klo 18-19
Heimo keskustelee pudotuksista.Maryanne löytää amuletin ilman ehtoja. 
Sataa ja on kylmä. Palkintokilpailussa palkintona on sateensuojaa, kuumaa pizzaa ja olutta ja peittoja. Lindsay voittaa ja valitsee mukaan  Omarin ja Miken, jotka saavat viestit kotoa. Leirissä Maryanne ja Romeo ruikuttavat. Hai juonittelee Jonathania vastaan. Omar juonii Haita vastaan valehtelemalla Mikelle, josta jakson nimi.
Koskemattomuuskisassa tasapainoillaan palloa vanerista tehdyllä alustalla. Koskemattomuuden voittaa Lindsay. (Jonathan oli toinen ja vaarassa pudota).
Heimoneuvosto: Jonathan saa kaksi ääntä, ja Hai loput. Hai tuomaristoon.

Jakso 12: Tähtien taisto, sunnuntai 14.1 klo 19-20
Kula Kulassa 10. yö, Heimoneuvostosta puhutaan. Koskemattomuuskilpailuun ei ole pakko osallistua,sillä häviäjä joutuu Do or Die peliin. Vain Jonathan ja Lindsay pelaavat = Tähtien taisto ja Jonathan voittaa.
Heimoneuvostossa (21.ilta): Lindsay joutuu Do or Die'hen (suomennettu Elämä tai Kuolema), kolme laatikkoa yhdessä liekki, kahdessa pääkallo, Lindsay valitsee laatikon, jossa liekki ja jatkaa. Mikea vastaan on juoniteltu. Drea pelaa 'tieto on valtaa' -edun ja kysyy Mikelta, onko hänellä amuletti, ei ole, koska Mike antoi sen Omarille. Äänestyksessä Mike saa 3 ääntä, Drea saa 5 ja putoaa.

Jakso 13 Toukasta perhoseksi, sunnuntai 21.1 klo 18-19
Omar palauttaa amuletin Mikelle. Mike koittaa saada Maryannea puolelleen. Maryannen mukaan Omar muuttui toukasta perhoseksi. Maryanne tunnustaa, että hänellä on lisä-ääni.
Palkintokilpailu: Omar voittaa, valitsee kakkuja ja keksejä (eikä kanaa ja vihanneksia). Hän valitsee syömään Romeon, Maryannen ja Miken. Jonathan ja Lindsay menevät leiriin.
Koskemattomuuskisa: Lindsay voittaa koskemattomuuden.
Heimoneuvosto: Omar putoaa Maryannen tuplaäänin.

Jakso 14 sunnuntai 21.1 klo 19 -20 Finaali alkaa. Mikellä ja Maryannella symbolit eli he pääsevät vähintään tulentekokisaan, Lindsay, Romeo ja Jonathan ovat myös mukana. Romeo on väsännyt valesymbolin. 
Koskemattomuuskisa: Lindsay löytää edun, mutta Mike voittaa koskemattomuuden ja ruokaa, hän valitsee Jonathanin.
Heimoneuvosto:  Lindsay putoaa.

Jakso 15 sunnuntai 28.1  klo 18-20
Loppusuora häämöttää. Päivä 25, viimeinen koskemattomuuskilpailu


Pallon siirtelypeli, Mike ja Maryanne rähmivät. Romeo voittaa koskemattomuuden ja alkaa itkeä. Hän valitsee Maryannen finaaliin. Mike voittaa Jonathanin tulentekokilpailussa.
Viimeisessä heimoneuvostossa on Maryanne, Mike ja Romeo

Vimeinen heimoneuvosto: Maryanne, Mike ja Romeo. Romeo ruikuttaa ja itkee, Mike jankuttaa. Maryanne on rauhallinen. Juryyn tekee vaikutuksen Maryannen amuletti, josta kukaan ei tiennyt. Maryannekin itkee hieman.
Juryssa: Chanelle, Rocksroy, Tori, Hai, Drea, Omar, Lindsay, Jonathan.
Järjestys: Maryanne 7, Mike 1 (Romeo 0). 
Äänet luetaan Fidzillä, jossa käydään jälkipuheet.

(Tässä bloggaus aiemmista kausista 1-20 ja 22 sekä tässä kaudesta 40 Winners at war).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)