tiistai 6. joulukuuta 2022

Selviytyjät kausi 40 Winners at War

 


Selviytyjät kausi 40 oli voittajien kausi Winners at War. Survivor -formaatin ensimmäinen kausi Borneossa kisattiin 2000, ja voittajien kausi 40 alkukesästä 2019 Fijillä, voittosumma on tuplat eli 2 miljoonaa dollaria.  Sarja on CBS:n, tuottaja on Mark Burnett, ja kaikilla (42) kausilla on ollut juontajana Jeff Probst.

Selviytyjät 40-kilpailun idea. 

Mukaan valittiin 20 vanhaa voittajaa,  joista 10 miestä, ja 10 naista, DVD:n kannessa on osallistujien kuvat. Osallistujat jaettiin kahteen heimoon Dakaliin ja Seleen. 

Dakal on punainen heimo,sen jäsenet ovat Amber (Survivor 2:Australia Outback ja 8:s kausi All Stars, jonka voitti), Sandra (voittokaudet  7 Pearl Island ja 20 Heroes vs. Villains, sekä Game Changers), Yul (Survivor Cook Island 13), Sophie (South Pacific 23), Kim (One World 24), Nick (David vs.Goliath 37), Sarah (Cagayan 28, Game Changers 34, jonka voitti), Tony (Cagayan 28, jonka voitti ja Game Changers 34), Tyson (Tocantis 18, Heroes vs.Villains 20, Blood vs. Water 27, jonka voitti), Wendell (Ghost Island 36), 

Sele on sininen heimo ja sen jäsenet: Ethan (Africa kolmas kausi, jonka voitti, All Stars 8), Rob Mariano (Marquesas 4, All Stars 8, Heroes vs.Villains 20, Redemption Island 22, jonka voitti.), Adam (Millenials vs Gen X 33), Parvati (Cook Island 13, Micronesia 16, jonka voitti, Heroes vs Villains 20),  Ben (Heroes, Hustlers, Healers 35), Danni (Guatemala 11), Denise  (Philippines 25), Natalie (San Juan del Sur 29) , Michelle (Kaoh Rong 32), Jeremy (San Juan del Sur 29, Cambodia 31, jonka voitti)

Kaikki ansaitaan palkintokilpailuissa, myös "flint", jolla tehdään tulta. Säännöllisin välein on koskemattomuuskilpailu, jonka jälkeen hävinnyt heimo joutuu heimoneuvostoon, jossa eniten ääniä saanut joutuu pois tai tällä kaudella "sukupuuttosaarelle", josta on mahdollisuus päästä peliin takaisin. Kilpailussa on koskemattomuusamuletteja ja tulikolikkoja. 
Kun kilpailijoita heimoista putoaa, niin lopulta heimot yhdistyvät, kilpailijat kilpailevat toisiaan vastaan. Tällä kaudella kaikki pudonneet ovat juryssa. 

Dakal voittaa ensimmäisen palkinto- ja koskemattomuuskisan. Sele  heimoneuvostoon. Natalie saa eniten ääniä ja hän päätyy karkoitussaarelle. Sele joutuu toisen kilpailun jälkeen heimoneuvostoon ja Amber äänestetään ulos. Amber lähettää tulikolikon aviomiehelleen Robille, joka arvaa, että Amber on äänestetty pois.

Heimoissa etsitään amuletteja ja solmitaan liittoja.

Kolmannen ja neljännen koskemattomuushaasteen voittaa Dakal ja Selesta putoavat Danni ja Ethan, eli ovat alkukausilta. Uudempien kausien pelaajat liittoutuvat "vanhoja" vastaan.

Sele on häviöllä haasteessa, mutta voittaa koskemattomuuden. Dakal joutuu heimoneuvostoon. Tyson putoaa, eli taas hieman vanhempi peluri.

Jaksossa 6 heimot jaetaan kolmeen viiden hengen ryhmään Seleen, Dakaliin ja vihreään  Yaraan, joka häviää ja Rob äänestetään ulos 4 - 1, koska Adam ja Ben äänestävät Sarahin ja Sophien mukana. Rob kontrolloi liikaa. Sophie löysi koskemattomuusamuletin, muttei käyttänyt amulettia.

Jaksossa 7 joutui Dakal ja Sele heimoneuvostoon. Sele äänesti Parvatin pois. Dakalissa Sandra antoi koskemattomuusamuletin Deniselle, ja Denise äänesti Sandraa, joka joutui ulos, ja hän lopetti ensimmäisenä pelin.

Jaksossa 8 Rob ja Tyson etsivät tulikolikoita Sukupuuttosaarelta. Koskemattomuushaasteessa Sele joutuu heimoneuvostoon ja Yul  äänestetään ulos. Nyt kaikki vanhojen kausien voittajat ovat ulkona. Tosin Sukupuuttosaarelta voi palata, mutta on varsin ilmeistä, että joku voittaja kausilta 23-37 tulee voittamaan.

Jakso 9: Heimot yhdistetään ja Sukupuuttosaarella olevilla on paluukilpailu, jonka voittaa Tyson (juuri ennen Robia). Toinen pelaaja pääsee vielä peliin, pudonneet ovat juryssa. Koskemattomuuskisa on "tolpassa pisimpään voittaa", Denise voittaa naiskilpailijana koskemuuden, Jeremy miehistä. Wendell putoaa Sukupuuttosaarelle.

Jakso 10:  Sarah voittaa palkinnon, mutta antaa sen syntymäpäiväsankari Nickille. Koskemattomuuden saa tasapainotehtävässä Kim. Heimoneuvostossa kuiskutellaan. Adam, joka on menettänyt pekin punaisen langan, putoaa.

Kun ensin pudotettiin "vanhan liiton kilpailijat", niin nyt ovat liipaisimella aivan tuoreet voittajat.

Jakso 11: Läheisten päivä, nyt tulee useita, monella puoliso ja lapsi tai lapsia. Kaikki pääsevät leiriin. Sukupuuttosaarelaisetkin saavat perheensä saarelle. Koskemattomuuden voittaa Tony. Heimoneuvostossa Jeremy suojautuu amuletilla ja pääsee pois paikalta. Äänet jakautuvat ja Tyson putoaa (toistamiseen).

Jakso 12. Natalie ja Parvati lähettävät postia Tonylle. Hän joutuu maksamaan 6 tulipolettia, tai muuten ei saa osallistua koskemattomuuskisaan eikä saisi äänestää. Tonylla on vain kolme kolikkoa. Jeremy antaa yhden. Nick ja Ben lupaavat yhden. Tony osallistuu koskemattomuushaasteeseen ja voittaa. Heimoneuvostossa on psykologinen sota, Sophie putoaa (koskemattomuusamuletti taskussaan).

Jakso 13 + 14. Vesitonkan pito haasteessa koskemattomuuden voittavat naisista Denise ja miehistä Tony. Heimoneuvostossa äänet hajautetaan symbolien takia. Nyt putoaa Kim. Nick voittaa koskemattomuuden palapelitehtävässä. Heimoneuvostossa putoaa Jeremy.

Jakso 15 + 16: Paluuhaaste.
Päivä 34, Michelle voittaa koskemattomuuden, heimoneuvostossa putoaa Nick. Paluuhaasteen voittaa kolme etua ostanut ja ensimmäisenä pois äänestetty Natalie. Hävinneet joutuvat juryyn. He puhuvat mitä Selviytyjät merkitsevät heille, ehkä eniten Ethanille, jolla oli syöpä,jokauusi(taiuusisyöpä), mutta hän parani uuden lääkkeen ansiosta. Hän oli perustanut syöpäsäätiön. Myös Tyson, Amber, ja Rob herkistyvät ja herkistävät.
Michelle voittaa toisen koskemattomuuden peräkkäin. Heimoneuvostossa Sarah puhuu pelityyleistä, miehet vs. naiset, lopulta äänestetään, mutta amuletteja pelataan paljon, Natalie, Tony ja Ben pelaavat amuletit. Natalie ja Ben saavat ääniä jotka kumotaan ja Denise ja Sarah, jotka ovat uusintaäänestyksessä, Denise putoaa. 

Mukana ovat vielä: Ben, Natalie, ja Michelle ja poliisit: Sarah ja Tony, kolme heistä pääsee finaaliin.
Päätösjakso: Natalie löytää viimeisen amuletin. Koskemattomuuden voittaa Tony Benin nenän edestä. Natalie pelaa koskemattomuusamuletin, Ben putoaa. Viimeisen koskemattomuuden voittaa pallotehtävässä naiskolmikosta Natalie, joka valitsee finaaliin Michellen, Tony voittaa Sarahin tulentekokilpailussa. Viimeisessä heimoneuvostossa kolmikko perustelee etevyyttään.

Tuloksen Jeff julistaa autotallistaan, koska toukokuussa 2020 oli korona valloillaan. Kolmikko Tony, Natalie ja Michelle ovat etäyhteydellä. Michelle ei saa ääniä, Natalie saa neljä ääntä, Tony saa loput äänet eli 12. 
Tony voitti kauden 40 ja on kaksinkertainen Selviytyjä-voittaja.

(Tässä bloggaus aiemmista kausista 1-20 ja 22).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)