tiistai 6. maaliskuuta 2018

Au pairit Miamissa


Ylen ohjelma Au pairit Miamissa tuli Yle-Areenaan 29.3.2018 ja alkaa myös tv:stä kirjoitan joka jaksosta ja lopullisen version vasta kun se on tullut Yle-tv2:stä.

Ohjelman idea on yksinkertainen. Suomesta lähtee neljä nuorta ulkomaille au pairiksi. eli hoitamaan vieraan perheen lapsia vieraaseen maahan. Ohjelmassa au pairit tapaavat toisiaan. Tämä on kiinnostava ohjelma, ja siinä pystyy kurkistamaan toisen maan perhekulttuurin. Miamiin lähtevät Seinäjoelta Jane, Kauhajoelta Joona, Porvoosta Matleena ja Hämeenlinnasta Neea. Janella on amerikkalainen poikaystävä Seattlesta  ja hän menee rikkaaseen perheeseen, Joona menee perheeseen, jossa miesparilla on poika, Matleena menee perheeseen, jossa on kolme lasta tilanteessa, jossa Matleenalla ei ole lastenhoitokokemusta. Neealla on lastenhoitokokemusta ja sitä tarvitaan viisilapsisessa uusperheessä, lisäksi yksi lapsi on 18-vuotias. Lisäksi paikka on nimeltä Pikku-Haiti.

Jakso 1 Miamiin aurinkoon
Miamiin lähtevät siis  Jane, Joona, Matleena ja Neea. Matleenaa tavoittelee itsenäistymistä ja lääkäriksi on haluja. Joonan äiti on ollut itse au pairina, ja kertoo, että au pairín pitää myös imuroida!
Jane valmentaa cheerleading-porukkaa Seinäjoella, hän väittää, ettei ole positiivinen. Hänellä on amerikkalainen poikaystävä. Neea uskoo pärjäävänsä ainakin lastenhoidon suhteen, mutta ei pidä siitä, jos syödään epäterveellisesti tai kuritetaan lapsia.
Au pairit tapaavat jo ennen lähtöä, ja Miamista näytetään kuvia. Jakso päättyy Neean tuloon au pair perheeseen, talojen ympärillä on aidat, ja se oudoksuttaa. Tienoo ei ole Neean mielestä paratiisi  ja häntä pelottaa.


Jakso 2 Outoja ensikohtaamisia
Neea näkee suloiset lapset, mutta alue ei ole Miamin parhaita. Perheen äiti on valkoinen, ja perheen isä on tumma, lapsia on viisi, he tekevät kotitöitä. Neea toteaa, että heitä ei ole kasvatettu, mutta heitä kuitenkin ilmeisesti kuritetaan. Ulkona on pingispöytä, ja sisällä on biljardi. Neealla on nälkä, päätä särkee ja itkettää. Neea soittaa Skypessä siskoilleen, jotka antavat hyvinkin paljon tukea ja hyviä neuvoja. Neean mukaan perheellä ei ole kunnon ruoka-aikoja, ja karkkia syödään, ja lapset ovat levottomia. Neea tekee lounasta lasten kanssa, keittiö oli todella siisti. Talo on ulkopuolelta remontissa.
Jane menee myös lukittavasta portista alueelle, missä on hulppeita taloja. CJ ja  Brooklynn ihmettelevät minusta Janen juttua poikakaverista, ja katsovat tuliaissalmiakkia ja -lonkeroa kummeksuen. Jane taas ihmettelee omaa Halloween-asuaan. Jane kertoo tulevansa toimeen perheen isän, ja lasten kanssa. CJ:lla oli ollut nuorena oma "siisti au-pair", siitä varmasti kipinä au pairin palkkaamiseen.
Joona menee Juanin ja Tomin tyköön. Heillä on poika. Joonalla on alkuun vaikeuksia ymmärtää mitä Juan tarkoittaa. Juan taas ihmettelee, että Joona ei ole tottunut heräämään aikaisin, eikä osaa laittaa ruokaa. Joona on lastenkemuissa pukeutunut pizzaksi.
Matleenalla ei ole vielä perhettä, ja hän menee Tinder-treffeille, joissa eivät kemiat kohtaa. Matleena menee perheeseen, jossa on kolme lasta, hänellä ei ole kokemusta lasten hoidosta, ja se ei ole valttia ja perheen äiti opettaa vaipan vaihtoa. Matleena tunnustaa tupakoivansa. Matleenalle kerrotaan, miten vauvaa kuuluu pitää (esim. tukea päätä, olisiko tämän voinut opetella jo Suomessa? Miksei ohjelma-formaatti voi opettaa perusasioita kokkausta, lasten hoitoa, vauvoista perusasioita?) Perhe ei halua Matleenaa. TV-kuvassa näkyy vanhempi nainen, joka siivoaa, eli porukkaa on palkattu siivoamaan?

Jakso 3 Työtä ja huvia
Matleena on saanut lähtöpassit, ja Jane hommaa Matleenan omaan perheeseen asumaan?!
Joonan aamu alkaa 7:30 aamutoimilla ja lapsen viemisellä kouluun, ja lapsen haku on klo 15.
Neea on päättänyt lähteä ja kertoo vanhemmille, että näkemykset ovat erilaiset. Neea kertoo, että vanhempien asenne on hyvä lähtöön, mutta ehkä siksi, kun kaikki kuvataan, eli pitää muistaa, että tämä on tosi-tv:tä. Lapsia itkettää, ja Neeaakin. Neea kokee, että hänen olisi pitänyt muuttaa perheen dynamiikkaa. (Viikossako?)
Jane ja Matleena menevät Halloween-juhliin. Janea alkaa kaduttaa se, että hän kutsui Matleenan kotiin jakamaan "paratiisia". Matleena pelailee biljardia ja hänellä on hauskaa. Jane on kriittisempi. Seuraavaksi Neea soittaa, että hän lähti perheestä. (Ihmetyttää, miksi Janen isäntäperhe ei sano mitään, kun Suomeksi puhutaan kovaan ääneen, luultavasti siksi, kun kamera on päällä).
Neea ja Matleena asuvat vuokralla ja etsivät perheitä, ensiksi kuitenkin käyvät kauneushoitolassa, ja uimarannalla.
Au-pairit tapaavat, ja Jane kertoo, että hänellä ei ole paljoakaan työtehtäviä, hänen isäntäperheensä on hommannut Matleenalle ja Neealle mahdollisen isäntäperheen. Joona muuttaa perheensä kanssa hotelliin remontin takia. Tinder-treffit on hänellekin tiedossa.

Jakso 4 Kilpasiskot
Matleena ja Neea kilpailevat samasta työpaikasta, perheessä, jossa on kaksi lasta ja koira. Neean haastattelu menee hyvin, mutta Matleena itkee, eikä halua tulla haastatteluun, koska perheessä on vauva. Neea saa pestin. Tekemistä on paljon, mutta perhe on hyvä, ja ainakin leluja riittää, on trampoliinikin sisällä.
Joona kolhii autoa, ja se harmittaa. Joonalla on lentopallotreffit Tinderin perusteella.
Jane odottelee poikakaveriaan, mutta tätä ei kuulu tai puhelimessa kuuluu. Jane on hotellissa lasten kanssa syntymäpäiväjuhlien vuoksi.
Matleena pääsee suomalaisperheeseen, joka on muuttanut Italiasta Miamiiin. Minnalla Teemulla on kaksi lasta (8- ja 10-vuotiaat).

Jakso 5 Bileet!
Matleenalla menee perheessä hyvin, hän leipoo perheen äidin kanssa.
Neeaa stressaa, voiko Lari tulla Miamiin. Neea hoitaa lapsia tunnollisesti.
Joona hoitaa lasta.
Jane pitää perheen tyttöä "universumin rasittavimpana kakarana".
Jane suunnittelee venereissua, jossa "kaikki olisivat kännissä". Jane toivoo, että Neeakin ryyppäisi.
Bileet ovat alkamassa ja sinne tulee kaksi miestä (Matleena kutsunut, Joonan kutsuma mies ei tullut). Vene on hieno ja bileet kosteat. Janen mielestä kaikkien pitää juoda. Jane minusta humaltuu, ja vaatii Neea juomaan, ja aiheuttaa ristiriitoja (joita en kuvaa, mutta eivät ole Neean eikä Matleenan eikä Joonan aiheuttamia). Joonan mielestä on draamaa, voin vahvistaa, että on draamaa.

Jakso 6 Jälkipuinti
Bileitä tietenkin puidaan jälkikäteen. Jane syyttää muita whats appissa. Tytöt puivat asiaa, ja Jane on valmis antamaan anteeksi! Keskustelun jälkeen Janea ärsyttää vielä enemmän.
Lari haluaisi lomailla Neean luona. Neean perheellä on Thanks giving day.
Matleena ja Minna menevät pedi- ja manikyyriin.
Joonalla on ollut treffit kohteliaan kumppanin kanssa, ilmeisesti lapsi on jäänyt yksin. Joona saa palautetta ja viimeisen mahdollisuuden.
Matleena pyytää anteeksi Janelta sitä, että toi pojat veneelle. Matleenalla on treffit. Janelle tulee ero Seattlen miehestään.

Jakso 7 Lisäaikaa
Lari, Neean poikaystävä, tulee  rapakon taakse, ja hän yöpyy isäntäperheen vanhempien tykönä, mutta käy isäntäperheessä. HYvin käyttäytyvä nuori mies, joka antaa muuatman ohjeen Neealle.
Matleena on järjestänyt tuplatreffit ja pyytänyt mukaan Janen.
Joonalla on omat juttunsa, kuten hän itse sanoo.
Jane on perheen isän ja tämän kaverien kanssa juhlimassa.
Au pairit ja Lari ovat alligaattorisafarilla.
Matleenan perhe on lähdössä lomalle Suomeen.
Lari palaa Suomeen.

Jakso 8 Key West
Key Westiin mennään, ja Jane on oma joukkue, ja muut toinen. Joona, Neea ja Matleena avautuvat aiemmasta elämästään, Jane ei. Murjotus loppuu, ja harmonia alkaa.

Jakso 9 Jäähyväisten aika
On jäähyväisten aika. Neealla on Hanukkajuhlat, jäähyväiset, ja Neea käy vielä sen ensimmäisen perheen luona.
Joona lähtee ja on itsenäistynyt perheen miesten mukaan.
Matleenan mielestä on ollut siistiä. Hän pitää Miamia hienona paikkana (hän asui rikkaiden puolella).
Jane jää pariksi ylimääräiseksi viikoksi ja on perheen äidin kaveri. Jane on aivan rikki Suomeen lähdöstä.
Neea tullaan vastaan lentokentälle, eli äiti, pikkusiskot ja  Larikin, joka lähtee pian inttiin.

Minusta isäntäperheet kaikki, myös ne joista lähdettiin, olivat varmasti hyviä. Au pairit onnistuivat perustehtävässään. Kausi oli hyvä, mutta keskittyi paljon biletykseen, ja Tinder-treffeihin. Miami on Floridan toiseksi suurin kaupunki. Siellä tilastojen mukaan asuu paljon latinoja ja mustia, ja valkoisia vähemmän. Varallisuuserot kaupungissa ovat ilmeisesti suuret.
***
Au pairit ovat olleet jo aiemmin USA:ssa, eli Los Angelesissa, jonne suuntasivat Judith, Henna, Janita ja  Mira, joka oli myös Lontoossa au pairina. Janita lähti kesken kauden pois.

Paras kausi minusta oli Au pairit Australiassa. Au pair Juhon mielestä kolmikko Isabella, Mira ja Susa aiheuttivat liiaksi draamaa Australiassa, ja sitä tosiaan ohjelmassa oli.

Au pairit olivat myös Kanadassa, jossa olivat Roni, Mona, Sanna ja Vanessa, kun Sanna palasi Suomeen tuli tilalle Johanna.Avauskaudella au pairina oltiin Lontoossa. Lontoossa lapsia hoitivat Anna, Hilla, Mira ja Jasmiina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)