maanantai 29. heinäkuuta 2019

DBTL 2019 kokemuksia.

Kerron omista DBTL 2019 -kokemuksistani, yläkuvassa on paluun tehnyt Suurlähettiläät, joka esiintyi lauantaina eli päättöpäivänä, jolloin olin festareilla.

Down by the Laituri eli DBTL järjestettiin ensimmäisen kerran 1988 Aurajoen rannassa. Hiljalleen DBTL-festivaaleilla meni huonommin. Vuonna 2015 festarit siirtyi uusille omistajille, ja paikkana oli Hämähäkkitontti, ja sitten siirryttiin  Urheilupuiston yläkentälle.

Vuonna 2019 DBTL pidettiin Tuomiokirkkopuistossa (Brahenpuisto se on ehkä virallisesti). Lava oli Turun tuomiokirkon ja Akatemian talon (Hovioikeuden talon välissä). Sisäänpääsy festarialueelle oli lähellä Tuomiokirkkosiltaa. Kävijöitä oli kolmena päivänä yhteensä 25 000.

Ostin liput helmikuussa lauantaille 27.7.2019 hinta oli alennettuna 43 euroa, mutta normaalihinta päivältä oli noin 65 euroa, vipillä vielä enemmän. Vippejä oli kahdenlaisia normaali vippi ja ruokavippi, jolla sai syödä guormet-sapuskaa Rosteriravintola (teltassa?). Järjestelyt sujuivat, ja meno oli rentoa. Lipulla sai rannekkeen käteen, ja rannekkeella pääsi takaisin sisälle, jos poistui alueelta.

Artistikattaus oli hyvä, torstaina esiintyivät Eppu Normaali, Vesala Popeda, Bonnie Tyler ja Sanni, perjantaina Ressu Redford, Ellips, The Rasmus, Lauri Tähkä ja Raskasta iskelmää.

Lauantaina esiintyivät Vilperin perikunta, joka on turkulainen huumoribändi.
Michael Monroe myös nykyturkulainen heitti hyvä keikan.


Suurlähettiläät, esiintyi tauon jälkeen, bändillä on myös vahva turkulaistausta

Anssi Kela on Helsingistä, mutta keikkailee paljon ja Turussakin.

Neljä ruusua heitti energisen keikan

Juha Tapio päätti festarit nappikeikallaan.

Festarialue oli hyvä, kuten rannekesysteemikin. Yhdellä lavalla oli toiminta, hommat sujuivat ja oli  hyvät tauot. Ilma oli helteinen 32 astetta varjossa, alueella oli vesipisteitä, mistä sai ilmaiseksi vettä. Lisäksi ruokaa, ja juomaa myös kahvia sai ostaa, alueella oli narikka, vessoja ...

Juontajina festareilla olivat turkulaiset entiset sohvaperunat Osku ja Juhani. 
Koronan vuoksi 2020 festria ei ollut 2021 tunnelmia TÄÄLLÄ.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)