perjantai 30. heinäkuuta 2021

DBTL 2021 avauspäivä, musiikillisesti onnistunut, maskeja oli vähän

 


Turkulaisfestari Down By the Laituri eli DBTL 2021 järjestetään koronasta huolimatta 29.7 - 31.7.2021 Turun Tuomiokirkkopuistossa. Tämä oli toinen kerta Tuomiokirkon vieressä ja DBTL 2019 -kokemuksistani, olen kertonut täällä.

Torstai -päivän 29.7.2021 avasi Kaija Koo klo 15:15. Aikataulu piti hyvin ja juontajina  olivat mainiot turkulaiset entiset sohvaperunat Osku ja Juhani.Kaija Koo aloitti biisillä Vapaa, ja heitti virkeänä setin loppuun, ja fanit pitivät, tuli Taipumaton uusimpia kappaleita, mutta myös pianolla säestetty Kuka keksi rakkauden, ja lopuksi Tinakenkätyttö.

Sen jälkeen kolme varttia odotusta, ja lavan valtasi Suomi popin yksi kulmakivibändeistä eli Eppu Normaali, joka oli saanut vahvistusta pianisti Iiro Rantalasta. Setti oli yllättävä, ja "pojat" olivat vedossa.

Keikka alkoi Linnuradan laidalla, sitten Urheiluhullu, mutta päättyi Njet njetiin. Bändin toivotti lavalle nauhalta Kummelien Mauno Ahonen. Juhani ennakkohaastattelussa alkoi puhua Martin kanssa viidennestä toukokuusta, joka ei auennut monellekaan nyky-yleisöstä, ja voinut muutenkin jättää pöyhimättä.


Keikalla kuultiin Akun tehtaalta biisi Minun aurinkolasit ja myös Tie vie levyltä Murheellisten laulujen maa sekä Viihteen kuningas.


Kolmas esiintyjä Anssi Kela kertoi ennakkohaastattelussa, että DBTL:ssä hän on tehnyt hyviä keikkoja, ja niin nytkin.  Anssi bändeineen olivat vedossa. Tuossa videoklipissä uusin sinkku Sut puhallan pois, joka on Syke-filmin traileri-biisi. DBTL-2019:ssä Mikko Kosonen tuurasi kitaristina, nyt bändin vakikitaristina.

Koronan vuoksi minulla oli kasvoilla FFP2-maski, mutta koska maskeja oli aika harvalla, niin Kelan jälkeen oli pakko poistua, kattauksessa olisi ollut vielä Kool & the Gang, ja Lauri Tähkä

Lippua vastaan sai rannekkeen, jolla olisi voinut poistua festarialueelta, ja palata, mutta sisäänpääsy ja ulosmeno olivat samassa paikassa ja sen verran ruuhkaisia, että tämä DBTL jäi nyt kolmeen bändiin.

Down by the Laituri eli DBTL on vanha festari, kesällä 1988 aloitettiin Aurajoen rannassa. Hiljalleen DBTL-festivaaleilla meni huonommin. Vuonna 2015 festarit siirtyi uusille omistajille, ja paikkana oli Hämähäkkitontti, ja sitten siirryttiin  Urheilupuiston yläkentälle ja nyt siis Tuomiokirkon edustalle. Nyt
DBTL pidetään Tuomiokirkkopuistossa (Brahenpuisto se on ehkä virallisesti). Lava oli Turun tuomiokirkon vieressä. Festarialueella on vessat, ruoka ja juomatelttoja ja kojuja, jossa en kuitenkaan uskaltanut käydä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)