sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Wäinö Aaltosen koulussa sisäilmaongelmia?




Turun Sanomien tietojen mukaan Wäinö Aaltosen koulun Ylikylä-rakennuksessa on sisäilmaepäilyjä, minusta kyse voisi olla tästä punaisesta talosta? Asiassa olen lehtitietojen varassa, mutta tässä  kuvia koulukompleksin rakennuksista ja mielipiteitäni asiasta. Tässä punaisessa talossa toimii Hirvensalon kirjasto, ja myös luokkia, tilassa oln ollut aiemmin myös terveydenhoitajan tila.



Minne luokat? Lehtitietojen mukaan Paavo Hallin väliaikaisesti kakkoskerrokseen. Paavo Halli on kuvassa.

Myöhempi vaihtoehto on sijoittaa luokat parakkeihin. Parakkeja on jo nyt Paavo Hallin vieressä. Parakkeja varten pitää tehdä valmisteluja, eikä niitä varmasti saada kovinkaan pian pystyyn. Lisäksi parakitkin maksavat 170 000 euroa lehtitietojen mukaan




Tässä kuvassa on sisäänpääsy Paavo Halliin, minusta oppilaiden sijoittaminen katsomotiloihin ja niiden aulaan on vaihtoehdoista huonoimpia, hallia ei voi käyttää päivisin liikuntaan, eikä katsomoja voi oikein käyttää iltaisinkaan.


Taidetalossa oli joskus luokkia, eli 1990-luvun lopulla. Muistaakseni kuudennet luokat opiskelivat taidetalon tiloissa.


Ennen eli 1950-luvulla tilaongelmat ratkaistiin vuoroluvulla, nykyisin se ei liene enää keinovalikoimassa, eli osa kävi aamupäivisin koulua, osa iltapäivisin.

Osalla WA-koulun oppilaista on koulua 8 - 11 ja noin 20 tuntia viikossa, jollain voisi olla 11-14, ja kun luokka on teknisissä töissä tai liikunnassa luokkahuone on vapaana.

Nykyisessä Perusopetuslaissa 30§  2. momentti

"Opetusryhmät tulee muodostaa siten, että opetuksessa voidaan saavuttaa opetussuunnitelmassa asetetut tavoitteet".
Eli tämä antaa joustoa opetusryhmien muodostumiseen.


Perusopetusasetuksessa puhutaan 2§:ssä Opetusryhmien muodostamisesta

"Opetusryhmät muodostetaan vuosiluokittain. Jos opetuksen tarkoituksenmukainen järjestäminen sitä edellyttää, eri vuosiluokkien sekä esi- ja lisäopetuksen oppilaita voidaan kuitenkin opettaa samassa opetusryhmässä tai antaa opetusta yhdessä muun koulun tai oppilaitoksen oppilaiden kanssa. Perusopetukseen valmistavan opetuksen opetusryhmien muodostamisesta päättää opetuksen järjestäjä"

3§:ssä on tuntijaoista, kuudesluokkalaisillakin on keskimäärin vain viiden tunnin päiviä, sillä minusta 5*5 = 25, ykkösluokkalaiset käyvät koulua vähintään 19 tuntia, eli alle neljä tuntia päivässä, tosin osa ryhmistä voi olla puolitettuja, sillä "Perusopetusta annetaan oppilaalle ensimmäisellä ja toisella vuosiluokalla keskimäärin vähintään 19, kolmannella vuosiluokalla keskimäärin vähintään 22, neljännellä vuosiluokalla keskimäärin vähintään 24, viidennellä ja kuudennella vuosiluokalla keskimäärin vähintään 25".

Edit 16.3.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)