keskiviikko 20. elokuuta 2014

Rysän päällä

Cheaters on rajunpuoleinen tosi-tv-sarja Amerikasta. Sitä on tullut kahteen otteeseen Suomessa, parhaillaankin SUB-TV:llä perjantai-iltaisin.

2017: Vanhoja kauden 10 jaksoja, missä Joe Greci, tulee Frii-kanavalta aina arkisin ma-to klo 19, ja perjantaisin klo 19:30.

Rysän päällä käräyttää parisuhteessa tai avioliitossa pettävän osapuolen. Aiemmin oli asennettu kameroita henkilön kotiin, mutta yleisempää on, että yksityisetsivät varjostavat epäiltyä pettäjää ja kuvaavat, lisäksi toimeksiantantaja nauhoittaa puheluitaan.

Materiaali, jossa rakastettu suutelee uutta heilaansa tai pettää tätä on varsin voimakkaasti vaikuttavaa. Tämä esitetään uskolliselle kumppanille autossa matkalla "confrontaatioon". Auto matkaa tapahtumapaikalle, jossa epäilty käräytetään rysän päältä. Ylensä tulee varsin paljon huutoa, itkua, mutta miltei aina käsirysy, jota turvamiehet yrittävät estellä, mutta ainakin viime jaksoissa on ollut painia ja lyöntejä. Yleensä on vielä jälkikommentit eli "conclusion".

Joey Greco toimi juontaja pitkään kun sarjaa tuli ensimmäisen kerran Suomessa mutta on jäänyt pois. Grecolla oli minusta jonkin verran manipuloiva ote rauhoittaessaan uhria. Friiltä tulee kautta 10, jossa Greco touhuaa.

Sanomalla esimerkiksi että eihän sinua haittaa tämä toinen yleensä vain raivostuu enemmän.

Clark Gable III on nykyinen juontaja. Kaveri on suorempi kuin Joey Greco. Hän on wikipedian mukaan näyttelijä Clark Gablen pojanpoika. Clark Gablen tunnemme kaikki Tuulen viemän Rhett Butlerina.

Mikä saa ihmisen menemään Rysän päällä -ohjelman asiakkaaksi? Tietenkin halu saada selvyys petollisuudesta. Selvää usein tuleekin, mutta samalla koko tv-yleisö näkee yhteenotot. Useimmin asianosaiset ovat alemmista sosiaaliluokista. Monissa tapauksissa petetty osapuoli on ollut paljon töissä ja kustantanut toisen pettävän elämän, jonka toinen palkitsee pettämällä. Joskus kyse on vedätyksestä, eli uusi heila valehtelee, eli on uhrin lähipiiriä,kaveri, veli tai sisko.

Kun kyse on tosi-tv:stä kaikkea ei näytetä. Jo näytetyn perusteella varsin raju resepti.  Itse seuraan muutaman jakson lähinnä "yleissivityksen takia" erilaisia formaatteja jonkin aikaa, ja yritän päästä selville, miten sarja toimii ja mihin sen näyttäminen perustuu. Olen ihmetellyt, miksi kaikki voidaan näyttää tv:ssä. Maksetaanko osallistujille jälkeenpäin? Onko sananvapaus USA:ssa niin suurta, että yksityisyys jää kakkoseksi? Pääosin confrontaatiot tapahtuvat parkkipaikoilla, motocross-radoilla eli julkisilla paikoilla.

Perjantaina 22.8 tuli Sub-tv:ltä jakso "Brutaali bestman", sarjaa seuranneet tietävät, mitä on odotettavissa.  Paras kaveri vehtasi vaimon kanssa ja 1-vuotias lapsikin oli toisen. Rankka juttu. Toisessa tarinassa miehellä oli kaksi naista. Tummat tytöt ottivat yhteen tosin lähinnä huutamalla.

Maanantai- ja keskiviikko iltaöisin näitä uusitaan.

Perjantaina 15.8 oli jakso, missä avauscasessa vaimon  sisko oli pettävä osapuoli. Yhteenotossa siskoset olivat suukovussa, ja siskonmiehet painiottelussa.

Perjantaina 12.9.2014 oli jakso, missä oli varsin rehvakkaan oloinen miespettäjä. Muistelu casessa näkyi Joey Greco. Clark Gable III heitti minusta repliikin "gone with the wind".

Perjantaina 26.9.2014  oli jakso otsikolla "Roskisromanssi", siinä nuorehko nainen jätti äveriään miehen ja asui ja "touhuili" kodittoman miehen kanssa kadulle kyhätyssä parakissa. Pariskunta dyykkaili roskista. Clark Gable esitti moraalista paheksuntaa ja huomautti, että koti on turvaton, jos joku tulee ammuskelemaan. En tiedä oliko tarina aivan tässä jotain jäi näyttämättä tuntuivähän lavastetulta, mutta niin tai näin Suomessa ei sentään kukaan heilu aseiden kanssa kadulla.

Perjantaina 10.10.14 tuli jakso "Salaliittosuttura", jossa oli nainen joka metsästi salaliittoja ja oli tutustunut samanhenkiseen kaveriin. Miesten confrontaatio muuttui painiksi, kuten monesti muutenkin.

Torstaina 16.10.14 tuli jakso, jossa naisen ystävätär vehtasi ystävättärensä miehen kanssa, toisessa tarinassa tumma kaveri meni jopa maistraattiin toisen naisen kanssa. Yhteenotto oli maistraatin edessä, varsinkin naiset ottivat yhteen.

6.3.2015 alkaen näytetään sarja 14:a kautta.

19.6.2015 näytettetiin jakso Varastomiehen vilunkipeli. Mies petti tummaa naistaan vaaleamman kanssa. Yhteenottotilanteessa virallinen naisystävä halusi vastausta ja töni lievästi miestä. Poliisi, joka oli tullut hälytyksestä paikalle, respi naisen, laittoi käsiraudat ja pisti yöksi putkaan. Ulsopuolisena katsojana hieman kummastutti pidätystapa, minusta tilanne oli suhteellisen rauhallinen. Aprikoin vaikuttiko mahdollisesti naisystävän tummuus pidätystapaan, ja siihen, että ylipäätään pidätys tapahtui. Jokainen voi itse arvioida, onko näin.

3.7.2015 oli jakso 299 ja 10.7.2015 on jakso 300, jossa eräällä taholla lähtee lapsivedet.

17.7.2015 oli jakso, jossa oli mukana myös petetyn tytön ärhäkkä isä. Confrontaatio tapahtui teltan vieressä, jonne tuli maastopukuisia miehiä.

24.7.2015. Pettäjä joutui kohtaamaan kamerat aatamin asussa, olivat olleet auton perälavalla. Varsin erikoinen tilanne.

18.8.2015. MTV3:lta tulee tätä uusintoina.

17.10.2015 SUB-TV
Jaksossa kuvanveistäjä tutustui malliinsa liian hyvin. Vaimo heitti pettäjä-kuvanveistäjän teoksen säpäleiksi.

30.12.2015
Nyt näytetään 15. kauden jaksoja. Kausi käynnistyi jaksolla Ryppyjä rakkaudessa. Jaksossa myös yllä mainittu kuvanveistäjä, kertoi Rysän päältä kiinni joutumisestaan. Jaksoja tulee kevään 2016 jaksoja on 22, eli 44 pettämiskeissiä esitellään, ja "herkutellaan" vanhoilla.

7.7.2016
Nyt sarjan viidestoista kausi  pyörii, eilen 6.7 pettäjänainen alkoi heilua revolverin kanssa.

6.10.2016
Kausi loppui jaksoon Rakkauden resepti, jonka toiseen "tapaamiseen" meni JOEY GRECO. Grecon tapauksessa nainen otti miehensä takaisin. Parilla oli myös lapsia. Greco on myös arkistotapauksessa, jaksossa jossa oli petetty naine Priscilla. Aika ponteva confrontaatiossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)