lauantai 9. elokuuta 2014

Kahvikapselikeitin

Kapselikahvinkeittimet ovat yleistyneet ja halventuneet. Ostin kuvan Nescafe Dolce Gusto merkkisen vempaimen, se maksoi 49 euroa. Alennuksesta saa vielä halvemmalla.

Kaupoissa myydään joka koneeseen erilaisia kapseleita, niitä on erilaisia. Kapselit, jotka ovat siis tässä koneessa Nescafe -merkkisiä maksavat  5,55 euroa 16 kapselia eli noin 36 senttiä kupillista kohti. Yläkuvissa on eri vaihtoehtoja. Eräät laadut maksavat 6,35 euroa.Suodatinkahvi maksaa vähemmän. Jos käytetään suositusten mukainen määrä kahvijauhetta eli 7-8 g kupillista kohden noin 4 euron puolen kilon kahvipaketista tulee 62,5 kupillista. Itse laitan ainakin 10 g siitä tulisi 50 kupillista, esim. Pauligin Presidenttiä saa alle viiden euron, joten näin huomioiden normaalin kahvikupin hinnaksi tulee alle 10 senttiä, johon on huomioitu suodatinpaperi.

Kapselikahvi on minusta hyvää ja halvempaa kuin kahviloissa. Tämä tosin sopii sellaisiin koteihin, joissa vain yksi ihminen juo kahvia yhden tai kaksi kertaa päivässä.

Kone on suhteellisen helppo käyttää. Aluksi en tosin malttanut odottaa vihreän valon syttymistä. Kahvia keitettäessä kone pitää varsin paljon ääntä ja joskus kahvia roiskuu, kuppi tärisee, jos sen laittaa alaritilän ylemmille tasoille, tai  minun koneessani käy näin. Maltti on kuitenkin valttia, kahvi onnistuu ja on hyvää. Minulla lienee yksinkertaisin ja halvin masiina.


Kahvista ei tule kovinkaan paljon tuoksua, koska päälle muodostuu vaahtoa.

Minusta parhaita ovat vahvat paahdot, Skåne rost ja Expresso intenso, Lungo se sijaan on makuuni liian mietoa.

Tässä on vielä Granden etiketti, punaisista nuolista näkyy ilmeisesti paahtoaste, kapselien lukumäärä ja kuinka paljon kahvia "keitetään" eli paljonko vettä laitetaan, tämä pahvilätyskä ei ole etusivulla, mutta askartelin hieman.

Kuvassa on eri kapseleita, eli jokaiseen tarvitaan eri määrä vettä? Expressoon vähiten. Tässä pitää kyllä harjoitella ja kokeilla, mutta onnistuu. Minusta on huonoa, että kapseleita pitää ostaa aina se 16 kpl, Grande maksoi yli 6 euroa. Jos ei pidä kahvista, joutuu keittämään vielä ne 15 kapselia. Näytepakkauksissa (kuusi kapselia) on kaakaota ja siihen maitoa, ja on vain yksi normaali kahvikapseli, se on minusta liian vähän

Osassa kapseleista lukee Nescafen Dolce Gusto ja osassa Zoega

Kapselivalikoima laajenee.

ja laajenee

Kalleimmissa koneissa on säätö jolla veden määrää voi säädellä, omassa koneessa ei ole.

****
Tämä ei ole mainos eikä mitenkään sponsoroitu bloggaus, kuten ei aiempikaan kahviarvostelu, jossa on arvioitu "kahvilakahveja", jonka löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)