Blogista


Olen Deekoo suhteellisen tavallinen tapaus,eli  perheellinen työssäkäyvä mies, jolla on vaimo ja täysi-ikäisiä lapsia.

Tämä blogi tuo esiin minua itseäni kiinnostavia asioita: tapahtumia asuinpaikastani Turusta, viihdettä, urheilua, oikeastaan siitä mistä haluan kirjoittaa eli kirjoitan mikä minua kiinnostaa tai koskettaa.

Harrastan vaihtelevasti suunnistusta, pyöräilyä, lenkkeilyä, sählyä, lukemista, ja luonnossa liikkumista. Urheiluharrastus on harrastus, en ole erityisen hyvä missään lajissa.

Välillä pitää ottaa kantaa talouden kehnoon jamaan ja niihin vielä kehnompiin toimiin, jolla yritetään nostaa, kuten pienien lomarahojen leikkaus, pienituloisten työajan nosto ja pienten eläkkeiden indeksien leikkaus. Teimme liian avokätisen julkisen sektorin, ja sen purkaminen on vaikeaa, mutta koulutuksesta ei minusta kannata leikata. Nämä bloggaukset ovat siis mielipiteitä, eli lause, jossa todetaan, että "minusta jokin asia pitäisi olla näin", on siis mielipide.

En kannata mitään uusia perustulomalleja, ne passivoittavat ja ovat ainakin liian kalliita ja antavat väärän signaalin missä mennään. Minusta ei kannata ottaa ulkomaista lainaa, jotta voidaan antaa rahaa tyhjästä. Yleistä tukitasoa pitää vähentää ei lisätä. Kummastuttaa lisäksi, miksi opiskelijoiden pitää elää lainalla, mutta jos ei tee mitään saa tukia (en tarkoita eläkeläisiä, jotka ovat eläkkeensä ansainneet, enkä sairaita),

Lasten elatus on arvokasta myös rahallisesti. Elatusvelvollisuus näyttää jatkuvan yli 20-vuotiaaksi asti, sillä opiskelijat eivät saa samanlaisia tukia, kuin sellaiset jotka eivät opiskele tai tee mitään muutakaan. Kannatan perheen kasvatusoikeutta ja -velvollisuutta. Minusta yhteiskunta vastaa koulusta, perhe muusta ajasta.  Vastustan yökouluja, leirikouluja ja vanhojen tansseja pakollisina koulun toimintana. Jokainen voi harrastaa partiota, kuten minä nuorempana hyvinkin aktiivisesti, ja tanssia, jota en harrastunut nuorena enkä sen jälkeenkään. Ne eivät kuulu koulun kontolle. Koululla ei ole oikeutta eikä toimivaltaa määrätä ihmisten vapaa-ajasta. Koulun ensisijainen tehtävä on opettaa ja kasvattaa kouluaikana, sekä estää koulukiusaaminen.

Pidän myös taiteesta: maalaustaiteesta, kirjallisuudesta, klassisesta musiikista ja rockista, heavysta, progesta, härmärockista, hiphopista, rapista, punkista ja kauniista rakennuksista. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jokaisen työssäkäyvän aikuisen pitää rahoittaa omat harrastuksensa ja kustantaa myös perheensä kulutus. Vain koululaisille ja erityisryhmille voi olla kustannuksia halvempia tai ilmaisia lippuja. Mielestäni vain kirjasto voi olla kokonaan yhteiskunnan kustantama palvelu. Teatteri, ooppera, baletti ja taidemuseot pitää saada pyörimään kävijöiden rahoilla, sponsorien tai säätiöiden avustuksilla tai veikkausvoittovaroin. Koululaisiet voivat päästä "ilmaiseksi". Minusta peliteollisuuteen ja elokuvaan voi panostaa, myös ne työllistävät taiteilijoita, ja voivat olla vientimenestyksiä.

Talot, jotka ovat homeessa, tai vaarallisia, pitää minusta purkaa eikä suojella. Jos joku rahoittaa talon rakentamisen on kohtuullista, että hän saa rakennusluvan saatuaan sen myös rakentaa ja halutessaan purkaa.

Yhteiskunnan rahat pitää suunnata sosiaali- ja terveydenhuoltoon, koulutukseen, infrastruktuurin ylläpitämiseen sekä sisäisen turvallisuuden ylläpitämiseen,  resursseja vaativat palo- ja pelastustoimi, poliisi, oikeuslaitos, tulli, rajavalvonta sekä maanpuolustus. Minusta olisi tärkeää tarjota synnytykset ilmaiseksi (tai nykyisin pelkällä sairaalamaksulla) ja panostaa äitiys- ja lastenneuvolaan.

Kannatan myös nykyisen perustuslain linjauksia, henkilökohtaista koskemattomuutta, tasa-arvoa, moniarvoisuutta, uskonnonvapautta, kaksikielisyyttä eli virallista kaksikielisyyttä siis, jokainen saa luonnollisesti puhua sitä kieltä, mikä on kunkin äidinkieli. Viranomainen palvelee kansalliskielillä suomella tai ruotsilla. Tiettyihin palveluihin tarvitaan tulkkeja. Kannatan myös muita perusoikeuksia, parlamentarismia, kuntien itsehallintoa, oikeusvaltioperiaatetta, yksityisomistusta,  yleistä maanpuolustusvelvollisuutta ja yleistä oppivelvollisuutta sekä koulutuksen maksuttomuutta. En kannata minkään ryhmän suosimista en kieliryhmän, enkä sukupuolen enkä minkään mukaan. Kaikkien pitäisi olla tasa-arvoisia. Kohtuulliset mukautukset kuuluu antaa.

Perustuslaissa on 131 pykälää, minusta kaikkien kansanedustajien olisi hyvä  lukea perustuslaki läpi. On vaativaa ja vastuullista säätää kaikkia koskevia lakeja. Olen huolissani perusoikeuksien toteutumisesta, sananvapaudesta etenkin.

Vastustan julkisen vallan ja viranomaisten turhaa holhousta ja kasvavaa byrokratiaa. Kannatan viranomaisten palveluperiaatetta eli jos vien asiani viranomaiselle saan asianmukaista ja lain edellyttämää palvelua.

En kannata maakuntia. En henkilökohtaisesti lennä lentokoneella, enkä aja yksin henkilöautolla. Ilmaston lämpeneminen on ongelma. Miten se ratkaistaan? Toivottavasti tieteen avulla.

Kannatan ihmisten oma-aloiteellisuutta, omaa vastuuta ja velvollisuuksien noudattamista ja bloggaamista positiivisena ilmiönä. En halua politiikkaan enkä päättäjäksi. Päättäjänä olo on vastuullinen ja vaikea tehtävä, johon pitää olla halua ja nöyryyttä ja päättäjien saama palaute on pääosin negatiivista.

Esittely meni minusta turhan märehtimiseksi, jokaisella on oikeus perustuslain mukaan omaan mielipiteeseensä, mutta elämän pitää olla myös mukavaa ja mielekästä lainsäädännön raameissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)