sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Airsoftaus torstaisin ja sunnuntaisin


Kuvan alueella Kakskerran Naulassa, Niemenkulman ja Höyttisten suntin välisellä metsä-kallioalueella kävelin tänään sunnuntaina metsässä. Paikalla oli liuta asiallisia papereita, jossa kehoitettiin suojaamaan silmät, koska alueella on softausta. Informointi oli riittävää, koska alueelle oli vaikea tulla näkemättä A4-papereita, itse näin ainakin puolenkymmentä kun menin kallioalueen läpi, tukkareitten ohi sai mennä vapaasti, paukuttelu tapahtui toisaalla.

Eniten toimintaa tuntui olevan alueella rastien 2 ja 9 välissä ja myös 1-2-3 ja 4 läheisellä alueella. Toimintaan kuului "paukuttelua" ja kovaäänistä puhetta. "Tukikohtia" ja pressuja oli alueella, lisäksi oli muovikuulia maassa. Armeijan olen käynyt, mutta en osaa softata, se lienee jonkinmoisilla aseilla tapahtuvaa muovikuulien (tai biohajoavien kuulien) ammuntaa kohteita vastaan. Yhdistyksen webbisivuilla harrastajilla on valokuvassa maastopuku, itselläni oli verryttelyasu.

Vastaavaa toimintaa on torstai-iltaisin Hirvensalon Arolan kallioilla, missä oli ennen armeijan IT-asemat. Sinne ei tarvitse erikseen rakentaa tukikohtia, vaan ne ovat valmiina osin betonista. Alue alakartassa rastin 18 lähellä. Kartta on 35 vuotta vanha, ja paikalle menee nykyisin metsätie ja Arolaan kartan luoteisosaan on rakennettu. Kalliot ovat kuitenkin ennallaan. Kartta suurenee klikattaessa.Itse suunnistan ja käytän metsää jokamiehen oikeuksien puitteissa. Softaus on varmasti hyvä harrastus, ollaan metsässä, ulkona ja toiminnalla on joku tavoite ja säännöt, ja on seura, missä harrastetaan. Olen nähnyt, että vanhemmat tuovat lapsia torstaisin Hirvensaloon, kun olen harjoitellut suunnistusta. Näin tänään neljä pysäköityä autoa tien vieressä, eli harrastusta voi jatkaa aikuisenakin.

Ilmoituksesta, että alueella on harjoitukset sunnuntaisin klo 12 - 17 ja kehoitus suojata silmät, en juurikaan pitänyt. Minusta harjoitusalueen pitää olla aidattu, muovinauhaa oli jonkin verran käytetty ja minusta olisi pitänyt olla vastuuhenkilön nimi ja puhelinnumero, nyt oli webbiosoite. Itse osaan kiertää pahimmat paukuttelualueet jo pelkän kuulohavainnon perusteella, mutta ilmoituksen sävy oli minusta hieman häiritsevä, jokamiehen oikeudet eivät minusta tunne tällaista rajoitetta, enkä usko softaajien omistavan maata, mikä omistaminenkaan ei kyllä minusta vaikuta jokamiehen oikeuksiin. Jokamiehen oikeudet kieltävät pihoilla olon, tulen teon ja esim. jäkälän kokoamisen ja poisviennin, mutta metsässä saa liikkua vapaasti ilman mitään yksipuolista kehoitusta suojata silmiä. Metsässä oli jo mustikkaa ja kaksi palokärkeä, metsästä toin pois vain itseni.

Edit: Olin 30.8.2014 metsässä Niemenkulmassa ja sielläoli todella paljon hirvikärpäsiä ja ne ovat ikäviä niitä tuli kotiin astikin toistakymmentä

Metsä lienee kaupungin, jolta lienee pyydetty lupa harjoituksiin ja tukikohtarakennelmiin, jotka oli tehty kovalevyistä? Metsään mahtuu pressua ja tukkaria.

Kaikesta huolimatta softaus on hyvä ulkoilmaharrastus, joka on sosiaalinen, kehittävä ja reipastuttava , ja jota kannattaa harrastaa. Metsään mahtuvat kaikki, ja ongelmapaikat voidaan kiertää sekä sopu sijaa antaa. Silmäsuojaimia en ole aikonut ottaa mukaan metsään, mutta hirvikärpäsiä vastaan kannattaa suojautua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)