lauantai 6. heinäkuuta 2013

Hyvää yötä Bambi
Otsikko viittaa Hectorin levyyn vuodelta 1982, jota en silloin arvostanut "Herra Mirandosin" ja "Hectorock 1":n tasolle. "Liisa Pien" -levy oli taas kriitikoiden suosikki. Kun "Varjot ja lakanat" ja "Nuku idiootti" tulivat, pidin niitäkin hyvinä, mutta en myyntimenestyksestä "Yhtenä iltana" kovinkaan paljon pitänyt, Hectorock II ja Hidas eivät minua myöskään sytyttäneet, mutta HEC -levy oli hyvä.

Hyvää yötä Bambi oli aikaansa edellä ja nostaisin sen kaikesta rosoisuudestaan huolimatta hyvien Hector-albumien joukkoon miltei paremmaksi kuin Hectorin kehuttu ja hyvä "Eurooppa".

Hyvää yötä Bambi -albumilla on ominaisuus, joka on monessa ns. hyvässä albumissa, siinä ei ole varsinaista ykköshittiä eikä ykkös-shittiä, jonka kuuleminen ensin kiinnostaa, mutta lopulta ärsyttää. Radiosoitossa hittikin voidaan "jalostaa" shitiksi. Tällä albumilla ei ole sellaista biisiä, tämä on hyvä kokonaisuus.

Hyvää yötä bambilla on monia hyviä biisejä kuten Mistä kymysys?, missä lauletaan mm. Anni Swanista ja  Ollin kartanosta, lieneekö pohjana ollut Swanin Ollin oppivuodet ja biisissä lienee muitakin Swanin tarinoita, Kultainen noutaja on hyvä biisi, kuten myös Tuli kaapista karhu ja sitten humoristinen Piironkinjalka

B-puolella on biisit Atresia, Krotiilit pois Niilistä, My Life, joka on Hectorin levyillä poikkeus, se lauletaan englanniksi, mutta kaikki levyn biisit ovat Hectorin tekemiä, yleensä Hector laittoi yhden tai pari käännösbiisiä eli ulkomainen sävel, ja hänen sanat kuten Hectorock I:llä Sudenkorento, Laura sua kauheesti kaipaan sekä Takataan Roos, mitkä olivat aika hyvin käännettyjä ja Hyvää yötä Bambi- levyn päättää loistava 6.34 kestävä Valtiaat.

***
Tässä C-kasetin kansien kuvia (lisääkin kyllä löytyy), yläkuva on CD-kansi, minulla on Hectorin levyistä molempia, vinyylit olen myynyt pois.
Pidempi postaus Hectorin kaikista levyistä (mitä minulla on) on TÄÄLLÄ.

1 kommentti:

  1. Tänään 9.7. Herran vuonna 2016 riipaisin ks. Vinyylin soimaan. Todellakin oli aikaansa edellä. Todella "omituinen" teos. Pakko istua alas kuuntelemaan kunnolla. Taidan pyöräyttää uudestaan. Hectorin My Life oli herkku, jossa kuuluu kyllä myös herra Bowien vaikutteita. Moneen kertaan hieraisin myös korvia kun oli niin Juicemainen meno. Hieno kokonaisuus.

    VastaaPoista

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)