tiistai 2. elokuuta 2011

Vares, sukkanauhakäärme luikertelee Turussa

Olin katsomassa Vares sukkanauhakäärmeen ennakkoa.

Jos pitää Vares kirjoista ja Solar-fimin tuotannoista, ja jos pitää Antti Reinistä, kannattaa käydä katsomassa rainaa, ammattitaidolla tehty. Varsinkin leikkaus on hyvä, koska sillä juoni etenee sirpaleittain eri henkilöittäin.

Jos taas ei pidä Vares-kirjoista, eikä Solarin tuotannoista eikä Antti Reinistä, niin turkulaisena voi mennä katsomaan maisemia, ne ovat hienoja.

Auransillan tienoo oli hyvin edustettuna: Uusi-Apteekki (Kaskenkadulla), Olavin Krouvi (Hämeenkadulla) ja Galleria on joenrannassa Olavin Krouvin alapuolella ja yhdellä henkilöllä oli asunto Kaskenmäessä Uutta-Apteekkia vastapäätä.

Hirvensalon sillan pielessä oli yhden henkilön asunto, ja venematkalle lähdettiin vanhan sillan kohdalta. Hammaslääkärissä käytiin Sibeliuksenkadulla ja Eerikinkadun poliisiasemalla oltiin. Antikvariaatti on Brahenkadulla (Vaskikari muistaakseni). Minusta kirjavareksissa antikka on Hämeenkadun suunnalla ja pastori Alanen on "oikea" pappi, nyt tuntuu selittävän, että on jättänyt opinnot kesken teologisessa. Elokuvassa ei pidä kirjoja väkisin noudattaa, minusta Vareksen kaverit oli hyvin toteutettu.

Vanhaa vankilaa Kakolaakin näytettiin, Vartiovuorenmäkeä ja terminaalia. Missä Vaseniuksen asunto oli, en tiedä, enkä sitä missä oli lopun kesämökki, veikkaan jälkimmäiseen aika lähellä Satavaa? Ylioppilaskylässäkin käytiin, mutta asunto sisältä oli varmasti kuvattu studiossa, mutta ulko-ovi ja porttikäytävä olivat oikeita. Kaskenkadun maisemat oli hienot, en tiedä oliko ne kuvat studiossa ja sitten osittain näkymä joelle.

Ajomatkat oli toteutettu näyttämällä ilmakuvaa helikopterista tai ajamalla jossain, mutta Kaskenmäestä, nurkan taakse Hämeenkadulle ei aja montaa minuuttia, eikä Sibeliuksenkadulta voi ajaa sillä lailla Kaskenkadulle, yhdellä ajomatkalla näytettiin pitkää taloa (köysitehdas?) Linnankadulta aivan toiselta puolelta jokea, ja saatu näyttävä illuusio :)

Autoja oli kaksi, toinen on tämä vihertävä oikeasti Turussa liikkeellä oleva rekisterillä, jossa kolme kirjainta ja 1, ja toinenkin sitä en laita kokonaan, näkyy lopussa ja kirjaimina HOT ja kaksinumeroa. (en laita rekkareita, ja toinen on yksityiskohta, jonka jokainen voi poimia itse)

--
Tässä Uhkapelimerkin mainos, se pyörii nyt leffateattereissa, laitan jotain kun olen katsonut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)