tiistai 2. elokuuta 2011

Babar ja joulupukki

Piirrettyä Babaria tuli 1990-luvulla. Pikku orpo norsu meni kaupunkiin ja päätyi Vanhan Rouvan kasvattamaksi ja palasi viidakkoon ja perusti Norsujen kaupungin. Jaksot kestivät noin 24 minuuttia, ja ääninäyttelijöinä olivat mm. Eero Aho, Kari Hietalahti, Maija Packalén ja monia muita. Hyvin toteutettu sarja.

Alkuperäisiä jaksoja oli 39 ja filmit Babar ja sarvikuonot ja Babar ja Joulupukki, josta yläkuva, tässä viimeksi mainitussa ääninäyttelijät eivät ole samoja, ja alta kuuluu englanninkilinen puhe, mutta filmi on loistava.

Babar oli neuvokas, sankari, joka pääsi tavoitteisiinsa. Rataxes sarvikuonojen konsuli, oli konna, joka oli Babarille kateellinen. Rataxesin ääninäyttelijänä oli Kari Hietalahti, nyt kuultuna tulee Pasilan Rauno Repomies mieleen, hieman samaa on hahmoissakin: suoran toiminnan miehiä molemmat.

Sarjaa jatkettiin ja katsoin kesällä jatkojaksot, ja alkujaksotkin ja filmit. Rataxes vanhetessaan joutui pahemmin vaimonsa tossun alle ja on melkein mukava ja Babarin kaveri jopa. Sarvikuonojen maan pääneuvonantaja on Pamir, joka on terävämpi heppu kuin konsulinsa. Samoin Rataxesin poika Viktor. Norsujen maan vastaava eli neuvonantaja Pompadour on minusta kaikkein ärsyttävin, oikea byrokratian pyhimys. Eero Aho tekee tässä hyvän ääninäyttelijätyön... Zephyr se apina on loppujaksoissa jäätelöbaarin pitäjä, mukava hahmo tämäkin.

Babar ja Sarvikuonot on hyvä elokuva, piirrosjäljessä on joissain kohtauksissa toivomisen varaa, mutta hyvä lisä kertomuksiin. Pidän myös Babar ja Joulupukki elokuvasta, vaikka kaikki muut eivät ole ehkä pitäneet.

Minusta Babar on hyvä piirrossarja ja sopii lapsille, ja näköjään myös aikuisille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)