keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Lääkis, Kauppis ja Oikis voitokkaina TYY:n edustajiston vaaleissa
TYY:n eli Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit 2017 pidettiin ja äänestysinnokkuus sähköisissä vaaleissa oli hyvä eli yhteensä äänesti noin 6000 opiskelijaa ja äänetysprosenttti oli miltei 42, joka on hyvä tulos. Vaaleissa oltiin hereillä, mikä oli ylioppilaskunnan tarkoituskin.

Tulokset
Ainejärjestöryhmät veivät pääosan paikoista 41 jäseniseen edustajistoon, Kauppiksen TSE-lista sai 9 paikkaa, joka on yksi enemmän kuin viimeksi, TYY Terveeksi sai 7 paikkaa kaksi enemmän kuin viimeksi, Ryhmä Lex sai 6 paikkaa, yhden enemmän kuin viimeksi. "Rengas" (Kauppis, Lääkis ja Oikis tai näiden opiskelijajärjestöt) sai näin yhteensä 22 paikkaa, eli enemmistön 41:stä paikasta.

Hybridiaani sai 5 paikkaa kuten vuonna 2015, Vihreä lista sai 4 paikkaa, kuten viimeksikin, Soihdunkantajat 3 saivat kolme paikkaa, ei muutosta, sen sijaan Vihreä Vasemmisto 3:lla paikalla hävisivät 2 paikkaa, Eduxi sai 2 paikkaa, jossa tappiota on yksi paikkaa. Humanistilista sai nytkin yhden paikan, kuten Oikeatkin. Demokraatit putosivat edustajistosta ja paikoitta jäivät myös Perussuomalaiset ja Tasapaino.

Vanhana opiskelijalehden päätoimittajana olen seurannut huolestuneena Tylkkärin uutisointia. Minusta jotkut ulostulot ovat olleet liian hätäisiä, kuten kommentti Journalismia ei vaaliviestintää (TÄÄLLÄ). Jutussa lisäksi väitetään esimerkiksi, että osaa eräistä jutuista ei ole muualla käsitelty. Esimerkiksi kun TYY leikkasi Turun ylioppilasteatterin avustusta täysin asiaperustein ja demikraattisesti käsittelin itse NÄIN, ja asia uutisointiin Turun Sanomissakin. Oman juttuni takana luonnollisesti "seison".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)