tiistai 7. marraskuuta 2017

Kaisafest 2017 -kokemuksia ja pettymyksiäKaisafest 2017 oli tänä vuonna aurinkoinen ilmaltaan, mutta ei kokemuksena. Esiintyjiä ei tosin voinut valittaa. Pääesiintyjä oli Red Hot Chili Peppers, joka veti hyvän keikan, myös Hollywood Undead oli vedossa.

Kaisafest 2017 oli rankka kokemus, menin lauantaina 29.7.2017 kello 13:n jälkeen jonoon, kello 15:n jälkeen päästiin sisälle, ensimmäinen  lämppäri The Holy aloitti kello 16.

Jonotusta ei oltu organisoitu, vaan alueen ulkopuolelle valui ihmisiä, ja jonossa etuiltiin. Järkkärit pystyttivät narikkakoppia, mutta eivät puuttuneet porukan etuiluun. Sen sijaan pullonkerääjiä ajettiin pois, vaikka kyse ei ollut aidatusta alueesta.

Sisälle päästyään kaikki juoksivat, yleensä juokseminen on estetty.


The Holy oli ensimmäinen lämppäri ja on kotimainen erittäin soittotaitoinen bändi, jolla ei ollut vielä omaa fanikuntaa eturivissä.

Tässä pätkä youtubesta bändiä.


Toisena esiintyi toinen pääesiintyjä eli kova losilainen bändi Hollywood Undead, jolla oli omia faneja eturivissä. Todella kova setti


Bändillä oli kova asenne maskeilla ja ilman maskeja.

Fanit pyörähtivät lavalla.

Seuraavaksi esiintyi vanha kunnon Disco Ensemble, joka on pitkän linjan bändi, ja jolla on oma tyylinsä. Disco Ensemble lämppäröi Himoksella Linkin Parkia, nyt RHCP:ä.


Illan päätti Red Hot Chili Peppers, jonka setlist oli hyvä, ja menokin oli mallikasta.

Katsomossa kuvattiin keikkaa, mutta ainakin omassa katsomon osassa se  estettiin, olin yleisen puolen etukeskiosassa toisessa rivissä. Turvamies alkoi koputtaa minun kännykkäkättäni, ja käski lopettaa kuvaamisen. Luulin, että ongelma oli siinä, että olin nostanut kännykkää. Pari biisiä myöhemmin yritin ottaa uutta pätkää. Silloin käteeni tartuttiin. Kysyin, missä on ongelma. Järkkäri väitti, että bändiä ei saa kuvata. Mistään kuvauskiellosta ei oltu missään mainittu, eikä sitä mitenkään perusteltu. Sama järkkäri tarttui muidenkin käsiin ja esti kuvaamisen, mutta vain yleisellä puolella ei VIP-puolella.

Minua ei olisi haitannut kuvauskielto, jos se olisi ilmoitettu etukäteen, ja olisi koskenut kaikkia. Vip-puolella kuvattiin samaan aikaan samasta kohtaa jopa selfie-tikun päässä olevalla kameralla, vaikka selfietikku oli nimeenomaan kielletty. Selfietikulla kuvaamiseen ei siis puututtu, vaikka ehkä koko keikka kuvattiin. Enemmän minua haittasi järkkärin asenne ja se, että minuun tartutaan, ja kännykkääni aletaan koskemaan ja räyhäämään.

Jos olisin tiennyt, mitä tapahtuu, olisin mennyt joko VIP-puolelle ja tullut illalla myöhemmin, nyt lähdettiin Turusta klo 10, jonoon klo 13:30, sisälle klo 15:10. ja RHCP aloitti klo 21, eli pitkä päivä. Samana iltana Eppu Normaali oli Turussa DBTL:ssa, eli jos olisin tiennyt, mitä tuleman pitää, olisin jäänyt Turkuun, olen nähnyt Eppu Normaalin keikalla viimeksi 1980-luvun lopussa.

Vielä enemmän minua ihmetyttää se, että reklamoin asiasta Eastway'tä (Eastway Live), ja asiallisesta palautteestani huolimatta, en ole saanut selvitystä, miksi kuvaaminen kiellettiin, ja miksi järjestysmies rikkoi fyysistä koskemattomuuttani. Olen laittanut aika monta viestiä. He perustelevat vastaamattomuuttaan sillä. että järkkärifirma ei muka vastaa.

Kokemus oli sen kaltainen, että en kyllä hirveän mielelläni enää mene Kaisafestiin, saa olla aika kovat bändit luokkaa Dire Straits (eivät kaiketi enää soita yhdessä).

Minua ei keikkaa odottaessa haittaa sade (esimerkiksi Ruotsissa olin kerran 10 tuntia sateessa), ei helle, mitä nyt oli, se sen sijaan haittaa, jos joku häiritsee pääesiintyjän soittaessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)