lauantai 13. toukokuuta 2023

Au pairit Etelä-Afrikassa

 


Au pairit -sarjan nähdään kymmenennen kerran, ja nyt ollaan Etelä-Afrikassa. Jaksoja on kymmenen, joista viimeisessä on mukana au paireja eri kausilta.

Matkalle lähtevät tamperelainen Aada (19v), hänellä on poikaystävä, kuten turkulaisella Emilialla (21v), sinkkuja ovat kuopiolainen Emmi-Lotta (23v) ja oululainen Sebastian (21 v). Isäntäperheet ovat Garden route alueella, eli etelärannikolla.

Sarja tuli kokonaan katsottavaksi Yle Areenaan 17.5.2023 klo 20 ja näytetttin Yle TV2:ssä 17.5.2023-21.5.2023.

Osa 1 Siis mitä, Afrikkaan? 17.5.2023 klo 21.00

Au pairit suuntaavat kohti Etelä-Afrikkaa. Aada ja Emmi-Lotta lentävät yhdessä. Etelä-Afrikassa on vasemman puoleinen liikenne. Emilia ja Sebastian lentävät yhdessä. Au-pairit tapaavat Air-BNB:ssä, tulevassa jaksossa au pairit menevät perheisiin.

Emmi-Lotta menee sähköaidoin eristettyyn taloon, jossa on 8- ja 11-vuotiaat pojat ja kuuro adoptiotytär, joka on kuusivuotias. Hänelle on tehty sisäkorvaistuke.

Oululaistunut helsinkiläinen Sebastian menee maatilalle perheeseen, jossa on neljä tytärtä ja poika. Perhe on uskonnollinen. Maatilalla on eläimiä.

Emilia menee perheeseen, jossa on  10-vuotias tytär ja kolme nuorempaa poikaa.

Aada menee perheeseen, jossa on  5-vuotias lapsi ja vauva. Perheen äiti pyörittää "kotonaan" päiväkotia.
Au pair -aika on 2 kuukautta.


Osa 2 Nää asuu jossain huitsin nevadassa! 17.5.2023 klo 21.29
Emmi-Lotta on videoyhteydessä, joka pätkii. Emilia jännittää perheen lapsimäärä. Kaikki vuorollaan etäyhteydellä.

Osa 3 Tääl on kaikki kaaoksen ainekset kasassa 18.5.2023 klo 21.00
Aada ihmettelee perheen rentoa menoa. Sebastian viihtyy etenkin perheen Danielin kanssa . Emiliaa vädytää. Emmi-Lotta kokee että perheen nanny tekee kaikki työt. Emilian ja Emmilotan "perheet" ovat ystäviä. Aada on Sebastianin perheen retkellä. Emilia ja Emmi-Lotta ottavat botoksia. Aada vaihtaa perhettä. Au pairit ovat jokiristeilyllä. 

Osa 4 En oo ikinä itkenyt näin paljon 18.5.2023 klo 21.29
Emilia saa vastuuta ja soittelee poikaystävälle. Emmi-Lotta purnaa työmäärää. Sebastian pohtii rakenteellista rasismia. Emmi-Lotta pohtii au pairien hommia ja haluaisi kahvitella Jasonin kanssa. Safarilla Sebastian on kännitekstaillut, mutta siitä selvitään.

 Aada on löytänyt uuden perheen.

Osa 5 Mää on ihan done 19.5.2023 klo 21.00
Aadan perheessä 10- ja 15-vuotiaat lapset, 10-vuotias on vilkas ja paljon pihuva. Emmi-Lotan perhe lomailee Zimbabwessa ja Emmi-Lotta on jalkapalloturnauksessa. Emmi-Lotta haluaa toiseen perheeseen.
Kaikki näkevät ziplin vaijerilaskussa.

Osa 6 Haluuks se eheyttää mut? 19.5.2023 klo 21.29
Sebastian kertoo, ettei pidä "eheytystekstareista". Emmi-Lotalla on uusi perhe. Perhe on asunut Lontoossa mutta muuttanut takaisin Etelä-Afrikkaan. Lapset käyvät kotikoulua.
Aada opettelee surffausta. Tytöt menevät hiekkalautailemaan. Sebastian on kannustamassa perheen isää maratonilla Kap kaupungissa.

Osa 7 Mun tinder on räjähtänyt 20.5.2023 klo 21.15
Au pairit menevät autolla Kap-kaupunkiin, jossa kinaa ja kivaa. Sebastian pahoittaa mielensä? Emmi-Lotta treffeillä ja hänellä oli ainoa avain air-bnp:hen. Seuraavana päivänä katsovat pingviinejä ja käyvät Pöytävuorella.

Osa 8  Se on tosi kiero tyyppi 20.5.2023 klo 21.45
Bileiden jälkipyykkiä.
Aada pärjää yksin. Emmi-Lotta on päässyt hyvin perheeseen, samoin Emmi-Lotta, joka hyvästelee muuton takia perheen. Sebastian suree välejä muihin au paireja, mutta saa vertaistukea Emmi-Lotalta.
Aidalla on vaikeuksia perheen pienemmän tytön kanssa.
Sebastian on kipeänä, ja Emilia, Aada ja Emmi-Lotta ovat Air bnp:ssä, menevät katsomaan hevospooloa.

Osa 9 Tää koko reissu on ollu aika eeppinen 21.5.2023 klo 21.00
Emmi-Lotta näkee missä siivooja asuu. Sebastian on samassa perheessä koko ajan. Aada lähtee mielellään kotiin. Emilialla on ollut rankkaa vaikka kaikki on mennyt hyvin.
Au pairit ottavat tatuoinnit. Kaikki pääsevät onnellisesti kotiin. Kaikki olivat täyden ajan.

Osa 10 Au pairit 10 v Reunion  21.5.2023 klo 21.30
Mukana au paireja useilta eri kausilta: Judith Los Angeles, Emma Havaiji, Joona Miami, Sebastian Etelä Afrikka, Aada Irlanti ja Iida Panama-kaudelta. Klippejä eri kausilta ja puhetta, Jenni Poikeluksen kanssa. Soittavat videopuhelun Iidan "perheelle" Panamaan. Lopuksi tuodaan maapallo-kakku, jota mutustellaan. 

Lisäksi ylen sivuilla (klik) on kahden tunnin fani-keskusteluohjelma Au paireista: Jussi (Uusi-Seelanti) otetaan videopuhelu Uuteen Seelantiin ja sarjan "luoja" ja "vara-äiti" Kati Kanerva, joka oli itse au pairina kolmesti, ja on ilmeisesti sarjan idea ja ohjannut kahdeksan ensimmäistä kautta. Ylen Ari Ylä-Anttila kertoo, miten he valitsivat ohjelman esitettäväksi. Media-Onesta tuottaja Meeri Hankala kertoo hakuprosessista. Muista kausista haastatellaan Lunaa (Irlanti), Iinaa ja Iidaa (Panama), Emmi-Lottaa, Sebastiania, Aadaa ja Emiliaa (Etelä-Afrikka), Hilla-Mariaa (Lontoo). 


***
Au pairit olivat 2014 avauskaudella Lontoossa sitten 2015 Los Angelesissa, Yhdysvalloissa oltiin vielä 2018 Miamissa ja 2019  Havaijilla 
Paras kausi on ollut minusta 2016 Au pairit Australiassa, jossa olivat Juho ja naistrio Isabella, Mira ja Susa. Toki myös kausi 2017 Kanadassa oli oikein hyvä.  Koronataipaleen kynnyksellä oltiin 2020  Uudessa Seelannissa 2021 korona-aikana  Irlannissa ja 2022 Panamassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)