torstai 1. joulukuuta 2022

CBS:n selviytyjät kaudet 1 - 20 ja 22.

  


Selviytyjät Borneo, eli ensimmäinen kausi Survivor -formaatista näytettiin USA:ssa huhti- ja toukokuussa 2000. Sarja on CBS:n, tuottaja on Mark Burnett, ja kaikilla (42) kausilla on ollut juontajana Jeff Probst

Selviytyjät -kilpailun idea. 
Mukaan valitaan 16-20 kilpailijaa, jotka jaetaan  kahteen tai useampaan heimoon. Joskus on jaettu osallistujat sukupuolen tai muun ominaisuuden perusteella (varallisuus, ikä, alkuperä). Heimot eivät saa vettä, eikä ruokaa, eikä kalastusvälineitä. Kaikki ansaitaan palkintokilpailuissa. Tulta varten pitää saada "flint" (=kivi, jossa magnesiumia). Kolmen päivän välein on koskemattomuuskilpailu, jonka jälkeen hävinnyt heimo joutuu heimoneuvostoon, jossa eniten ääniä saanut joutuu pois. Kilpailussa ei ollut alkuun  koskemattomuusamuletteja. Kun kilpailijoita putoaa, niin lopulta heimot yhdistyvät, kilpailijat kilpailevat toisiaan vastaan. Tässä vaiheessa pudonneet päätyvät juryyn, joka valitsee lopullisen voittajan kahdesta tai kolmesta viimeiseksi selvinnestä kilpailijasta. Alkuun juryssa oli 7 jäsentä, myöhemmin enemmän. Voittaja kuittaa miljoona dollaria voittorahoja. Toinen on saanut 100 000 dollaria. Joskus on voinut voittaa auton palkintokilpailussa. Palkintokilpailussa voi voittaa myös "omaisten tapaamisen". Lisäksi yleisö on saanut äänestää suosikkinsa ja hän on voittanut 100 000 dollaria.
Formaatti on minusta ruotsalainen "Robinson".

1. Survivor Borneo
Meno Borneossa Selviytyjien ykköskaudella erilaista kuin myöhemmillä kausilla. Koskemattomuusamuletteja ei ollut käytössä. Koskemattomuuskilpailut olivat "yksinkertaisempia". Ykköskausi oli aika paljon selviytymistä ja nälkää, mikä oli alkukausilla tavanomaista. Minusta hyvä kausi. Kelly voitti viimeisen koskemattomuuskisan ja  valitsee finaaliin Richardin, eikä Rudya, joka on kolmas.
Ensimmäiseksi selviytyjäksi äänestettiin lopulta Richard, joka voitti Kellyn juryäänin 4-3. Kolmanneksi tuli entinen sotilas Rudy. Richard oli naturisti ja alasti syntymäpäivänään, mutta oli ahkera ja hyvä kalastaja. Ratkaiseva oli rekkakuski Suzyn ääni, hän oli pettynyt Kellyyn, joka voitti neljä viimeistä koskemattomuutta. Richard voitti (vain) yhden koskemattomuuden, ja kerran miltei putosi kisasta. Richard on kisannut uudestaan, samoin kuin RudyKelly kilpaili uudestaan kaudella 31 Kamputseassa. Rudy, Suzy ja Richard kilpailivat  uudestaan kaudella 8 eli all stars -kaudella.  Olen katsonut ykköskauden DVD:ltä ja kausi on hyvin viihdyttävä.

2. Survivor The Australian Outback näytettiin alkuvuodesta 2001. Osallistujat jaettiin kahteen heimoon Kuchaan ja Ogakoriin, jotka yhdistettiin Barramundiin. Lopulta juryäänin 4-3 Tina voitti Colbyn, he olivat aluksi Ogagori-heimosta molemmat. Kausi oli dramaattinen, sillä Kucha-heimon "johtaja" Michael kaatui nuotioon ja evakuoitiin. Tuleva All Stars -kauden voittaja Amber osallistui, mutta putosi kuudenneksi viimeisenä. Jerri osallistui ensimmäisen kerran, Jerri on osallistunut Selviytyjiin kolmesti. Tällä kaudella alkoi autokirous. Colby voitti palkintokilpailussa auton, mutta ei voittanut itse kisaa vaan jäi toiseksi.


3. Survivor Africa
Selviytyjien kolmas kausi kilpailtiin Afrikassa Keniassa. Hyvä kausi, joka muistetaan etenkin Ethanista, Kim Johnsonista, Lexistä, Big-Tomista. ja villieläimistä. Tom oli isokokoinen ja iloinen farmari, Lex oli rokkarin näköinen lakimies. 
Kim Johnson, joka oli "vanha nainen" voitti viimeisen koskemattomuuden, mutta hävisi Ethanille lopullisen äänestyksen. Lex oli kolmas ja Big-Tom neljäs. Lex voitti auton. Kuvissa näkyi paljon villieläimiä ja palkintokilpailunvoittajat pääsivät paikallisten pariin.

4. Survivor Marquesas
Neljäs kausi Selviytyjiä kilpailtiin  Marquesasissa. Kausi kuvattiin siellä, koska oli WTCiskut, ja Jordania olisi ollut huono paikka, saarioli NukuHiva Ranskan Polynesiassa. Minusta yksiparhaista miljöistä. Heimot olivat Rotu ja Maraamu. Kausi oli merkityksellinen, koska siinä oli ensimmäistä kertaa Boston Rob, joka putosi seitsemäntenä. Rob oli yhdistymisessä lounaalla Cathyn kanssa, joka oli lopulta neljäs. Kauden voitti Vecepia. Vecepia oli toinen naisvoittaja, hän voitti äänestyksessä 4-3 naiskilpailijan eli Nelehin. Vecepia oli myös ensimmäinen musta voittaja. Sean, joka oli myös musta, voitti auton. Reunionissa,kaikkisaivat lisäksi auton. Kaiken kaikkiaan hyvä kausi. Tuolloin alkuun oli hyvinkin rento tunnelma.
5. Survivor Thailand
Viides kausi oli Survivor Thaimaa, Kaksi vanhinta osallistujaa Jan (joka oli nainen) ja Jake (mies) valitsivat joukkueet. Kauden voitti Brian. Kaudella naiskilpailija Ghandia syytti mieskilpailija Tediä lääppimisestä. Molemmat olivat afroamerikkalaisia. Ted pääsi juryyn, Ghandia ei. Ted jatkoi autokirousta, voitti palkintokilpailussa auton, mutta ei kisaa. Brian voitti lopullisessa äänestyksessä ravintoloitsija Clayn. Shii Annin ensimmäinen kausi. 
6. Survivor The Amazon
Kuudes kausi selviytyjiä oli Amazonilla. Osallistujat jaettiin miesten ja naisten heimoihin. Naiset voittivat alkuun kilpailuja, joka meni miehillä tunteisiin. Heimoja sekoitettiin ja yhdistettiin. Christy (nainen) oli ensimmäinen kuuro, joka osallistui kisaan. Hän pääsi juryyn.
Jenna voitti loppuäänestyksessä Hong Kongissa asuneen Matthewin, joka voitti palkintoauton, mutta ei itse kisaa. Rob C. oli kolmas. Jenna ja Rob C olivat kahdeksannen kauden allstars kaudella.


7. Survivor Pearl Island
Seitsemäs kausi Survivor Pearl Islands oli loistokausi. Osallistujat jaettiin kahteen heimoon. Aluksi sai ostaa tavaraa kylästä, sitten mentiin leiriin. Pois äänestettyjä laitettiin Outcastien heimoon. ja heistä kaksi pääsi uudestaan peliin. Burton, joka voitti auton ja lopulta toiseksi tullut Lillian. Kaudella debytoi Rupert, joka oli yleisön suosikki, ja Sandra, joka voitti koko kisan. 
8. Survivor All-Stars
Kahdeksas kausi oli Selviytyjien  All-Stars kausi, jossa kilpaili ensimmäistä kertaa 18 kilpailijaa, jotka olivat olleet aiemmilla kausilla. Ykköskaudelta Borneosta osallistuivat Richard, Rudy, Jenna ja Suzy.
Kakkoskaudelta Australiasta osallistuivat Tina, Colby, Jerri, Alizia ja Amber. Kolmoskaudelta Afrikasta osallistuivat Ethan, Lex ja Big-Tom. Kaudelta 4 Marquesasista osallistuivat Boston-Rob ja Kathy, kaudelta 5 Thaimaasta Shii-Ann, Kaudelta 6 Amazonista osallistuivat Jenna ja Rob C. Rupert osallistui edelliseltä Pearl Island -kaudelta.
Kisaajat jaettiin kolmeen heimoon. Amazonin voittaja Jenna lähti kotiin äidin vakavan sairauden vuoksi. Borneon Suzy lähti kotiin, syytti Borneon voittajaa Richardia ahdistelusta. Richard harrasti nakuilua ja äänestettiin pois. Aiemmille voittajille kävi huonosti. Australia-kauden voittaja Tina äänestettiin heti ensimmäisenä pois, ja nopeasti myös Afrikan voittaja Ethan ja Amazonin kolmonen Rob C.
Kauden suurin käänne oli Amberin flirtti, joka johti Amberin ja Boston Robin "romanssiin", joka on kantanut myös kilpailun ulkopuolella. Pari meni naimisiin ja heillä on jälkikasvua. 
Kun heimoja sekoitettiin Amber oli pudota. Rob vetosi Lexiin. Amber selvisi, kun Lex myöhemmin putosi, Lex kantoi kaunaa Boston Robille. Lopulta Boston Rob ja Amber olivat loppuäänestyksessä. Amber voitti kisan ja Rob voitti auton.

9. Survivor  Vanuatu.   
Osallistujat (18) jaettiin sukupuolen mukaan heimoihin. Naiset Yasur-heimoon ja miehet  Lopevi-heimoon. Mukana oli mies, jolla oli proteesi.  Lopulta kisan voitti Chris, joka oli duunari. Eliza oli neljäs, hän voitti auton. Eliza ja Ami  kisasivat myöhemmin uudestaankin.

10. Survivor Palau
Palaun selviytyjissä kilpailijat olivat kahdessa heimossa joiden nimet Ulong ja Koror. Ulong heimossa oli hyvä järjestys ja henki, ja he dominoivat. Koror lopulta yhdistettiin Ulongiin, kun  Kororissa oli vain Stephenie jäljellä. Vahvaksi voittajasuosikiksi kasvoi delfiinikouluttaja Ian, joka voitti auton. Hän kuitenkin jäi kolmanneksi, minusta Ian ei uskonut voittoon tai ei halunnut pelata kovaa. Loppuäänestyksen voitti Tom, ennen Katieta. Hyvä kausi kaiken kaikkiaan.

11. Survivor Guatemala 
Selviytyjien Guatemalan kausi alkoi Maya-tunnelmissa. Osallistujat jaettiin kahteen heimoon: Nakumiin ja Yaxhaan. Mukaan tuli kaksi vanhaa kilpailijaa Palau-kaudelta Bobby Jon Nakumiin ja Stephenie Yaxhaan. Stephenie eteni loppuun asti tällä kertaa. Kausi oli hyvä ja sen voitti Danni, joka oli toimittaja, hän tunnisti pelissä Garyn, joka oli pelannut amerikkalaista jalkapalloa. Gary väitti sukunimekseen Hawkins. Gary ei tunnustanut että oli amerikkalaisen jalkapallon pelinrakentaja, jotta se ei vaikuttaisi peliin (oletus ei tarvitse miljoonaa). Hän löysi koskemattomuus -amuletin, mutta hän putosi pelistä siitä huolimatta, mutta oli juryssa.

12. Survivor Panama
Panaman Selviytyjien alanimi on "Exile Island".  Kauden voitti Aras, joka voitti lopussa koskemattomuuden ja pääsi loppuäänestykseen. Cirie pelasi ensimmäistä kertaa, ja selviytyi neljänneksi. Terry oli voittajasuosikki, voitettuaan 4 koskemattomuutta peräkkäin, ja hänellä oli myös koskemattomuus-amuletti, mutta Terry jäi kolmanneksi. Terry ja Aras ottivat monesti yhteen ja Aras voitti ratkaisevan koskemattomuuden. Bruce evakuoitiin vatsavaivojen takia.

13. Survivor Cook Islands
Cook-saarten selviytyjät oli mielenkiintoinen. Parvati, Ozzy ja Jonathan esiintyivät kaudella ensimmäisen kerran. Osallistujia oli 16, jotka jaettiin "ominaisuuksien" (=etninen tausta: valkoiset, latinot, mustat ja aasialaistaustaiset)  mukaan neljään heimoon, jotka edelleen yhdistettiin. Aasialaistaustainen mies Yul voitti kauden ennen latinotaustaista Ozzieta.


14. Survivor Fiji 
Fijillä osallistujat pääsivät valmiiksi rakennettuun leiriin. Tämän jälkeen heidät jaettiin kahteen heimoon. Moto-heimo sai jäädä valmiiseen leiriin, jossa oli ruokaa, juomaa ja tuli. Ravu-heimo joutui leiriin, missä ei ollut mitään. Ravu hävisi koskemattomuuksia ja palkintokisoja. Tunteet kuumenivat Ravun häviöputkessa, kun Rocky syytti  ja irvi Anthonya. Heimoja sekoitettiin ja lopulta yhdistettiin. Yau Man löysi koskemattomuus-amuletin ja voitti koskemattomuuksia. Hän voitti myös auton, mutta antoi sen Dreamzille, ehtona se, että tämä antaa Yau Manille koskemattomuusriipuksen, jos voittaa. Dreamz otti auton ja palkinnon ja voitti koskemattomuuden, mutta ei antanut sitä Yau Manille, joka putosi. Loppuäänestyksessä Earl sai kaikki äänet,  Dreamz ei yhtään. Todella huono kausi. Idea, että toiset saavat kaiken ilmaiseksi, toiset eivät mitään, on hyvin outo.

15. Survivor China
James, Amanda ja Courtney pelasivat ensimmäisen kerran. Osallistujat jaettiin kahteen heimoon, joita sekoitettiin ja yhdistettiin. Ensimmäisenä ulos äänestettiin Chicken, joka "kiekaisi" "damned", kun joutui pois. Vahvat pelaajat äänestettiin pois, kuten Jean-Robert ja James, jolla oli kaksi koskemattomuusidolia. Kolmesta jäljelle jääneestä (Todd, Courtney ja Amanda) äänestettiin. Amanda voitti kaksi viimeistä koskemattomuutta, mutta jäi kolmanneksi. Todd voitti.


16. Survivor Micronesia Fans vs. Favorites
Osallistujia oli 20 ja jaettiin faneihin ja suosikkeihin. 
Suosikkeja oli Jonny Fairplay, Yau Man, Jonathan, James, Ozzie, Ami, Cirie, Amanda, Eliza ja Parvati. Jonathan loukkaantui ja evakuoitiin. 
Fanit voittivat ensimmäisen ja kolmannen koskemattomuuden. Jonny Fairplay oli varjo entisestään ja putosi (pudottautui) ensimmäisenä. Yau Man sai myös lähteä. Favorites heimossa Parvati flirttaili ja nukkui Jamesin kanssa, Amanda Ozzien kanssa. Lopulta heimot yhdistettiin.
Kaudella oli paljon yllättäviä äänestyksiä, jossa mies, jolla oli koskemattomuusamuletti äänestettiin pois. Parvati, Amanda, Cirie ja faneista Natalie ja Alexis olivat naismoottori. Ozzie äänestettiin ulos. Jamesin sormi tulehtui ja hänet evakuoitiin. Faneista Ericiä, huijattiin pahiten, hän antoi koskemattomuusriipuksensa Natalielle ja äänestettiin pois. Amanda voitti viimeisen koskemattomuuskilpailun ja valitsi Parvatin finaaliin. Cirie jäi kolmanneksi. Parvati voitti.

17. Survivor Gabon 
Vanhimmat osallistujat opettajat Bob ja Gillian valitsivat heimot. Bobin Kota-heimo oli parempi ja sopuisampi kuin Gillianin Fang-heimo. Karkoitussaari oli käytössä ja sinne lähetettiin useimmin Sugar, joka löysi koskemattomuus amuletin. Kun heimot yhdistettiin Fang oli alakynnessä, mutta Ken ja Crystal juonivat itsensä pitkälle, mutta Sugar tajusi vaihtaa liittoa. Bob voittaa lopussa koskemattomuuskisoja, hän teki myös taidokkaita valekoskemattomuus talismaaneja. Juryssa Corinne haukkui henkilökohtaisesti Sugaria, Sugar jäi ilman ääniä, ja kolmanneksi, Susie oli toinen ja Bob voittaa ja voitti yleisöäänestyksen 100 000 taalaa.18. Survivor Tocantines 
Kauden näyttäminen alkoi 2009.  Kausi oli erittäin hyvä ja se kilpailtiin Brasiliassa. Kausi alkoi automatkalla, jonka jälkeen  molemmista heimoista äänestettiin yksi "pois". Timbira äänesti pois linja-autokuljettaja Sandyn, joka oli "vanhempi nainen" ja Jalapao Sierran, joka oli malli  ja "nuori nainen. Yllätys oli se, että Sandy ja Sierra vietiin autolla heimoihin,jasaivat halutessaan koskemattomuusamuletin vihjeen. Sandy ottaa vihjeen,muttei löydä amulettia. Sierra rakentaa leiriä,ei ota vihjettä. Koskemattomuus "saarelke" menee molemmista heimoista yksi, se auttaa liittojen syntymisen.
Jalapaossa dominoivat Coach ja Tyson. Coach on boheemikaveri, jolla on uskomattomia juttuja ja hän nimeää itsensä Dragon slayeriksi. Tyson on ammattipyöräilijä. Timbira on alkuun niskan päällä, mutta Jalapao pääsee niskan päälle ja on vahvoilla yhdistymisessä. Timbirassa farmari JT ja kaupunkilaispoika Stephen liittoutuvat. Myös Taj on liitossa. JT voittaa koskemattomuukdia lopussa ja ottaa finaaliin Stephenin ja pudottaa Erinnin. Stephen joutuu viimeisessä heimoneuvostossa tunnustamaan että olisi ottanut Erinnin loppuun. JT valitsi Stephenin lojaaliuden ei voiton takia. JT saa kaikki juryäänet, eikä saanut kisassa yhtään eliminaatioääntä ja voittaa vielä yleisökilpailussa  Ainoa menetys on hammas, joka irtosi kisoissa 19.Survivor Samoa. 
Osallistujat jaettiin kahteen heimoon Foa Foaan ja Galuun. Galu dominoi haasteita. Foa Foassa oli haasteita,jotka aikaansai Russell öljyfirman omistaja,joka pelasi omia pelejään  aiheuttamalla epäsopua Foa Foassa, Hän kaatoi vesiä pois, poltti kilpailijan sukan ja äänestytti pois henkilöt, joista ei pitänyt. Russell etsii koskemattomuusamuletteja, ja löytää niitä ilman vihjeitä. Kun heimot yhdistettiin oli jäljellä Foa Foasta Russell, Natalie, Mick ja Jaison. He pääsivät viiden viimeisen joukkoon, osittain, koska käyttivät toisen heimon tyytymättömiä jäseniä "hyväksi", Shambo etunenässä. Russelilla on myös koskemattomuusamuletteja. Russell voittaa viimeisen koskemattomuuden ja pudottaa Brettin pois. Loppuäänestyksessä Russell kuitenkin häviää Natalielle ja on selvästi pettynyt.

20. Survivor Heroes vs. Villains
Selviytyjät kausi 20 tuo 20 vanhaa selviytyjää uudestaan peliin.  Kilpailijat jaetaan kahteen  heimoon Sankareihin ja Konniin.
Heroes: Sugar, Stephenie, Colby, Cirie, Tom,  James, Rubert, Candice, JT ja Amanda.
Villains: Randy, Tyson, Jerry, Richard, Parvati, Boston Rob, Sandra, Coach, Russell, ja Danielle.

Ensimmäisessä palkintokilpailun voitti Sankarit ja he saivat tulen. Boston-Rob sai tulen ilman piikiveä, ja koskemattomuushaasteessa Konnat voittivat Sankarit. Heimoneuvostossa äänestettiin Sugar ulos.

Konnien leirissä kukaan paitsi Boston Rob ei tee mitään. Boston Rob pökertyy, mutta pystyy jatkamaan kisaa. Villainsit voittavat koskemattomuushaasteen. Sankareiden James käy kuumana koskemattomuushaasteessa ja heimoneuvostossa. Stephenie putoaa.

Konnien leirissä Russell kuhertelee Parvatin kanssa. Russel luulee olevansa parempi kuin muut Parvatin pelikumppanit. Russel on konna, hän piilottaa macheten. Koskemattomuushaasteessa on mutapainia tai alustalla tökitään tyynyllä vastustajaa,jotta tämä putoaisi mutaan. Sankarit voittavat kaikki ottelut, tulos 8 -0. Heimoneuvostossa Randy äänestetään ulos. Parvatia pidetään uhkana, mutta häntä ei haluta äänestää pois. Russell kokee Boston Robin uhkana.

Sankareista James loukkaa polveaan, Tom äänestetään  ulos. Seuraavaksi kilpaillaan heimoittain koskemattomuudesta. Candice ja Boston Rob voittavat. Sankareista polvivaivainen Rob äänestetään ulos. Rusell jymäyttää Konnien puolella. Hän antaa koskemattomuus riipuksensa Parvatille, joka ei putoa vaan Tyson. Sankariviisikko voitti palkinto- ja koskemattomuuskisat. Russell ei pidä Boston-Robista ja aikoo pudottaa tämän puhumalla Jerrylle ja Coachille. Heimoneuvostossa Coach äänestää Courtneyta, ja Rob saa enemmän ääniä kuin Russell. Boston-Rob putoaa.

JT löytää koskemattomuusamuletin, jonka antaa kirjeen kera Ruselille, koska luulee, että naisten liitto äänestää miehiä pois. Russell ja Parvati saavat makoisat naurut kirjeestä. Konnat häviävät ja Courtney äänestetään pois.

Heimot yhdistetään uusi heimo on Jin Jang. Koskemattomuuden voittaa Danielle. Heimoneuvostossa Parvati antaa koskemattomuusidolit Sandralle ja Jerrylle, joka saa viisi ääntä. JT saa villainsien 5 ääntä ja putoaa.

Russell löytää koskemattomuus-talismaanin. Jerry voittaa koskemattomuuden, korttitalotehtävän. Amanda äänestetään ulos, myös Candice äänestää Amandaa. Seuraavaksi Parvati voittaa koskemattomuuden, Candicea kohtaan tunnetaan epäluottamusta hän tippuu, vaikka Parvati ja Danielle äänestävät Rupertia, joka leikkii että hänellä on koskemattomuusamuletti. Todellisuudessa Sandra löysi sen.

Russell yrittää rikkoa Daniellen ja Parvatin välit, ei onnistu, mutta onnistuu saamaan Daniellen ulos. Parvati voittaa koskemattomuuden ja Rupert putoaa, sen jälkeen Colby.

Viimeisen labyrinttikoskemattomuuden voittaa Russell, Jerry putoaa. 

Lopulta konnakolmikko Russell, Parvati ja Sandra ovat jäljellä. Naiset ottavat kaksoisvoiton. Sandra voittaa toisen kerran saaden 6 ääntä, Parvati 3 ääntä ja Russell ei saanut ääniä, koska oli valehdellut koko ajan.

Kaudella 22 Boston Rob ja Russell kilpailivat toisiaan vastaan eri heimoissa. Omassa heimossa Russell joutui heti muiden hampaisiin ja joutui "karkoitussaarelle, josta putosi. Redemption Island päättyi Boston Robin voittoon. Russelin veljenpoika Brandon kilpaili kaudella 23, jossa mukana oli Ozzie ja Coach, näistä kolmesta kukaan ei voittanut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)