sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Ruisrääkki 2020, toinen puolikkaani

 


Juoksin Ruisrääkillä 2020 toisen puolimaratonin. Juoksin kolme vuotta sitten ensimmäisen kerran bruttoaikaan 2.21 Nettoaika 2.20. Nyt oli tarkoitus alittaa tuo aika. 

Tavoitteeenani oli  vain juosta alusta alkaen 7 minuutin kilometrejä, lähteä viimeisestä rivistä ja juoda juoma-asemilla, joita oli neljä. Näin ollen bruttoloppuajaksi muodostuisi likipitäen 2:30 mutta voimien mukaan kiristää.

Miten meni?
Lähdin viimeisenä, ja tänä vuonna otettiin nettoaika, koska on korona. Kilometrin kohdalla oli aika 6:55. Kaksi kilometriä taittui aikaan 13:45, pysyin tässä vauhdissa 16 kilometriin asti, mutta 13 kilometrin jälkeen tuntui hyvältä ja aloin kiristää vauhtia, mutta huomasin kolmannella juoma-asemalla, että nesteet höllyivät vatsassa, mitään ei ollut imeytynyt. Energia loppui ja vauhti hiipui, ja kävelin lopussa ylämäet, enkä päässyt tavoiteaikaani, mutta en sentään keskeyttänyt. Kilometriaika oli lopulta yli 7 minuuttia, eli 7:10. Kahdesta puolikkaasta tulee kuitenkin kokonainen.

Mikä onnistu ja mikä meni vikaan:

- Koronan takia on harjoittelu jäänyt liian vähäiselle. Ylipainoakin on. Kuitenkin kävin lenkeillä ohjelman mukaan. Liian vähän juoksin pitkiä lenkkejä, vain 2 yli 10 km:n lenkin, pisin 12 km eli en päässyt kahden tunnin tai 20 km:n treeneihin.

- Lähdin kuntoon nähden väärään seuraan, olisi pitänyt malttaa juosta tasaisesti 7 min/km, eikä välillä 6.30 - 6.45 min/km.

-Olin harjoitellut lyhyissä housuissa ja t-paidassa, nyt oli pitkät housut, ja 2 paitaa, heti tuli kuuma, ja jalat hikosivat. Tämä oli ehkä toiseksi suurin virhe

-olin tankannut tai syönyt tai juonut väärin, kun juomisen kanssa oli ongelmaa. Neste vain hölskyi vatsassa, ja tuli huono olo ja pisti, joka vaikeutti juoksua. Tämä oli suurin virhe.

-Viikko ennen kipeytyi selkä, kuntoutuin sitä viimeisen viikon. ja juoksin selkätuella, eikä asiassa ollut ongelmia. Tein jalkahuoltoa harjoitteluaikana, eikä jalat kipeytyneet.

-Laitoin lenkkarit liian kireiksi, joten jalat osin puutuivat. Ei ollut ruoka-asemia, ja 15 km:n jälkeen pohkeissa kramppeja. Kolmanneksi suurin virhe,


Tässä Ruisriikin lähtö, kaikki lähtevät hymyssä suin.

Maalissa sai osallistumismitalin

Järjestelyt toimivat loistavasti ja kaikkia myös meitä viimeisiä kannustettiin.

26.9.2020

Vaikka vannoin 16 km:n jälkeen, etten enää ikinä starttaa yhteenkään hölkkään, enkä ainakaan puolikkaalle, ilmoittauduin ensi vuoden puolikkaalle juuri äsken. Sen opin, että huonosti harjoitelleena ei kannata juosta puolikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)