sunnuntai 18. marraskuuta 2018

TKY ja TFTKY eli Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta perustettiin 1872, alkuun tosin ilmeisesti ruotsinkielisenä. Otaniemeen Dipoli-osakuntatalo valmistui 1966.


Talo on upea, mutta osakuntataloksi hankala, ja se johti talousvaikeuksiin.
Nykyisin Ylioppilaskunta ei omista taloa. Mutta toiminnan sydän on Espoon Otanimessä.


Kunniateekkari Ossi Törrönen (1915 - 2009) on ja oli Teekkarikylän tunnetuin henkilö. Ossi tuli Teekkarikylän "isännäksi" 1952, kun kylä valmistui Helsingin olympialaisten kisakyläksi. Ossi on tunnettu Lässyistään, eli jutuistaan. Ossin lässyistä on koottu kirja, jossa lässyt on numeroitu. Olen niitä kuullut Ossin kertomana. Muistaakseni kun Ossi täytti 50 vuotta, ei tapahtunut alkuun mitään, mutta lopulta  viisikymmentä teekkaria toi hänelle jojon.


Teemu Teekkarin patsas on myös Otaniemen Teekkarikylässä lähellä Servin Mökkiä, joka näkyy takana


Tässä on Teemu Teekkari -patsas, sitä kaiketi jaetaan ansioituneille teekkareille.

Tässä on TF:n talo, missä käytiin syömässä, ja talo on Dipolin vieressä tai lähellä alikulun vieressä
TF eli Teknologföreningen, on ruotsinkielinen ylioppilaskunta, joka toimii Aalto-yliopiston ruotsinkielisten opiskeloiden järjestönä. TF perustettiin vuonna 1872.

Saunat, ja saunominen on Teekkareille tärkeä. 1980-luvulla TAK eli Teekkareoiden Auto kerho teki volkkariin oman saunan.
Tässä on Vanhan polin kuva Lönnrotin kadulla, tässä toimi alkuun osakuntatalo. Talo myytiin SKOPille 1986, silloin siirtyminen Otaniemeen oli lopullinen. Tässä rakennus on korjauksessa.


Hieno talo
AYY on nykyisin opiskelijajärjestön nimi, sillä on talo alkuperäisen ostoskeskuksen yhteydessä. Perustuslakivaliokunta ratkaisee ylioppilaskuntien pakkojäsenyyden perustuslaillisuutta, kun YTHS:n asemaa pohditaan. Jos jäsenyys olisi vapaehtoinen, kaikki eivät olisi enää jäseniä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)