sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Smurffit tanssihitit villitsi jo ysärinä






Smurffit tai Smurffien tanssihitit alkoivat soida 1990-luvun puolivälissä, jolloin tanssihiteistä tehtiin smurffiversio. Meillä on kolme ensimmäistä kasettia, sekä pari CD:ta. Kaiken kaikkiaan 'Smurffit' levyttivät näitä 22 levyä, ja viimeinen julkaistiin vuonna 2013. Smurffeja näytettiin aiemmin tv:ssä piirrettynä sarjana, jossa kylä, jossa asui sinisiä smurffeja ja heitä vaaniva ilkeä velho. Suur-Smurffi johtaa kylässä, jossa on Välkky ja Patti. Smurffiina tuli Velhon juonena, mutta muuttui kiltiksi ja kotiutui kylään, on ainoa nainen.

Ensimmäinen Smurffit -levy tuli ulos vuonna 1996, tai meillä kasetti sisälsi mukavia ysäri-hittejä, joista pääbiisi oli  Smurffijengi (alkuteos: Coco Jamboo), itse pidin myös muista biiseistä etenkin Nörttismurffi (alkuteos Fred Come To Bed). Smurffit laittoivat Macareenaksi biisillä Macarena Smurffiina, Beautiful life kääntyi smurffiksi Beibismurffii mä hain.




Smurffien tanssihitit vol 2 tuli ulos heti seuraavana vuonna 1997. Tämän levyn pääbiisi on minulle Movetronin Romeosta ja Juliasta tehty Smurffimaan Romea ja Julia. Yksi ysäreimpiä biisejä. Kesä Smurffimaa oli väännös biisistä You Never Know, ja Sunshine Reggae kääntyi Smurffireggaeksi.




Kolmas levy tuli myyntiin myös vuonna 1997, kuten kakkos tanssihitit. Levy alkoi biisillä  Smurffitanssi (alkuteos: Uh la la la).

Genre jatkui, seuraavaksi meillä on vasta kuudes levy Smurfiit ja vuosituhannen bileet, joka julkaistiin vuonna 1999.


Kakkosraitana on legendaarinen Dingon Sinä ja Minä smurffattuna Sinä ja Minä. Nylon Beatin Viimeinen smurffautuu muotoon Ykkönen.



Smurffit Hip hop hitit vol 7 julkaistiin vuonna 2000. Kotimaista on yhä enemmän, eli Dingon Autiotalo on vääntynyt Autiomäeksi, Daa-Da Daa-Da on levyllä, mutta levyn paras väännös on Mamban Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä, joka on levyllä Mitä yhdestä hajonneesta luistimesta.

Tämän jälkeen ilmestyi vielä monta Smurffit -levyä niitä on varmasti yli 20, jossa väännettiin vielä Vadelmavene, Teflon Brothersin Maradona 86, Robinin Frontside Ollie, Jannan Sä et ole hullu, ja Cheekin Sokka irti (Sukka irti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)