sunnuntai 12. elokuuta 2018

Syvälahden kirjasto on syvältä



Turun Hirvensalon Syvälahden kirjasto avasi ovensa uudessa Syvälahden monitoimitalossa elokuussa 2018. Hirvensalon kirjasto sulki ovensa toukokuussa 2018.


Uusi Syvälahden kirjasto on todella pieni, siellä on vähän kirjoja. (Vähemmän kuin vanhassa kirjastossa, vähemmän kuin meillä kotona).


Kirjasto on auki eri aikaan eri päivinä, mutta itsekäyttömahdollisuus on. Tilaan ei saa mennä kengät jalassa, vaan kengät pitää riisua. Mitään kenkätelineitä ei kuitenkaan ole. Eikä penkkiä, joten kengät joutuu riisumaan seisaaltaan. Lisäksi kirjastossa oli Besser Wisser, joka tuli räksyttämään kenkien paikasta eteisessä. 13.11 Kenkien poisotto on suositus, ja on tuoli tai penkki, jolla voi ottaa pois.

Tila on minusta pienempi kuin ennen, ja kirjoja on todella vähän. Se on kuin kopio Skanssin monitoimitilan kirjastosta, joka on kirjasto kauppakeskuksessa. Hirvensalon, Satavan  ja Kakskerran alueella vaan asuu jo pitkälti yli 10 000 Turun kaupungin veronmaksajaa, heille tämä on liian pieni kirjasto.


Tilassa on "monitoimilaite".

Sisälle pääsee kirjastokortilla ja tunnusluvulla lukijalaitteessa, joka ei toiminut minulla.

Kävin Syvälahden kirjastossa tänään ensimmäisen ja viimeisen kerran. Haen kirjani jatkossa Turun Pääkirjastosta, joka on kahdeksan kilometrin päässä, tämä on kahden kilometrin päässä. Oli tämä niin syvältä.

****


Syvälahden koulun seinässä lukee Syvälahden kirjasto ja nuorisotila.





Onko nuorisotila, kirjastossa oleva kuvan peuhuhuone, jossa on televisio ja nojatuoleja. Itsepalveluaikana tila oli lukossa. Muutama nuori löhösi kirjaston lattialla, yksi räpli kännykkää, kaksi kiroili. #VTTU #VTTU tuskin lukivat toisilleen ääneen edes nuorten kirjaa.

Tämä on kyllä sitä uutta kirjastotouhua, jota en ymmärrä.



Hirvensalon vanha kirjasto oli toimiva ja sijaitsi  Wäinö Aaltosen koulun vieressä.

Hyvä, että kirjasto säilyy jossain muodossa, se on tärkeä palvelu edes jonkinlaisena, mutta en käy tässä uudessa kirjastossa. Haen lainat pääkirjastosta tai ihan mistä muualta vain, tämä kirjasto on todella syvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)