torstai 3. joulukuuta 2015

Snookerin UK Championship 2015: Neil Robertson mestari

Vuoden 2015 Snookerin UK Championshipin finaalissa sunnuntaina 6.12 australialainen
Neil Robertson  voitti Kiinan Liang Wenbon freimein 10 - 5

Freimit:
71-40, 69-16, 0-110 (Liang Wenbon breikki 110), 106-6 (Neil Robertsonin breikki 106)
59-62, 151-0 (Neil Robertsonin breikki 147), 69-33, 0-86. Tauko, ja : 27-90 , 78-47 , 74-15, 1-78 70-35, 59-55, 62-9 (Lähde Snooker.org)

Yläkuvassa Robertson tutkii pallon sijainteja. Robertson pelasi varsin maltillisesti ja Higginsiäkin vastaan pohti eri mahdollisuuksia. (Kuvat otettu Eurosport 2:n lähetyksestä)
*****
Suomen Robin Hull pelasi kisoissa kolme ottelua

1-kierros: Robin Hull - Zhang Anda (Kiina) 6 - 4
2-kierros: Robin Hull - Barry Hawkins (Eng) 6 - 3
3-kerros: Luca Brecel (Belgia) - Robin Hull 6 - 2

Neljännellä kierroksella
Matthew Selt voitti Luca Brecelin, Marco Fu voitti Shaun Murphyn, Mark Selby voitti Dechawat Poomjaengin, ja David Grace voitti Peter Ebdonin.

Olen katsonut pääosin Higginsin otteluita, hän voitti Burnettin 6-4, kolmannella kierroksella kaatui Ali Carter. Higgins hävisi neljännesgfinaalissa  Neil Robertsonille. Higginsille tarjottiin mahdollisuuksia, mutta Robertson teki ensin 28, sitten 7, yhden ja 17 breikin. Higgins teki punaisen, mutta ei saanut vihreää sisään, ja Robertson teki vielä 20, ei saanut peruspunaista sisälle, mutta johto oli jo 72 eli musertava, joten Higgins tyytyi kättelemään.

Neljännesfinaaleissa
Liang Wenbo voitti Marco Fun 6 -5
Neil Robertson voitti John Higginsin 6 - 5.

David Grace voitti  Martin Gouldin 6 - 5 oltuaan jo 1 - 5 tappiolla
Mark Selby voitti Matthew Seltin 6 - 1.

Semifinaalit
Liang Wenbo Kiina -  David Grace  Englanti 6 - 4
Grace häviää niukasti ensimmäisen freimin, lyö viimeisen pinkin ohi (2 palloa jäljellä), tilanne on nyt Gracelle 4 - 3, Grace on rankingissa 80 ja Liang 28. Liang vei kolme viimeistä freimiä ja voitti

Neil Robertson Australia  -  Mark Selby Englanti 6 - 0
Robertson vei ensimmäisen freimin  60 - 52. ja myös loput olivat tiukkoja  69-55, 78-26 , 73-20, 60-53, 58-44.

*****
Nämä ovat MM-kisojen jälkeen seuraavaksi suurimmat kisat.

Viime vuonna voitti kisat Ronnie O'Sullivan, joka ei tiettävästi osallistunut tänä vuonna, on tauolla. Neil Robertson voitti 2013 ja Mark Selby 2012. 6 - 0

Ronnie O'Sullivan voitti vuoden 2016 alkajaisiksi murskaavasti ns. Mastersin, joka on kutsukilpailu. Finaalissa hän löylytti Barry Hawkinsia 10 - 1. Semifinaalissa Ronnie kaatoi Stuart Binghamin 6- 3, ja puolivälierissä Mark Selbyn 6 -3.  Robertson putosi puolivälierissä Judd Trumpille, joka taas taipui semissä Barry Hawkinsille.

Robertson hävisi Walesin avointen loppuottelussa 2016 Ronnie O'Sullivanille 5 - 9. Ronnie voitti lopussa 7 freimia "putkeen".