lauantai 8. marraskuuta 2014

135-vuotias Turun KlassikkoTurun Suomalainen lyseo perustettiin vuonna 1879. 

Tänään 8.11.2014 koulu vietti Turun suomenkielisen lukiolaitoksen 135-vuotisjuhlaa. 

Koulun nimi ja rakennus ovat vaihtuneet, mutta Turun Klassikoiden puolesta puhunut Antti Jääskeläinen sanoi, että koulu ei ole rakennus vaan henki. 

Nykyiseen koulurakennukseen siirryttiin osapuilleen 1964, ensimmäiset tytöt pääsivät kouluun pyrkimään ja aloittamaan syksyllä 1972, ja viimeinen kokonaan poikaluokka aloitti syksyllä 1973, eli silloiselle 1D-luokalle, jossa itsekin olin, ei "riittänyt" enää tyttöjä, kolmelle muulle luokalle kyllä. Syksyllä 1975 viimeinen ikäluokka tuli oppikouluun ja tämä oli viimeinen ikäluokka, joka luki pitkän latinan. Seuraavat oppilaat tulivat yläasteen 7-luokalle syksyllä 1978.

CXXXV-juhlat aloitti koulun rehtorin Helena Rönkän muotokuvan paljastus, josta on myös koulun Facebook-sivulla täällä.

Tilaisuus oli lämminhenkinen, paikalla olivat koulun nykyinen rehtori Kai Heino, taiteilija, Helena Röngän tytär, entisiä Helena Rönkän oppilaita, vanhoja klassikoita,  entisiä opettajia ja nykyisiä opettajia ja oppilaita.

Helena Rönkä opetti omana aikanani myös latinaa. Hän siirtyi yläasteen rehtoriksi 1970-luvulla, kun koulu muuttui oppikoulusta peruskouluksi ja lukioksi. Helena Rönkää kuvattiin hyväksi ja vaativaksi opettajaksi, jonka asiantuntemusta antiikin historiasta kiitettiin. Hän ymmärsi oppilaita ja oli lämminhenkinen. Rönkä, joka oli koulussa myös tyttönimellään Sovinen, ei opettanut minua, vaan koulussa oli kolme muutakin latinan opettajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)