keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Turun konserttitaloon suunnitellaan 60 miljoonan euron remonttia
Turun konserttitaloon puuhataan remonttia, jonka arvioidaan maksavan peräti 60 miljoonaa euroa! Toinen arvio on 33 miljoonaa euroa

Käsittämätön määrä rahaa joka tapauksessa, ja on liikaa, kun juuri Turun kaupungin teatterin remontti maksoi 45 miljoonaa euroa budjetoidun 25 miljoonan asemasta. Maksumiehenä on suomalainen veronmaksaja, ja paljolti turkulainen veronmaksaja. Turku rakentaa koko ajan velaksi!

Turun konserttitalo valmistui vuonna 1952, yläkuva on valokuva ilmakuvasta, taaemmalla oleva rakennus toimi silloin ja nyt ammattikouluna. Alkuperäinen rakennus on  Göteborgin kaupungin lahjoittama. Arkkitehtina toimi Risto-Veikko Luukkonen (1902 - 1972). Katsomossa istumapaikkoja on noin 1000.
Konserttitaloa käyttää nykyisin pääosin Turun filharmoninen orkesteri, muita konsertteja on yhä harvemmin, sillä Logomo on hyvä paikka konserteille, ja HK-areena.


Olen itse ollut vain kerran konserttitalossa, 4.11.1980 siellä esiintyi ylöjärveläinen nuoriso-orkesteri nimeltä Eppu Normaali ja tupa oli täynnä. Ylöjärveläinen nuoriso-orkesteri ei saanut valtion eikä kaupungin tukea, ja konsertin kustannukset katettiin lipputuloilla, jotka kaikki maksettiin katsojien omasta kukkarosta.

Remontin ajaksi konserttitalo ottaisi viereisen Ammattikoulun A-siiven, liikuntasaleineen. Liikuntasalissa on myös Liikuntaviraston iltakäyttöä, joka varmasti myös sitten loppuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)