lauantai 2. syyskuuta 2017

Sakun syyskisojen suunnistus HarvaluodossaRasti-Piikkiö järjesti Sakun syyskisojen suunnistukset 2.9.2018 Piikkiön Harvaluodossa Lähirastien yhteydessä.

SAKU ry on Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, se on perustettu vuonna 1949, ja jäseninä on 67 koulutuksen järjestäjää. Syyskisojen järjestelyvastuu oli 2017 Turun ammatti-instituutilla, pääosa tapahtumista oli Paavo Nurmi stadionilla.

Suunnistusrata oli vaihteleva ja tarjosi sekä taidollista että varsinkin fyysistä haastetta saariston kalliomaisemissa.

Metsään lopulta uskaltautui seitsemän rohkeaa suunnistajaa, eri sarjoissa. Nopein ja nokkelin oli M50 sarjan Pasi Suhonen Salpauksesta Päijät-Hämeestä 33 minuutin ajallaan. Omat aktiivisuunnistusajat ovat ohi jopa kuntosuunnistuksessa, mutta olin tuloslistan jatkeena mukana, aika oli vaatimaton 48 minuuttia, ensimmäinen ja isoin virhe tuli jo kakkoselle, muuten meni taitoon nähden hyvin.

Järjestelyt olivat hyvät, ja suuri kiitos kuuluu Rasti-Piikkiön ammattitaitoselle seurahenkilöstölle. Kilpailijat näkivät matkalla Harvaluotoon upeita maisemia. Harvaluodon siltakin on jo elämys.

Sakun maastojuoksu

Osallistuin sunnuntaina myös maastojuoksuun, joka järjestettiin Turun urheilupuistossa Paavo Nurmi Stadionin vieressä. Juoksimme kolme kertaa Karikon lenkin. Lenkin pituus on netin mukaan vain 1,4 km. Yllättävän raskaalta se tuntui ylä- ja alamäkien vuoksi. Olin alkuun viimeisenä, mutta en sentään jäänyt jumboksi, ja kuntoon nähden meni hyvin. Kuvassa kaikki kolme naiskisaajaa, miehiä oli lähtöviivalla enemmän. Sunnuntain hittilaji oli muuten Saappaanheitto, jossa osallistujia oli paljon.

Koska osaanottajia oli joissain lajeissa sangen vähän, monelle tuli kotiin kannettaavaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)