keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Hirvensalon Koulumestarintiellä vaaranpaikka pysäköinnin vuoksi
Liikennesuunnittelu luo vaaroja. Hirvensalon Kukolan Koulumestarinkadulle on luotu pysäköintialue, eli Koulumestarinkadun toiselle sivulle pyörätien viereen saa yllättäen pysäköidä, vaikka koko alueella on aluepysäköintikielto. Tämä sumputtaa mäen liikenteen. Tilanne on todella vaarallinen aamuisin, kun lapset menevät Wäinö Aaltosen kouluun, ja nuolen kärjen takaa tulee autoja tai autoja kääntyy pihalle.

Lapsia tulee paljon kouluun polkupyörällä, ja lapsia tuodaan myös autolla kouluun. Talvisin pysäköidyt autot estävät kunnon aurauksen ja tie on hyvin kapea ja liukas.

Asiasta on reklamoitu kyllä kaupunkisuunnittelua, ensimmäistä kertaa jo kun aluepysäköinti poistettiin kymmenisen vuotta sitten, mutta tuskin mitään tapahtuu, ennen kuin jotain tapahtuu. Tilanne on muuttunut pahemmaksi, koska asukkaita tulee lisää ja autoja, mutta muualla on aluepysäköintikielto.

Ohessa on opaskartan pala Kukolan alueesta, joka suurenee klikattaessa.

Koko alueella on aluepysäköintikielto, ja kuvan punattu kohta on AINOA, jossa on aluepysäköinti kumottu. Opettajankadulla, Anniitunkadulla ja Hemmolankadulla sekä Hirvikoirakadulla, jotka risteävät Kukolan tiellä, on toimiva pysäköintilevennys, mutta jossa saa pysäköidä vain 18 tuntia, tällöin paikasta ei voi tulla autojen säilytyspaikka, ja tietä on helpompi aurata.

Palaute oli vain kuitattu yhdellä sanalla: "Ehdotus", eli ei tietenkään johda mihinkään vaan kaikki jatkuu, kunnes jotain tapahtuu, eikä sittenkään muuta kuin voivotella. Koulumestarinkadun ja Penaalikadun "risteys" on todella kapea ja vaarallinen mutkassa, etenkin talvella! Tiedän ainakin yhden kolarinkin. Palautteita on nyt useampikin, mutta asiaa on kommentoitu vain rivitalojen vaatimalla parkkitilalla. Minusta erikoinen vastaus, kun Kukolantien vieressä kaikkialla on rivitaloja, mutta vain Koulumestarinkadulla aluepysäköinti on "poissa".

Hirvensalossa ei oteta minusta asukkaita lainkaan huomioon kaupunkisuunnittelussa. Hirvensaloon houkutellaan asukkaita, he ovat hyviä veronmaksajia, mutta palveluita ei tule, ja linjaliikennekin lopetettiin juuri Kukolan alueelta, bloggaus TÄÄLLÄ, vaikka asukas määrä koko ajan nousee. Aamuisesta yhä sakenevasta liikennepuurosta blogattu TÄÄLLÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)