maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kahviarvostelu


Ei ole sponsoroitu juttu, mutta esim. näin juon kahvia
Juon kahvia mielelläni: suosikkimerkkejäni ovat Brazil, Presidentti, Juhla Mokka, mutta juon myös Costaricaa ja Kulta Katriinaa, myös tummat paahdot käyvät. Itse asiassa juon mielelläni mitä kahvia vaan mieluiten vahvana, mustana ilman sokeria. Join nuorena kahvia maidolla ja sokerilla, mutta nyt siis mustana ilman maitoa ja sokeria. Pidän vahvasta kahvista, mutta se ei saa olla kitkerää. Tuore kahvi on hyvää, siis juuri keitetty. Kahvipaketti ei ole ollut liian kauan auki. Ostaessani voimakasta "halpakahvia" olen myös sekoittanut eri kahvilaatuja, ja se on ollut joskus hyvä ratkaisu. Myös kolmea laatua voi sekoittaa. Kahvi on parasta tuoreena, pätee pavuista jauhamisen jälkeen ja myös keittämisen jälkeen, kahvi voi olla jonkin aikaa kupissa, en pidä aivan kuumasta kahvista.

Turussa tulee juotua myös kaupoissa valmiskahvia, seuraavassa MIELIPIDE , jossa minusta on hyvää kahvia hinta/laatusuhteella. Juon yleensä ravintola- ja kahvilakahvia sokerilla, joka muuttaa hieman makuaistimusta.

CM, Länsikeskus ja Kupittaa:
Kahvi maksaa vain 50 senttiä. Kahvi saisi olla minun makuuni hieman vahvempaa. Kupittaan CM:ssä kahvi on laadultaan parantunut, tai olen tottunut siihen.
Pahvikuppi, hinta/laatu suhde on erinomainen.

IKEA, Raisio
Automaattikahvi, hinta oli vain 50 senttiä, kanta-asiakkaalle ilmainen maanantaista perjantaihin, nyt etu on poistunut.
Pahvikuppi, kahvi on minusta riittävän vahvaa ehkä jopa liiankin, maku minusta ok joskin kahta kuppia en jaksaisi juoda, hinta/laatu suhde on erinomainen, koska hinta on edullinen.

Hesburgerit
Take-away -pahvikuppi hinta kuponki paikasta riippuen 1 euro -1,60 euroa, eräillä bonustasoilla jopa ilmainen, jos ruokaostos on yli 7 euroa.
Kahvi keitetään kahvinkeittimessä, joten se on hyvää, jos on tuoretta, silloin hinta/laatu suhde on erinomainen.
Tässä olen huomannut vaihtelua. Hesessä kahvi on ainakin joskus termospullossa joskus pannussa.

Länsikeskus Prisma, 
Kahvi on isossa säiliössä ja on suhteellisen hyvää, ehkä hintaan nähden odottaisin parempaa makua. Take-away annoksessa lukee Coffee-house ja voi ottaa jättimukin, "sisällä" juotu kahvi maksaa 1,90, nyt oli kohonnut 2.20:een.

Länsikeskus R-kioski, Takeaway
Kahvi termospullossa, pahvimuki, jossa lukee Juhlamokka. Kahvi ok, normaali kahvi maksoi 1,50. Kahvi olisi saanut makuuni hieman vahvempaa. Hinta/laatu suhde kuitenkin hyvä.

Helsingin Kampin läheisen Salomonkadun K-kaupan kahvi oli myös Juhla Mokka mukissa, ja oli oikein hyvää.

McDonalds Turku, Linja-autoasema, kahvi on pahvimukissa, maksaa 1,30, jossa lukee Paulig, vastuullinen kahviohjelma. Kahvi on hyvää, mutta saisi olla minun makuuni paljon vahvempaa, kahvi on myös minusta sameaa, joskin se on take-away, joten ei voi valittaa, koska pakkaus on erinomainen ja kahvi pysyy lämpimänä..
***
Robert's Coffeessa kävin Finnkinon leffan jälkeen siis Turussa, ja otin mukaan Take Away kahvin.
Kahvin hinta oli 2,30, mutta kahvia sai todella paljon. Palvelu myöhäisestä ajankohdasta johtuen oli heikohkoa, odotin tiskillä yli kolme minuuttia, kahvi kaadettiin kuppiin, ja annettin kansi, mutta ei sekoitusvälinettä sokeriin, jota en siten laittanut, oli vain hienoa sokeria. Ei auta valittaa. Kahvin määrä/hinta suhde oli hyvä. Kahvi oli todennäköisesti varsin hyvää, sillä join sen mustana. Luultavasti paikan erikoiskahvit ovat hyviä. Ilmeisesti paikka oli menossa kiinni, paikka oli siisti :)
***
Skanssissa on paljon kahvipaikkoja.

Kävin Leonidas nimisessä kahvipaikassa. Kahvi maksoi 2.20 ja posliinikupissa tuotiin pöytään. Kahviin kuului pieni paperoitu tumma suklaa pala, ostin vielä toisen hieman isomman 1,10. Kahvi oli riittävän vahvaa, tehtiin kahvikoneella, sokeri oli hienoa, ja oli purkissa.
Leonidaksen take away kahvi on minusta erinomaista.

Skanssin Hesburgerissa kahvi on hyvää ja, maksaa 1,60 pahvikuppi. Palvelu on Skanssin Hesessä hyvää.Yläkerran Aschanissa kahvi maksaa 2,20 ja on posliinikupissa. Kahvi on melko tavanomaista, mutta juotavaa. Olen saanut huonoa palvelua täälä.

Ciao-Caffessa kahvi maksoi muistaakseni 2,20 ja on hyvää. Maistuu hieman automaatilla tehdyltä, mutta kahvi oli Metoksen pannussa. Paikassa myytäneen italialaista jäätelöä (gelato), nimikin viittaa saapasmaahan.

Skanssin Cafe-Brafessa kävin 29.1.13 illalla. Kahvi maksoi 2.80. Sain ison mukin, ja kahvi oli metalliastiassa, josta se hanan lautta valutettiin mukiin, ja oli minusta hyvää. Hienoa sokeria oli tarjolla kahdenlaista. Otin kahvin paperimukiin, joka oli riittävän iso.

Alakerrassa on myös GreenZ, jossa kahvi maksaa 2 euroa, sillä olisi saanut santsikupin. Kahvi oli pannulaatua, posliinikupissa, ihan juotavaa


Spice-Icesta saa kahvia 2 euroa kuppi. Myllyn Spice-Icen hinta on 1,2 e

Skanssin Raxista saanee kahvia, Subwaystaja sen viereisistä ruokapaikoista en tiedä.

Hinta-laatu suhteen Skanssin City-Marketin kahvi on hyvää, sillä se maksaa vain 50 senttiä. Monesti kahvipannu on tyhjä kun aukioloaika on loppumassa. Kahvin tarpeeseen paikka on minusta hyvä.

***
Pidän siis vahvasta mustasta kahvista.
R-kioskista, joka sijaitsee Kuuvuoressa Keskikadun ja Hämeentien risteyksessä, ostin kahvia Juhla Mokka pahvimukissa tammikuussa 2013. Kun aloin termarista valuttaa kahvia, se näytti teeltä, en kehdannut vain lähteä ulos ja jättää mukia pöydälle. Sain kahvipassin, jossa joka kuudes kuppi on ilmainen, minusta se 16% voisi laittaa lisää kahvijauhoa :) (jotkut pitävät laihasta kahvista, minä en). Voi olla, että kahvi oli vain sillä kertaa laihaa.
--
Korostan vielä, että nämä ovat minun mielipiteitäni, kahvilayrittäjät eivät tiedä tästä jutusta ei jälkeen eikä ennen.

Ostin kesällä 2014 kahvikapselikeittimen. Minulla on Nescafe dolce custo kapselikeitin, joka on kuvassa.

Olen pitänyt etenkin skånelaispaahdosta ja expresso- intensestä. Ostan luonnollisesti itse kahvini. kapseleita kuvassa.

Keitin on helppokäyttöinen, mutta sangen kovaääninen. Arvostelu siitä täällä.

Erikoiskahveja kannattaa mennä "turkulaisenkin" juomaan Helsinkiin. Akateemisen kirjakaupan vieressä on Starbucks, jonne kannattaa kahvin ystävän suunnistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)