lauantai 28. lokakuuta 2023

Etsijät

                                 

Etsijät on  uusi hyvin outo, mutta hauska kotimainen komediasarja, joka kertoo takakylän vapaaehtoisista ruumiinetsijöistä, porukka on nimennyt itsensä YOLO:ksi. 

Ensimmäisellä kaudella etsitään kadonnutta apteekkaria Alpo Matikaista, kun Alpon leski Marjatta (Sari Siikander) pyytää etsintäapua. 

YOLO:n asioista eniten keuhkoo Nixon (Pirjo Lonka). Ensin kokoonnutaan nuhjuisessa Lounashuoltamo NissiseenMuita on jäseniä: Saikku (Tommi Liski), jolla on rämä asuntoauto ja ilmeisesti joskus ollut suhde Nixoniin. Ilkka (Heikki Ranta), jolla on hieman hidas järjenjuoksu, uusavuton Karita (Pia Andersson),  ja sairaseläkeläinen peliriippuvainen  Venni (Kari Hietalahti), joka maalaa todella tummalla pensselillä.

Käsikirjoituksesta vastaavat John Lundsten, Tommi Liski, Melli Maikkula ja Teppo Airaksinen. Ohjaaja on Teppo Airaksinen. Tuotantoyhtiö on TACK Films, tuotantovuosi on 2023.

Yolo saa siis tehtävän Rauhalahden apteekkarin löytämisestä, hän lähti sieneen ja nousi keltaisen Kadetttiin. Katoamispäivä oli 17.8.2023 seitsemän vuotta sitten.

Jaksot
1. Pikkujoulut
Nixon lupaa, että on pikkujoulut. Paljusta puhutaan, mutta Karita  on unohtanut tilata sen. Palju saadaan, mutta jotain puuttuu. Etsijät saavat tehtävän kadonneen apteekkarin etsimisestä. Samalla tehdään juttua Kotikuntalaiseen. Nixon ja Saikku kiistelevät johtajuudesta, samalla ilmenee, että YOLO = You Only Live Once. Oikeastaan sarjan idea on se, ettäkaikki menee vikaan ja kokoajanmaalataan tummalla pensselillä.

2. Jermu
Etsijät ovat lähdössä metsään etsimään ruumista. Venni ilmoittaa,että hänellä on kaksi kuukautta elinikää, Venni ihailee uutta termospulloaan. Ilkka ihmettelee, kuinka Simeoni (koulukaveri) on saanut naisen. Venni epäilee, että se johtuu koirasta. Venni selittää, että Ilkka on kuin poika, ja ovat epäonnistuneita (saamattomia paskoja).
Raha-asiat Karitan kautta. Saikku tuo 12500:n tilityksen.
Ilkka pyytää Simeonin koiran Jermun,joka karkaa. Saikulla ja Marjatalla on suhde.

3. Drone
Alpon sukka on löytynyt. Nixon riitelee Saikun kanssa. Vennillä on uusi "kopteri" Jimmy Hoffaksi, maksoi 8500. Lentoaika 20 minuuttia. Ilkka pyrtyy,ja tarvitsee ruokaa, haetaan kopterilla. Kopteri putoaa, koska Venni ei ollut ladannut akkuja. Kopteri toi pizzoja, jotka putoavat jonkun firman pihalle, Kopteri katoaa, mutta aiemmin pudonnut drone "Ritva" löytyy.

4. Rekonstuktio
Karita on saanut töitä, joka ärsyttää häntä. Saikku näkee metsässä ihmisiä ja saa päähänsä, että yksi on Alpo.  Karita soluttautuu metsämiesten joukkoon, jos Alpo asuu metsässä? Ilkka on päässyt työkkärin lähettämänä mediakoulusta. Ilkka haaveilee Karitasta.

5. Hunaja-ansa
Etsijät haluavat tarkastaa Marjatan pakastearkut, niissä on  vain sieniä,

6. Onnenpäivä.
Yhdistyksen rahatilanneon huono. YOLO antaa koulutusta ...

7. Alpo Matikainen
Alpo Matikainen löytyy. Venni löytää, mutta poliisit saavat kunnian. Venni selittää myös lähestyvästä kuolemasta, ja avannepussista. Rankka sarja, joka siitä huolimatta on myös humoristinen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)