torstai 6. elokuuta 2020

Opettiko Koronakevät jotain?

Koronakevät on ollut opettavainen kokemus, mutta opettiko se jotain?

Luultavasti siitä ei haluta ottaa opiksi.

Lopulta tärkein on oma henki ja terveys, mutta kun Suomen rajoitukset poistuivat, ihmiset pikku hiljaa unohtivat turvavälit, ja eilen (5.8.2020) oli uusia tartuntoja 29, ja tänään (6.8.2020) 20 tartuntaa, merkittävä osa on ilmeisesti peräisin ulkomaanmatkalta. 

Ensi viikolla alkavat koulut. Turussa 12.8.2020. Sitä varten Turun kaupunki suosittelee Fölibusseissa maskin käyttöä. Turun kaupungilla kannustetaan elokuussa etätyöhön. Hyviä toimia. Turun kaupunki ja kaupunginjohtaja Minna Arve, ovat olleet esimerkillisiä.

Koronakaranteeni on inhottavaa, ja ikävystyttävää. Kuitenkin ihmiset eivät näytä noin keskimäärin ottavan uhkaa tosissaan, mistä kertoo kaupoissa olemattomat turvavälit, ja matkustusinto..

Lisäksi nyt olisi ollut hyvä mahdollisuus pohtia kulutustaan, matkojaan, ja alentaa niitä. Sen sijaan EU ja hallitus vaan lisäävät elvytystä, ja puolueet, jotka ovat koko ajan puhuneet kulutuksen ja päästöjen vähentämisessä, tekevät kaikkensa velkarahallakin, jotta kaikki jatkuisi kuten ennenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)