tiistai 30. lokakuuta 2018

Aamuruuhkaton Turun keskusta


Turku täyttää 800 vuotta vuonna 2029.

Turku on hyvä kaupunki, mutta liikenne on haasteellista, varsinkin keskusta-alueella

Aina hankalammaksi asia muodostuu, jos vihreiden visio toteutuu, ja Aninkaistenkadulle ei voisi ajaa Tuomiokirkkosillan kautta, lisäksi haluttaisiin sulkea Auransilta. Tuomiokirkkosilta ja Auransilta ovat juuri Kauppatorin molemmilla puolilla, eli minusta tämä johtaa siihen, että Toriparkkiin, joka joskus ehkä valmistuu, ei voisi ajaa helposti. Auranjoen yli torille päin tulee Myllysilta, ja Tuomaansilta, mutta ne ovat liian kaukana keskustasta.

Tuomiokirkkosillan sulkeminen hankaloittaa Turun kaupungin sisäistä liikennettä.

Jos sillat suljetaan autoilta,  Toriparkki olisi tällöin sangen tyhjä. Ihmettelen miksi Aurajoen yli on tehty kävelyä ja pyöräilyä varten Teatterisilta ja Kirjastiosilta, jos Auransilta ja Tuomiokirkkosilta laitetaan kävelijöille ja pyöräilijoille.

Turun keskustan liikenne on muutenkin huonosti suunniteltu, koska poikittaiset Torin molemmilla puolilla olevat Eerikinkatu, Yliopistonkatu ovat sellaisia, että niiden läpi ei voi ajaa. Linnankatu on laitettu kiinni Tuomiokirkkosillan kohdalta. Puutorin lähellä olevat Sibeliuksenkatu ja Tuurenporinkatu eivät ole läpiajokatuja, joten on tämä aikamoinen liikennesoppa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)