tiistai 1. tammikuuta 2019

Sopranos tv-sarja on rikossarjojen aatelia



The Sopranos tv-sarja oli David Chasen upea luomus ja HBO:n sarja. Sarja pähkinänkuoressa esitteli mafiapomoksi kohoavan Tony Sopranosin ristiriitaista elämää. Sarjaa esitettiin kuusi kautta vuosina 1999 - 2007.

Sarja alkaa, kun New Jerseyn mafian "Capo" Tony Soprano (James Gandolfini)  on psykiatri tohtori Jennifer Melfin (Lorraine Bracco) vastaanotolla. Tony on saanut paniikkikohtauksia. Tonyn julkinen kulissi on jätehuoltobisnes, Tony on naimisissa Carmelan (Edie Falco) kanssa, heillä on kaksi lasta, näsäviisas tyttö Meadow (Jamie-Lynn Sigler) ja laiskahko poika Anthony Junior (Robert Iler). Tonyn isä mafioso itsekin on kuollut, häijy äiti Livia (Nancy Marchand) asuu yksin ja sylkee manipuloivaa myrkkyä lähipiiriin. Tony asuu omakotialueella. Näennäisesti New Jerseyn perheen pää on Tonyn setä Corrado "Junior" Soprano  (Dominic Chianese) joka ei ole hyvissä väleissä Tonyn kanssa. Tony on ottanut sukulaispoikansa Christopher Moltisantin (Michael Imperioli) hoiviinsa. Christopher on turhautunut, hän haluaisi kirjoittaa mafia-elokuvia Hollywoodissa, tai näytellä. Tonyn vasen käsi ja consigliere on Silvio Dante (Steven van Zandt). Tonyn lähipiiriin kuuluvat perheellinen Salvatore ”Big Pussy” Bonpensiero  (Vincent Pastore), ja äkkipikainen poikamies Paulie Galtiere (Tony Sirico).

Sarjassa näytettiin siis kuusi kautta ja ensimmäinen kausi alkoi tammikuussa 1999. Sarjaa ei enää esitetä, ja James Gandolfino, joka oli syntynyt 1961, menehtyi sairaskohtaukseen vuonna 2013. Sopranosin idea ei oikeastaan lainkaan muuttunut kuuden kauden aikana, ja kuvio oli alusta saakka sama. Tony Sopranon ongelmana on ristiriitainen rooli toisaalta perheenisänä ja toisaalta rikollispomona ja vaikeudet näissä rooleissa. Rikollisissa piireissä aina joku hyppi silmille, eikä perheenkään kanssa ole koskaan helppoa. Ensimmäisellä kaudella äiti ja setä ovat ongelmia, myöhemmin sisko Janice ja tämän lukuisat poikaystävät. Vaimo Carmela epäilee Tonya (aiheellisesti) uskottomuudesta, ja kun tyttöystävät alkaa häiritä häntä, Carmela tekee omia johtopäätöksiä. Sarjaan tulee henkilöitä, mutta myös poistuu. Rikolliset pelkäävät kiinni jäämistä, ja poliisin vasikat tapetaan. Tonyn unet ovat yksi osa sarjaa, niitä on vähintään muutama uni kaudessa.

Katson DVD:t läpi ja alla huomioita jaksoista, viidennen ja kuudennen kauden katson vuoden 2019 aikana.


Kausi 1
Jakso 1 Terapian tarpeessa (Pilot)
Tony Soprano on paniikkikohtausten vuoksi tohtori Melfin vastaanotolla, missä Tony selittää toimintaansa:
Tonyn uima-altaaseen on tullut sorsia, joita Tony ruokkii. Sorsien lähdettyä Tony reagoi voimakkaasti. Tonya ärsyttää myös manipuloiva ja kitisevä äiti Livia, joka ei suostu menemään palvelutaloon. Jaksossa vietetään Meadowin syntymäpäiviä, joihin Livia tulee Tonyn sedän Juniorin kanssa. Livia manipuloi Junioria Tonysta.
Christopher on Tonyn autokuski. Automatkalla he tapaavat miehen, joka on Tonylle velkaa korttipelistä. He jahtaavat miestä, Tony ajaa miehen päälle ja he potkivat ja hakkaavat tätä. Tonylla on hauskaa. 
Christopher ja Big Pussy tappavat lihakaupassa ongelmallisen tsekin Emil Kolarin  ja hävittävät ruumiin.
Meadow kiukuttelee äidilleen, koska haluaisi lähteä Aspeniin hiihtämään. Äiti Carmela aavistaa Tonyn uskottomuuden, ja on tekemisissä katolisen papin kanssa. Carmela ilahtuu Tonyn tunnustuksesta, että on hakenut psykiatrin apua. Tonyn uskottomuus kuitenkin jatkuu. Silviolla on strippibaari Bada Bing, jonka naiset ovat Tonyn käytettävissä. Lemmenhetket tapahtuvat usein Tonyn veneellä.
Tohtori Melfi saa selville tai tietää, kuka Tony on. Hän näkee tätä ravintoloissa. Hänen miesystävänsä on mukana. Tonyn terapiassa on monia teemoja, mutta yksi on miehen malli. Tony puhuu Gary Cooper -hahmosta. Tony syö prozacia, joka ei vielä vaikuta paljon, mutta terapia auttaa.
Ensimmäisessä jaksossa ovat myös Hesh ja Tonyn nuoruuden ystävä Artie, jolla on ravintola ja kipakka Tonya inhoava vaimo. Silvio Dante polttaa Artien ravintolan. Artie on saanut Tonylta risteilyliput. Syy räjäytykseen on se, että Junior on valinnut ravintolan ison mafiapomin tappopaikaksi ja Tony haluaa estää murhan. Artie on vakuuttanut ravintolan.
Vaikka Carmela arvostelee Tonya, hän ei käy töissä ja ottaa käteistä säilykepurkista. Grillijuhlissa Tony on vihainen Christopherille, joka on tappanut ilman määräystä Kolarin. Christopher suuttuu, ja uhkaa paljastaa tarinansa Hollywoodissa. Siitä suuttuu Tony.

Jakso 2 Nuoret sankarit (46 Long).
Christopher ystävänsä Brendanin kanssa on ryöstänyt DVD-soittimia, se hermostuttaa Junioria, jonka suojeluksessa rekka oli. Tony, Silvio ja Paulie ovat Bada Bingin strippiklubilla ja vitsailevat kummisedän tyyliin. Koska rekka oli Juniorin suojeluksessa, niin ongelmia tulee Juniorin ja Tonyn välille, ja joita kemoterapiassa oleva mafiapomo Jackie Aprile sovittelee Satrialen lihakaupan edessä. Aprilen autokuski ja henkivartija Mikey Palmice ei pidä Tonysta eikä päinvastoin.
Tony ottaa Christopherilta rekkaryöstöstä rahaa, ottaa siivut itselleen, loput hän antaa Juniorille. Christopher ystävineen ryöstää pukurekan. Yhden avustajan ase putoaa, ja kuski kuolee. Tony raivostuu, kun Christopher selittää asiaa. Puvut kelpaavat kuitenkin Tonylle, Silviolle, Pussylle ja Paulielle.
AJ:n opettajan auto on varastettu, Carmela pyytää Tonya hoitamaan asian. Asiassa on ongelmia, mutta opettaja saa auton, mutta hän tajuaa, että se on eri, koska käteen jää märkää maalia. Pussylla on autokorjaamo!
Bada Bing -klubin baarimikko ei osaa vastata puhelimeen, tai siirtää puheluita väärin. Tony raivostuu hänelle, ja nuijii tätä. Tonya hermostuttaa hänen oikullinen äitinsä, jonka luona palavat paistinpannussa olevat sienet. Äiti ajaa yhden ystävänsä päälle, kun pakki ei ole päällä. Äitiä ollaan nyt sijoittamassa hoitokotiin, kun kotiapulainenkin saa tarpeekseen.

Terapiaistuntoja on useita. Niissä tohtori Melfi koittaa johdattaa Tonya ajatukseen, että Tonyn äiti on ilkeä, mikä Tonylle on hankala ilmitasolla ymmärtää. Melfin mukaan äiti on Tonylle "powerful woman". Kun Tony katsoo äitinsä kotona valokuvia, hän saa siitä kohtauksen.





3. Kieltäymys, hyväksyntä ja viha (Denial, anger and acceptance)
Christopher Moltisanti palauttaa ryöstämänsä rekan, mutta uhoaa Juniorin miehille, että tämä on lahja Tonylta. Junior käy kuumana. Mikey Palmice  usuttaa hoitamaan Christopher Moltisantin.
Tony käy psykiatrilla, puhuu Jackie Aprilesta, jolla on syöpä, sairaalassa on paljon kävijöitä.
Silvio lupaa auttaa tuntemaansa Teittlemania. Teittlemanit kovistelevat vävypoikaa suostumaan eroon, ja poistumaan. Tätä asiaa vatkataan. Lopulta Tony keksii keinon murtaa mies, ja Tony saa Teittlemanin motellista 25%, joka Teittlemanin mielestä on liikaa, hän haukkuu Tonya Frankensteiniksi.
Meadow pyytää Christopherilta ekstasia.
Artie on ahdistunut, koska ei ole saamassa vakuutusrahoja Silvion sytyttämässä ravintolapalossa (Artie ei tiedä palon syytä). Artien vaimo Charmaine on vihainen Tonylle. Charmaine väittää Carmelalle, että on ollut Tonyn kanssa nuorena, mutta ei välitä Tonysta. Artiella ja Tonylla on ruokasota, jossa heittävät toisiaan ruualla.
Tony toimitttaa yhden Silvion huorista Jack Aprilelle sairaalaan. Huora hoitelee Jackia.
Tonylla on tyttöystävä veneellään. Monessa otoksessa Tony katsoo tauluja.
Livia ohjeistaa Junioria kostamaan loukkaukset Tonylle.
Lopussa Carmela ja sitten Tony seuraavat Meadowin kuorolaulua. Samaan aikaan Christopher viedään katolle, ja uhkaillaan ja ammutaan, mutta ase on tyhjä. Kuorokohta jatkuu. Mikey tunkeutuu Brendaniin asuntoon. Brendan on kylvyssä ja ammutaan kuten Moe Green Kummisetä 1:ssä. Mikeyn takana on Junior (ja Junior on asunnossakin).

4. Alkuja ja loppuja (Meadowland)
Tonya hermostuttaa Melfin istunnot, koska pelkää jäävänsä kiinni siitä, että käy puhumassa psykiatrille. Tony näkee sekavaa unta, ja lopussa tohtori Melfi on hänen äitinsä. Vastaanotolle mennessä hän näkee Silvion hammaslääkärissä. Tony laittaa lahjotun poliisin seuraamaan Melfiä. Poliisi pysäyttää Melfin miesystävän auton, ja potkii tätä, ja pidättää, mies ei palaa entiselleen, mikä surettaa tohtori Melfiä, mutta ei Tonya. 
AJ pelaa Mario Kart 64:a, isäkin pelaa hetken, peittäen AJ:n silmät. Loppujaksossa AJ:n silmät aukeavat, kun perhe on Jack Aprilen hautajaisissa. AJ tajuaa, että isä on mafiapomo, jota FBI seuraa. AJ on tapellut koulussa, ja paita repeää. AJ vaatii isommalta kavereilta 40 dollaria, jotka saa. Hän ihmettelee, miksi sai ne tappelematta. Meadow näyttää AJ:lle tietokoneelta mafiasivuja. Isä ei olekaan vain jätehuoltobisnesmies.
Tonyn äiti on hoitokodissa ja on hyvin hankala.
Christopher liikkuu niskatukineen. Adrianna ja Christopher ovat löytäneet Brendanin ammuttuna kylpyammeesta. Christopher sekoaa, luulee, että kyseessä on Tony, koska Christopher antoi tai möi Meadowille 'nappeja'. Roistot käyvät reviiritaisteluita Tony hakkaa Mikeyn, ja Christopher yhden diilereistään, joka on maksanut Juniorille suojelurahat. Christopher arvostelee Tonya, joka pieksää tämän. Tony sopii kuitenkin Juniorin kanssa, Junior on pomo, mutta Tony saa tahtonsa läpi muuten.

Tony saa taas kohtauksen. Carmela  haluaa, että Tony jatkaa terapiaa. Psykiatri Jennifer Melfi ihmettelee ihmisten raivoa, hän on nähnyt poliisin potkivan miesystäväänsä. Tony rehvastelee että hän on saanut vinkkejä terapiassa, ja siis Tony oli Melfin miesystävän vaikeuksien takana.

5. Pääsykokeet (College)
Carmela on flunssassa kotona. AJ lähtee kaverinsa luo. Tony ja Meadow lähtevät Maineen tutustumaan eri collegeihin. Automatkalla Meadow kysyy isältään, kuuluuko tämä mafiaan. Tony selittelee, että mafiaa ei ole mutta hänen tulonsa tulevat osittain laittomista toimista kuten uhkapelistä.  Tony kertoo että olosuhteet olivat sellaisia hänen nuoruudessaan. Meadow tunnustaa puolestaan piristäneensä itseään lukiessaan tentteihin. Huoltoasemalla Tony on tunnistavinaan Fabian Petrulion, joka oli ilmiantaja ja entinen mafiamies, mutta on kadonnut ja on FBI:n todistajansuojausohjelmassa. Tony soittaa puhelinkioskista Christopherille, ja he selvittävät osoitteen. Tony käy katsomassa taloa.
Isä Phil Intitola piipahtaa Carmelan luona syö zitiä ja juo punaviiniä flunssaisen Carmelan kanssa. Psykiatri Jennifer Melfi soittaa Sopranoille ja peruu seuraavan terapia-ajan. Carmela tajuaa että terapeutti on nainen. Tony on puhunut Melfistä muodossa "he". Melfi ei ole Carmelan uhka, mutta Tonylle soittaa raivoava huora Irina, jonka yksijalkainen serkku Svetlana on mennyt naimisiin, Irina haluaisi naimisiin. Carmela ja Phil katsovat elokuvaa, elokuva vaikuttaa Carmelaan. Ilmassa on eroottista tunnelmaa, mutta mitään ei tapahdu. Carmela tunnustaa ripissä, että on 20 vuotta elänyt helppoa elämää, ja epäilee että Tony on tehnyt pahoja asioita. Isä Phil kertoo Carmelalle hänen pitää yrittää parantaa Tonya. Haliminen jatkuu, mutta Phil menee Carmelan pettymykseksi ylenantamaan vessaan.
Fabian Petrulion kyttää Tonya ja olisi ampunut Tonyn ja ehkä Meadowin, ellei sivullisia olisi tullut paikalle. Yöllä Tony on puhelinautomaatilla. Aamulla Meadow  menee haastatteluihin. Tony lähtee autolla ja tekee selvää ilmiantajasta. Meadow ihmettelee Tonyn mutaisia kenkiä, ja narun aiheuttamaa hiertymää kämmenselässä, mutta ei sano mitään.
Carmela ja isä Phil Intintola heräävät. Papin auto on ollut kadulla. Kotiin tullessa Tony ihmettelee, miksi zitit on syöty. Hän kummastelee papin yöpymistä, ja kuittaa sillä naispsykiatrin. Tony sanoo, että Phil on homo (mitä hän ei siis ole).

6. Rauha maassa (Pax Soprana)
Sopranojen perheen virallinen johtaja Junior, menee ottamaan pokeripelin hallintaansa. Junior on osittain kulissi, sillä Tony pyrkii olemaan todellinen johtaja. Junior kahvittelee Livian kanssa. Livia usuttaa Juniorin Heshin kimppuun, Hesh ei ole maksanut mitään edes Tonyn isälle eli Livian miehelle. Hesh valittaa Tonylle Juniorista. Tony hoitaa asian New Yorkin kautta eli Johnny Sack pyytää miehet neuvotteluun ja ehdot kohtuullistuvat. Juniorin räätäli valittaa 14-vuotiaan pojanpoikansa hypänneen sillalta. Junior vannoo kostoa ja Mikey kumppaneineen heittää diilerin riippusillalta matalaan kivikkoiseen veteen
Tony käy terapiaistunnoissa Melfin luona. Tony kahvittelee istunnoissa ja yrittää tuoda kahvia myös Melfille, joka kieltäytyy. Tonyn viisari oikuttelee Irinan kanssa. Irina saa raivokohtauksia. Tony näkee eroottisia unia tohtori Melfistä. Carmelalla ja Tonylla on  hääpäiväillalliset. Tony puhuu Johnny Sackin kanssa lyhyesti, Carmela kitisee ja vikisee. Tony näkee vieläkin eroottisia unia Melfistä, ja yrittää suudella tätä terapiassa, Melfi yrittää laittaa rajoja Tonylle. Melfillä on autohuoliakin, mm. starttimoottorin kanssa. Melfi tajuaa, että Tony on sekaantunut elämäänsä, ja häntä pelottaa.

Lopussa Juniorin perheellä on illalliset. Tony kohottaa maljan Juniorille. Tarjoilija on FBI:n mies, joka kuvaa kaikki. Jakso loppuu kuvaan, jossa FBI korjaa Sopranojen perheen organisaatiokaaviota, ja Junior on ylinnä.

7. Oppimisvaikeuksia (Down neck)
AJ ystävineen varastavat koulussa ehtoollisviiniä ja ovat humalassa voimistelutunnilla. Tony ja Carmela kutsutaan kouluun. Koulupsykologin mukaan AJ:lla on ADD. Tony muistelee lapsuuttaan, isänsä peitetoimia. Isä otti Tonyn siskon huvipuistoon, ja konnat kokoontuivat, isä pidätettiin. AJ:lta kielletään tv:n katselu ja Mario Kart 64:n pelaaminen. AJ lipsauttaa Livialle, että Tony käy psykiatrilla. Livia vihjaa asiasta Juniorille.

8. Tennesee Moltisantin tarina (The Legend of Tennesee Moltisanti)
Christopher näkee painajaisia tappamastaan miehestä Emil Kolarista, hän kirjoittaa näytelmää.
Larry Barese tyttärensä häissä varoittaa FBI:stä. Morsian  ei tyytyväinen.Tony puhdistaa kotinsa aseista ja rahoista, sekä koruista. Carmelan vihkisormuskin on lähteä, mutta Tony väittää, ettei se ole varastettu.  Pussy polttaa  papereita pihagrillissään.
Kanavalla 6 tulee ohjelmaa mafiasta, Christopheria suututtaa, kun murhatun Brendanin kuva on lähetyksessä, mutta hänen ei. Christopher ei saa kunnioitusta kaupassa, ja hän ampuu myyjää jalkaan. Mafiosot etsivät Bada Bingistä kuuntelulaitteita.
Melfeillä on perheillallinen, Melfin ex. aviomies raivoaa kotona, ja käskee pudottamaan Tonyn pois potilasluettelosta. Melfin ex mies haluaisi myydä yhteisen tontin. Jason on äitinsä kanssa terapiassa-
Carmela tulee Livian luo. Tony piilottaa tavaroita äitinsä luo.
Tony kertoo terapiassa, että siihen voi tulla katkos. Myöhemmässä istunnossa Tony raivoaa Melfille ja heittelee rahoja. Tony haukkuu myös Christopherin, joka ampui turhaan myyjää jalkaan.
Juniorilla on myös  painetta. Livia väittää Tonyn käyvän psykiatrilla, ja vaahtoaa, että siellä puhutaan äidistä.
FBI-agentit Harris ja Grasso, jota Tony ärsyttää, tekevät kotietsinnän Tonyn kotona.

Lopussa Christopher iloinen, kun hän äidin mukaan Christopher on lehdessä. Christopher käy ostamassa yhden lehtilaatikon kaikki lehdet.




9. Boca (Boca)
Tony, Silvio ja kokki Artie suhtautuvat liian tunteikkaasti tyttäriensä jalkapalloon. Myös Carmela on katsomossa. Meadow pelaa maalivahtina. Kun valmentaja on lähdössä, mafiosot yrittävät lahjoa valmentajaa, taulu-tv:llä. Selviää kuitenkin, että valmentaja Hauser on ollut suhteessa yhden tyttöpelaajan kanssa, joka viiltelee ranteensa auki. Meadow kertoo asian Tonylle. Tony raivostuu, mutta ei ryhdy väkivaltaiseksi, vaan antaa poliisin hoitaa asian. Tony tulee aivan kännisenä kotiin.
Livia panettelee Tonya Juniorille hautausmaalla. Junior on Floridassa tyttöystävänsä kanssa.  Tyttöystävä paljastaa Juniorin kielellisen kyvykkyyden kampaajalla, juttu leviää. Tony vitsailee asiasta Juniorille golfin peluun yhteydessä, joka ei pidä siitä, Junior raivostuu, katkaisee suhteen ja lätkäisee kermakakun naisen naamaan.

10. Varmoja hittejä (A Hit is a Hit)
Paulie ampuu huumediilerin Juan Valdezin. Paulie, Chris ja Pussy saavat matkalaukuittain rahaa. Tonyn naapuri tohtori Cusamano kutsuu Tonyn golffaamaan, ja Tony antaa tälle sikareja.Cusamano näyttää Tonya ystävilleen ja pilailee Tonyn kustannuksella. Tony loukkaantuu, ja antaa jakson lopussa paketin hiekkaa Cusamanolle säilytykseen. Casamano ei tiedä hiekasta, ja on hyvin jännittynyt, hän ihmettelee myös Tonyn asunnosta tulevaa karjuntaa. Se taas johtuu Tonyn punttitreenistä.

Chris ja Adrianna rap-bileisiin, Adrianna haluaa, että hänen entiselle poikaystävälle annetaan mahdollisuus levyttää. Tämän demo viedään Heshille. Adrianna oireilee, kun demo hylätään, ja lähtee Chrin asunnosta. Heshin muitakin musiikkibisneksiä käydään läpi.


11. Kukaan ei tiedä mitään (Nobody knows anything)
Jakso alkaa bordellista. Pussyn selkä on krampissa. Tony, Paulie ja yksi poliisi ovat touhuamassa. Neljä päivää aiemmin Pussy eli Salvatore Bonpensiero on pidätetty. Tonylle poliisi Makazian vinkkaa että Pussy olisi FBI:n vasikka. Tony tutkiskelee asiaa ja on vihainen. Hän puhuu terapiassa Pussyn selkäkivusta.
Carmela tuo Livialle piirakkaa Carmela antaa palautetta Livian manipuloinnista.
Tony kertoo Paulielle, että Pussy on mikittety. Tony haluaa olla varma, ja todisteet pitää olla. Paulie vie kylpylään, mutta Pussy ei suostu riisuuntumaan. Makazian jää kiinni bordellissa, poliisit tekevät rynnäkön bordelliin. Tony näkee tv-uutisissa pidätyksen. Makazian tekee itsemurhan hyppäämällä sillalta alas. Tony alkaa epäillä Jimmietä mikkimieheksi. Pussy on kadonnut, Tony epäilee, että Paulie on murhannut Pussyn (ei ole, selviää myöhemmin Pussy elää).
Livia valittaa, että Tony on myynyt Livian talon (todellisuudessa taloa ei lopullisesti myyty) Livia kielii Juniorille että Tony pitää mafiosojen kokouksia Green Groven vanhainkodissa. Junior raivostuu. Toisaalta Tony on kuullut, että Junior ramppaa vanhainkodissa.
Jimmie rehvastelee naisystävälleen, että Junior aikoo raivata Tonyn tieltään ja että Tony käy kallonkutistajalla.

12. Isabella (Isabella)
Mariolina Capuanon hautajaisissa Junior tapaa Jimmien
Silvio ja Chris puhuvat Tonyn masennuksesta. Tony on todella masentunut makaa vain sängyssä, koska kaiken muun lisäksi Pussy on kadonnut. Tony on napsinut sekä prozacia että litium-pillereitä, ja näkee ikkunasta nuoren naisen pihalla ripustamassa pyykkiä. Tyttö kertoo Tonylle olevansa Isabella italialainen vaihto-opiskelija.
Junior on käskenyt Jimmien suunnitella Tonyn eliminoimisen. Jimmie puhuu palkkaamistaan mustista miehistä. Tony lähtee liikkeelle, Christopher lähtee perään. Chris pysähtyy sattumalta  mustien miesten auton eteen.
Juniorilla vatsavaivoja ja yleenantoa. Junior ja Mikey puhuvat miehen kanssa, joka palkkasi tappajat. Tuloksia ei ole vielä. Mies vitsailee, että äiti on määrännyt työn.  Mikey ampuu miehen.
Tony käy psykiatrilla. Tonya yritetään saada tolpilleen. Tony tuntee tyhjyyttä, lääkitystä lisätään. Tony näkee taas Isabellan. Hän on hammaslääketieteen opiskelija. Tony kuvittelee tytön madonnaksi, joka imettää lasta. Kotona Livia tulee päivälliselle. Livia sättii Tonya, joka lähtee ylös, Livia ruikuttaa ettei tule enää vieraisille Carmelakin haukkuu Tonyn. Livia valittaa Juniorille, että Tony on kuin lobotomian jälkeen. Tony lähtee liikkeelle, mutta ei näe enää Isabellaa. Tony ajaa autolla, ja menee kojulle, jonka luona murhaajat iskevät.  Tony huomaa toisen peilistä, saa pyssystä kiinni. Toinen mies ampuu vahingossa ensimmäistä.  Tonyyn osuu luoti, mutta Tony onnistuu karistamaan miehen, mutta ajaa autonsa ruttuun ja joutuu sairaalaan. FBI-agentti Harris tulee sairaalaan ja suostuttelee Tonya todistajansuojeluun. Carmela haluaisi. Silvio ja Paulie saapuvat.  Chris kertoo että mustat kaverit seurasivat Tonya jo edellisenä päivänä. Meadow ja AJ puhuvat keskenään.
Junior ja  Livia näkevät verisen Tonyn tv:ssä ja päättävät vierailla Tonyn luona. Isä Intitolakin tulee ystävänä taloon. Carmela tuo Tonyn Jennifer Melfin auton luo, Tony kysyy psykiatrilta, onko tämä puhunut Tonysta. Tony sanoo äidin tietäneen, ja on nyt äiti on poissa tolaltaan. Tony ei ole enää masentunut, sai potkua ja tuntee elävänsä, Tony kertoo vauvasta, jonka nimi on Antonio ja oli Isabellan sylissä. Jennifer sanoo sen olevan Tonyn fantasiaa. AJ  menee tanssiaisiin.
Junior on vihainen Livialle.
Tony puhuu naapurinsa kanssa, Cusamanon mukaan ei ole eikä ole ollut mitään Isabellaa.

13. Unelmia ja painajaisia ( I Dream of Jeannie Cusamano)
Junior johtaa perheensä kokousta, ja sopivat Tonyn kanssa petturi Jimmien teloituksesta, Christopher vieJimmien  hotelliin ja Silvio ampuu tämän. Chucky ammutaan hänen veneeseen.
AJ ja Meadow juhlivat Livian talossa, kun Livia hortoilee sinne, kuollutta siskoaan Settimiaa etsiskellen. Poliisikin tulee paikalle. Livia on sekava.
Tony terapiassa, ja selittää että oli unessa touhunnut naapurin vaimon kanssa (mistä jakson nimi). Tohtori Melfi pohtii Tonyn terapiassa, miksi Tonyn äiti romahti, kun murhayritys epäonnistui.
Äiti ei ollut kuin Isabella, huolehtiva ja suojeleva, analyysiin Melfi laittaa sorsat, ja Tonyn unet kastraatiosta. Melfi väittää, että äidillä on DSM-oireyhtymä, jota leimaa ahdistuneisuus, ilottomuus, ja katkeruus. Tony raivostuu, 'hän on äitini'. Ravistelee tohtori Melfin päätä ja häipyy. Carmela ja Rosalie ovat lounaalla Artien uudessa Vesuvio-ravintolassa, puhuvat Jackiesta ja Pussyn vaimosta. Artien vaimo raivoaa Artielle. Charmaine ei halua uudesta Vesuviosta mafiosojen paikkaa. Isä Intitola tulee lepertelemään naisille, siis Carmelalle ja Rosalielle. Ilmenee, että Rosalie antanut papille kuolleen miehensä mafiapomo Jackie Aprilen Rolex-kellon.
Jimmie löytyy ammuttuna, suu tukittuna.
FBI soittaa Tonylle nauhaa, jossa Junior ja Livia ruotivat Tonyn psykiatrilla käyntiä ja Tonya. Artie menee sairaalaan Livian luo. Livia väittää että Tony olisi sytyttänyt vanhan Vesuvion tulipalon, Artie ottaa asian raskaasti. Pian Artie tähtäilee Tonya aseella. Tony puhuu itsensä pois tilanteesta. Artie menee kirkkoon ja  avautuu isä Philille. Phil kehottaa olemaan vahva, palossa jotain hämärää, käskee puhua Charmainen kanssa.
Tony menee vastaanotolle, ja pääsee lopulta sisälle, hän kiittää tohtori Melfiä, mutta kehottaa tätä häipymään hetkeksi. Tony tunnustaa Silviolle, Paulielle ja Christopherille, että on käynyt  4-5 kuukautta psykiatrilla. Tony kertoo, että Junior tietää asian ja käyttää sitä minua vastaan. Paulie kertoo, että oli ollut pari vuotta sitten psykiatrilla.
Carmela on tuomassa herkkuja Philille, mutta näkee, että Rosalie syöttää ja Phil nuolee Rosalien käsiä.
Artie ei kerro tuhopoltosta vaimolleen. Asia tulee puheeksi, kun isä Phil pyörii herkkujen toivossa ravintolassa.
Mikey lähtee kotoaan hölkkämään. Auto seuraa häntä. Paulie ja Christopher juoksevat perään metsään. Paulieen tarttuu jotakin myrkkykasvia, ja he  ampuvat Mikeyn. Corrado Junior pidätetään. Juniorille kerrotaan, että FBI haluaa Johnny Sackin. FBI ärsyttää Junioria, Tony oli pomo et sinä, olet 70-vuotias, et halua istua vankilassa, Junior ei usko poliisin väitettä, että Tony olisi pomo.
Phil norkoilee Tonyn asunnossa herkkuja Carmelalta, joka tulee kaupasta tavarat paperipusseissa, hän haluaa katsoa DVD-filmiä. Carmela selittää että nämä kaikki on Tonyn. Phil selittää että hänellä on tunteita, Carmela kysyy Philin tunteista Rosalieta kohtaan ja selittää minkälainen ihminen Phil on. Phil poistuu asunnosta.
Tony tulee Green Groveen ja hypistelee tyynyä, äiti on saanut TV-lähetyksen jälkeen kohtauksen. Tony raivoaa äidille, että Junior on vangittu. Tony on aivan raivona.
Jakso loppuosassa Tonyn perhe pysähtyy rajuilmassa Artien ravintolaan. Sähköt ovat pois, mutta Artie ja henkilökunta keittää kaasulla ruokaa, jota syödään kynttilän valossa, myös Silvio ja Paulie ja Chris ja Adrianna ovat ravintolassa.
Tunnelma on lämmin.
Kausi 2


Kausi 2 näytettiin USA:ssa alkuvuonna 2000. Toisella kaudella New Jerseyhyn palaa Tony Sopranon toinen sisko Janice (näyttelee Aida Turturro), joka on todellinen ongelmapakkaus. Janice tulee säätämään, ja Tonyn tilannetta pahentaa, että Janice lyö hynttyyt yhteen vankilasta vapautuneen psykopaatti Richie Aprilen (David Proval)  kanssa, pari muuttaa Livian taloon. Richie oli kapteeni ennen vankilaan joutumistaan, hän oli DiMeon perheen entisen johtajan Jackie Aprilen veli. Tony saa Italiasta vahvistusta Furio Giuntan (Federico Castelluccio).

Jakso 1 Mies kaipaa terapiaa (Guy Walks into a Psychiarist's Office ...)
Ensimmäisen kauden päättymisestä on kulunut aikaa, taustalla soi kappale It was a very good year, luultavasti esittäjänä Frank Sinatra. Capot tuovat seteleitä Tonylle. Junior-setä Corrado Soprano on vankilassa. Moltisanti suorittaa pörssimeklarin tutkinnon, eli joku on Christopherin sijalla kokeessa, oikea Moltisanti nuuskaa kolaa. Christopher vetää välitysfirmaa, asiakkaille suositellaan Webisticsiä, jos ei suosittele, Christopherin miehet hakkaavat. Adrianna on Moltisantin tyttöystävä. Silvio ostaa kenkiä. Paulie touhuaa maksullisen naisen kanssa. Irina on Tonyn kanssa, kuvassa päällä. Carmelan ja Tonyn välillä tuskin tapahtuu makuuhuoneessa muuta kuin nukkumista. Tony opettaa Meadowia ajamaan autoa. Yksi Tonya panetteleva lörppähuuli ammutaan, hän vitsailee Tonyn mielenterveydestä ja äidistä, joka on huonossa kunnossa. Tony yrittää irrottautua rikollisuudesta, puhuu asianajajan kanssa. Tony ilmoittaa psykiatri Melfille, että vaara on ohi. Melfi ottaa vastaan asiakkaita motellissa.
Tony hakee aamulehteä. Lehti on tullut ja Pussy, Pussy väittää paenneensa Puerto Ricoon. Pussy tulee Bada Bingiin, hän saa hyvän vastaanoton. Silvio imitoi Kummisetä-filmien Michael Corleonea, kaikki nauravat.
Mullistavaa on myös se, että Tonyn ongelmallisempi sisar Janice saapuu. Janice on sairaseläkkeellä. Hän aikoo hoitaa äitiä. Tony antaa rahaa ja sanoo ettei hakua kuulla äidistään. Äidin talonmyynti ei onnistu, koska siellä on rikottu paikkoja. Carmela ehdottaa Tonylle terapiaa, koska he eivät ole rakastelleet. (Tony on touhunnut Irinan kanssa).
Meadow käy Livian luona sairaalassa.
Tony kuuntelee autossa Deep Purplen Smoke on the Wateria, sitten levy alkaa soida huonosti. Tony saa raivokohtauksen ja paniikkikohtauksen. Hän menee miespsykiatrille, tämä tunnistaa Tonyn, eikä ota potilaaksi.
Grillijuhlat, myös Tonyn sisar Barbara tulee perheineen, Carmelan vanhemmatkin Hugh ja Mary DeAngelis tulevat, koska Liviaa ei ole kutsuttu. Juhlissa ovat myös Silvio ja Pussy.  Janice kutsuu itseään Parvatiksi hindujumalan mukaan.
Janice on ottanut autoonsa äidin talolla olleen myytävänä kyltin. Tony raivostuu ja pian Tonylla on outoja tuntemuksia.
Adrianna kiukuttelee Christopherille. Christopherin vierellä kihisee pari pikkukonnaa, jotka haluavat päästä eteenpäin.
Tony menee tapaamaan Jennifer Melfiä. Melfi on raivoissaan, yksi potilas kuoli, kun ei saanut apua. Melfi sanoo Tonylle, että katoa elämästäni.
Jakso päättyy Tonyn kotonaoloon. Carmela tekee ruokaa. Tony on eksyksissä.

Jakso 2 Elvytyskielto (Do Not Recuscitate)
Tony käy tapaamassa vankilassa Corradoa. Junior käskee tekemään sovinnon äidin kanssa.
Myöhemmin Bobby 'Bacala' Baccalieri Juniorin avustaja  tulee Tonyn puheille. Juniorin annetaan tienata, mutta hän menettää asemiaan ja omaisuutensa.  Junioria yritetään saada vapaaksi, edes kotiarestiin.
Massarone rakennusfirman rakennustyömaalla on ongelmia. Musta ay-toimija Henry James jr paasaa mustien osuudesta putkimiehissä, tai heitä on niin vähän. Hänen toisen maailmansodan veteraani isänsä Henry James puhuu myös. Työt seisovat. Tony on menettämässä rahaa, hän menee Henry Jamesin isän luokse.  Isä on 83-vuotias
Tony riitelee Janicen kansa talon myyntikyltistä. Janice menee katsomaan äitiään. Livia epäilee, että Janice haluaa talon itselle. Äiti haukkuu Janicen.
Pussy on selkähoidossa. Hän saa kyydin, FBI haluaa Pussylta tietoja. Agentti Skip Lipari tivaa Pussylta tuloksia.
Junior on järjestänyt sydänlääkärin tilan, mitä ei voida kuunnella. Junior kantaa kaunaa Green Groven omistajaa Frederick Capuanoa kohtaan.
Janice utelee Meadowilta, mistä Livia pitää. Janice vie sairaalaan kukkia ja soittaa Pavarottia. Janice ärsyttää Tonya kaikin tavoin. Janicen tavoitteena on Livian talo. Jakson nimi tulee elvytyskiellosta, DNR:stä, on puheena Janicen ja Tonyn välillä. Meadow on puhunut DNA:sta, niin Anthony junior kysyy asiaa Livialta.
Christopher ja miesjoukko hajottavat pesäpallomailoilla mustien ay-kokouksen.
Meadow saa ajokortin. Hän käy sairaalassa katsomassa Liviaa, mutta myös syömishäiriöistä ystäväänsä Hunteria. Livia puhuu Janicelle, että hänellä on kätkössä rahaa. (saa hillittyä Janicen halua myydä taloa)
Henry Jamesin isä kuoli, Tony maksaa Henry Jamesille rahaa, mellakat olivat järjestettyjä.
Junior toikkaroi kotonaan ja Tony joutuu kantamaan Junioria.

Jakso 3 Heipparallaa (Toodle Fucking-O)
Meadow on pitänyt juhlat isoäitinsä talossa, porukkaa on tullut koko ajan lisää, huumeita on vedetty. Poliisi soittaa Tonyn paikalle, joka vie humalaisen Meadowin ja Hunterin. Carmela vaatii rangaistusta. Seuraavana päivänä asiasta keskustellaan, ja Meadowin rahallisin etuihin puututaan, luottokortti otetaan pois. Meadow hokee koko ajan "it's not my fault". Janicen mukaan nuoria ei saa rangaista.
Todellinen vitsaus Richie Aprile pääsee vankilasta. Adrianna heittää hänet Beansien kuppilaan. Richie hakkaa henkihieveriin entisen ystävänsä Beansien ja ilmoittaa Tonylle haluavansa koronkiskontaa. Christopherille hän ilmoittaa että hän ei saa koskea Adriannaan, ennen kuin hääkellot ovat kilkatelleet. Richie on ollut 10 vuotta linnassa, ja on edesmenneen Jackie Aprilen veli.
Tony, Johnny Sack, Paulie ja Silvio ovat ravintolassa. Psykiatri Jennifer Melfi on kännissä ja tervehtii Tonya  heipparallaa, ja heittää small takia, Tony on vaivaantunut ja niin Melfikin on kun asiaa tilittää omalle terapeutille. Jennifer pohtii rooliaan, hän hylkäsi psykiatrin roolin, koska oli hylännyt apua pyytävän Tonyn.
Janice näkee Richien joogassa, ja sanoo vaihtaneeksi nimensä Parvatiksi  jo vuonna 1978.
Richie kukkoilee Tonylle. Richie ei ymmärrä että asioista pitää puhua ostareilla. Beansiella on pizzapaikka, josta tulee käteistä, Richie on hyvin kateellinen. Janice saa täyden työkyvyttömyyseläkkeen. Janice raivoaa Livian talon sotkuista, vaikka selitti että nuoria ei saa rangaista virheistä. Carmela pistää Janicen ruotuun. Richie tapaa Juniorin sydänlääkärin luona. Bingissä pidetään juhla Richielle. Jengi tuo rahakuoria, mutta ei Beansie. Badatyttöjen imu on vääränlaista Richielle. Richie vainoaa Beansia ja ampuu tätä ja ajaa päälle. Beansie tuskin enää kävelee. Tony raivoaa Richielle (turhaan). 
Meadow kuuraa Livian talon lattioita, oksennuksia ja muita sotkuja.

Jakso 4 Commendatori (Commendatori)
Tony, Paulie, Silvio, Christopher ja Pussy yrittävät katsoa DVD:ltä Kummisetä 2:sta, piraattituote ei toimi, mutta puhetta on Fredosta, joka petti Michaelin.
Seuraavaksi näytetään perusperhettä Mersussa, perhettä uhataan aseella ja käsketään poistumaan autosta. Seuraavaksi Tony katselee mersun kuvia, tapaa Juniorin. Autobisnes on siirtynyt Tonylle, joka aikoo lentää Italiaan, jossa Furio Giunta on kontakti. Varastetut mersut myydään Eurooppaan. Tony lähtee Italiaan yhdessä Paulien ja Christopherin kanssa.
Pussy tapaa FBI-miehensä kaupassa, jolle Pussy kertoo autobisneksestä, mutta ei Tonystä. Kauppaan tulee Pussyn elvismäinen  tuttu, jonka Pussy käy myöhemmin tappamassa, ettei jää kiinni. Pussyn vaimo Angie, Rosalie ja Carmela ovat syömässä, Andrea Bocellin biisi- Con Te Partiro soi. Angie on masentunut kun Sal palasi. Myöhemmin ilmenee, että Angie on ollut koepalatutkimuksessa, ei ollut syöpää, mutta Pussya ei kiinnosta. Angie on jopa pohtinut itsemurhaa. Carmela pohtii Angieta, Angien avioeroa. Janice heittää vettä kiukaalle kertomalla mafiosojen naisista, Carmela on kuullut Richiestä ja Janicesta ja nauraa.
Tony on Napolissa, Christopher vetää huumeita, ja Paulie temmeltää maksettujen naisten kanssa ja syö ja juo kahvia, hän näkee David Chasen, jolle Paulie sanoo jakson nimen Commendatori. Tony neuvottelee, ja Furio Giunta on oppaana. Todellinen pomo on nainen Annalisa, jonka mies Mauro Zucca  kärsii elinkautista. Annalisan kanssa Tony sopii hinnat ja määrät, ja haluaa Furion USA:han. Tony saapuu kotiin.

Jakso 5 Isot tytöt eivät itke, Big Girls Don't Cry
Christopher käy hakemassa suojelurahoja, mutta taaskaan ei ole täyttä summaa. Paikka on jonkunnäköinen bordelli tai hieromalaitos. Christopher kiiruhtaa Adriannan saattamana näytelmäkurssille. Siellä on autokauppias Mitch McDermot, Chris antaa väärän sukunimen. Henkilöt näyttelevät kohtauksia, kun muut katsovat.
Tony, Paulie ja Silvio ovat syömässä Artien uudessa paikassa, mikä harmittaa Charmainea. Tony puhuu Furion mozzarellakokiksi, lupaa maksaa palkan, jotta saa Furiolle työluvan. Furio on tulossa, Paulie, jonka suusta tulee koko ajan vinoilua, hermostuu. Tony kertoo, että Silvio nousee  consiglieriksi ja Paulie capoksi, Pussy ei saa ylennystä.
TV:stä tulee uutinen, että Tony on noussut perheen ykköseksi. Myöhemmin Tony raivostuu, koska Janice on pantannut Livian talon.
Tohtori Melfi on omassa terapiassa ja on nähnyt unta Tonysta. Tony on ajanut kolarin, lisäksi taustalla on soinut Ozin velhon unikkopeltomusiikki. Terapeutti kysyy Melfiltä, mikä henkilö Tony Ozissa on. Melfin mukaan velho (joka oli huijari, tai väänteli vain kampia). Melfi juo viiniä, ja käyttäytyy terapiassa kuin Tony.
Furion työtavat Artien ravintolassa ärsyttävät Charmainea. Furiolle järjestetään tervetuliaisjuhlat.
Tony on Irinan kanssa veneellä. Tony ärsyyntyy, kun Irina syöttää juustonaksuilla sorsia, pitäisi antaa suolatonta leipää. Naapuriveneestä kehotetaan Irinaa olemaan vain maanmiesten kanssa. Tony puristelee miestä aroista paikoista ja poistuu, kun vaimo soittaa poliisin.
Johnny Sack ja Paulie eivät luota Pussyyn, mutta kylläkin Furioon. Pussy jatkaa FBI-agentti Liparin tapaamisia ja valittaa.
Furio menee perimään bordellin velat, Tony käskee kouluttaa myös pitäjän vaimoa. Furio lyö pesäpallomailalla, nyrkillä, ampuu aseella polvilumpioon omistajaa, ja läiskii vaimoa. Samaan aikaan tohtori Melfi soittaa Tonylle, ja pyytää terapiaan huomenna klo 14:30.
Christopher onnistuu hienosti näytellessään. Hän kuitenkin lähtee. Eräässä improvisioharjoituksessa, hän hakkaa Mitchin ja lopettaa kurssin. Christopher heittää myös käsikirjoituksensa ja disketit pois.
Tony on haluton puhumaan terapiassa mutta innostuu kuvatessaan Furion toimia, Tony kertoo että olisi halunnut olla siellä. Melfi kysyy, että hakkaajana tai hakattavana.

Jakso 6 Iloinen kulkuri
Tonylla on Meadowin  college-infotilaisuus koulussa, jossa Artie hoitelee ruokaa. Tony tapaa urheilukauppias David Scatinon, jonka poika Eric on Meadowin ystävä. David on peluri ja haluaa isoon korttipeliin. Ne ovat siirtyneet Juniorilta Tonylle. Tony kehottaa Davidin pysyvän poissa useaan kertaan. David kuitenkin pelaa Richie Aprilen pelissä, ja velkaantuu, eikä pysty maksamaan 8000 dollarin velkaa. Richie Aprile roikkuu kaupassa ja perii velkojaan korkoineen, David Scatino ei pysty lyhentämään velkaa sovitusti. Richie on raivoissaan.
Jakson nimi Iloinen kulkuri liittyy terapiaan, jossa Tony mököttää. Tony kertoo, että haluaisi hallintaa, ja ihailee Gary Cooper -tyyppiä, joka ei valita, Tony tajuaa itse valittavansa. Tony olisi halunnut olla iloinen kulkuri. Melfin mukaan Tonyn vanhemmat ovat kasvattaneet hänestä kyvyttömän iloon.
Christopher, ja Furio valmistelevat Tonyn isoa peliä, joka pidetään Teittlemanin hotellissa. Pelaajina on Johnny SackSilvio, lääkäri Ira FriedFrank Sinatra junior, ja sitten vielä paikalle tuleva David Scatino, jonka pelionni on alkuun hyvä, mutta peli päättyy hänen osaltaan huonosti.
Davidin poika Eric hakee Nissanin katumaasturilla Meadowia, joka hermoilee ja ruikuttaa college-valinnoista. Meadow haluaa kuoron soolo-osuuksia, koska siitä saa lisämeriittiä collegeen. David on hänen säestäjänsä.
Richie tulee pelipaikkaan, ja uhkailee Davidia, ja Richie kukkoilee Tonylle, että David on velkaa hänelle 8000 dollaria. Davidin asiat ovat huonommin, hän on velkaa Tonylle 45 000 dollaria. Tunnelma on kireä, ja peli loppuu. David yrittää veljeillä Tonyn kanssa, mutta Tony ilmoittaa haluavansa rahat, ja jos rahoja ei tule, niin viikkokorko on 5%. Pelipöydän voitto on 80 000 dollaria.
Tony menee kotiin. Siellä harjoittelevat Davidin poika Eric ja Meadow.
Melfi on minusta ilkeä Tonylle terapiassa. Kun Tony kertoo, että kuuli, että Juniorilla ja hänen isällään oli jälkeenjäänyt Eche-veli, jota kiusattiin, kysyy Melfi, onko nyt hyväksyttävämpää käydä täällä, ja oletko yksi runkkareista, (sana jota Tony viljelee).
Tonyn Barbara-siskon miehen isä  on kuollut, ja pidetään hautajaiset, joihin Janice tuo Livian. Richie kukkoilee Tonylle, Janice yllyttää Tonya. Tony sanoo säännöt, mitkä ovat ikiaikaiset säännöt, ei hänen luomansa.
Tony perii velkaa Davidilta hakaten, sillä David on pakoillut Tonyn miehiä. David tulee kotiin, Ericin katumaasturi on likainen, David raivoaa, ja vie auton Tonylle lyhennyksenä (perheelle jää vielä kaksi autoa). Meadow saa omaksi auton, josta hän on iloinen, mutta suuttuu kun tajuaa, että se on Ericin. Meadow alkaa raivota. Tony suuttuu, hän sanoo, että on ostanut kaiken cd-levyistä alkaen. Hän sanoo Davidin velkaantuneen, ja etumaksuna hän on antanut auton. Tony ilmoittaa, että jos auto ei kelpaa, hän myy sen Pussylle.

Jakso 7 Sihteerikkö D-girl
AJ ajaa luvatta äitinsä autolla, ja kolhii peiliä ja toista kylkeä. Tony huutaa kotona. AJ:n reaktio mykistää vanhemmat. AJ vastaa että "Ei ole Jumalaa" lisäksi hän puhuu, että  kuolema osoittaa että elämässä ei ole järkeä. Hänelle on annettu kotiläksyksi Camus'n Sivullinen, eksistentiaalinen romaani, hän vetoaa myös Nitcheen (on Nietzsche) Tony vie auton Pussylle korjattavaksi, ja kummisetänä Pussy ohjeistaa AJ:tä. Pussyn poika treenaa baseballia, mikä kiinnostaa hyvin vähän AJ:ta. AJ ilmoittaa, että ei halua päästä ripiltä.
Tony pohtii asioita Melfin vastaanotolla. Melfi pitää AJ:n reaktiota normaalina Tonyn ja Tonyn äidin kiistoihin nähden.
Christopher tapaa New Jerseyssä elokuvantekijöitä. Yksi tiimistä eli Christopherin serkun tyttöystävä (tai vaimo?) Amy Safir, joka katsoo Christopheria kiiluvin silmin. Adrianna on säästänyt Christopherin näytelmien kopiot, jotka Christopher tyrkkää Amylle luettavaksi. Christopher ja Amy päätyvät karkeloimaan sänkyyn.
AJ menee mummonsa luo, joka julistaa, että maailma on viidakko ja että elämässä ei ole tarkoitusta.
Tony, Carmela ja myöhässä tuleva Christopher ovat lounaalla, Christopher tulistuu ja lähtee. Adriannalta lipsahtaa, että Christopheria kiinnostaa käsikirjoituksen myyminen. Christopher menee Amyn hotelliin ja saa vielä kyydit Amylta, mutta sen jälkeen Christopher huomaa, että Amy on käyttänyt Christopherin yhtä tarinaa. Syntyy riita ja Christopher huutaa, että Amy on  D-girl,  Amy päättää suhteen ja ilmoittaa olevansa johtaja.
Pussyn tilanne selviää katsojalle. Pussy on jäänyt hepokaupasta kiinni ja FBI:llä on luja ote hänestä, elinkautinen on tulossa. Pussy pakotetaan mikittämään itsensä AJ:n konformaatioon. Konfirmaatiojuhlissa AJ pössöttelee, kummisetänä Pussy kertoo vanhoja tarinoita AJ:n isästä
Christopher saapuu Tonyn luo myöhässä. Tony huutaa Christopherille, eli 10 minuuttia aikaa lähteä, tai jäädä, jääminen tarkoittaa ehdotonta lojaliutta. Christopher jää.

Pussy liikuttuu itsekin ja siirtyy vessaan itkemään. 
Jakso 8 Takinkääntäjä Full Leather Jacket
Sopranoilla puhutaan Meadowin collegen valinnasta. Carmela tajuaa, että collegeen ja varsinkin Georgetowniin pääsee vain suhteilla. Meadow ei ole pääsemässä Berkeleyhyn tai hakemusta pitäisi täydentää, Carmela laittaa kirjeen ensin roskiin. Carmela painostaa naapuriaan Jennie Cusamanoa puhumaan siskonsa Joanin kanssa, että suosittelisi Meadowia Georgetowniin, mitä tämä ei aio tehdä. Carmela käy vetoamassa häneenkin varsin pontevasti. Jeannie tulee myöhemmin kertomaan, että sisko oli kirjoittanut. Carmela pyytää kirjeen kopiota.
Christopher, ja hänen apurinsa Sean ja Matt ovat kassakaappikeikoilla. Seanilla on aina keikalla vatsa kuralla, hän ulostaa joka kerta. Sean ja Matt tuntevat alemmuutta, ja he roikkuvat Bada Bingissä ja veljeilevät Richie Aprilen kanssa, joka panettelee Christopheria.
Richie ottaa vastaan Paulien ja Silvion. Richien pitää  rakentaa rullatuoliramppi Beansille. Richie menee uhkailemaan sairaalassa olevaa Beansia. Beans kieltää kannelleensa Tonylle. Richie menee Tonyn puheille, ja lahjoittaa hänelle Rocco DiMeon nahkatakin, joka ei ilahduta Tonylle. Tony lahjoittaa takin puolalaisen sisäkkönsä miehelle.
Christopher koputtelee Adriannan äidin ovea. Hän kosii Adriannaa. Yhteiselo alkaa uudestaan.
Richie käy Tonyn asunnolla, jossa on vain Carmela ja sisäkkö. Richie näkee "rakkaan takkinsa" sisäkön miehen päällä. Hän raivostuu.
Meadow raivoaa Carmelalle, kun sisäkkö on siivonnut hänen huonettaan, jossa on märkiä pyyhkeitä ja muuta roinaa.
Tony on terapiassa.  Hän kertoo Meadowin autosta, jonka sai velkojen lyhennyksessä. Tony ei ymmärrä Meadowin "palautetta". Melfin mielestä Tony oli tehnyt oikein  antaessaan auton, kun Meadow on lähdössä pesästä, ja valmistaa Meadowia ulkomaailmaan.
Matt ja Sean  ampuvat Christopheria, joka tulittaa takaisin ja Sean kuolee. Christopher viedään teho-osastolle. Matt menee Richie luo, joka ajaa hänet paniikissa pois, Richie ei halua ottaa vastuuta poikien iskusta. Adrianna saapuu sairaalaan, missä myös käy Tony ja Tonyn miehet.

Jakso 9 Ikuisuuden kosketus From Where to Eternity
Christopher on sairaalassa, Adrianna vääntelee käsiään ja itkee. Christopherin sydän pysähtyy, hän on kuolleena minuutin. Herättyään Christopher selittää, että hän joutuu helvettiin, jossa on hänen isänsäkin. Hän puhuu paikasta, jossa on irlantilaisia St Patrickin päivän vietossa, päivän päätteeksi kuollaan ja sitten kaikki alkaa uudestaan. Paulie pillastuu, jonkun aikaa pohdituaan hän tajuaa, että se oli kiirastuli. Hän itse epäilee joutuvansa sinne, mutta pääsevänsä taivaaseen.
Tony on allapäin ja terapiassa. Melfi puskee päälle, ja Tony kokee sen tuomitsemiseksi. Melfi on omassa terapiassa, ja tunnustaa vetävänsä lääkkeitä ja viinaa, ja tuomitsevansa Tonya. Tony selittää terapiassa, että he ovat sotilaita, jotka toimivat käskyjen ja sääntöjen mukaan, ja he ovat sodassa.
Carmela ehdottaa, että Tony steriloisi itsensä, sillä Ralphie Rotaldolla on avioton lapsi. Carmela suuttuu, kun Tony sanoi passittaneensa tyttöystävänsä jopa aids-testiin. Tonyn mukaan paavi ei hyväksy edes kondomia. Carmela rukoillut Christopherin puolesta, ja kysyy mitä Christopherille sanottiin, kun tämä oli kuollut.
Paulie on säikkynä ja näkee painajaisia. Ja Paulie menee meedion luo. Meedio puhuu hengille, Paulie poistuu riehuen pois ja menee pappinsa luo, joka moittii Paulieta, joka aikoo lopettaa avustuksensa.
Pussy tapaa FBI-kontaktiaan. Pussy haluaa näyttää Tonylle lojaaliuttaan, hän etsii Matthew Bevilacquaa, jonka sitten Pussy ja Tony ampuvat jaksossa. Pussy ja Tony menevät syömään ja muistelevat kultaista nuoruuttaan.
Tony ärjyy AJ:lle, mutta hyvittää ja pyytää anteeksi. Carmela on varsin kiihkeä, ja peruu puheensa sterilisaatiosta, johon Tony on suostumassa. Jakson lopussa peitto heiluu. Carmela harkitsee kolmatta lasta, Tony ei.

Jakso 10 Konkurssi Bust Out
Poliisi löytää todistajan herra Arthurin, joka tunnistaa Tonyn yhdeksi Matthew Bevilacquan ampujaksi. FBI käy Tonyn luona ja asia hermostuttaa Tonya myös terapiassa.
David Scatino ei pysty maksamaan velkojaan. Kauppa on vaimon nimissä. Davidin vaimo kulkee yhdessä Carmelan kanssa, ja vaimon veli Vic Musto tapetoi Sopranoilla. Musto on lapseton leski, ja Carmela haluaisi "enemmän", mutta Vic Musto jänistää.
Tony ja Richie tyhjentävät Davidin liikettä, he ostavat kalliilla David Scatinon laskuun erilaisia tavaroita ramlösä-vesiä ja lentolippuja. Ramlösä päätyy Artielle, joka tarjoilee sitä  Carmelalle ja Davidin vaimolle. Paulie valitsee kenkiä, Tony tuo kotiin AJ:lle  heittouistimen. Tony kokee jäävänsä yksin, kun AJ:lla on omia kavereita, tätäkin Tony murehtii terapiassa
David on ajettu loppuun, David on ampumassa itseään, mutta vaimo tulee autotalliin, niin David teeskentelee korjaavansa paikkoja. Tony ja David puhuvat veloista. David nukkuu teltassa kaupassaan. Tony antoi hänelle mahdollisuuden, koska näki Davidin kaupassa mahdollisuuden. Tonyn mukaan hän elää tällä tavalla, David olisi voinut voittaa, jolloin hän olisi puolestaan kärsinyt.
Meadow on saanut hyväksymiskirjeitä Berkeleyhyn Kalifoniaan, ja New Yorkiin.
FBI-agentti Lipari on  vihainen Pussylle, ettei saa Tonyn puhetta mikkiin.
Janicella ja Richiellä on rajua kahdenkeskistä intiimiä toimintaa. Janice höpisee pomojuttuja ja Richiellä on ase kädessä, ja se on Janicen ohimolla. Janice manipuloi Richietä Tonya vastaan.
AJ kunnostautuu uintikilpailussa, mutta Tony ei ole paikalla.
Junior on kotiarestissa, ja katselee Kauniita ja rohkeita.

Jakso 11 Kotiaresti House Arrest
Junior on sairaalassa, hänelle laitetaan sairaalassa elektroninen panta. Vitsinä se, että Marshal McLuhan asentaa pannan Juniorille (marshal on seriffi, ja Marshall McLuhan on kuulu kulttuurifilosofi).
Tony on tyytyväinen, todistajan muisti huononi. Asianajaja ehdottaa istumaan jätefirmassa, ei Bada Bingissä. Richie toimii törkeästi jätebisneksessä. Hän myy huumeita reiteillä ja roskisfirma kippaa palvelua vaativilta asiakkaille roskaa pihalle. Tästä Tony ei pidä lainkaan. Tonylla ja Richiellä on taas napit vastakkain.
Melfi juo viinaa ennen Tonyn terapiaa. Tony on tylsistynyt, hänellä on tunne, että hänestä ei ole hyötyä. Melfi sanoo, että Tony on masentunut.
Catherine Romano tulee puhumaan Juniorille, hänellä on tulehtunut vaivaisenluu. Nainen kahvittelee Sopranon kanssa kotonakin, ja Junior tunnustaa olevansa kotiarestissa, joka on Juniorille vaikeaa. Hänellä juuttuu käsi viemäriin, ja mies on avuton. Richie ja Janice tulevat lopulta käymään ja Corrado saa kätensä irti.
Tony siirtyy Barone Sanitation yritykseen tiloihin kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Töissä on vaalea pieni sihteeri, joka on uskovainen. Carmela ja Tony osallistuvat jätefirman juhliin, jossa on myös Janice ja Richie, jotka suunnittelevat häitään. Tony sanoo Richielle että Richie ei saa myydä kokaa reiteillä. Tonylla rupeaa sumenemaan, ja lopulta pyörtyy.
Tony piirtelee töissä ja hänellä on ihottumaa. Tonylle ilmaantuu ajanvietettä, eli toimiston tyttö Connie saa kyydit, Tony istuu tuolilla, Connie selin  ja koira haukkuu ulkona. Uskovaisuus ei haitannut.
Melfi on poikansa kanssa lounaalla, Melfi on nauttinut viiniä, ja hän alkaa huomautella tupakoinnista, ja lopulta ohjataan ulos.
Corradon ja Richien miehet myyvät kokaa jäteautoista, Tony suuttuu. Tony on lääkärilläkin, ja suosittaa stressin hallintaan. Tony miltei pyörtyy mennessään taloon, josta Janice haaveilee Richien kanssa, ja puhuu vauvastakin.
Corrado soittaa Catherine Romanolle, ja tunnustaa olevansa kotiarestissa ja näyttää jalkapantaa. Livia soittaa Corradolle ja panettelee Romanoa. Junior lyö puhelimen kiini. Catherine ja Corrado naukkailevat kotiviiniä. Catherinen mies on ollut poliisi, Corradon mukaan tätä ei lahjottu vaan rahat olivat varmaan hevoskilpailusta.  Nainen pistää myös hengitysmaskia Corradolle. TV.ssä on Dick van Dyke.
Melfillä on alkoholiongelma. Tony kertoo terapiassa pyörtyilystä ja ihottumasta. Melfi tykittää Tonylle kaikenlaista epäsosiaalisesta persoonasta.
Paulie kokkailee Satrialesilla, kun Tony menee miestensä luo. Jakso päättyy, kun ulkona kaahailee Carmine, Paulie ottaa aurinkoa. FBI-agentit tulevat puhelemaan Tonyn kanssa.

Jakso 12 Uljas ritariässä The Knight in White Satin Armor
Jakson alussa näytetään tanssivaa paria. Tony ja Janice kantavat tavaroita sisälle. Poika on Richien poika, joka on tanssija. Richien veljenpoika sen sijaan lopetti koulun.
Tony on ollut Irinan luona, ja sen seurauksena Carmela pyykkikoria tyhjentäessään tajuaa, että Tonylla on toinen nainen. Carmela käy kiittämässä Vic Mustoa. Carmela vihjaa, että voi olla joskus vielä vapaa. Irina soittaa Tonyn luo ja puolalainen sisäkkö vastaa. Tony lätkäisee puhelimen kiinni. Carmela suuttuu, Tony sanoi, että tyttö yritti itsemurhaa, kun Tony jätti tämän. Carmela suuttuu vielä enemmän, mutta Silvion vaimo puhuu hänelle tolkun sanoja.
Tony ehdottaa Irinalle psykiatria, tämä suuttuu. Silvio tuo 75 000 dollaria rahaa. Irinan luona on yksijalkainen Svetlana.
Corrado tajuaa, että Richietä ei kunnioiteta, tukee siksi Tonya, vaikka tarvitsisi rahaa. Corrado varoittaa Tonya, joka hyvittää Corradolle prosentteja.
Pussy on antanut FBI-miehelle viskipullon, ja haluaa leikkiä etsivää, hän selvittelee webistics-osakehuijausta. Sitten Pussy lähtee seuraaamaan Christopherin autoa. Christopher aikoo kaapata Pokemon-kortti rekan.Pussy törmää autoihin ja ihmisiin, ja joutuu sairaalaan.
Janice touhuaa häitä, ja Richie kärttyilee, ja lyö Janicea, joka ampuu Richien, ja kutsuu Tonyn paikalle. Ruumis hävitetään, ja Janice lähtee Seattleen bussilla.
Kotona Carmela tajuaa mitä on tapahtunut.

Jakso 13 Väärän vänkyrän talo Funhouse
Tony ja Barbara ovat Livian luona, ihmettelevät minne Janice on hävinnyt. Livia valittaa ja Tony raivoaa, heittää hänelle lentolippuja, käytettäväksi.
Tony ja Pussy, Silvio ja Furio syövät, Adrianna tarjoilee. Artie tulee keittiöstä ja puhutaan Meadowin valmistujasia. Pussy selittää katteegttomien prepaid-puhelinkorttien myymistä siirtolaisille.
Tony tuo Carmelalle turkin, Carmela yllättyy ja ilahtuu ja pian ovat Tony ja Carmela sängyssä.
Tänään jälkeen Tony on rannalla. Unessa hän saa diagnosin. Tony valelee bensaa päälleen, sytyttää itsensä tuleen, ja herää. Häntä masentaa ja kaikki on mustaa. Nyt kaikki selittyy vatsataudilla, Tony on saanut sen intialaisesta ravintolasta. Tony näkee vuoroin outoja unia rannalta ja vuoroin hoippuu vessaan. Tony nai tohtori Melfiä vastaanotolla, unet huipentuvat rannalla, jossa yksi kala puhuu Pussyn äänellä, että on ilmiantaja. Tony piipahtaa Silvion kanssa Pussyn luo, ja menee vessaan, sieltä hän ei löydä mikkiä, mutta makuuhuoneen sikarilaatikosta se löytyy. Silvio ja Tony kertovat Pussylle jotain veneestä, ja sitten mennään veneelle, jossa odottaa Paulie. Keskusteluja käydään, ja maljoja juodaan, mutta Pussy ammutaan ilmiantajana, laitetaan säkkiin ja upotetaan veteen.
Livia on lentokentällä, ja hänet pidätetään, FBI tulee etsintäluvan kanssa Tonyn asuntoon, ja pidättävät Tonyn epäiltynä  petoksesta. Meadowin ystävät ovat tulossa kylään, koska valmistujaiset ovat seuraavana päivänä. Tony on putkassa, mutta pääsee pois. Melfi aistii Tonyssa surua, ja ihmettelee Tonyn suurta reaktiota lentolipuista. Meadow saa todistuksen ja Tony tapaa Davidin, joka on heitetty kotoa, mies suuntaa uusille pelikentille.

Meadowin valmistujaisjuhlissa on hauskaa. Angie tosin mainitsee, että Sal on kadonnut ja  Davidin vaimo hakee eroa tastä.



Kausi 3
Kolmas kausi esitettiin vuonna 2001. Ralph Cifaretto tulee keskiöön, hän on impulsiivinen ja ärsyttävä, hän seurustelee Rosalie Aprilen kanssa, joka on entisen pomon Jackie Aprilen leski. Taloudessa asuu nuori Richie Aprile. Richiellä ja Meadowilla on lämpimiä tunteita. Richie mokaa, ja sillä on dramaattiset seuraukset. Psykiatri Melfillä on vaikeuksia. Tony löytää tyttöystävän Melfin vastaanotolta.

Jakso 1 Putkimiestä aina tarvitaan Mr Ruggerios Neighborhood
FBI on tajunnut tai epäilee että Pussy on tapettu ja Richie. Agentti Lipari soittaa Pussyn nauhoja, eräskin Artien ravintolasta, todisteita Matthew Bevilaquan murhasta ei ole eikä selvää puhettakaan, FBI aikoo kuunnella Tonya ja yrittää lentolippujen kautta saada Tonyn vankilaan. FBI saa kuunteluluvan ja kun perhe on poissa niin aikovat asentaa kellariin kuuntelulaitteet. Kaikkia perheenjäseniä seurataan, yhtäkkiä Carmela lähtee kotiin ja Tony, eli FBI tulee pois. Kellarissa on boileri vuotanut ja se lainehtii vettä ja putkimies Ruggeriota tarvitaan. Myöhemmin FBI tuo Tonyn lampun kopion, kopiossa on mikrofoni.
Patsy Parisi suree kaksoisveljensä Philin ampumista, ja epäilee Tonyn osuutta asiaan, Patsy häiriköi Tonyn takapihalla. Tonylla on ongelmia jätekuljetussodassa.

Jakso 2 Proshai Livuska
Lehdessä on asiaa jätesodasta. Palopommit paukkuvat jätekatoksissa. Meadowin uusi poikaystävä on Noah Tannenbaum, jonka isä on elokuva-alan lakimies. Tony ei pidä Noahista, tässä on afro-amerikkalaisia sukujuuria, ja Tony käskee pojan jättämään Meadowin, ja heittää rankkaa huumoria. Kun Tony näkee Uncle Ben's riisipaketin, hän pyörtyy.
Svetlana hoitaa Tonyn äitiä. Tonyn äiti kuitenkin kuolee. Terapiassa Tony tunnustaa, että se oli myös helpotus, vaikka kaikki taputtelevat Tonya. Janice tulee Tonyn rahoin paikalle ja muuttaa äitinsä taloon ja etsii rahoja. Janice huomaa, että Barbaran ja Tonyn koulutöitä on säästetty, ei hänen.
Hautajaisissa Tony pyytää Junioria lopettamaan roskistulipalot. Ralph Cifaretto tai hänen miehet hakkaavat sen sijaan.
FBI kuvaa hautajaisvieraita.
Janice yrittää karkottaa Svetlaanaa, joka asuu Livian talossa ja vaatii takaisin levykokoelmaa, jonka Tony antoi Svetlaanalle.
Hesh ja Vito Spatafore ovat hautajaisissa. Christopher, Adrianna ja Furio vetävät huumeita. Janice soittaa musiikkia. Tunnelma on vaivaantunut. Carmelakin juo viinaa. Artie oireilee. Carmela aloittaa Livian luonteesta, hänen isänsä kertoo, että kaikki kärsivät vuosia hänen takiaan. Tony katsoo  James Cagney filmiä Public Enemy, jossa Tom Powers (James Cagney) tuodaan kotiin kuolleena, vaikka hänen äitinsä odotti häntä viattomana.

Jakso 3 Onnenpoika Fortunate Son
Christopher vihitään perheen sisäpiiriin. Hänen pitää olla hiljaa, asettaa perhe etusijalle. Christopher näkee korpin, joka on hänestä huono enne. New Yorkin vanha Carmine näkyy ensimmäistä kertaa. Chris saa Paulielta vedonlyönnin, ja joutuu heti vaikeuksiin, kun se ei tuota, hän joutuu maksamaan siitä Paulielle, joka taas joutuu maksamaan eteenpäin. Christopher kiroaa korppia.
Jackie Juniorin pitäisi käydä Rutgersin Collegea, mutta se ei suju. Jackie Jr:n äiti seurustelee Ralphien kanssa.
Melfi päättelee, että lihan käsittely voi liittyä Tonyn kaatuiluihin, nyt Tony ensin vinoili Meadowin poikaystävälle, näki Uncle Bensin ja otti lihaa.
Janice ei lähde Seattleen. Livian asunnolla on Svetlana. Janice vaatii levyjä takaisin, ja varastaa Svetlanan 20 000 dollarin tekojalan. Tony tulee käymään. Irina on avoliitossa, mutta lirkuttelee Tonylle. Janice ajaa Svetlanan pois, Svetlana uhkaa kostaa.
Jackie jr saa palautetta Tonylta. Tonyn mukaan Richie olisi ollut  rotta, ja nyt todistajansuojeluohjelmassa.
Anthony pelaa amerikkalaista jalkapalloa, Tony on innoissaan katsomossa, kun Anthony onnistuu. Tony sparraa poikaansa, joka pyörtyy lopussa pelikentällä. Melfi saa kaivettua lihamuistot Tonylta. Tony oli nähnyt kun isä oli lyönyt lihakirveellä lihakauppiaan sormet poikki, illalla äiti oli paistanut lihaa ja poika pyörtyi.
Chris joutuu kaverinsa kanssa tekemään ryöstön Rudgersiin hyvänteväisyyskonserttiin. Richieltä tulee pissat housuihin. Tony kuulee, että Richie oli kuskina, hän raivostuu.

Jaksossa tohtori Melfi puhuu Marcel Proustin teossarjasta Kadonnutta aikaa etsimässä. Meadow, joka kyhnyttää Noahin kanssa, joutuu asenteensa vuoksi äitinsäkin kanssa riitaan.
Jakso 4 Kuukauden työntekijä, Employee of the Month
Irina soittaa Tonyn kotipuhelimeen ja lirkuttelee, Tony raivostuu.  Irina on avoliitossa Ronald Zellmanin kanssa, joka puuhaa tonttien kanssa, ja on virkamies.
Johnny Sack muuttaa New Jerseyhyn, Sackilla on vaimo Ginny Sacrimoni, joka on Johnny Sackin silmäterä. Ginny on valtavan suuri. Ginny avaa oven Tonylle, kun Tony käy katsomassa Sackia.  Myöhemmin Tony ja pojat vitsailevat Ginnystä, Sack tulee paikalle, mutta ei onneksi kuule, mitä pojat puhuvat.
Tohtori Melfi ehdottaa Tonylle toimintaterapiaan siirtymistä myös Carmelaa ehdotetaan terapiaan mukaan. Melfin oma terapia jatkuu (lakisääteinen?). Terapeutti Elliott on samaa mieltä, Tony tarvitsee nyt toimintaterapiaa. Melfi kuitenkin raiskataan autohallin portaissa. Syyllinen saadaan kiinni. Melfi on mustelmilla, polvi on viottunut, ja henkisesti Melfi romahtaa, ja lopullisesti, kun syyllinen päästetään vapaaksi, hänet on vangittu väärin. Melfi purkaa vihaansa Elliottille. Melfi tajuaa, että vain Tony voi rangaista miestä, joka on kuukauden työntekijä Jesus Rossi läheisessä pikaruokapaikassa. Melfi näkee painajaisia.
Ralphie jatkaa kukkoilua, hän hakkaa yhden roskistyypin henkihieveriin, ja ottaa rahat, ja apurina on Jackie Jr., jolle Ralphie ehdottaa tyttöystäväksi Meadowia. Jackie Jr. näkeekin Meadowin, joka tulee piipahtamaan kotona.
Janicelta haetaan takaisin proteesia, kaksi miestä pakottavat Janicen antamaan kalliin tekojalan takaisin. Sairaalassa Janice vinkuu ja  Tonyn on  kostettava varkaus. Janice on hankkinut metallinpaljastimen millä etsii Livian "rahakätköä".
Sackilla on  tuparit, jossa Ralphie messuaa. Tony ei ylentänyt Ralphieta kapteeniksi.
FBI salakuuntelee, kun Tony puhuu kellarissaan Christopherin kanssa, mitään arkaluonteista ei paljastu. Tony sanoo Christopherille rakastavansa tätä.
Melfi  alkaa itkeä Tonyn terapiassa, mutta hän ei kerro Tonylle, miksi itkee.

Jakso 5 Taas yksi hammastikku, Another Toothpick
Terapiassa ovat sekä Tony että Carmela. Homma menee kinasteluksi, Carmelan mukaan Melfi ei ole saanut tuloksia. Carmela syyttää Tonya kaikkien panemisesta. Tony väittää jättäneensä venäläisen. Tony hermostuu Carmelan palautteesta, että 19 vuoden avioliiton jälkeen he eivät osaa puhua. Tony hurjastelee ja saa sakot mustalta polisilta Leon Shaftilta, joka on tiukkana Tonylle. Tony soittaa sakosta  Ronald Zellmanille. Shaftin Tony näkee seuraavaksi puutavaraliikkeessä. Tony soittaa Zelmanille ja kyselee. Mies saa kenkää, kun Tony ei käske ottaa takaisin. Tony näkee jakson lopussa Shaftin, ja tarjoaa tälle rahaa, hän ei ota.
Mustang Sally Intile hakkaa Viton veljen henkihieveriin golfmailalla, koska tyttöystävä Tina puhui hänen kanssaan. Vito Stafore on järkyttynyt.
Carmelan setä on kuollut. Corrado ja Bobby Baccalierin isä tulevat tilaisuuteen. Isä yskii keuhkosyöpäänsä. Bobby suree isänsä huonoa kuntoa. Mustang Sally on Bobbyn isän kummipoika. Hänen pitää ampua kummipoika. Bobby vastustaa sitä. Isä Bacalieri  tapaa Mustangin, joka on pahoillaan. Vanhempi Bacala ampuu Mustang-Sallya ja pakenee mutta kuolee kolarissa.
Artie rehvastelee ravintolan myynnillä Adriannalle, joka jättää Nuovo Vesuvion. Artie vinoilee Christopherille, joka tulistuu. Tony nostaa Artien seinälle ja puhuu järkeä. Tony pyytää Artieta mukaan Newarkin bisneksiin. Charmaine vastustaa. Avioparin välille kehkeytyy riita, joka päättyy Charmainen ilmoitukseen avioerosta.
Mafiosot ovat syömässä. Ralfie höpisee DVD:stä ja kaveri on  haltioissaan Gladiaattorista. Puheissa on Newarkin bisnekset. Artie on Adriannan kanssa lounaalla, hänellä on korvakoru, ja hän rehvastelee bisneksillä Tonyn kanssa, sekä avioerollaan.
Tony ja AJ tapaavat Corradon, joka ilmoittaa että hänellä on vatsasyöpä. Leikkaus on kahden viikon päästä. Junior ei halua tiedon leviävän, mutta Tony soittaa Janicelle. Meadow tulee kotiin. Hänen pyörä on varastettu. Mustaa opiskelijaa epäillään, Tony vitsailee, ja Meadow tulistuu. Hän ottaa FBI:n lampun kampuksen asuntoon, lamppu joudutaan nyt neutraloimaan.

Jakso 6 Yliopisto University
Bada Bingin stripparilla Traceella on sairas lapsi Danny, Tony on auttanut Traceeta, ja Tracee tuo pähkinäleipää. Tony ei vastaanota mitään, koska Ralphie sutinoi Traceen kanssa. Stripparit kiertävät tankoja ja viihdyttävät heitä juhlissa. Mafiosojen pelehtiminen naisten kanssa on kuvottavaa ja alistavaa.
Meadowin kämppiksellä Caitlinilla on mielenterveysongelmia. Meadowin huoneessa kutee myös Noah, joka saa Meadowin sänkyynsä. Caitlin haittaa kutemista, hän pelkää olla yksin ja repii hiuksiaan.
Ralphie kohtelee kaikin tavoin kaltoin Traceeta. Ralphie myös leikkii gladiaattoria, ja hakkaa Georgien huvikseen ketjulla, jolloin tämän silmä viottuu. Tracee odottaa Ralphien lasta. Jakso on hyvin väkivaltainen. Ralphie lopuksi hakkaa raskaana olevan Traceen kuoliaaksi.
Carmela huomaa Meadowista, että missä vaiheessa suhde Noahiin on. Noahin isä on näyttelijöiden lakimies, hän tapaa Noahin ja Meadowin. Kun Noah saa arvosanaksi C- on suhde loppu, Noah keskittyy opintoihin ja ilmoittaa sen Meadowille, joka menee paiskimaan kotiin ovia. Noahin vanhemmilla on menestyspaineita.
Tony suuttuu Traceen kuoliaaksi hakkaamisesta ja löylytää Ralphia. Pariterapiassa hän on masentunut ja sanoi, että eräs työntekijä kuoli työperäisesti. Jakso päättyy kun uusi strippari tulee Bada Bingiin.

Jakso 7 Päätöksiä, Second Opinion
Junior on leikkauksessa, hän "näkee unta", että on FBI:n vasikka, ilmiantaa Tonyn ja pääsee vapaaksi. Tohtori Kennydy leikkaava lääkäri ei ole aivan tyytyväinen leikkaustulokseen, ja haluaa leikata uudelleen. Tony ja Junior pyytävät toista mielipidettä toiselta lääkäriltä. Kennedy ottaa itseensä eikä vastaa puhelimeen, kun Junior soittaa. Tony ja Furio menevät keskustelemaan lääkärin kanssa gofkentälle, ja motivoimaan yhteistyöhön.
Meadow on Columbiassa, ja AJ lähtee Washingtoniin. Carmela ja Tony ovat kahdestaan. Carmela on yksin terapiassa Melfin luona, hän kertoo, että Tonyn mainitsema mies ei puristunut kuoliaaksi, vaan Tonylla on strippiklubi, ja puhuu Tonyn naisista. Melfi antaa toisen psykiatrin tiedot. Herra latelee kovat tekstit Carmelalle, jos Carmela jatkaa Tonyn kanssa, on Carmela rikollisen apuri.
Paulie on jatkuvasti Christopherin kimpussa. Christopher joutuu riisuutumaan, kun katsotaan, että hänellä ei ole mikkiä. Sitten Paulie tekee tarkastuksen Christopherin asuntoon, ja nuuskii muunmuassa Adriannan alushousuja. Christopher valittaa Tonylle, joka saa Paulien raivoon.
Carmela näkee Angien Salin vaimon kaupassa, hänelle selviää, että Angie saa Tonylta rahaa. Tonyn mukaan se on perinne, ja että Sal on todistajansuojeluohjelmassa. Pussy tulee mieleen laulavasta kalasta, josta Tony suuttuu ja hakkaa Georgien. Myös Paulie hankkii kalan, jota näyttää Christopherille, kala laulaa minusta Village Peoplen YMCA:aa,
Tony käy hakkaamassa Angien Pussyn lesken autoa baseball-mailalla, ja kieltää puhumasta Carmelalle, kun saa kerta Tonylta rahaa.
Carmela menee yksin Collegeen, ja puhuu ylimielisen tyttärensä kanssa, ja käy dekaanin kanssa lounaalla. Dekaani "ehdottaa" 50 000 dollarin lahjoitusta, mihin Tony ei suostu. Carmela murjottaa ja vaatii, ja Tony lopulta heltyy.

Jakso 8 Ylenemisiä,  He is risen 
Caitlin on sekaisin bileissä, on ostanut ekstasia. Meadow saa sitä ilmaiseksi Jackie Jr:lta ja pari päätyy Meadowin kämpille, mutta Meadow sammuu. Jackie Jr hakee Meadowia  ulos. Carmela ja Rosalie havaitsevat Meadowin ja Jackie Jr:n lähenemistä.
Tohtori Melfillä on tuplabuukkaus, ja Tony tapaa Gloria Trillon, joka myy mersuja. 
Ralphie kukkoilee, haluaisi olla capo, Tony vierastaa Ralphieta, eikä halua korottaa tätä vaikka Ralphie tienaa rahaa mukavasti. Tony keksii tekosyyn kutsua edes kiitospäivän lounaalle. Lounaalla on Janicen uusi poikaystävä rukouspiiristä eli Aaron, jolla on narkolepsia.
Tony näkee tv:stä mersumainoksen, ja päättää ostaa itselleen mersun.
Johnny Sack välittää Ralphin asiassa, Ralph selittää sekoiluaan kokan käytöllä.
Ralph pyytää anteeksi, mutta välit ovat kireät. Ralph vikisee Sackille kohtelustaan. Sackilla ja Tonylla on yhteisiä rakennusintressejä Esplanadilla. Tony on lukenut Sun Tsuta.Tohtori Melfi on melkoisen rikki ja valittaa Elliotille omassa terapiassa.
Junior katsoo Kauniita ja Rohkeita. Junior sanoo että Gigiä ei kunnioiteta. Junior antaa ohjeita johtamisessa. Gigi on saanut kohtauksen ollessaan vessassa. Hautajaiset.
Tony kuitenkin ylentää Ralphien kapteeniksi.
Meadow ja Jackie Jr. ovat baarissa. Meadow ottaa  Jackien auton avaimet ja lähtee ajamaan, mutta ajaa auton ruttuun ja pelästyy Jackie lohduttelee.
Tony menee mersukaupoille. Gloria soittaa Melfille ja peruu terapia-ajan, taustalta kuuluu Tonyn ääni. Gloria ja Tony touhuavat veneen sängyssä. Veneen ympärillä on  sorsia tai ainakin vesilintuja.

Jakso 9 Paljastava mozzarella, The Telltale Moozadell
Carmelan syntymäpäiviä vietetään. Tony antaa sormuksen, mikä ilahduttaa Carmelaa kovin. AJ on antaa Matrixin ja  Meadowin lahja on hemmottelupaketti, joka on ostettu Carmelan luottokortilla.  Juhlissa ovat Janice ja Aaron, sekä Carmelan vanhemmat De Angelikset. Jackie Jr hakee Meadowin ulos, Meadow on tehnyt Jackien kirjallisuusesseen Edgar Allan Poesta.
Furio taivuttelee Lollipop Clubin omistajaa. Christopher ja Furio omistavat klubin tämän jälkeen ja se annetaan Adriannalle hoitoon.
AJ ystävineen sikailevat koulussaan, heittävät asiapapereita uima-altaaseen ja rikkovat palkintokaapin. AJ saadaan kiinni Mozzarella pizzatilauksen takia. Tony ja Carmela pyydetään Verbum Dein koululle. AJ:ta ei haluta rangaista, koska silloin ei voisi pelata jenkkifutisjoukkueessa. Tony antaa AJ:lle kuukauden kotiarestin, ja pihatöitä.
Tony ja Gloria viettävät aikaa eläintarhassa, ja ovat liskotalossa "sillai"
Adriannalla on  vastuu klubista, ja  Crazy Horsen avajaiset vietetään, X-kauppias heitetään ulos, hän valittaa Jackie Jr:lle. Jackie yrittää puhua Christopherille. Käskee kauppiaan myydä ulkona, ja antaa provikat, Furio hakkaa kauppiaan sairaalakuntoon.
Trillo ja Tony molemmat valehtelevat terapiassa, Tony on tyytyväinen antaa ylimääräistä Melfille. Melfi valittaa pojalleen asiasta, mutta antaa hänelle rahat kirjoja varten.

Jackie on yhä enemmän rikoksissa, sekaantuu x-kauppaan ja hankkii aseen Ralphielta. Jackie kehuu Tonylle kirjallisuuden arvosanallaan (Meadow teki esitelmän Edgar Allan Poesta). Myöhemmin Tony näkee Jackie Jr:n pelaamassa ja ojentaa poikaa.

Jakso 10 Pelasta meidät paholaisen pauloista DVD:llä Hyvää joulua
Tony on rannalla, TV:ssä näytetään OJ Simpsonin tapausta. Eletään vuotta 1995, Tonylla on vielä etutukka, ja Jackie Aprile elää. Pussylla on selkä kipeä. Pussy on tullut Floridasta. Lasten koulumaksut ahdistavat.
Nykyhetkessä Tony ja Paulie ovat rannalla. Paulie ei kadu. Silvio näkee unta Pussysta. On tulossa joulu, ja Pussy on ollut ennen joulupukki.
Tonylla on aamulla kohtaus. Hän purkaa sitä terapiassa.
Janice ja Aaron musisoivat. Janice tekee demoa ja valittaa kättään. Tony päättää kostaa Janicen hakkaajille. Hän selvittää kuka on Svetlanan ystävä. Hän on taksikuski Igor Parmasky Odessasta. Tony ja Furio ajelevat taksimatkan.
Tony pesee rahaa 250 000 $ Valerien ja hänen ystävänsä kanssa.
Bada Bingissä on pihistelijä. Lisäksi joulupukkia etsitään, Tony ei suostu.
Artie ja Charmaine ovat samassa työpaikassa, ja riidoissa. Charmaine vinoilee Tonylle, että FBI-miehet ovat syömässä.
Janice näkee tv-uutisista että Parmasky on löydetty näyteikkunasta, taksi on ajanut läpi. Hän alkaa tehdä hymniä veljelle.
Tony huomaa, että joku strippari antaa sylitanssia Jackie Jr:lle. Tony hakkaa Jackie Jr:n ja huomaa vielä aseen. Jackie Jr on saanut potkut koulusta.
Charmaine vinoilee Tonylle ja Tony lähtee Vesuviosta.
Bacala jakaa lahjoja joulupukkina. Hän on epävarmana.  Pussy oli hyvä joulupukki. Tony tajuaa, että Pussylla oli mikki joulupukin koltun alla.
Tonyn joulu on rauhainen. Lahjoja jaetaan. Jackie Jr tuo lahjan Tonylle. Tony sanoo Jackie Jr:lle, ettei ole päättänyt mitä tekee hänen suhteensa.
Meadow antaa Tonylle laulavan kalan. Tony teeskentelee pitävänsä kalasta, muita naurattaa. (Tonyn kuuluisassa unessa, jossa tajusi, että  Pussy on FBI:n ilmiantaja, kala puhui Pussyn äänellä).

Jakso 11 Erämaan armoilla, Pine Barrens
Tonylla on Gloria veneellä, kun Irina soittaa, sanoo olevansa AJ:n koulusta. Tony tunnustaa kuitenkin, että Irina on entinen tyttöystävä. Gloria suuttuu ja heittää tuliaissikarit mereen ja häipyy. Seuraava sessio häiriintyy kun Paulie soittaa velan perinnästä.
Paul apunaan Christopher ovat hakemassa Valerylta Silvion viittä tonnia. Valerylla on ne, mutta Paulie vinoilee Valerylle ja pudottaa kalliin kaukosäätimen tahallaan lattialle ja se menee rikki. Syntyy tappelu, josta Paulie ja Christopher selviävät, mutta luulevat Valeryn kuolleen. Paulie ja Chris vievät Valerya matossa auton takakonttiin ja  metsään ja haudattavaksi. Takakoppi aukeaa ja Valery on kunnossa, Paulie pistää miehen kaivamaan lumista maata. Valery karkaa ja mafiosot ampuvat perään. Paulie ja Chris harhailevat metsässä jossa he ampuvat kauriin, Paulien kenkä häviää, ja Christopherin otsassa on haava. He löytävät hylätyn pakettiauton, jossa värjöttelevät, imeskelevät löytämäänsä ketsuppia, ja tulee kova pakkanen ja yö. Paulien rohkeus pettää. Jakso tältä osin on kaikkein hauskin koko sarjassa!
Meadowilla kuumetta, hän epäilee Jackie Junioria, ja tämä onkin vaalean naisen luona ja Meadow saa Jackien rysän päältä kiinni. Meadowin kuume pahenee.
Tonylla on koti-ilta, toisaalla Gloria odottaa ruuan kanssa. Carmelan vanhemmat tulevat, Carmelan isällä on löytynyt viherkaihi. Tonylle tulee lisäviivästyksiä ja soittoja. Kun hän menee Glorian luo, on ruoka ylikypsää. Tony istuu kylpytakissa, kun taas tulee soitto Paulielta. Tony lähtee ja saa pihvistä päähän.
Pauliella ja Christopherilla on kauhujen yö. Aamulla Tony ja Bacala hakevat heidät pois. Paulien auto on kadonnut ja Silvion 5000$.
Tony on terapiassa ja ihmettelee Gloriaa. Melfi kysyy ketä Gloria muistuttaa ollessaan depressiivinen, äkkipikainen. Tony ei vastaa, mutta Gloria muistuttaa Tonyn äitiä.

Jakso 12 Hullu rakkaus, Amor Fou
Carmela ja Meadow Metropolitanin museossa ja Carmela herkistyy katsoessaan Jusebe de Riberan  The mystical marriage of Saint Catherine -maalausta. Carmelalla on oireita, vuotoa, ja muuta. Hän käy mustan papin luona ripillä ja puhumassa. Hän pohtii Tonyn tekoja, ja avioeroa. Pappi käskee panostamaan hyvyyteen, eikä erota ja menemään gynekologille, jos vaikka olisi raskaana? Lääkärillä selviää syy kilpirauhasarvot.
Tony on terapiassa ja pohtii Glorian äkkipikaisuutta. Melfi puhuu Amour Fousta, hullusta rakkaudesta. Gloria on koiperhonen, joka etsii tulta. Suhde yskii. Sänkysession jälkeen Gloria valittaa siskostaan, ja pomostaan, ja puhuu itsetuhoisia  .
Jackie kavereidensa kanssa vaipuu yhä syvemmälle rfikkolisten maailmaan. Ralphie kertoo Jackien isän ja Tonyn isän tekemästä iskusta korttipeliin ja kohosivat. Ralphie ottaa Jackien siiipiensä suojaan. 
Göoria vie Carmelan kotiin jätettyään Mersun huoltoon. Gloria kyselee  kaikenlaista ja ajaa varsin kovaa. Gloria lisäksi soittaa Tonylle, mistä tämä raivostuu. Tony lopettaa suhteen. 
Silvion ja ja Pussyn vaimot syövät Vesuviossa Carmela kanssa. Gloria soittaa itkuisena Tonylle. Tony tulee käymään. Tony ei ota vosua takaisin, Gloria raivoaa ja lyö. Tony kertoo Glorialle, että tämä on pohjaton musta-aukko. Gloria ulvoo, että polta minut ristillä ja soitan vaimollesi, jolloin Tony kuristaa Gloriaa, joka huutaa "Tapa minut!Hullu rakkaus. Tony lähtee, ja Gloria jää.
Jackie Jr, Carlo ja Dino iskevät Ralphin pokeripeliin ja kuski odottaa ulkona. Chris ja Furio pelaavat, aletaan ampua, ja kuski pakenee. Furio saa luodin reiteen. Dino saadaan elävänä kiinni, hän sanoo, että he ovat Ralphin suojissa, älä ammu. Hänet ammutaan.
Tohtori Freid poistaa Furion reidestä luodin. Furio kysyy, onko tämä mulkku lääkäri, Freid, joka oli siis pelaamassa sanoo olevansa mulkkulääkäri.
Tony ja Silvio ottavat Ralphin vastaan, koska se oli Ralphin peli, Ralph aikoo antaa anteeksi Jackie Jr:lle. Tonylle asia käy 
Terapiassa Tony kertoo Melfille, että Gloria halusi 'minun tappavan itsensä'. Melfin mukaan Gloria on vihainen nainen, jossa tunnistit äitisi, toistat tuota koko ajan. Melfin mukaan vain Carmela on hyvä naisvalinta, Tony ei jätä häntä, mutta ehkä Carmela hänet.
Patsy menee Mersun koeajolle ja pelottelee Gloriaa aseella, jos tämä on yhteyksissä Tonyyn, ja uhkaa tappaa.
Rosalie huolesta sekaisin. Ralphin mukaan Jackie Jr:llä on vakava kokaiiniongelma, voimme viedä hänet vieroitukseen, Ralph kuittaa.
Carmela on tehnyt sitruunakakkuja ja Tony kysyy sormuksesta, on viety pienennökseen.
Patsy tulee ostoksilta kotiin, soittaa kotiin, ja jakso päättyy.

Jakso 13 Yhden miehen armeija, Army of One
AJ kaverinsa virtsaavat kouluun, kun he ovat rehtorin toimistossa varastamassa geometrian koevastauksia. Rehtori väittää että dna-testit on tehty ja heidät on tunnistettu, pojat tunnustavat. Meadow sanoo myöhemmin että dna-testin teko kestää kuusi viikkoa.
Jackie on pakomatkalla, ja piiloutuu, hän haluaa aseen mustalta, perheessä on pieni tyttö Leena. Jackie Jr. oleilee asunnossa.
Paulie vie äitinsä hoitokotiin.
Tony lukee lehdestä, että 19-vuotias NBA-varaus on kuollut huumeisiin. Carmela puhuu Jackie Jr:n huumeongelmasta.
Paulie ja Ralph tapaavat. Paulie kantelee Ralphista Tonylle, Ralph on velkaa Paulielle.
Jackie Jr pelaa Leenan kanssa shakkia ja häviää, menee ulos ja Vito ampuu häntä niskaan.
Carmela soittaa Tonylle, AJ on erotettu Verbum Deistä. Tony hiiltyy ja läpsäyttää AJ:tä.
AJ saa Tonyn mielestä mennä Hudson Military Instituteen. Carmelalle soitetaan Jackie Jr on ammuttu. AJ ilmoittaa Jackien kuolemasta Meadowille. Meadow romahtaa.  Meadow epäilee että Jackie ammuttiin taustan vuoksi ei huumekauppojen vuoksi.
Sotilaskoulussa on kova kuri, herätys on klo 5.30, päivän ohjelma alkaa klo 6.20 ohjelmaa on klo 22 asti. Carmela ei pidä koulusta ja vastustaa äänekkäästi sotilaskoulua.
FBI aikoo ujuttaa Deborahin Adrianna la Cervan kaveriksi. Deborah tapaakin Adriannan vaatekaupassa, kun hän ostaa vaatteita hautajaisiin. He lähtevät kahville Starbucksiin.
Paulie on vienyt äitinsä Green Groveen hoitoon, se on kallis peräti 8000 dollaria kuussa. Ralph saapuu neuvotteluun, missä Paulien vaatimusta käsitellään. Ralph tarjoaa vain 5000 dollaria, Paulie vaatii  50000 dollaria, iso haarukka, lopulta 12000 dollaria päättää Tony. Paulie pahastuu ja kantelee Johnny Sackille Tonysta, ja Esplanadin rakennusurakoista.
Tony katsoo lääkäriystävänsä Friedin mainosta impotenssiongelmien ratkaisusta. AJ on univormu päällä, ja ahdistunut. Hän pyörtyy. Tony kertoo asiasta terapiassa Melfille, joka puhuu Soprano-geenistä. Janice on tehnyt demon, joka joutuu pinon alimmaiseksi, luultavasti suhdekin Aaronin kanssa loppuu.
Jackie Jr:n hautajaiset kappelissa. Christopher vannoo uskollisuutta Tonylle, aiemmin on haukkunut Tonyn, kun Tony ei rankaissut Jackie Jr:ää. Hautausmaalla Silvio ja Christopher pidätetään. Muistotilaisuus alkaa vajaamiehisenä. Jackien sisko väittää, että Tony on nyt pomo, ja hän tietää Jackien kuolemasta. Meadow väittää vastaan. Junior ei  enää kotiarestissa ja syöpäkin on poissa, vain oikeudenkäynti on edessä. Pidätetyt mafiosot pääsevät sellistä. Junior yltyy laulamaan kauniisti ja pitkään, sen aikana näytetään tuokioita hautajaisista. Ralph ja Janice ovat vierekkäin. Meadow humaltuu liikaa, heittää paperipaloja, ja karkaa paikasta, ja juoksee nopeasti, huutaa Tonylle että kaikki on teeskentelyä ja juoksee tien yli.






Kausi 4
Neljäs kausi esitettiin vuonna 2002. Ralph Cifaretto vitsailee New Yorkin kakkosmiehen Johnny Sackin lihavasta vaimosta. Sack raivostuu Ralphille, mutta myös vaimolleen, joka on iso, ja syö salaa suklaapatukoita. Ralph investoi laukkahevoseen, joka on Tonylle hyvin rakas, hän käy talleilla. Tonyn ja Ralphin välit kiristyvät. Christophin alamäki syvenee, ja Adrianna on saanut uteliaan ystävän. Johnny Sack haluaisi apua Tony Sopranolta.

Jakso 1 Uusia ja vanhoja velkoja,  For All Debts Public and Private
Carmela lukee lehteä ja puhuu AJ:n kanssa aamiaispöydässä, Tony on aamuäreä. Yhdysvaltain taloudessa menee huonosti. Christopher on vastentahtoisesti autokuski. Hän purnaa, mutta ajaa Tonyn Juniorin lääkärin luo. Junior vaatii Tonylta rahaa, sillä oikeudenkäynti tulee hyvin kalliiksi. Junior lepertelee yhden tumman hoitajan kanssa, myöhemmin huhutaan, että tohtori Schreckin toimistossa olisi FBI:n myyrä. Täm tumma sairaanhoitaja on todistajana oikeudessa?
Carmela näkee Angien Pussyn vaimon kaupassa esittelijänä, Carmela huolestuu oman toimeentulonsa puolesta. Tony sanoo että heistä huolehditaan, vaikka Tonylla menee taloudellisesti huonosti. Toimistolla Tony huutaa alaisilleen, että tehkää rahaa.
FBI-agentti Deborah Ciccerone-Waldrupia näytetään kotioloissa, hänellä on pieni lapsi ja agentti-mies. Deborah on valehenkilöllisyydellään Daniella Ciccolena hankkiutunut Adriannan kaveriksi. Christopher vetää kotona huumeita ruiskulla.
Paulie on vangittu. Häneltä oli löydetty ase, joka yhdistyy vanhaan murhaan. Hän kokee, että hänet on jätetty yksin. Paulie soittaa vanilasta  Johnny Sackille, joka leikkii Paulien kaveria ja manipuloi Paulieta Tonya vastaan. Sack on kertonut Tonyn asioita Carminelle.
Mafiosot suunnittelevat  hotellibisneksiä, sitten on pippalot, missä on naisia Islannista. Christopherilla on oma huora, ja huumesätkä. Tony palkitsee Christopherin kertomalla Dickie Moltisantin eli  isänsä tappajan, hän on poliisi Barry Haydu. Christopher kuulustelee miestä tekee miehestä selvää, jättää aseen tämän käteen.
Kotona Tony näkee liikettä uima-altaalla, mutta siellä on "vain" orava. Linnunruuat on laatikossa. Carmela tivaa Tonylta sijoituksia, ja tarjoaa serkkunsa apua. Tonylla on rahakätkö lattialaatoituksen alla.
Bacala saanut ylennyksen. Hän puhuu WTC-iskuista. Luulee, että Quasimodo ennusti ne, Tony oikaisee että hän oli Nostradamus. Bacala yhdistää Nostradamuksen Notre Dameen. Tonya alkaa suututtaa.
Sunnuntailounaalla ovat Tonyn perhe, Carmelan vanhemmat, AJ ja AJ:n kaveri Matt, Rosalie, joka on aivan  jähmettynyt lääkityksen vuoksi. Ralphie, ja Janice menevät vetämään colaviivat vessassa ja harrastavat intiimiä kanssakäymistä.
Tony käy edelleen terapiassa tohtori Melfillä. Tony selittää olevansa masentunut 42-vuotias mies.
Christopher menee äitinsä luo. Äiti on katkera, ja huomaa Christopherin olevan kamoissa. Chris laittaa jääkaapin oveen setelin jonka hän otti isänsä murhaajalta. Jakso päättyy suurennokseen setelistä.

Jakso 2 Epätyötä, No show
Adrianna soittaa Daniellalle, he sopivat tapaamisen. Daniellalla on "valefirma", ja Adrianna ei epäile häntä FBI-agentiksi. Carmela suuttuu, kun Meadow ei ole kesätöissä eikä edes halua hakea. Raha on perheessä tiukalla. Meadow selittää, että on ollut rankkaa. Sitten Furio on ovella, Carmela kaunistautuu, Furio kertoo Carmelalle, että aikoo ostaa talon. Carmela tuntee vetoa Furioon, mikä minua ihmetyttää, Furio on aiemmissa jaksoissa vetänyt huumeita, hakannut naisia, tappanut miehiä. Furio on minusta hyvin raaka, raaka tosin on Tonykin.
Mafiosot puhuvat Harry Potterista ja 45-kiloisista, Ralph sanoo, että 45-kiloinen luomi poistettiin Ginny Sackin takapuolesta. Pikku-Paulien kertoo vankilassa vitsin Paulielle, jota ei naurata lusiminen.
Adrianna  kertoo Daniellelle, ettei voi saada lapsia kun on ollut komplikaatioita aiemman raskauden keskeytyksessä. Christopher tulee asuntoon, ja Daniella lähtee pois.
Janicen luona majailee Ralph, joka piiloutuu, kun Tony tulee. Tony näkee Ralphin kengän, ja poistuu.
Riverfront Esplanaden rakennushanke etenee, ja haamukirvesmiehinä ovat Ralphin miehet, Chris kiinnostuu valokuitukaapelista, ja ne varastetaan.
Tony ihmettelee terapiassa Meadowin saamattomuutta, Meadow on 19-vuotias ja Columbia tuntuu liian kilpailuhenkiseltä.Junior  ruikuttaa rahapulaa Tonylle. Tony on vihainen Christopherille, kun valokuitukaapelit on varastettu, kun neljännesmiljardin hankkeesta on kyse. Christopher on vihainen Tonylle, juo kotona kaljaa ja vetää piikillä kamaa. Chris epäilee Daniellen olevan lesbo.
Carmela kipuilee välivuodesta. Meadow näkee Jackien makaavan verilammikossa. Meadow menee psykiatri Koblerin juttusille. Meadow suunnittelee välivuotta Euroopassa. Kobler jankuttaa ja lässyttää, ja kyselee asioita, istunto tuntuu Meadowista piinalliselta. Suosittelee Barcelonan yliopistoa, jossa hän toimii?
Adrianna ja Danielle ovat klubilla, Christopher alkaa kähmiä molempia naisia. Adrianna suuttuu, Daniella menee kotiin ja Adrianna katkaisee välit lopullisesti. Neljä kuukautta työtä ja kulissi Ostopalvelu Lilac valuu hiekkaan. Adrianna otetaan kiinni. Häntä kuulustellaan FBI:n tiloissa. Huumeista on tulossa Adriannalle  25 vuoden tuomio, mutta FBI haluaa saada Tonyn satimeen. Kuulustelut jatkuvat, ja Adrianna oksentaa.
Tony ihmettelee Janicen suhdetta Ralphieen. Ralphie leikkaa kynsiä sängyssä, Janicea se ärsyttää.
Silvio tekee hallaa Tonylle ja Christopherille, käski varastaa työmaalta lattialaattoja, Tony laittaa Silviota ruotuun, puheen keinoin. Silvio maksaa laatoista siivun Tonylle.
Meadow makaa sängyssä ja kiukuttelee äidilleen ja raivoaa isälleen, Tony sanoi, että teki kaikkensa Jackien hyväksi. Meadow karkaa kotoaan, mutta ilmoittautuu Columbian Minuus ja moraali -kurssiin. Muut kurssit jo täynnä.


Jakso 3 Kolumbus palaa, Christopher

Silvio on aktiivinen, kun Kolumbuksen päivän juhlinnassa, Amerikan natiivit häiritsevät. Amerikan italialaiset kokevat, että heissä on väärä leima. Silvio, Patsy, Artie menevät Kolumbuksen patsaalle ja ottavat yhteen intiaanien kanssa. Patsy pidätetään. Tony on vihainen Silviolle rettelöistä. Silvion isä oli Kolumbuksen ritari. Silvio korostaa olevansa Tonyn consiglieri.
Janicen ja Ralphien sänkyelämä saa kummallisia piirteitä. Janice käy terapiassa, jossa syytetään hänen isäänsä ja Tonya.
Carmela, Gabriela Silvion vaimo, Rosalie, Karen, joka on Bobbyn vaimo ovat isä Philin järjestämässä keskustelutilaisuudessa, ja kuntosalilla. Karen lähtee hammaslääkäriin. Bobby on ruuhkassa, ja kipuilee sitä. Penkalla näkyy auto väärinpäin, myöhemmin Bobby kuulee, että vaimonsa Karen on kuollut liikenneonnettomuudessa. Bobbylla on kaksi pientä lasta.
Juniorin oikeudenkäynti alkaa, Tony menee tueksi. Asianajopalkkiot ovat 23 000 $ kuukaudessa. Varkaudet työmaalla jatkuvat, New Yorkin ja New Jerseyn mafiat kokoustavat, ja Johnny Sack ottaa puheeksi Tonyn omistukset ja tonttikaupat. 
Tony joittaa Ronald Zellmanille, joka nyppii pöytänsä takana nenäkarvoja.
Paulie soittaa Johnny Sackille ja kertoo Ginnystä kiertävän vitsin. Sack raivostuu.
Ralphie menee neuvottelemaan intiaanien edustajien Päällikkö Redclayn kanssa. Redclayn apuna häärää Maggie Donner. Ralphie väittää, että Iron Eyes Cody -intiaanihahmo lännen elokuvissa oli Espera Oscar de Corti, joka oli italialais-amerikkalainen näyttelijä.
Karenin hautajaisissa Bobby itkee vuolaasti. Naiset istuvat erillään, ja miehet puhuvat bisneksistä. Naiset perustuvat ringin, kukin vuorollaan vievät Bobbylle ruokaa. Hautajaisissa Ralph menee juttelemaan Johnny Sackin kanssa ja antaa rahakuoren. Sack on todella närkästynyt ja heittää kuoren maahan, Paulie on kertonut puhelimessa "vitsin" Sackille. Ralph riitelee tahallaan Rosalien kanssa, ja eroaa tästä, ja saapuu riemusta huutaen Janicen tyköön, ja he aloittavat merkillisen lemmenleikin. 
Janice käy Bobbyn luona, ja tajuaa mahdollisuutensa, ja sitten terapiassa, terapeutti rohkaisee Janicea puhumaan asiat rakentavasti Ralphien kanssa. Kun seuraavaksi Ralph tulee, hän tulee kengät jalassa. Janice tönäisee hänet portaita alas, tosi rakentava palaute.
Tony menee tapaamaan Heshiä, hän haluaa kontaktin intiaaniin, tällä on on kasino. Heshin tallissa on hevonen nimeltä Pie-O-My. Tony, Patsy, Silvio ja Christopher menevät kasinolle, ja pelailevat talon laskuun. Todellisuudessa kasinon pitäjä haluaa Tonyn puhuvan italialaisia asiakkaita kasinolle. Silvio saa soittaa ne. Kolumbus-aiheiset mellakat jatkuvat, ja niitä tohtori Melfi katsoo tv:stä.

Jakso 4 Liikapaino The Weight
Johnny Sack puhuu Ginnystä baarissa, ja näkee yhden Ralphin miehistä nauravan. Sack seuraa miestä, sitten lyö, potkii ja vielä virtsaa päälle.  Ginny on puntarilla pesukoneen vieressä, ja se näyttää noin 250 paunaa. Johnny tulee kotiin takki veressä. Jakso pyörii Ginnyn painon ympärillä, hän on ilmeisesti entinen tanssija, mutta on nyt ISO. Tony menee puhumaan Sackin kanssa, joka kertoo Ralphin pilasta. Ralph on rakennusprojektin kannalta tärkeä. Sack sanoo, että hänellä ei ole ollut ongelmia Ginnyn painon kanssa (vaikka on). Ralph soittaa Tonyn ohjeiden mukaan Sackille, mutta Sack suuttuu vielä enemmän. Sackin pomo Carmine ihmettelee kärhämää, koska Ralph ei ole edes "pannut" Ginnyä, eikä edes halua. Ralph tunnustaa miehilleen, että Janicen kanssa suhde on ohi, ja viittaa heidän lemmenleikkeihin, ja leimaa Janicen ja Tonyn erikoisiksi. Sackilla keittää Ginny-vitsi koko ajan enemmän yli. Ralph on tarkoitus murhata Miamissa, Sack kuitenkin unohtaa kotiin tavaraa ja palaa kotiin. Johnny saa Ginnyn kiinni, kun Ginny pesukoneen vieressä mussuttaa suklaata, ja laatikko on täynnä suklaapatukoita. Riidassa Ginny huomauttaa Johnny Sackin tupakoinnista. Sack peruu tappokäskyn viime hetkellä, sillä tappaja on samassa hississä Ralphin kanssa. Toisaalla Silvio ja Chris palkkaavat tappajat Sackin perään. Paikka on täynnä sokeita, mutta antavat valokuvan, jossa Jonh Sack(rimoni) ja Tony Soprano. Johnny Sack kertoo Tonylle, että aikoo hyväksyä Ralphin anteeksipyynnön.
Melfin terapeutti Elliott Kupferbergin tytär Saskia on kampuksella vapaaehtoisprojektissa. Meadow on hautaamassa lastenlääkärihaaveet, ja on menossa vapaaehtoistyöhön oikeusaputoimistoon. Elliott näkee Tonyn parkkihallissa tepastelemassa uppiniskaisena autonsa edessä. Hän puhuu siitä (miehen äkeydestä) Melfille, mutta ei tiedä miehen olevan Tony Soprano. Melfi ihmettelee poikansa saamattomuutta.
Carmela suunnittelee talouttaan. Carmelan serkulla on ideoita, mutta Tony pohtii asiaa. Carmela lähenee Furiota. Carmela käyttää AJ:tä kilpenä vieraillessaan Furion talolla. Furion tupareissa Carmela ja Furio tanssivat musiikin tahdissa, ensin Furion kanssa pyörii Gabriella, mutta Furion ja Carmelan pyörähdykset ovat hyvin henkilökohtaisia.
Illalla Tony tuo Carmelalle kukkia, ja mustan niukan yöpaidan. Tony  ja Carmela ovat pedissä, kun Meadow soittaa samaa musiikkia, Tony karjaisee, ja Carmela hakkaa ovea ja musiikki hiljenee. Touhujen aikana musiikki soi Carmelan päässä.

Jakso 5 Pie-O-My
Adrianna pelästyy, kun Tony ja Silvio tulevat Crazy Horseen. FBI soittaa Adriannalle kampaajalle, ja järjestää tapaamisen. Danielle astuu syrjään ja tilalle astuu agentti Robyn Sanseverino.
Janice kiikaroi Bobby Bacalan ulko-ovea ja hilaa itseään vierailuille. Janice puhuu Juniorille, että isän mukaan Bobby Bacala olisi vielä tärkeä mies, Junior huomauttaa hänen olleen silloin tarjoilija
Ralphilla on kilpahevonen Pie-O-My. Se voittaa laukkakisat, ja mafiosot ovat katsomassa. Ralph antaa siivut voitosta Tonylle. Tony antaa rahaa Carmelalle erilaisiin menoihin, ja sijoituksiinkin.
Carmela haluaa, että Tony allekirjoittaisi talouspapereita, ja niitä allekirjoitetaankin, mutta Tony saa neuvon, että aivan kaikkia ei kannata allekirjoittaa, esimerkiksi avioeron vuoksi. Carmelalta jää yksi sijoitus hyödyntämättä, kun osakkeita oltiin splittaamassa, Carmela murjottaa.
Adrianna leikkii sairasta, ettei tarvitsisi mennä Tonyn lounaalle.
Janice kiehnää Bobbya ja tekee ruokaa lapsille, mistä he eivät pidä. Muuten Carmela tuo muiden ruokia Bobbylle.
Tony tuo Brian Cammaratan laukkatallille, Carmelan serkun. Pie-O-My voittaa taas, ja Ralph joutuu antamaan rahasiivut Tonylle.
Bobby Bacala ryhdistäytyy ja menee taivuttelemaan AY-virkailijaa Juniorin pyynnöstä.
Adrianna on yhä ahtaammalla kun Tony ja muut mafiamiehet pörräävät klubilla.
Pie-O-My loukkaantuu ja sairastuu, eikä Ralph maksa eläinlääkärimaksuja, ja käskee soittaa Tonyn numeroon. Tony lähtee tallille. Tony maksaa eläinlääkärin ja loppukuvassa Tony istuu makaavan Pie-O-My:n vieressä ja polttaa sikaria, ja pieni vuohi tulee myös karsinaan.

Jakso 6 Kipupisteitä, Everybody hurts
Adrianna on huumeissa ja myös Christopher piiikittelee itseään, kun Tony soittaa. Christopher saa itsensä paikalle. Tony ilmoittaa, että alkaa verisukulaisuuden vuoksi antaa käskyjä Christopherin kautta. Tony tulee kotiin ja Furio käy vessassa ja Carmela ehostaa itseään. Makuuhuoneessa Carmela puhuu Furiosta, ja Tony kuulee Carmelalta, että Gloria Trillo on tehnyt itsemurhan. Tony menee urkkimaan mersukauppaan tarkempia yksityiskohtia, poislähdön apuväline oli köysi.
Artiella on hovimestari Élodie Colbert, jonka veli Jean-Phillippe haluaa lainata 50000 taalaa, jotta saisi Armanjakin oikeudet Amerikassa. Artie innostuu, ja tinkii koron 7500 dollariin kymmeneltä päivältä. Artie menee pyytämään rahaa Ralphielta, joka kertoo Tonylle. Tony lainaa rahaa Artielle, joka lainaa rahat edelleen. Jean-Philippe ei vastaa puhelimeen, eikä maksa velkaa takaisin Artielle. Artie menee asunnolle ja yrittää mukiloida velkaveikkoa, mutta Jean-Phillippe repii Artien korviksen, ja Artie lähtee ulvoen pois. Tony on islantilaisen huoran kanssa, kun Artie soittaa ja on ottanut lääkkeitä. Tony hoitaa hänet sairaalaan. He lavastavat Artien touhut nuorisojoukon mukiloinniksi, jotta ei kenellekään selviäisi, että Artie on Tonylle velkaa. Tonyn piikki 6000 taalaa nollautuu. Artie väittää Tonyn tienneen miten asiassa käy. Tony suuttuu.
Tony näkee unta Gloriasta. Tony puhuu lounaalla Janicen kanssa itsemurhan tehneistä. Tony puhuu Gloriasta ja Artiesta Melfille, ja on lahjoittanut rahaa auttavaan puhelimeen. Hän ei jaksa enää valittaa heistä.
AJ:lla on suhde Devinin kanssa, Carmela kehuskelee 3000 dollarin maljakolla. AJ yrittää taivutella Bronxin oikeusaputoimistossa ilmaistöitä tekevältä siskoltaan opiskelijakämpän avainta. Meadow ei anna. Lopulta paljastuu että tyttö eli  Devin on  hurjan rikas, Picasson tauluja seinällä.
Chris on muutaman kerran jaksossa aina huumeissa.
Tony lahjoittaa Cammaratalle puvun, kun tämä on tehnyt sijoituksia. Furiolla on treffit, ja he syövät Tonyn, Carmelan ja Cammaratojen kanssa. Furio katselee etupäässä Carmelaa.
Furio joutuu lopussa töihin, hän piipahtaa hakkamaan Jean-Phillippeä velanmaksukuntoon.

Jakso 7 Liikaa televisiota, Watching Too Much Television
Paulie on päässyt vankilasta ja Bada Bingissä on juhlat. Viina virtaa, ja  myös Carmelan serkku kännää, aamulla Carmelan serkku Brian Cammarata kertoo Harlemin asuntohuijauksesta ja HUD:sta, valtio takaa lainoja.
Tony tapaa saunakylpylässä mustan Mauricen ja Zellmanin, joka tunnustaa seurustelevansa Irinan kanssa, ja pohtii eroa vaimostaan. Mafiosot tekevät asuntohuijauksen, tohtori Ira Fried ostaa talot (on bulvaani tai kulissi ostaa 4 taloa). Tony näyttää AJ:lle taloja, jotka Tony aikoo ostaa. Siellä majailee mustia narkkareita, jotka uhittelevat Tonylle. Tony käskee ostaa maata, koska Luoja ei tee sitä lisää, ja kiinteistöjä.
Furio katselee tuparikuvia ja soittaa Carmelalle ja puhuu kadonneista aurinkolaseista ja sairaasta isästään.
Adrianna katsoo filmiä ja tajuaa tai luulee, että vaimo ei voi todistaa miestään vastaan. FBI kyselee Adriannalta Paulie Gualtierista. Adrianna on yhä syvemmällä huumeissa, samoin Chris. Paulie lounastaa Johnny Sackin kanssa, ja haluaa Carminen porukkaan, ja kertoo että jotain uutta asuntohuijausta on tekeillä.
Tony käy Zellmanin luona, ja käskee häätää mustat, hän näkee Irinan. Irina kokkailee Zellmanille, ja opiskelee. Tonya ottaa aivoon?
Zellman saa Mauricen  organisoimaan nuorisorikollisten hyökkäyksen taloihin. Tony antaa 15 000 dollarin kellon Carmelan serkulle. Furio ei tule enää sisälle Carmelan asuntoon.
Adrianna ehdottaa Christopherille häitä mutta kertoo kohtuunsa tulleesta reiästä. Christopher suuttuu, vetää kamoja ja mutta leppyy. Adrianna on hankkinut hääpuvun. Häät pidetään Tonyn luona. Naisten iltaa vietetään, Adrianna on alla päin, joutuu luultavasti todistamaan miestään vastaan.
Zellman ja Maurice saavat siivut HUD-huijauksesta. Tony on juopotellut, ja menee  pieksemään alushousuillaan olevaa Zellmania vyöllä tämän kotona, Irina näkee nöyryytyksen.

Jakso 8 Hankintoja ja sijoituksia, Mergers and Acquisitions
Paulie on Tonyn autonkuljettaja. Tony antaa ohjeita yleisöpuhelimista Christopherille. Paulien äiti Nucci on Green Groven vanhainkodissa, mutta ei pääse joukkoon, Pauliesta tuntuu, että Cookie Cirillo ja Minnie Latrone syrjivät häntä, ja käy puhumassa Cookien pojan rehtorin Cirillon kanssa.
Pie-O-My on tallilla, siellä on myös Tony. Paikalle pelmahtaa Ralphie uuden tyttöystävänsä Valentina La Pazin kanssa. Valentina tekee käytännön piloja, esimerkiksi saa Ralphien astumaan hevosen lantaan, Tonylle hän tekee suolapurkkitemput, ja sitä ennen muut intiimit temput. Tony ei uskalla aloittaa suhdetta Valentinan kanssa, vaikka piti varveista. Valentinan kautta hän pyytää Pie-O-My:stä maalauksen. Valentiina laittaa katkenneen tekokynnen Tonyn vaatteisiin, joka aiheuttaa raivoa Carmelassa, joka murtautuu Tonyn linnunruokalaatikkoon, ja varastaa rahaa.
Furio on alla päin, isällä on syöpä ja hän menee Napoliin. Napolissa näytetään hautajaisia, jossa Furio kertoo sedälleen olevansa rakastunut pomon vaimoon. Setä varoittaa, että pomon vaimoon ei saa koskea, ellei tapa pomoa. Furio vastaa tietävänsä.
Valentina valittaa Ralphin tavoista sängyssä Tonylle, ja Tony tohtori Melfille. Tony tenttaa myös Janicea, jolle maksaa kolmetonnia tiedoista. Tony päättelee, ettei Ralph ole ollut 'sillai' Valentinan kanssa, ja koska Valentina on eronnut Ralphista, niin Tony jatkaa intohimoista suhdetta Valentinan kanssa.
Paulien äiti on itkuinen, ja Paulie on vihainen. Paulie puhuu johtajattaren kanssa ja Paulien äiti kantelee muista. Paulie laittaa miehensä hakkaamaan rehtori Cirillon. Cirillon vaimo selittää Cookielle (84 v), että pitää olla Paulien äidin kaveri. Cookie ei haluaisi olla, mutta ei halua muuttaa Pelastusarmeijan vanhainkotiin.
Tony huomaa rahaa hävinneen. Hän löytää Carmelan kolikoiden vierestä Valentinan tekokynnen. Tony kysyy AJ:lta, onko hän ollut takapihalla, mutta arvaa Carmelan  olleen asialla. Tony ei sano mitään.

Jakso 9 Kenen syy? Whoever  Did this?
Junioria yritetään haastatella oikeudenkäynnin jälkeen ja Junior saa iskun puomimikistä, ja putoaa seitsemän porrasta alas. Junior on tokkurainen ja on tutkimuksissa. Tony ehdottaa, että kannattaisi leikkiä dementikkoa, jonka oireita Juniorilla tuntuu olevan.
Tony vie Carmelan laukkatalleille. Tony esittelee Pie-O-My:n ja vuohen.
Ralphie on miehineen. Hän on alkanut epäillä Paulieta vuotajaksi, ja soittaa Paulien äidille pilapuhelun  poliisin nimissä.
Ralphien poika Justin leikkii toisen pojan kanssa Gondorin herraa jousipyssyllä, ja loukkaantuu kaverinsa ampumasta nuolesta joka osuu lähelle kaulaa rintakehää, ja Justin on heikossa kunnossa, aivot ovat jääneet ilman happea. Ralphie on epätoivoinen. Myös toinen perhe on poissa tolaltaan. Ralphien pojan äiti raivoaa Ralphielle. Ralph on tunnontuskissa, kosii Rosalieta, joka kieltäytyy.  Pojan vakuutus on jäänyt ottamatta, eikä Justinin ennuste ei hyvä. Tony mainitsee seurustelevansa Valentinan kanssa.
Paulie epäilee Ralphia pilasoitosta ja uhkaa tappaa Ralphin, Tony kieltää.
Svetlana otetaan Juniorin hoitajaksi. Janice ei pidä Svetlanasta, aiemmin Janice varasti Svetlanan jalkaproteesin, ja hakkautti tämän apurin.
Tony on Valentinan kanssa, kun talleilta soitetaan, tulipalo on riehunut tallilla. Hevosia on kuollut ja Pie-O-My on ollut niin huonossa kunnossa, että se on täytynyt lopettaa. Tony menee Ralphin luo. Ralph on hyvällä tuulella, ja puhuu Pie-O-My:n ähkyistä. Tony raivostuu, Ralphin mukaan se  on vain elukka.
Tonylla ja Ralphilla tulee hirvittävä riita, jonka aikana Tony tekee selvää Ralphista. Tony kutsuu huumeissa olevan Christopherin siivoamaan jälkiä.
Junior hortoilee ulkona ja FBI-miehet ihmettelevät.
Tony on jakson lopussa Bada Bingissä, ja on huonon näköinen. Häikäisevää valkeaa valoa tulee, kun Tony tulee päivänvaloon.




Jakso 10 Vaitelias, vahva mies, The Strong silent type
Chris huumeilee ja rojahtaa sohvalle istumaan, Adriannan Cosette koira kuolee. Christopher tekee myös oharit Silviolle ja Paulielle, kun hakee huumeita. Hänet ryöstetään (auto, ase, ja puhelin). Christopher tuodaan kotiin, ja hän hakkaa Adriannan. FBI tenttaa Adrianna Carmine Lupertazzista, ja agentti suosittaa huumevieroituskliniikkaa. Kohtaus päättyy, kun Adrianna alkaa itkeä, kun näkee autossa koiran.
Ralphie on "kadonnut" ja Tonykin soittelee hänelle. Tony käy katsomassa Justinia. Johnny Sack kovistelee Tonya HUD:sta.
Carmela odottaa Furion paluuta. Lopulta Furio tulee ja tuo lahjoja muille, mutta ei Carmelalle. Carmela piipahtaa AJ:n kanssa Furion luona, ja saa purkin etikkaa. Tony ihmettelee, kun Carmela on laittautunut, ja Furio itkeskelee.
Pie-O-My -taulu on valmis, Tonylle se ei kelpaa, mutta Paulie pelastaa sen itselleen, ja korjaa sitä, Tony maalataan Napoleonin vaatteisiin. Taulu on Paulien seinällä.
Tony selittää terapiassa, että on surullinen klovni. Melfi kertoo, että Carmelan mukaan Tony on äkkipikainen, hakkaa seiniä ja ahmii ruokaa. Melfi myös huomaa, että Tony suree hevosta enemmän kuin ihmisiä. Ankka-juttuun palataan, ja hevosasiaan. Melfin mukaan Tony pelkää menettävänsä perheensä.
Christopherille järjestetään istunto, jota vetää Dominic. Jokainen kertoo huolensa. Adrianna on pahoillaan, että Chris ei pysty huumeissa olemaan sängyssä, ja tappoi koiran, mistä Tony erityisesti suuttuu. Carmela huomasi, että Christopher oli kamoissa Livian hautajaisissa. Christopherin äitikin on huolissaan. Christopher suuttuu ja syyttää Paulieta metsäretken tapahtumista, Tonya ylensyönnistä, ja äitiä huoraksi.  Paulie on hyvin vihainen, ja alkaa tappelu, jonka seurauksena Christopher joutuu sairaalaan, jonka jälkeen, hänet lähetetään Patsyn ja Adriannan kanssa vieroitusklinikalle.
Tony ihailee Svetlanaa, jolla on vain yksi jalka, mutta on positiivinen, ja tekee firmansa kotisivut. Toisena iltana Tony on juovuksissa, ja puhuu Svetlanan kanssa, vertaa Greta Garboon, sen jälkeen he rakastelevat. Svetlanan ei kuitenkaan halua suhdetta Tonyn kanssa.
Paulie ripustaa uudelleen maalatun taulun seinälleen, siinä Tony on Napoleon-hattu päässä, Pie-O-My:n vieressä.

Jakso 11 Hätätilanteita, Calling all cars
Tony näkee unta, jossa Carmela ajaa hänen isänsä Cadillacia, autossa on Ralph, jonka kaljussa päässä on toukka, joka unen aikana on myös perhonen.  Gloria on takapenkillä Tonyn vieressä, mutta välillä on Svetlana. Tony purkaa unta Melfille, ja raivostuu, kun suoraa selitystä ei tule, ja uhkaa lopettaa terapian.
Bobby vie tytärtään harjoituksiin, ja käy viemässä hääkakun Karenin haudalla. Kotona hän kertoo käyvänsä Karenin haudalla joka päivä. "Tänään" on 14-vuotishääpäivä
New York vaatii HUD-huijauksesta prosentit, peräti 40%, Tony suuttuu ja ajaessaan kotiin tarjoaa 5,5%. Johnny puhuu Paulien kanssa, ja vihjaa, että pomo voi vaihtua. Paulie kertoo, että hän voi olla pomo. New York hakkaa Tonyn kiinteistöarvioijan Vicin. Tony ottaa yhteyttä Beansiin, joka puhuu Carminen pojalle, joka puhuu isänsä kanssa (ehkä).
Tonyn kotipäivällisillä AJ pakotetaan lapsenvahdiksi. AJ ja Devin pelaavat spiritismiä, ja henget puhuvat Bobbyn lapsille ja AJ kastelee sienellä Bobby jr:n. Myöhemmin Bobbylle ja Janicelle tulee riitaa, Janice vetäytyy asuntoonsa (Livian taloon siis), mutta ottaa yhteyttä Bobby juniorin koneeseen ja pelästyttää lapset ja kieroilee itsensä taas Bobby Baccalierin perheen luo. Karenin tekemä viimeinen ziti syödään vihdoin pois pakkasesta
Junior pettyy, kun oikeudenkäyntiä jatketaan.
Tony on lähettänyt timanttisen hevosenkengän Svetlanalle joka kiittää mutta ei halua enempää.
Tony on terapiassa, mutta päättää lopettaa sen ja lähtee. Melfi soittaa terapeutilleen, Melfi haluaa ja tarvitsee terapiaa.
Tony lähtee Floridaan, vain Silvio tietää. Paulie pidetään ulkona. Floridassa Tony tapaa Beansien ja myös Little Carminen, joka pitää Johnny Sackia ahneena. Tony näkee hotellissa unta. Jakso päättyy, kun Tony katselee miamilaisen hotellin parvekkeelta alas. Tulee mieleen Michael Corleone Kummisedässä 2.

Jakso 12 Kunnon tyttö, Eloise, "Eloise"
Juniorin oikeudenkäynti on huipentumassa, valamiehistö tekee päätöksensä.
Little-Carmine tulee pelaamaan golfia isänsä ja ja Johnny Sackin kanssa. HUD:n prosenteista puhutaan.
Carmela on ihastunut Furioon. Myös Meadow on ihastunut. AJ tekee kirjaesitelmää Herman Melville Billy Buddista. (Billy Budd on laivapoika, joka hirtetään simputtavan asemestarin Clggartin kuolemasta).
Minnie aiheuttaa kolarin, takapenkillä ollut Nucci järkyttyy ja  Paulie raivostuu.
Tony miehineen lähtee ryyppäämään ja pelaamaan Connecticutiin Indian-Casinolle, porukka on räkäkännissä, ja helikopteri hakee heidät pois. Furio tarttuu Tonyyn ja on sysätä tämän helikopterin roottoreihin, känninen Tony haraa vastaan, ja Furio lopettaa. Aamulla Tony herää krapulaan, mutta Furio ei ole tullut hakemaan, Carmela saa selville, että Furio Guntherin talo on tullut myyntiin.
Meadow seurustelee Finn DeTrolion kanssa. Hän on syntynyt Japanissa, ja hänen isänsä on armeijan kirurgi, heillä on talo myös Kanadassa, Finn pyrkii hammaslääkärin opintoihin. Kämpässä asuu myös Espanjan kuninkaallisten sukulainen. Tony, AJ ja Carmela syövät, ja puhe kääntyy Melvillen Billy Buddiin. AJ sai esitelmästä vain tyydyttävän, koska opettajan mielestä siinä käsitellään homoseksuaalisuutta.  Muut pitävät sitä 'homokirjana', mutta Carmelan mukaan ei.
Meadowilla ja Carmelalla on kitkaa, toinen on rakastunut, toisen rakas on lähtenyt Napoliin. AJ kertoo Carmelan retkistä Furion luo, ja AJ:n mukana olosta. Meadow aavistaa mistä on kyse.
Carmine vaatii  tulevista HUD-huijauksista 40%, Tony ei suostu. Tony kostaa arvioitsijan hakkamisen iskulla ravintolaan. Carmine usuttaa liiton miehet sulkemaan rakennustyömaan. Sack ja Tony, mutta myös Carmine menettää rahaa.
Silvio ripittää Paulieta, että tällä on asenneongelma. Paulie pöyhkeilee, että olen väleissä, Johnny Sackin kanssa ja poistuu.
Carmela avautuu Rolle Furiosta ja poistuu. Carmela itkee saunassa, riitelee Meadowin kanssa mm. kirjan tulkinnasta. Meadowin mukaan kaikki asiantuntijat ovat tulkinnasta samaa mieltä.
Paulie on ätinsä ja äidin ystävien kanssa syömässä, Minnie rehvastelee rahoillaan, joita säilyttää asunnossaan.
Valamiestä uhkaillaan kaupassa.
Paulie on juhlissa, hän menee puhumaan Carminen kanssa, ja tajuaa että Johnny Sack ei ole puhunut Pauliesta. Paulie murtautuu Minnien asuntoon, ja Minnie yllättää tämän, ja yrittää soittaa Nuccille, ja painaa hälytysnappia, raaka kohtaus, joka on tehty koomiseksi. Paulie tuo lihavan kirjekuoren Tonylle.
Tony lohduttaa ja rohkaisee Meadowta. Selittää Carmelan vaisuutta menopaussilla, Meadow ei kerro omaa versiotaan.
Tony ja Johnny Sack tapaavat. Sack vihjailee pomon poistumisella, Tony on yllättynyt. Illalla Tony puhuu Carmelalle, että tämä on luonut itsenäisen upean naisen Meadowista, mistä on haaveillutkin.

Jakso 13 Tyyntä myrskyn edellä, Whitecaps
Carmela on kuumemittari suussa. Carmela tutkitaan kuumeen takia sairaalassakin, mitään vaivaa ei löydy, lääkäri epäilee mononukleoosia (virus?). Patsy soittaa Tonylle, että Christopher pääsee klinikalta, Adrianna on tullut vastaan. Patsyn mukaan Christopher on hyvässä kunnossa.
Sacrimoneilla on kireää, Allegran tarhamaksut on maksamatta, rahat on vähissä ja Ginny lähdössä alennusmyynteihin. Johnny Sack räjähtää.
Tony näyttää Carmelalle Whitecapsin talon, ja pohtivat ostoa, se on upea talo rannalla, jonka omistaa juristi Alan Saplinsly
Johnny Sack ehdottaa Tonylle HUD-jakoa heidän kesken ja iskua Carminen eliminoimiseksi, Tony välittää tiedon Chrisille ja Chris palkkaa tummat konnat asialle.
Irina soittelee kännissä Tonyn luo, ensin AJ:lle ja puhuu pariin otteeseen Carmelan kanssa. Irina kertoo Svetlanan olleen Tonyn kanssa, ja korostaa yksijalkaisuutta. Carmela heittää Tonyn golf-vehkeet ja  heittää Tonyn asunnosta pois. Carmela kertoo asian Meadowille, joka kysyy johtuiko tämä Furiosta?  Carmela kieltäytyy puhumasta asiasta. Tony etsii Irinaa, mutta löytää vain Svetlanan. Zellman jätti Irinan, koska Tonyn remmikäsittelyn jälkeen, hommat eivät onnistuneet Irinan kanssa.
Tony yrittää perua talokauppaa. Alan Sapinsly ei suostu, vaan aikoo pitää käsirahan 200 000 taalaa.
Carmine haluaakin sopua, HUD-neuvottelu käydään ja kompromissi löydetään 15%, mutta Sack ei halua perua iskua.
Adrianna joutuu kertoilemaan Christopherin asioista FBI:lle.
Tony päättää perua keikan. Tappajat saavat rahat, mutta sitten heidät ammutaan ja menettävät rahat.
Tony luuhaa kotona, ja Carmela kiukuttelee ja kiljuu Tonylle. Carmela kertoo unelmoineensa Furiosta, Tony raivoaa ja lyö seinää, ja kertoo, että Svetlanalla oli sanottavaa, eikä hän rutise koko ajan, ja syyttää Carmelaa rahanahneeksi.
Tony soittaa tohtori Melfin numeroon.
Juniorin oikeudenkäynti jatkuu ja jatkuu, mutta lopulta oikeudenkäynti päättyy tuloksettomana (uhkailevat yhtä valamiestä).
Tonyn luota viedään kaiuttimet ja vahvistin. Sitten Christopher tuo veneen Sapinslyn kämpän eteen ja  stereoissa on äänenvoimakkuus sangen suurella, joka haittaa naapureita.
Tony tapaa Johnny Sackin, ja kertoo, että peruin iskun.  Johnny Sack raivostuu, hän inhoaa Carminea ja tämän poikaa.
Tony hakee tavaraa kotoa, ja jättää haikeat jäähyväiset lapsilleen ja  muuttaa pois.
Jakso on kestoltaan reippaasti yli tunnin, ja viimeinen kohtaus on Saplinslyn talon terassilla, aviopari siemailee konjakkia, mutta Tonyn veneestä kuuluu hirvittävä äänen voimakkuus, vaimo saa raivarin ja menee sisälle. 




Kausi 5
Viides kausi esitettiin vuonna 2004. Monta mafiatuomion saanutta vankia vapautuu, myös Tonyn serkku Tony Blundetto pääsee vapaaksi vankilasta. Mies on huumoriveikko, josta tulee vaikeuksia. Vaikeuksia tulee myös New Yorkin valtataistelusta, Johnny Sack nousee New Yorkin perheen päälliköksi Carminen kuoltua, ja Sackin raivattua kilpailijoita. Carmela ja Tony asuvat erillään. Carmela leikkasi hiuksensa ja oli sairaan näköinen kaudella 4, lehtitietojen mukaan hänellä oli rintasyöpä, josta selvisi. Loppukaudesta Adrianna tunnustaa Christopherille, että hän on FBI:n vasikka. Adriannalle ei käy hyvin. Kauden lopussa Johnny Sack napataan kiinni, ja joutuu vankilaan. Kaudessa 13 jaksoa. editoin näitä jaksoja kuin katson niitä DVD:ltä. Hiljalleen katsoja on tajunnut, että sen lisäksi että Tony on murhamies, joka välillä hurmaa, hän on häijy sosiopaatti, joka haluaa saada kaiken, naida kaikkea. Tony välittää sisimmässään eniten luullakseni tyttärestään Meadowista, sitten vaimostaan ja pojastaan, jolla alkaa mennä yhä huonommin. Tony on turhan ankara AJ:ta kohtaan, eikä minusta anna hyvää esimerkkiä.


1. Kaksi Tonya. Two Tonys
Jakso alkaa, näytetään pimeää taloa ja tyhjää pihaa (tulee mieleen Kummisetä Michael Corleonen talo). Carmela ja Tony ovat erossa. Meadow ajaa sanomalehden päälle, kun hakee AJ:n lounaalle avioituneiden Janicen ja Bobbyn luo. Janice etsii tosin vihkisormustaan.
TV:ssä raportoidaan, että moni 1980-luvulla vangittuja mafiosoja pääsee vankilasta Phil Leotardo (Frank Vincent), Michele Feech la Manna (Robert Loggia), Angelo Garepe (Joe Santos) ja Tonyn serkku Tony Blundetto (Steve Buscemi). Tony touhuaa edelleen Valentinan kanssa. TV:stä tulee Vuorovetten prinssiä, jossa Nick Nolten esittämä Tom on terapiassa  Susan Lowensteinin luona (näyttelee Barbra Streisand) luona. Nick Nolte puhuu äidistä ja naisista, Tony herkistyy ja hymyilee.
Bada Bingissä Christopher kertoilee hänen ja Paulien  metsäreissusta, (Pine Barrens -jakso kausi 3 jakso 11), jonka seurauksena Paulie pahoittaa mielensä. Adrianna pahoittaa mielensä, kun Christopher ottaa hänen rahansa, koska Christopher joutuu maksamaan aina yhteiset mafiosojen ruokakestit. Christopherkin on pahoillaan. Hän keplottelee, ja Paulie joutuu maksamaan laskun 860 dollaria, jota perii takaisin Christopherilta.
Tony lähettää Melfille ruusupuskan ja sitten soittaa tohtori Melfille ja pyytää ulos. Melfi ei suostu. Pian Tony pyytää päästä terapiaan.
Carmela  patistaa rumpuja paukuttavan AJ:n pihatöihin, ja takapihalla on karhu. Karhu tulee toistekin, ja Tony lähettää miehen vartioimaan taloa. Carmela ja Tony riitelevät rahasta. Carmela haluaisi sitä enemmän. Tonyn mukaan Carmela on lääpällään mamu-miehiin (tarkoitetaan Furiota). Carmelan  mukaan  Tony pihistelee rahassa, mutta on osatnut AJ:lle rummut.
Carmine saa golf-kentän ruokailutilassa kohtauksen ja halvaantuu, mistä asiasta Johnny Sack informoi Little-Carminea, Carminen poikaa.
Melfi näkee unta, että harrastaa seksiä Tonyn kanssa. Tony tulee terapiahuoneeseen pyytämään Melfiä treffeille, ja suutelee tätä. Melfi pyytää lopettamaan. Tony sanoo, että on toinenkin Tony, jota Melfi ei tunne. Melfi purkaa Elliotille asiaa, Elliotin mukaan Tony haluaa vain seksiä. Melfi epäilee, että Tony ei ole vielä luovuttanut.
Tony sanoo Christopherille, että maksaminen on perinne, hän joutui maksamaan Richie Aprilen laskut. Seuraavan lounastuksen kulut ovat 1184 taalaa. Ulkona Christopher huutaa Paulielle, joka on mässäillyt, ja jättänyt ruokaa, ja tarjoillut alkoholia naapuripöytään. Sitten tulee hovimestari valittamaan, kun on saanut tippiä vain 16 dollaria. Hovimestari kiroaa, ja Chris heittää häntä lumipallolla, mies alkaa sätkiä maassa, jolloin Paulie ampuu tämän, ja Christopher ottaa rahat mukaansa ja molemmat poistuvat. He tekevät myöhemmin sovinnon.
Melfillä on ryhmäistunto, improvisointia. Tony tulee tarjoamaan risteilyä Bermudalle. Melfi kieltäytyy, ja kertoo, että heidän arvonsa ovat erilaisia. Tony haistattaa. Tony käy kotona, karhuvartiointi on lepsua.

Tony ottaa aseen (puhutaan haulikosta, mutta minusta aseessa on lipas, eli se voi olla minusta automaattikiväärikin) ja häipyy ulos kyttäämään karhua, jota ei tule.

2. Hyvät, pahat ja rotat. Rat Pack
Tony tapaa kahvilassa Jack Massaronen, jolla on lippis, ja kaveri utelee rakennusprojektista, ja Tony puhuu kakun kosteudesta, ja käskee ottamaan lippiksen pois. Massarone selittää, että on Rogaine-kuurilla, on kaljuuslääke. (Hänellä on mikki lippiksen alla, FBI:n rotta?). FBI on autossa ulkopuolella, paikallispoliisi huomaa auton, ja raportoi mafialle. FBI kyselee Adriannalta Joey Cogosta, ja näyttää kuolleen miehen kuvia. FBI:llä on satimessa myös mafiakapteeni Ray Curto ja piilokamera Crazy Horsen pihalla. Agentti Sanseverino taivuttelee voimakkaasti Adriannaa, ja sanoo, että on tärkeää olla hyvien puolella, ja kertoo hänen harhalaukauksesta halvaantuneesta sisarestaan, ja lapsettomuudestaan, ja että mies lähti.
Carmine kuolee, ja hautajaisissa on Little-Carmine, vankilasta päässyt Phil Leotardo, Johnny Sack, Lorraine Calluzo  ja Tonyn miehet. Pikku Carmine kiukuttelee Opus Dein rististä isällään, Johnny Sack puhisee raivosta. Sack ei ole antanut anteeksi Tonyllekaan, joka ei tappanut Carminea.
Nuovo Vesuviossa vietetään Tony Blundeton tuliaisia. Tony on ostanut hänelle Motorolan kännykän, Tony B on ollut vankilassa 15 vuotta, ja ollut lääkintämiehenä. Hän aikoo opiskella hierojaksi, mitä toimea vankilassa harrasti. Hän hieroo Tonyn toimistossa Vitoa, joka tuntuu pitävän puuhasta. Tony S. raivoaa Tony B:lle, koska tämä imitoi Boy, he's fat Tonylle S:lle. (Puhutaan Gleason -imitoinnista, Jackie Gleason (1916 - 1987) oli hieman tukevamman puoleinen koomikko) Tony B asuu äitinsä luona, ja vaimo on muualla, vanhin lapsi on 'kadonnut', Tony B:llä on kaksoset (tehty keinohedelmöityksellä vankeusaikana).
Carmela on nokkava, hän pitää elokuvailtoja naisille, he katsovat Citizen Kanen. Adrianna pohtii Kanen kelkkaa (oliko se Rodebud), ja Janice sanoo, että Bobby ei ole löytänyt hänen rosebudiaan. Carmela kärttää Tonylta rahaa. Tony on kärttyinen ja hakee pois puolet kotiteatterista. Naisten elokuvailta menee pilalle, ja siitä tulee viini-ilta, Adrianna alkaa itkeä ja on paljastaa itsensä.
Crazy Horsessa käy uusi tyrkkynainen tumma Tina, joka flirttailee raitistuneen Christopherin kanssa.  Adrianna polttaa Tinan FBI:lle, on väärentänyt kuitteja.
Tony pohtii Massaronea, ja Rat Pack taulua. Heittää taulun sillalta alas, Massarone löytyy ammuttuna autosta.

3. Reviirikiista. Where's Johnny
Tony B. on töissä pesulassa, hän tuo pöytäliinoja Tonylle S:n työpaikalle. Tony S. on puhunut työpaikan serkulleen, joka on ajatellut pysyä kaidalla polulla. Pesulan omistava korealainen valittaa Tony B:n työtehosta.
Vasta vapautunut Feech la Manna ottaa toisen kiven sisältä päässeen Tony B:n ajelulle, jonka aikana Feech la Manna hakkaa puutarhuri Vitronin, jotta  Feechin veljenpojat saisivat työt. Myöhemmin Paulien äiti Nucci selittää asiaa Paulielle, joka menee puhumaan Vitronille, jonka käsi on murtunut ja naama ruvella.
Mafianainen Lorraine on perimässä maksuja, ja paikalle pelmahtaa Phil Leotardo miehineen pelottelemaan Lorrainea, ja olemaan Johnny Sackin puolella Pikku Carminea vastaan. Phil ottaa aseen ja puhelinluettelon, jonka laittaa Lorrainen rinnan päälle ja ampuu, Luoti pysähtyy R-kirjaimen kohdalle. Seuraavalla kerralla puhelinluetteloa ei ole välissä.  Tony yrittää sovitella pikku Carminen ja Johnny Sackin välejä.
Tony  pyytää eronnutta Artieta asumaan äitinsä taloon.
Junior  vinoilee toistuvasti Tonylle  urheilusuorituksista. Tony raivostuu ja poistuu sunnuntaiaterialta. Junior on sekava ja hän lähtee etsimään veljeään Johnnyä autolla.
Paulie ja La Manna ovat Tonyn puhuttelussa, Paulie on pudottanut la Mannan veljenpojan puusta. Tony puolittaa alueen, joten Vitron saa puolet vanhasta alueestaan. Paulien tädin pihan, mutta joutuu ilmaiseksi hoitamaan. Vitron ei ole tyytyväinen, mutta käsi isossa kipsissä on pakko tyytyä osaansa.

Junior menee kirkkoon ja tapaa mustan naisen, lopulta nojailee sillan kaiteeseen, josta poliisi tuo hänet kotiin.

4.  Kaikki onnelliset perheet. All Happy Families
Suihkusta tuleva Lorraine Calluzzo tapetaan, Carminen poika on huolestunut ja hänen apuri Rusty ehdottaa kovia otteita.
Feech La Manna tulee röyhistelemään Tonyn luo, ja muistelee menneitä, ja haluaa pelin. Tony antaa, mutta vain osuuden. Silvio varoittaa La Mannan kukkoilusta. La Mannan pelissä on mukana myös Tony B. joka pelaa Feechin rahoin. Lääkäri kertoo tulevista häistä.
Robert Wegler soittaa Carmelalle AJ:n opinnoista. Carmela muistaa herran mielipiteet Melvillen kirjasta Billy Budd. Tony ja Carmela kuuntelevat herran vuodatusta. Koulussa opiskelijoille tapahtuu kuolonkolari, ja Tony ostaa AJ:lle uuden karhean katumaasturin. Wegler soittaa Carmelalle, ja puhuu lounaalla Flaubertin Madame Bovary kirjasta (jossa rouva Bovary Emma pettää miestään, ja sekä Emmalle, että hänen lapselleen käy huonosti). Wegler suosittaa kirjaa, koska se kertoo porvariston elämäntavan tyhjyydestä, minusta se kertoo etenkin Emman tyhmyydestä. Weglerin mielestä kirja on hauska, ja Carmela menee lainaamaan sen.
Tony lähettää kylpytarvikkeita ja anteeksipyynnön Melfille, jota Melfi terapiassaan vaahtoaa saippuoista.
La Mannan peli käydään, suu paukkuu. Tony vastailee. Tohtori Ira Friedin sukulaisen häissä tapahtuu ryöstö, eli autoja varastetaan. Morsian joutuu napsimaan rauhoittavia. Friedman haluaa veljensä auton takaisin, sillä vain eurooppalaisia autoja varastettiin. Tony selvittää asiaa. La Manna on ryöstön takana. Hän kertoo vieneensä autot Johnny Sackin ystävän autokorjaamoon. Tony pyytää autoa takaisin. Tony ja Silvio ovat saaneet kukkoilusta tarpeekseen.
Carmela antaa AJ:n  mennä  konserttiin, mutta AJ ei yövy Meadowin luona, vaan hotellissa ja sammuu, ja hänen kulmakarvansa kynitään, ja kasvot liimataan kokolattiamattoon. Carmela suuttuu ja prosessin lopputuloksena AJ muuttaa isänsä tyköön.
Christopher tuo puvun La Mannalle, ja tarjoavat litteitä tv-vastaanottimia säilytykseen. Ehdonalaisen valvoja tulee La Mannalle, ja haluaa nähdä autotallin.
Tonyt, Artie ja AJ katsovat tv:tä. Tony lähettää AJ:n tekemään läksyjä.
La Manna on kalteribussissa matkalla vankilaan käsiraudat ranteissaan.
Carmela saapuu mersulla tyhjään kotiin. Hän näkee muiston menneisyydestä, kun AJ ajaa leikkiautolla mäkeä alas, alkujaksossa hän ajoi sitä Carmelan mersulla.

Jaksossa Tonylla oli kohtauksia, osa johtui La Mannasta, mutta myös Carmelan luona oli vaikeaa.

5. Itsehillintää. Irregular Around the Margins
Tony juhlii Crazy Horsessa, missä tapaa Meadowin. Christopherilla on kiireitä laittoman tupakan kanssa. Tonylta poistetaan luomi otsasta, on ilmeisesti pahanlaatuinen, mutta ei ole levinnyt. Adrianna on FBI-agentin puhuttamisessa, ja joutuu menemään taas vessaan. Sairaalassa tutkitaan Adriannan vatsaa, on Bowen syndroona, aiheutuu stressistä. Christopher lähtee taas tupakan hakumatkalle. Crazy Horsessa Adrianna vetää kokkeliviivat, ja Tony tulee huoneeseen, ja imaisee loput. He alkavat heittää tikkaa, ja melkein suutelevat, mutta Phil Leotardo keskeyttää suutelot.
Tony aloittaa taas terapian. Melfi kehuu Tonya, kun ottaa ihmiset huomioon, ja rohkaisee Tonya olla aloittamatta suhdetta Adriannan kanssa. Tony huomioi Adriannaa, ja he puhuvat vaivoistaan vatsavaiva ja luomi.
Adrianna tapaa FBI:n ja syöttää sorsia. FBI irvistelee Adriannaa, koska tämä oli kehunut Tonya. Kun Tony ja Adrianna ovat ajelulla, Tony väistää peuraa ja ajaa ulos. Auto menee rikki, ja molemmat viedään ensiapuun. Tonyn vammat ovat vähäiset. Kotiin palaava Christopher pillastuu täysin. Hän tapaa kengästään koiranpaskaa putsaavan Tonyn. Mafiosot levittävät huhua, että Adrianna olisi imenyt Tonya, mikä ei pidä paikkaansa. Myös Carmela on poissa tolaltaan. Christopher sekoaa, ja ampuu Tonyn auton renkaat. Christopher viedään ajotielle, missä Tony selittää, että ei ole mitään. Ase on Christopherin nenässä. Lopulta he hakevat hoitaneen lääkärin paikalle, ja myös Tony B. selittää, että mitään ei ole voinut tapahtua. Carmela raivoaa Tonylle, mutta Tony ja Carmela, Christopher ja Adrianna, sekä Tony B äiteineen ovat lounaalla, ja mafiosot  näkevät heidät yhdessä.

6. Sydämen oppitunnit. Sentimental Education
Tony B:n ajama Kim's Southside Laundryn pyykkiauto varastetaan. Kim vihastuu ja haukkuu Tony B:n. Myöhemmin Tony B. lukee kokeisiin, kun muut syövät. Kim saa autonsa takaisin, ja kehuu Tony B:n ahkeruutta ja haluaa perustaa kuralla olevan matkatoimistonsa tiloihin hieromapaikan. Vito, joka on kiinnostunut hieronnasta, auttaa Tony B:tä kokeisiin lukemisessa. Ilmenee, että Vito on naimisissa, mutta lipsauttaa Paulielle, joka kysyy, että miksi mulkku ja perse ovat lähekkäin, että molemmat antavat nautinnon, minusta tämä on ennakkoa tulevasta, Viton kaksoiselämästä, joka päättyy huonosti.
Opinto-ohjaaja Bob Wegler raportoi Carmelalle, AJ:n numeroiden huonoutta. AJ on kopioinut esseen Eläinten vallankumoksesta. Edessä on esitelmä Kärpästen herrasta. Carmelan mielestä hänen omalle aivokapasiteetilleen Madame Bovary on liian vaikea. Muutenkin Carmela kuvataan kotona meikkaavana, itsekeskeisenä tyhmänä tyhjäntoimittajana. Isänsä luona asuva AJ purnaa ruuasta, ja joutuu konfliktiin Tonyn kanssa. AJ menee asumaan Carmelan luo tietyn ehdoin. Tony löytää AJ:n hankkiman Kärpästen herra esseen. Carmelakin muuten yrittää auttaa AJ:ta, hän pohtii Possun silmälaseja, vaikka teema on aivan jossain muualla (se on vallan ja vastuun tasapainon järkkyminen, ja barbarismin eteneminen).
Carmela on isä-Philin kanssa lounaalla, hän kertoo tavanneensa miehen, jota luuli homoksi, koska muistuttaa Philiä! Phil käskee puhua Tonyn kanssa. Carmela jatkaa valitsemallaan tiellä, ja pian peitto heiluu Weglerin luona, josta Carmela lähtee kotiin kuin teinityttö. Carmela saa ripissä nuhteita isä-Phililtä. Carmela katsoo sängyssä Tonyn kuvaa ja hakee revolverin tyynyn alle. Weglerillä on vessassa Abelardin ja Heloise kirjeitä -nide. Aiemmin hän on ylistänyt Madame Bovarya, jota Carmela ei ole ymmärtänyt ja antaa ensi painoksen. Carmela lähtee kerran kotiin, ennen lakanaleikkejä, ja seuraavan varvin jälkeen, Wegler puhuu, että Carmela käyttää tussuaan AJ:n asioihin. Carmela loukkaantuu ja kauhistuu, ja on masentunut ja kertoo isälleenkin asian. Hyvin surullista. AJ pitää Wegleriä homona kuten Tonykin.
Tony B. sotkee asiansa. Hän löytää huumediilerin rahapussin 12000 taalaa, mutta törsää sen vaatteisiin, viinaan ja pelaa loput (ostaa tosin kaksosille Nintendon Gameboyt). Tony B. ahkeroi väsyksissä hierontapaikassa, mutta menettää malttinsa Kimiin, ja hakkaa tätä, ja menee mankumaan Tony Sopranolta autojen turvatyynyjen ryöstelyä. Surullinen jakso, niin kuin koko viides kausi.


7. Legendaa. In Camelot
Tony on kutsunut Baccalierit kotiinsa. Tony ja Janice muistelevat Tonyn Freckles-koiraa, joka annettiin pois. Janice piikittelee Bobby junioria tämän sängyn kastelusta. Tulee puhelinsoitto, Concetta-täti on kuollut ja hautajaisissa Tony tapaa Franin hänen isänsä ystävättären isänsä haudalla. Fran Felstein on punapää, jolla on oma lapsi. Jaksossa Tony auttaa Frania, joka väittää, että Tonyn isä oli luvannut tälle eläkkeen. Tony näkee Franin luona Freclesin kuvan, Tonyn isä oli vienyt koiran, jota Tonyn äiti ei ollut sietänyt rakastajattarelleen. Fran kertoo kilparadasta, jota Hesh on pyörittänyt. Tony kovistelee Heshiä, rata on puoliksi Tonyn isän, ja New Yorkin Phil Leotardon. Tony käy neuvotteluita rahasta, kun rata myydään. Rahan saamisessa on ongelmia, ja Tony ajaa Phil Leotardoa takaa, joka ajaa pysäköidyn auton perään, ja Phil loukkaa niskansa. Tony antaa rahat Franille 150 000 taalaa. Fran kerskailee olleensa JFK:n rakastajatar, ja Tony antaa hänelle huutokaupasta ostamansa JFK:n kapteenin hatun. Varsin irvokas nainen. Tony kuitenkin  asioita nuoruudestaan Melfin terapiassa.
Junior on kotiarestissa, ja bongaa hautajaisia, lopulta hän ei kestä enää vaan murtuu kyyneliin, hän alkaa taas taantua.
Christopher käy AA:ssa, hänen tukihenkilönsä on JT, käsikirjoittaja, joka on juonut, kokaillut  ja hepoillut. JT saa vähän väliä torua Christopheria, tämän juotua lasillisen viiniä, ja poltettua hassista. JT alkaa pelata, ja menee korttirinkiin, ja häviää kaiken ja jää lisäksi velkaa 60 000 taalaa, jonka lainaa Christopherilta. Koska JT ei maksa, käy Christopher ja Pikku-Paulie hakkaamassa. JT vie kaniin Emmy-palkintonsa, retkahtaa hepoon ja suuntaa vieroitukseen. Christopher kummastelee, miksei JT soittanut, että on retkahtamassa.


8. Marco Polo
Pikku-Carmine jakelee tutuilleen  Whirlpool-pesukoneita, mutta huomaa sitten hulppean veneensä  uppoavan. Johnny Sackin tekosia?
AJ rummuttaa kotona (jo varsin hyvin on PDP-rummut), katolla työskentelevä Carmelan isä Hugh putoaa pensaaseen, mennään ensiapuun, mutta pahoin ei käy. Hughin mielestä talossa pitäisi olla mies. Hughin 75-vuotisjuhlat pidetään Carmelan luona. Carmela puhuu Tonylle, että hän ei halua, että Tony tulee paikalle.
Johnny Sackilla on uusi Maserati, hän ottaa kyytiinsä Tonyn. Philin autossa ei ollut vakuutusta, ja Tony vie sen Angielle korjattavaksi. Angie on alkanut pitää Pussyn autokorjaamoa. Korjaus tulee Tonyn piikkiin. (Tony tuskin maksaa mitään, koska Angie on ahdistunut kustannuksista).
Carminen miehet Angelo ja Rust tapaavat Tony B:n, jolle ehdottavat Joey Peepsin tappamista. Tony B. harkitsee, hän on tutustunut Angeloon vankilassa.
Phil menee katsomaan autoaan, on ongelmallinen. Valittaa istuimesta, ja maalista ja lommosta. Angie ahdistuu lisää.
Tony B. haluaa rahaa ja lisätöitä Tony S:ltä. Tony sanoo että malttia.
Juhlat  lähenevät Hugh haluaa, että Tony on isäntänä talossaan, ja juhlissa on kaikki, lopulta Carmelan pyytämä Tony S. grillaamassa makkaroita. Tony antaa Hughille lahjaksi hienon kiväärin. Hughilla on hauskaa, ja lähtee juopuneena pois. Carmela haukkuu äitinsä, joka pitää jotakin diplomaattia heitä parempina.
Tony B kyselee (kateissa olevasta) tyttärestään Kellystä Meadowilta, tyttö olisi asunut 12-vuotiaaksi asti Sopranoilla.
Marco Polo on leikki uima-altaassa, mihin miehet osallistuvat. Tony paiskaa Carmelankin altaaseen. He alkavat muiden lähdettyä suutelemaan, ja viettävät yön yhdessä. Tony B:llä on ongelmia kaksostensa kanssa, nyt he ovat varastaneet AJ:n pinssikokoelman. Kaksosten mielestä on kurja olla köyä. Tony B. soittaa Angelolle ja hyväksyy tappotarjouksen.

9. Unidentified Black Males
Tony B. ampuu autoonsa Johnny Peepsin, ja naisen, jonka Peeps otti mukaansa bordellista, mistä oli perimässä rahaa. Liukuva auto ajaa Tony B:n jalan päälle. Tony B. ontuu.
Carmela pohtii yötä Tonyn kanssa Silvion vaimon kanssa. Carmela toivoisi Tonylta lisäeleitä. Tony tuo AJ:n autolla, mutta ei tule sisälle. Carmela alkaa hakea avioerojuristia. Ero voi olla hankala, mutta talo on Carmelan nimissä. Useat juristit ovat esteellisiä, koska Tony on tavannut heidät. Valittu juristi tuntuu nipottavan?
Tony ja Johnny Sack pelaavat golfia. Sack selittää, että ampuja oli ontunut. Tony saa pyörtymiskohtauksen. Tony B on selittänyt että hänet on hakannut tuntemattomat mustat.
Tony arvaa, että Tony B on Peepsin ampumisen takana, ja on vihainen. Tony S. ihailee Tony B:tä, jonka älykkyysosamäärä on 158, ja tätä hän selittää Melfille.
Finn maksaa lounaan, missä Tonykin on, Tony suuttuu. Toisaalta Finn etsii kesätöitä. Meadow ei pidä ajatuksesta Finniä valokuvaamassa Lännessä. Finn saa töitä rakennuksilla Tonyn kautta. Palkka on 20 dollaria tunnissa. Finn on apumiehenä. Vito puhuu hänen kanssaan. Paulie, joka tulee paikalle, huutaa hänelle, että hänen autonrenkaissa on koiranpaskaa, ja ne pitää pestä lysolilla. Kun Finn hakee varusteita, Paulie kuulee, että Finn on Meadowin poikaystävä. Paulie antaa rahaa, ja lähettää terveiset Meadowille.
Peepsin eli Joseph Peparellin  hautajaiset vietetään. Vito on lahjoittanut hautakiven, jossa lukee Joey Peeps, Sack on raivona Tonylle ja myös siitä, että Tony B. oli nähty lähellä murhapaikkaa. Tony S. kertoo, että he olivat etsimässä Kellyä Tony B:n kanssa.
Carmela pyytää Tonia syömään Vesuvioon, Tony hiiltyy kuullessaan, että Carmela haluaa eroa, ja on saanut lakimiehen. Tonyn mukaan kaikki on hänen ansaitsemaansa. Carmelan lakimies on kylläkin huomannut, että hankalaa tulee olemaan, ja hän luopuu jutusta. Carmela jää yksin tilaamaan ruokaa.
Terapia on edennyt. Tony on tunnustanut, että hän jäi Tony B:n keikalta siksi pois, että oli riidellyt äitinsä kanssa ja pyörtynyt. Aiempi selitys 17 vuoden takaa oli se, että mustat olivat hyökänneet Tony S:n kimppuun.
Finn on töissä rakennuksilla, jossa mafiamiehet kuluttavat aikaa. Hän kauhistuu tappeluita (Gene hakkaa pikku-Paulien), ja kertoo niistä Meadowille, joka ei usko. Öisistä nuotiobileistä Finn lähtee suoraan töihin, ja tapaa vartijan autossa. Vito on suineen hänen haarovälissään. Vito uhkailee Finniä. Finn on poissa tolaltaan, ja kotona Meadowin kanssa tulee kauhea riita. Riita loppuu kihlojen vaihtoon. Meadow soittaa äidilleen, joka tuskailee elintasonsa laskua, mutta ei sano Meadowille mitään.

10. Cold Cuts
Tonyn miehet eivät saa vespoja laivasta, Johnny Sack on estänyt sen, ja Sack raivoaa Tonylle.
Janice raivostuu tyttöjen jalkapallo-ottelun katselusta, kun Sophiaa potkitaan, ja hakkaa yhden naisen verille. Asiasta on uutisissa. Tony haukkuu Janicen, koska Tonyn nimi on uutisessa mainittu. Janice menee vihanhallintakurssille.
Christopher raivoaa Adriannalle, kun Tony B. on kohotettu kapteeniksi. Adrianna ehdottaa maiseman vaihtoa. Christopher on Tony B:n kanssa lähdössä Pat-sedän tilalle siirtämään vanhoja luita, sillä tilalle tulee puskutraktorit töihin ja Pat joutuu vanhainkotiin.
Carmela on tyhjentänyt uima-altaan kiusatakseen Tonya. Tony ehdottaa, että he pitäisivät kihlajaiset kotonaan. Carmela on nuiva, mutta kun Carmela näkee koulussa Weglerin, Carmela sanoo  palaavansa Tonyn luo, Rosalie Aprilille ettei palaa, halusi näpäyttää Wegleriä, joka ei ole soyellut, tosin Carmela aukkui Weglerin lähtiessään. 
Terapiassa puhutaan Janicen väkivallasta. Melfi toteaa, että masennus on sisäänpäin kääntynyttä raivoa.
Tony B ja Chris ovat Tony B:n sedän Patin maatilalla, heillä on hauskaa, he vitsailevat Tonystä. Lapsena he olivat siellä kolmistaan. Christopher kokee, että häntä on kiusattu. Ensimmäiset luut kaivetaan ylös ja siirretään. Tony S. saapuu tilalle ja toiset kaivetaan. Kolmistaan ollessa kritiikki kohdistuu Christopheriin, joka suuttuu ja lähtee pois.
Tony näkee uutisista, että konttiin voidaan piilottaa radioaktiivista ainetta, ja terroristit voivat käyttää kontteja. Tony vaahtoaa, kun Bada Bingin baarimikko ei pidä asiaa ongelmana, Tony hakkaa hänet, ja hänelle tulee kuulon alenema. Paulienkaan mielestä ei pitäisi puhua politiikkaa vaan olla hiljaa. Tonylla on uusi nainen asunnolla (ihotautilääkäri tai -hoitaja?).
Janice on oppinut olemaan aurinkoinen. Tony tulee päivälliselle ja ärsyttää Janicea Harpo-pojasta niin, että Janice raivostuu yrittää käydä Tonyn kimppuun.


11. Unikuvia The Test Dream
Sarjassa Tony näkee merkittäviä unia, niin tässäkin jaksossa. Ensin kuitenkin Tony on Valentinan luona, sänkyilyn jälkeen Valentina kokkailee kaasuhellalla, tuli leviää ja Valentina saa palovammoja. Sairaalassa Tony lupaa maksaa lääkärilaskut ja peruukin. 
Angelo on ollut Tony B:n sellikaveri, Angelo maksaa Tony B:lle lisää Peepsin eliminointityöstä ja antaa kyltin  Because I’m a Boss. Tony B. koittaa kaitsea kaksosiaan Jasonia ja Justinia, joiden tavarat ovat aina sekaisin.
Sitten Angelo joutuu ansaan, ja Phil Leotardo tunkee Angelon autonsa takakonttiin ja ampuu hänet.
Tony kirjautuu loistohotelliin herra Petraglian nimellä. Tony tilaa ilotytön ja on huolissaan serkustaan, soittelee perään. 
Sitten seuraa unijakso, koska yhtäkkiä sängyssä ei ole ilotyttöä vaan vanha jo kuollut Carmine. Tätä unta Tony purkaa unessa terapiassa, mutta Melfin paikalla istuukin Gloria Trillo, tunteet vaihtelevat, myös nauretaan. Sen jälkeen Tony on auton takapenkillä, isä ajaa, mukana on vaihtelevia henkilöitä Mikey Palmice, Ralphie, Pussy ja elävistä Artie. Tony on myös Carmelan luona, välillä Pie-O-My:n seurassa. TV:ssä pyörii elokuva Sheriffi, jonka pääosassa Gary Cooper (Tonyn mainitsema The Strong Silent Type eli amerikkalainen sankari, filmin naisnäyttelijä on Grace Kelly).
Kun he menevät Finnin vanhempien kanssa syömään he ovat Annette Bening (kuuluisa näyttelijä) ja Vic Makazian (poliisi, joka teki sarjassa itsemurhan). Tonylla on lähtenyt hampaita irti, ja toteaa että Finn on tuleva hammaslääkäri. Tony on kadulla, missä ihmisiä, jotka syyttävät tätä Tony B:n tekemistä Leotardojen murhasta, myös Phil kuolee. Tony S. pakenee, ja häntä ammutaan Texasin kirjavaraston näköisestä rakennuksesta, tai sen ikkunasta.
Uni loppuu. Christopher tulee hotelliin, ja kertoo, että Tony B. on ampunut Billy Leotardon, joka on kuollut veljensä Philin käsiin.
Tony soittaa Carmelalle hotellista, tunnelma on kevyt.

12. Pitkäaikainen pysäköinti Long Term Parking
FBI katsoo Crazy Horsen valvontanauhaa. Adrianna laittaa joitain roskikseen ja ottaa pois. (Aiemmissa jaksoissa oli ilmennyt että agentti Sanserinolla on lapsi, toisin hän selitti Adriannalle). Sairaalassa Adrianna saa uuden diagnoosin, haavainen paksunsuolen tulehdus.
Carmine piileskelee, ja voihkii, Rusty on kovana. Tony S. miehineen päivittelee, hullua Tony B:tä, joka maksaa heille paljon rahaa. Christopher juo kaljaa, Tony huomaa hänen lipsuvan raittiudesta. Christopher vinoilee Adriannan hajusta. Miehet lähtevät, mutta Tony kannustaa Adriannaa.
Tony on puhunut Carmelalle yhteiselon jatkamisesta entisin ehdoin, siis, että Tony voisi pitää muita naisia. Carmela ei lämpene. Christopher on tyrinyt tupakkakaupan, ja leimat niihin, ja nyt FBI tutkii sen, puolet kaupasta menee Paulielle, joka on joutunut korjailemaan asiaa. Tony kertoo tämän Vesuvion vessassa Christopherille, joka kiihtyy.
Tonyn miehet ovat neuvottelussa,  missä sekä Phil Leotardo että Johnny Sack vaativat Tony B:tä tai Tony S:n läheisen verta. (Aloittivat itse sodan).
Carmela ja Tony ovat syömässä Vesuviossa. Carmela haluaa rakennuttaa talon ja myydä sen. Tontti maksaa 600 000 $ Tony lupaa ostaa sen, ja takaisin muutto kotiin on selvä.
Valentina pääsee sairaalasta Tony jättää hänet.
Tony B soittaa  puhelinkioskista Tony S:lle, mutta on hiljaa. Tony S. laittaa puhelimensa seurantaan.
Christopher raivoaa Adriannalle Tonyjen kiusaamiesta.
Tony muuttaa takaisin illallista syödään ja samppanjaa juodaan, tv:tä katsotaan. Petipuuhia tapahtuu myös.
FBI on ottanut Adriannan kiinni. Gilbert Nievez on tapettu, hänet tapettiin Crazy Horsessa. Tappaja Matush oli halunnut passistaan  kopion, kun huumekaupoista tuli riitaa. FBI-agentit painostavat Adriannaa, kun hän on hävittänyt todisteita. Sanserino taivuttelee Adriannan todistajansuojeluun. Hänet aiotaan mikittää.
Carmine perääntyy. Johnny Sack on pomo.
Adrianna tulee kotiin ja kertoo, kertoo Daniellesta, ja että on FBI:stä. Christopher sekoaa.
Tony B. soittaa.Tony S. kertoo totuuden kohtauksestaan kun Tony B. joutui vankilaan. Ja selvittää paikan, Tony B. on Kinderhookissa, eli Patin talolla, jota ei voitu purkaa ympäristöasioiden  vuoksi.
Christopher on suostumassa FBI-vasikaksi,  lähtee ostamaan tupakkaa ja katselee lapsia. Sanserino antaa aikaa kello yhteen. Tony soittaa Adriannalle ja sanoo, että Christopher on yrittänyt tappaa itsensä. Sil hakee Adriannan. Sil vie tytön metsään ja ampuu. Christopher pakkaa Adriannan tavarat, vie ne rannalle ja jättää auton pitkäaikaiseen pysäköintiin.
Johnny Sack on kohonnut pomoksi, hän vaatii Blundeton päätä, ja Philin pitää saada tehdä se.
Chris on kamoissa. Nuuskannut hepoa. Tony potkii häntä.
Tony ja Carmela ovat uudella tontilla, jossa  on samanlaisia puita, joiden keskelle Adrianna ammuttiin.

13. Kaikella kunnioituksella. All Due Respect
Phil vastaanottaa veljensä ruumiin. Kysyy Sackilta koska hän saa Blundeton.
Tony B. punkkaa lattialla hänellä on naisseuraa, tosin  maksullista.
Phil vaanii Christopherin talon ulkopuolella ja uhkailee Christopherin äitiä, joka menee ulos.
Carmela soittaa Christopherille. Tämä kertoo, että Adrianna on lähtenyt. Carmela muistaa, että Adrianna on ollut outo filmi-illassa. FBI yrittää saada vasikka Ray Curtalta tietoja, mutta hän ei tiedä Adriannasta. Tony käy Ray Curtan syntymäpäiväjuhlissa, mutta ei jää sinne vaan viettää koti-illan. Curtalla on varmastikin mikki. Tonyn uudesta elämästä on hänelle hyötyä. Tony kertoo, että ei tiedä missä Blundetto on, eikä antaisi ketään kidutettavaksi. Phil Leotardo riehuu ja hakkaa Tonyn autonkuljettajan Bennyn, jolta murtuu kallo. Silvio haluaa, että asialle tehdään jotain,  Christopher piiloutuu. 
Tony käy terapiassa, kotielämä sujuu ja on seesteistä.
AJ järjestää bileet, joista kerää rahaa. Carmela patistaa collegehakua. Tony menee maatilalle ja ampuu serkkunsa ja ilmoittaa Sackille Blundeton olinpaikan. Phil rientää paikalle, mutta pettyy, kun Tony B. on jo kuollut. Johnny Sack haluaa hyvitystä, Tony lupaa osan kasinosta Philille. Christopher väittää olleensa raittiina. Tony menee Johnny Sackin luokse, kun sinne suoritetaan FBI:n rynnäkkö, Petrile on vasikoinut Sackista, joka pidätetään. Tony lähtee livohkaan, ja menee Carmelan luo.



Kausi 6
Kuudes kausi esitettiin vuosina 2006 - 2007. Jaksoja näytettiin kahdessa osassa yhteensä 21. Junior on aivan seniili, ampuu Tonya. Johnny Sack pääsee tyttären hääjuhlaan, häissä Tony on edelleen hyvin heikkona. Sack joutuu takaisin häkkiin, kun tytär on sanonut tahdon.
Vita Spataforen kaksoiselämä paljastuu, hän pitää miehistä ja käy klubeilla. Hänen tarinaansa seurataan.
Christopher yrittää elokuva-alalla, mutta uppoutuu päihteisiin, Christopherin tarina päättyy hyvin murheellisesti.
Kausi ja sarja päättyy ravintolalounaaseen, miten kaikki loppuu tai jatkuu, jää katsojalle epäselväksi. Kun Tony Sopranon näyttelijä James Galdolfino kuoli, ei sarjaa voida jatkaa, eikä se olisi muutenkaan jatkunut. Hieno sarja.

1. Eläkkeelle Members Only
Edellisestä kaudesta on kulunut parisen vuotta. Finn ja Meadow seurustelevat, AJ opiskelee, ja on kasvattunut pitkän takatukan.
Carmela näkee unta talostaan, Adrianna on siellä.
Janicella ja Bobbylla  on tyttövauva. Janice imettää ja Bobby ajaa pienoisrautatietä, merkillinen hattu päässään.
Carmelan talo on rakennuskiellossa. Carmelan isä on käyttänyt kantavissa rakenteissa mäntyä, joka ei ole sallittua, talo ei etene, se on rakennuskiellossa.
Junior on sekaisin yhä enemmän, etsii keikkarahoja puutarhastaan? Vito kehuu tienaavansa paljon, ja Vito on laihduttanut.
Hesh hakataan, autoon, ja vävy vielä pahemmin, takana ovat Philin miehet, on ilmeisesti vahinko? Phil maksaa kipurahoja. Phil Leotardo on hyvä sijaispomo, ja pystyy neuvottelemaan Tonyn kanssa ja päin vastoin, vaikka molemmat inhoavat toisiaan? Mutta Johnny Sack on vankilassa odottamassa oikeudenkäyntiä. Phil Leotardo on ohjaksissa. Johnny Sackin tytär on menossa naimisiin ja rahaa tarvitaan. Ginnyn optikko-veli on monesti sananviejä. Sackin Maserati on pakko myydä ja saada bisnekset käyntiin. Johnny Sackia ilahduttaa tyttärensä Allegran kuvat.
FBI-agentti Harris on ollut Pakistanissa, saanut vatsaloisen, on huonovointisen näköinen. FBI:n kätyri Ray Curta kuolee tämän kertoessa nauhoitukseensa lisätietoja eli liian aikaisin FBI:n kannalta. Rustykin on hautajaisissa, Phil ei.
Tonyn kapteeni Eugene haluaa eläkkeelle, Gene on saanut perinnön, ja yrittää taivutella Tonya suostumaan. Vastoinkäymisiä tulee, mies joutuu ampumaan miehen, eikä pääse pois, poika käyttää huumeita. Lisäksi Gene on FBI:n kätyri, eikä FBI anna hänelle lupaa muuttaa, niin Gene hirttäytyy autotallissaan.
Tony törsää saamiaan rahoja ja antaa Carmelalle uuden Porschen ja käy Melfillä  terapiassa, jossa puhutaan Juniorin vanhenemisesta, ja Tonyn äidistä. Tonylle on kova paikka, että äitinsä ei ole rakastanut häntä, ja kiistää, että yritti tukahduttaa äitinsä tyynyllä. Keskustelu kääntyy tyynyyn, kun Tony haluaa, että avuttomana hänet tukahdutetaan tyynyllä. Kaikki kuitenkin on uomissaan, mutta jakso loppuu dramaattisesti: sekava Junior ampuu Tonya, joka saa verisenä viimeisillä voimillaan soitettua apua, jakso loppuu ....

2. Rajalla Join the Club
Jakso alkaa ja  Tony Soprano herää mutta on Kaliforniassa, käy  baarissa. Tämä on Tonyn koomaharhaa, Unen Tony on optisella alalla. Kun salkut vaihtuvat, hänellä on Kevin Finnertyn henkilöpaperit. Tony näkee aina välillä valoa, joka on sairaalan lääkärin taskulamppu, Tony on letkuissa sairaalassa, kenties koomassa. Perhe oma ja mafiaperhe on paikalla ja hermostunut Tonyn voinnista. Tony repii välillä letkuja, ja verenmyrkytystä pelätään. Anthony Jr on eniten poissa tolaltaan. Hän antaa vahingossa (tai tahallaan) medialle haastatteluja. Janice tulee sairaalaan voihkimaan. Tonya pidetään keinotekoisesssa koomassa, kuumetta on 39,7 astetta tilanne on kriittinen.
Silvio ottaa ohjat käsiin. Silvio ihmettelee, miksei Bobby ollut paikalla. Eugenen hautajaisissa pohditaan itsemurhan syytä, Vito pohtii, olikohan hän "homo" (myöhemmin ilmenee että Vito on).
Junior kieltää ampuneensa Tonya.
Carmela ja Meadow puhuvat kooma-Tonylle, joka näkee koomaunta, että olisi sairaalassa, päätä paikataan rappusilta putoamisen jälkeen, lääkärit toteavat Alzheimerin taudin.
Agentti Harris on kiinnostunut  Crazy Horsessa notkuvista  ulkolaisista.
Jopa AJ menee puhumaan Tonylle.
Christopher törmää muutamaan epäilyttävään tyyppiin. Ahmed kavereineen ovat Bada Bingissä. Näitä herroja agentti Harris seuraa, Christopher sanoo Harrisille, että Tony vihaa terroristeja.
AJ saa itkuraivarin, jossa puhuu ampuvansa vanhan kääkän.
Toimittajat piirittävät taloa ja osa on tullut pihalle.
Finnertyä näytetään lopussa, hän ajattelee soittavansa kotiin, ei kuitenkaan soita

3. Nuori vihainen mies. Mayham
Paulie on autossa, saa vihjelapun tyhjästä asunnosta Vitolta. Seuraavaksi Paulie kavereineen tunkeutuu asuntoon, joka ei ole tyhjä, ja sitten ammutaan. He etsivät rahaa jota ei ensin löydy. Paulieta potkaistaan mojovasti haaroväliin, jota hän valittaa. Raha löytyy niputtain astianpesukoneesta, peräti miljoonaa taalaa kolumbialaisten rahoja.
AJ yrittää ostaa asetta, sen seurauksena Chris ja Bobby nuhtelevat kiivastunutta AJ:tä.
Tony on hyvin heikossa kunnossa mutta perusvahva.
Tonyn koomaisessa mielessä Finnerty saa haasteen Crystal-luostaria vastaan. Luostarissa on punakeltaisissa vaatteissa olevia munkkeja. Heidän mielestään Finnerty on toimittanut luostariin viallisen lämmitysjärjestelmän. Kooma-Tony soittaa kotiin, mutta ei kerro diagnoosistaan. Tony näkee lapun Finnertyjen sukukokouksesta.
Melfi näkee kaupassa Carmelan, ja tarjoaa apuaan. Carmela sanoo olevansa kunnossa.
Ben on nyt Silvion autokuski, Silvion vaimo Gabriella on tohkeissaan Silvio Danten pomoudesta. Silvio joutuu imemään astmapiippua ja sovittelemaan riitoja, hän on polleaa poikaa aamutakissaan, ja vaimo loistaa, mutta työ ottaa hermoille, ja Silvio imee yhä enemmän astmapiippua. 
Carmela on Melfin luona terapiassa, hän tunnustaa että tiesi heti alusta lähtien mikä mies Tony on, ja pohtii, rakastaako häntä sen vuoksi, tai siitä huolimatta.
Paulien pallit ovat potkun  jälkeen hellinä, tästä tehdään huumoria.
Christopherin apurit nappavat kiinni vanhan "kaverinsa" JT Dolanin luennolta, ja häntä hakataan. Velkojen kuittaamiseksi JT joutuu kirjoittamaan käsikirjoituksen Christopherin ideoimaan elokuvaan Cleaveriin, jossa mafiapomo tapetaan, ja paloitellaan, maagisesti palat yhdistyvät, paitsi kätenä on lihakirves, ja kaveri kostaa kaikille.
Vito ja hänen vaimonsa Marie syövät yhdessä Marien serkun Phil Leotardon ja tämän vaimon kanssa. Vito oli keksinyt, että Paulien keikkarahoista annetaan isot siivut Carmelalle. 
Silvio stressaa liikaa, ja lopulta hänet laitetaan ambulanssiin, astmakohtaus on liian paha.
Vito tapaa Finnin sairaalassa, kutsuu tätä Phineas Foggiksi, ja sivelee tämän kättä. Vito on valittanut raha-asiaa Philille, ja Paulie vinkuu sitä muuten, koska hän haluaisi saada alapäänsäkin kuntoon. Tätä urologijuttua Paulie selittää puhevuorollaan kooma-Tonylle. Tonyn unessa 'Finnerty' hakkaa seinään, jotta möly loppuisi. Sitten kaikki koneet mykistyvät, sydän pysähtyy. Tonyn unessa Tony saapuu Finnertyjen talolle, jossa on paljon valoa. Talon ulkopuolella hän näkee serkkunsa Tony Blundetonin. Tony kuitenkin kuulee lapsen äänen "älä mene isi", ja Tony avaa silmänsä, ja sydän käynnistyy. Christopher tunnustaa istumaan nostetulle Tonylle, että hän yrittää vielä kerran filmimaailmassa. 
Paulie panikoi, ja menee Viton luo, ja Carmela saa kuitenkin isot rahasiivut. Carmela on tyytyväinen rahasta ja siitä, että Tony on herännyt.

4. Toipilas The Fleshy Part of the Thigh
Tony odottelee leikkausta, missä vatsan päällä oleva haava laitetaan kiinni. Morfiinilääkitys lopetetaan, joten kivut ovat valtavat. Se saa Tonyn kärttyisäksi. Tony haukkuu Bobbyn pienoisrautatien ja käskee laittaa vaimonsa järjestykseen. Janice on aina hankala, ja ärsyttää Tonya. Sairaalassa on myös Janicen entinen poikaystävä Aaron Arkaway ja hänen pastoriystävänsä, jotka kehottavat Tonya rukoilemaan.
Baronen jätefirmassa  Jason poika haluaa myydä  yrityksen Chuckie Cinellille. Ongelma on se, että Tony tarvitsee  yritystä sairasvakuutukseensa, on ollut yhtiön palkkalistoilla. Cinelli on Johnny Sackin miehiä, ja Johnny tarvitsee rahaa. Phil on välissä ja välikädessä.
Sairaalassa on räppäri Da Lux, jonka suosio kasvoi sairaalaan joutumisen seurauksena. Räppärin huoneessa Tony vierailee, lisäksi siellä on varsin älykäs mies, jolta leikataan kurkunpää pois. Kilpaileva räppäri on kateellinen. Bobby, jota on haukuttu, tekee miehen kanssa diilit, ampuu häntä, jotta räppärin uskottavuus ja myynti paranisi. Bobby ampuu ja saa rahat, mitkä hän kiikuttaa Tonylle, mutta Bobbyn luoti osui räppäriä takamuksiin, mikä aiheutti räppärille pilkkaa, ei kunniaa.
AJ on mennyt töihin Blockbusterin videofirmaan, tämä tulee vain puheen tasolla ilmi.
Pauliella on hyvin vaikeaa- Paulien täti nunna Dottie paljastaa, että hän on Paulien todellinen äiti, ei Maria Nucci. Paulie menettää elämänsä perustansa ja hyvin vihainen kasvattiäidilleen, ja käskee Nuccin hoitaa 4000 dollarin laskun omien biologisten lastensa kautta ja heittää hankkimansa litteä näyttö tv:n ikkunasta. 
Jätekuljetuskauppaa hierotaan Jason Baronen kanssa. Paulie ja Patsy ovat motivoimassa Jasonia tekemään ratkaisuja, kun Jason on soutamassa. Asiat eivät mene aivan Tonyn haluamalla tavalla, lisäksi Jasonin äiti tulee vetoamaan tunteellisesti Tonyyn, jotta tämä ei vahingoittaisi poikaansa, ja on poikansa puolella. Paulie pillastuu, ja kateellisuuttaan menee rantaan, ja hakkaa soutamaan lähtevän äitinsä rakastaman Jasonin, ja ilmoittaa tämän maksavan joka kuukausi hänelle 4000 dollaria, ja asiaa ei kerrota Tonylle (varmaan Nuccin hoitomaksuihin).
Tony toteaa Philille, että jätteitä riittää kaikille, ja tekee kaupat, jossa pitää itsellään sairasvakuutuksen. Tony lähetetään kotiin, jotta sairaalalasku pysyy kohtuullisena.
Jaksossa eräs ensihoitaja on varastanut Tonyn rahat, kun on etsinyt vakuutuskorttia. 
Pastori Bob selittää Tonylle teorioitaan, Tony tajuaa miehen puheet hieman omituisiksi, kun herra selittää, että dinosaurukset elivät muutamia tuhansia vuosia sitten, kun hänen mukaansa maailma luotiin vasta 6000 vuotta sitten.

5. Häät Mr ja Mrs Sacrimoni Request
Johnnie Sacrimoni saa luvan olla kuusi tuntia oman tyttärensä Allegran häissä tiukassa vartioinnissa tosin. Vankilassa käydään läpi kuvioita perheen kanssa, ensin hermostuu morsiamen isä ja sitten morsiamen sisar Catherine, kun puhutaan vain ruuasta Allegra on pulska kuten äitinsä. Johnny Sack ei syö mutta polttaa ketjussa tupakkaa. Sulhanen Eric DeBenedetto yrittää olla mieliksi kaikille, mutta myös kiihtyneelle tulevalle appiukolleen Johnny Sackille.
Tony on tervehtynyt jo pari kuukautta, ja hän on saanut nuoren lihaksikkaan Perry Annunziatan autokuskikseen. 
Melfin terapiassa, Tony on eri mieltä Melfin kanssa Juniorin roolista, hän on suhteellisen tyytyväinen. Juniorista on lehtijuttu, Carmela piilottaa lehden. Junior joutuu laitokseen ja alkaa itkeä.
Ahmed ystävänsä kanssa tuo Christopherille luottokortteja  ja tunnuksia ja pyytää aseita.
Phil pyytää Tonya eliminoimaan Rustyn, Tony ei suostu.
Vankilassa Johnny pukeutuu ykkösiin, ja suuntaa Allegran häihin. Hääpaikassa on metallinpaljastimet. Tonylla on metallia kengässä, ja kun hän kumartuu, hän kaatuu ja se ottaa koville.
Häät ovat upeat, kakkua leikataan ja syödään, ja tietenkin tanssitaan, ja  kun hääauto on lähdössä Johnnie Sacrimoni joutuu vankilaan. Mies alkaa yllättäen itkeä ja Ginny pyörtyy. Phil Leotardo pitää Johnny Sackia itkupillinä. Tony lupaa häissä Johnny Sackille, että hoitaa Rustyn. Tony selittää suunnitelman Chrisille, teko tehdään napolilaisten avulla. Christopher  arvostelee Tonya.
Tony puhuu terapiassa, että häntä pidetään heikkona ja on alettu arvostella. Siksi hän hakkaa autokuskinsa Perry Annunziatan.
Vito livahtaa kotoaan häiden jälkeen nahka-asussa ja koppalakissa homobaariin. Alainen Sal näkee Viton tanssin ja tanssipartnerin ja Vito lähtee pakosalle, yöpyy motellissa.

6. Ulos kaapista Live Free or Die.
Vito Spatafore (Joseph R. Gannascoli) on tyttöystävänsä luona piilossa. Naisystävä valittaa, että yli vuoteen Vito ei ole koskenut häneen. Vito esittää verukkeeksi laihdutuksen. Tonyn miehiä Bennyn johdolla etsivät Vitoa, joka menee autoon ja kaasuttaa pois. Vito menee kotiin, ottaa rahat piilosta, hyvästelee lapsensa. Lapsenhoitaja on paikalla, mutta Viton vaimo on poissa. Kun Vito on autossa, niin Phil soittaa. Vito nakkaa kännykän pois.
Rustyn murhasuunnitelma etenee. Christopher käyttää välikätenä Corky Caporalea, ja maksaa heroiinilla ja siis Napolista odotetaan vieraita.
Vito saapuu New Hampshireen, auto hajoaa, ja Vito tallustaa kaatosateessa täysihoitolaan.
Vitosta puhutaan paljon New Jerseyssä. Finn oli aiemmin nähnyt Viton ottamassa vartijalta "suihin". Asia tulee ilmi ja Tonyn korviin, ja Finn joutuu Tonyn puhutettavaksi, ja sen kuulee Tonyn kapteenit.
Carmelan taloprojekti seisoo, Carmela riitelee isänsä kanssa. Carmela pyytää Tonya puhumaan rakennustarkastajan kanssa.
Vito käy kahvilassa, jossa mies paistaa ruokaa, pitkiä katseita luodaan. Vito viihtyy. Bada Bingissä Viton tilanteesta puhutaan, oikeastaan vain Tony on ymmärtävä. Hän puhuu Melfin kanssa.  Vito on tienannut hyvin.
Finn ja Meadow riitelevät perheasioista ja polttavat pilveä.
Phil puhuu serkkunsa kanssa Vitosta. Serkun eli Viton vaimon mielestä Vito oli hyvä aviomies ja isä.
Vito näkee tekstin kaupan rekisterikilvessä  "Live Free or Die" kylttinä, lause on New Hampshiren valtion tunnuslause

7. Kilpailija Luxury Lounge
Corkyn suunnitelma toteutetaan, aseet annetaan napolilaisille ja ohjeet, eliminointi tapahtuu kotipihalla. Italialaiset ajavat auton autorampin eteen, kysyvät tietä Rustylta ja ampuvat sekä Rustyn että tämän autokuskin Eddien. New Jerseyn ja New Yorkin nokkamiehet lounastavat. Phil Leotardo lounaalla ja Johnny Sack vankilassa ovat tyytyväsiä Rustyn salamurhasta. Tony ei tunnusta sitä.
Pakistanilaiset saavat luottokortin numeroita. Artie on ärtynyt, hänellä on albanialainen Martina töissä aulaemäntänä, jota hän yrittää vikitellä. Martina tuntuu viihtyvän Bennyn kanssa paremmin. Bennyn vaimo odottaa lasta. Kilpaileva paikka Da Giovanni vetää ihmisiä. Viton lapsia kiusataan pikku homoiksi
Pikku Carmine aikoo valita näyttelijöitä Cleaveriin, Christopher menee mukaan Hollywoodiin, mutta alkaa siellä juoda, vetää huumeita ja käyttää maksullista naista. Ben Kingsley ei ole kiinnostunut elokuvan pääosasta. Lauren Bacall on Benin ystävä. Carmine ja Christopher ihmettelevät Luxury Lounge -palvelua. Filmitähdille tuputetaan kaikkea luksustavaraa ilmaiseksi (on varmasti markkinointia). Christopher saa vain katsoa, mutta ei saa tavaraa. Ben Kingsley kieltäytyy Cleaverin pääosasta. Christopher ryöstää Lauren Bacallin, ja varastaa tältä luxuskrääsää.
Benny Fuzio on Martinan kautta saanut  luottokorttitietoja Vesuvion asiakkailta. Etsivät tulevat paikalle. Artie räjähtää, ja tulistuu myös henkilökunnalle. Hän menee räyhäämään Bennylle tämä kotiovelle, ja miehet tappelevat. Tonyn pitää puuttua asiaan, ja kertoo Bennylle, että Artie on hänen lapsuuden tuttu, ja hän tarjoaa alennuksella tämän perheelle lounaan. Lounaalla kuitenkin Artie vinoilee Bennylle, joka menee keittiöön ja pistää Artien käden kastikekattilaan. 
Christopher saapuu paikalle. Tony kehottaa tätä olemaan paikalla ja pitämään alaisensa kurissa. Tony ei lämpene luksustavarasta, josta joku oli Bacallin koirallekin.
Artien ravintolassa on ristiriitoja. Tony puhuu Artielle, että kannattaa keskittyä keittämiseen. Artie on ampunut jäniksen puutarhastaan. Kun raaka-aineet loppuvat, hän valmistaan jäniksen isoisänsä reseptillä.
Napolin miehet Italo ja Salvatore ovat loppukuvassa takaisinmenomatkalla Italiaan, heillä on Christopherin varastamat luxuslahjat.

8. Mafioson poika Johnny Cakes
Tony touhuaa Carmelan kanssa. Tonylla toimii, mutta ei ehkä ihan vielä ole ampumahaava parantunut.
Vito siis oleskelee New Hampshiressa Vincenä, ja on kirjoittavinaan romaania. Vito herää paloautojen ääneen. Vito menee  palopaikalle. Kahvilan pitäjä vpk-laisena pelastaa lapsen liekeistä.
AJ:n luona käy hiippareita, AJ myy rumpujaan, tarvitsee rahaa. Perheessä on kitkaa, jota Tony AJ:n kanssa liennyttää Sturgots II veneellä.
Vito ihailee kahvilan pitäjää, jolla taitaa olla tytär. Kahvilan pitäjä sivelee Viton kättä, vaikka aavistaa, että tämä ei ole urheilutoimittaja, eikä kirjoita kirjaa, sillä Vito ei tiedä nyrkkeilystä mitään (Rocky Marciano).
AJ tekee omiaan kaverinsa kanssa videovuokraamossa ja asiakas jää palvelematta.
Julianna Skiff (näyttelijä Julianna Marguelies Goodwifen Alicia Florrick) ostelee kiinteistöjä Jamba Juice yhtiölle. Tony ei myy hänelle kiinteistöä. Myöhemmin Tony pyytää lounaalle, mutta nainen kieltäytyy.

AJ nauttii huomiostaan mafioson poikana ja hengailee yökerhoissa, ja joutuu kuittailemaan muiden laskuja laskut ovat huimia, kerrankin 1890 $.
Tony puhuu AJ:n velttoilusta. Melfi puhuu Elliotille, että Tony romahtaa, kun ei käsittele Juniorin murhayritystä.
Vito varastaa kännykän ja soittaa  kotiin, vaimo Marie pyytää kotiin. Sanoo että Phil hyväksyy. Vito ei luota Philiin ja Phil vaatiikin Tonylta Viton tappamista. Vito lähenee pusuasteelle vapaapalokuntalaismiehensä kanssa mutta sitten miehet alkavat tapella.
AJ pyytää vanhemmiltaan uusia vaatteita, vaikka möi  juuri rummut, syntyy perheriita.
Tony purkaa Melfille ahdistusta AJ:sta.
AJ:lla viiraa, ja hänellä on puukko mukana, kun menee  tapaamaan Junioria, puukko  putoaa  ja AJ pidätetään. Tony saa AJ:n vapaaksi suhteillaan. Tony kovistelee AJ:ta, mutta arvostaa poikaansa.
Jamba Juice korottaa tarjousta. Tony myy Skiffille. Tony allekirjoittaa sopimuksen, ja alkaa kähmiä, mutta ei mene sänkyyn vaan juo itsensä humalaan.
Vito ja palomies tekevät sovinnon ja moottoripyöräilevät
AJ saa paniikkikohtauksen yökerhossa ja pyörtyy.
Patsy ihmettelee, kun kanamunakauppa on myyty mehubaarille.

9. Perheenisä The Ride
Christopherin tyttöystävä Kelli on raskaana. Christopher ei suutu vaan suunnittelee avioliittoa.
Paulie ja Patsy puhuvat vuosittaisesta markkinatapahtumasta kirkossa, uusi pappi haluaa viisinkertaisen maksun 50 000 taalaa juhla-alueen vuokrana. Paulie ei suostu, eikä pyhimys saa hattuaan.
Christopher on mennyt naimisiin, ja lähtee Tonyn kanssa, kun näkyy moottoripyöräjengi lastaamassa laatikoita.  Tony ja Christopher varastavat viinilaatikoita, kun jengiläisiä tulee rekalle, ja alkaa tulitaistelu Vipers-jengin kanssa. Tony ja Christopher ajavat autolla pois, ja sitten näytetään viininjuontia ja muistelua. Näytettiin kohtaus jossa Christopher kertoo Adriannan paljastuminen FBI:n kätyriksi. 
Tony sopii Philin kanssa suoraan bisneksiä. Phil on raivossaan Vitosta.
Christopher maksaa Corkylle Rustyn jutusta rahaa ja heroiinia, ja herrat hepoilevat yhdessä, koska Christopher retkahtaa, ja nuokkuu markkinoilla, joita  Paulie  hoitaa. Paulien  eturauhasarvot ovat koholla. Markkinoilla tapahtuu karusellionnettomuus. Janice ja Nica ovat karusellissa, asiasta keskustellaan Baccalierien sunnuntailounaalla, Bobby pillastuu asiasta Janicen valittaessa. Asia on Paulien syytä. Markkinoilla Adriannan äiti syyttää Carmelalle siitä, että Christopher on tappanut Adriannan, FBI on käynyt heillä.
Tony puhuu Elzearin juhlista Paulielle, ja liennyttää Paulien ja Bobbyn välejä, ovat kireällä. Tony puhuu myös Melfille, ja siitä että hän selvisi, vaikka ammuttiin  haimaan. 
Paulie  soittaa tuloksista, eivät ole  tulleet.  Paulien äiti syyttää Paulieta onnettomuudesta, kun ei pyhimyksellä ollut hattua. Paulie kärsii, ja pelkää tuloksia nähden harhakuvia. Pauliella on vaikeaa, ja menee kasvattiäitinsä Nuccin luo illalla katsomaan tv:tä. Sovinto? Jaksossa Christopher on kamoissa.

10. Vito etsii itseään Moe n’ Joe
Puutarhuri Sal Vitro vinkuu  Sacrimonien puutarhan  hoidosta Tonylle. Tony käskee hoitaa ja ilmaiseksi, koska Ginnyn mies on vankilassa. Ginnyn mies Johnny Sack on menossa oikeuden eteen? Asianajajan kanssa  käydään  strategioita  läpi.
Janice tulee  valittamaan Tonylle. Bobbyn pitäisi päästä kapteeniksi.
Vito juo kirjastossa ja piirtelee paperille. Jim on  vihainen. Vito tunnustaa  että on lähtenyt New Jerseystä, mutta  valehtelee, että on eronnut. Vitolle ja Jimille, joka on eronnut,  kehkeytyy suhde, jossa on myös hellyyttä. Vito tulee mukana palopaikalle, ja katkoo sähköt, ja leikkii sankaria. 
Arki on Vitolle liian rankkaa, koska Vito ei jaksa tehdä  rehellistä työtä. Vito varastaa Jimin auton ja  lähtee. Vito ajaa  kolarin ja joutuu ampumaan miehen, koska mies haluaa kutsua poliisin paikalle ja Vito palaa  kotikonnuille.
Pauliella on eturauhassyöpä, joka on koteloitunut ja johon saa sädehoitoa.
Rouvat ovat Ginnyn syntymäpäivillä. Ginnyn veli  ehdottaa  että Tony hoitaa yhden jutun Philin  tietämättä New Orleansissa, Tony suostuu.
Carmela  tuskailee  talonsa  kanssa.  Tony lupaa puhua tarkastajan kanssa, mutta ei puhu ja Tony kehottaa  Carmelaa myymään.
Pikkurikolliset ampuvat  Bobbya  silmään.
Tony on terapiassa  ja puhuu Janicesta, joka lähti kotoa, ja nyt tullee ottamaan osansa, se harmittaa Tonya.
Johnny  Sack  tekee sopimuksen syyttäjän kanssa, että on ollut mafiassa, ja selviää 15 vuoden vankeudella ja menettää miljoonaomaisuuden, ja Ginnylle jää talo ja eläke, ja tyttärille vakuutus. Phil on raivona, mafiatunnustuksesta, ja myös Tony. Christopherin ökyauto viedään pois, oli ostanut sen Sacrimoneilta.
Tony viilaa sopimusta Johnny Sackin kanssa. Talo myydään puoleen hintaan Bobbylle ja Janicelle, mutta  puutarhuri Vitro pääsee  'Sacrimonien' puutarhan hoidosta.

11. Elämän tarkoitus. Cold Stones
AJ on saanut potkut Blockbusterin videofirmasta, Carmelalle asia selvisi, kun hän kävi lainaamassa videota. AJ oli myynyt julisteita omaan piikkiin. AJ:n kanssa on muutenkin ongelmia. Meadow on muuttamassa Finnin perässä Californiaan
Vito tulee takaisin, tapaa Tonyn, joka ei halua Vitoa takaisin. Philin vaimo pitää heidän perheensä häpeänä, koska Phil on Viton vaimon serkku.
Vito tervehtii perhettään. Vito soittaa vapaapalokuntalaiselleen, joka sanoi Viton haluavan makeaa elämää. Vito surmataan Phil Leotardon määräyksestä raa'alla tavalla. Tonyn arvovalta on koetuksella, kun hänen kapteeni eliminoitiin Philin toimesta. Jakson lopussa Viton lapset lukevat lehteä, siinä vihjataan että Vito oli homo (eikä siis vakoilija)
Carmela lähtee  Pariisin Ron kanssa. Pariisista Carmela soittaa Tonylle useasti. Ro ei halua puhua Jackie Jr:n kuolemasta, mutta haluaa nuorempaa miesseuraa. Carmela katselee taide-elämyksiä. Tony saa autossa elämyksen, kun Bada Bingin tanssija on suineen Tonyn jalkovälissä. Carmela näkee unta, ja unessa Adrianna on koira Coseten kanssa, ja Carmelan pitää sanoa, että Adrianna on kuollut
Tony hikeentyy AJ:n laiskotteluun. Hän purkaa asiaa Melfille. Tony sopii AJ:lle töitä rakennuksille. Tony tulee kotiin, AJ velttoilee kaverien kanssa eikä AJ:lla ei ole oikeaa asennetta, Tony kovistelee poikaansa ja lyö AJ:n auton tuulilasin mäsäksi kypärällä.
Kun Philin miehistä Fat Dom tulee vitsailemaan Vitosta Carlolle, niin  Silvio hermostuu, ja tulee puhdistettavaa.

12. Ja ihmisillä hyvä tahto,  Kaisha
Carlo hankkiutuu eroon Fat Domin jäänteistä. Benny räjäyttää rakennuksen minne Phil Leotardo tyttöystävineen oli menossa. Vihollisuuksia yritetään liennyttää, mutta pikku Carmine muistuttaa palaverin lopussa Billy Leotardosta ja riita vain yltyy.
Kellin raskaus etenee ja Christopherilla on intiimisuhde Juliannan kanssa, jota Tony havittelee itselle. Christopher on tutustunut Juliannaan AA:ssa, Christopher puhuu että hänen tyttöystävänsä nimi on Kaisha.
AJ on aloittanut rakennuksilla, ja huomaa tumman Blancan (Blanca viittaa valkoiseen, mutta on Dominikaanisesta tasavallasta). Blanca vikittelee AJ:ta. 
Carmela näkee sairaalassa Adriannan äidin, joka on yrittänyt itsemurhaa, ja Carmela haluaa palkata yksityisetsivän etsimään Adriannaa. Tony sanoo Silviolle, että rakennustarkastajan kanssa pitää puhua, jotta Carmela saisi puuhaa.
Julianna ja Christopher puhuvat Cleaverin juonesta, erään hahmon esikuva on Tony.
AJ pääsee Blancan luo, joka asuu levottomalla seudulla, jossa nuorisorikolliset hätyyttävät Blancan taloa, eikä Blancan lapsi Hector saa nukuttua. Blanca käskee AJ:n mennä hätistämään nuoret pois. AJ pelkää mutta menee tapaamaan nuoria, ja antaa kalliin maastopyörän heille. Nuoriso lähtee, ja AJ saa kyydit Blancalta.
Christopher salaa Juliannan henkilöllisyyden Tonylta. Murmur varoittaa Christopheria vaarasta, että huumeiden käyttö alkaa uudestaan, ja Christopherin retkahdukset jatkuvat. Christopher ja Julianna polttavat yhä enemmän huumeita. Christopher kertoo  suhteesta Juliannaan  Tonylle. Tony raivoaa asiaa Melfin vastaanotolla. Tony  luulee  että naivat, eivät nai, vaan käyttävät huumeita yhdessä. (Aluksi naivat).
Agentti Harris varoittaa Tonya vaarasta perheessä, joululahjana, joulu on nimittäin tulossa.
Philillä on tuntemuksia, ensin on väärä diagnoosi, ja hänet lähetetään pois sairaalasta, sanotaan, että ilmavaivoja, sitten tulee raju sydänkohtaus. Tony piipahtaa sairaalassa, ja puhuu omasta koomastaan, kannustaa Philiä.
Bobby piipahtaa katsomassa sekaisin olevaa Junioria antaa rahaa, jonka Junior antaa tummalle mieshoitajalle.
Taloasia nytkähtää eteenpäin, Carmela kiittää Tonya ja soittaa laattatoimittajalle.

Jouluna AJ tuo Blancan lounaalle Hector mukana, Carmela on nyreä, Tony sanoo, että on sentään katolinen, ja Meadow soittaa Kaliforniasta. Paikalla on myös Bacalat ja Carmelan vanhemmat, Chistopher vaimoineen, tunnelma on lämmin.


13. Kotielokuvia Soprano Home Movies
Kun Johnny Sack pidätettiin viidennen kauden lopussa, Tony Soprano juoksi Sackin pihalta karkuun ja  pudotti aseensa lumihankeen, aseen käy poimimassa lähitalon poika. Kaksi vuotta myöhemmin poika pidätetään. Poika kertoo, että ase on Tony Sopranon. Tony pidätetään. Tonya syytetään luvattomista reikäluodeista. Tony joutuu putkaan, siellä porukkaa, ja yksi vääntää torttua. Tony vapautetaan odottamaan syytettä, mutta FBI käy kertomassa paikallispoliisille, että viisi vuotta on kerätty RICO -aineistoa Tony Sopranon vangitsemiseksi, eikä FBI:n tutkimusta saa häiritä. Tonyn kotona on Meadow, AJ ja Blanca, sekä tämän poika Hector. 
Tonyn syntymäpäiviä lähdetään viettämään Bacaloiden mökille lähelle Kanadan rajaa. Meno on rentoa. Bobby antaa lahjaksi automaattikiväärin Tonylle, joka ampuu sillä kuin pikkupoika. Tony on kalassa  Bobbyn kanssa. Hän aikoo  antaa  tehtäviä. Christopher on omilla teillään. Bobby ei ole tappanut koskaan ketään.
AJ on Sopranoilla ja Blancan kanssa  sängyssä.  AJ tuo kavereita taloon, ja  valehtelee  Carmelalle olevansa töissä.
Janice kertoo terapiastaan, ja äidistään Carmelalle. Carmelan synttärilahja Tonylle on käytännöllinen (ottaa suihin). Tony täyttää 47. Herra 47 siis.
Illalla meno on kosteata ja aluksi rentoa pelataan monopolia, lauletaan karaokea. Tony naljailee Janicen suihin otosta. Bobby hiiltyy ja käy Tonyn kimppuun. Tony jää yllättäen kakkoseksi. Tony myöntää, että tappelu oli rehellinen. Tony pohtii ikääntymistä, ja vammansa, aiemmin hän on puhunut Bobbyn kanssa, että heikeläiset joko ammutaan tai joutuvat vankilaan.
Janice pelkää Bobbyn puolesta. Tony ja Bobby menevät tapaamaan ranskaa puhuvia kanadalaisia, vaimoille puhutaan golf-reissusta. Janice manipuloi päivällä Carmelaa, joka sanoi, että Tony ei ole hakannut häntä, eikä lapsia. Janice on yllättynyt, kun Tony ja Bobby saapuvat sulassa sovussa. Tony lähtee Carmelan kanssa kotiin. Bobby menee keikalle, hän ampuu miehen pesulaan. Bobby tulee tappokeikaltaan, ja ottaa tyttärensä syliin.
Tony katsoo kaitafilmejä lapsuudestaan.
  
14. Loppukohtauksia Stage 5
Cleaver-elokuva pyörii ruudulla, Christopher on innoissaan. Pohditaan tarvitaanko lisäkohtauksia, elokuvan nimi pitää vaihtaa. AJ on lounaalla Blancan, Hectorin ja Meadowin kanssa. AJ:n ja Blancan välit ovat kireät, ja Meadow on eronnut Finnistä.
FBI-agentti Harris on kiinnostunut Christopherin liepeillä pyörineistä pakistanilaisista, ja kyselevät Tonylta satamasta. Tony ei periaatteesta puhu FBI-miesten kanssa.
Johnny Sackilla on keuhkosyöpä. Vankilaan jouduttuaan hän lopetti tupakoinnin ja alkoi urheilla. Nyt hän on kuolemassa keuhkosyöpään. Ginny ja tytär ovat katsomassa.
Cleaverin kutsuvierasnäytäntö, jossa on myös kaikki New Jerseyn ja New Yorkin konnat. Päähahmo on liian Tonyn näköinen ja oloinen, kylpytakkeineen ja raivokohtauksineen. Carmelaa haittaa se, että päähahmon tyttöystävä on kovin Adriannan kaltainen.
Johnny Sackin sairauden myötä, alkaa New Yorkissa taas valtataistelu, varsinkin kun Phil Leotardo toivuttuaan on alkanut pohtia kannattaako olla pomo. Silvio lounastaa yhden pomoehdokkaan kanssa, ja hänet New York ampuu. Tony kehottaa pikku Carminea ottamaan ohjat käteensä. Carminelle tärkeintä  on onni.
Christopher pitää etäisyyttä, mutta siksi, että hän on taas päässyt aineista eroon. Käsiksestä tulee sanomista. Christopher haluaa että JT ottaa vastuun hahmosta, tämä ei suostu, koska Christopher on merkitty tarinan isäksi. Christopher hakkaa JT:tä palkinnolla,  JT naama mustana menee sanomaan Tonylle ja miehille, että hän kirjoitti hahmon ja esikuva on William Holdenin pääosittama filmi Born Yesterday. 
Phil Leotardo järjestää  veljensä 47-vuotisjuhlat, tuhka laitetaan hyllylle. Phil on raivona Billyn tappajalle Tonyn Tony serkulle. Phil istui 20 vuotta, eikä kielinyt.
Johnny Sack  kuolee keuhkosyöpää, Ginny ja tyttäret ovat paikalla.
Tony pohtii Melfin terapiassa Cleaverin päähahmoa. Tony kokee tulleensa pilkatuksi.
Carmela  raivoaa  käsiksestä Christopherille,  Chrisin tyttö kastetaan ja Tony kummisetänä.
(Kummisetä 1:n kohtaus).
Christopher kutsuu Ivana Trumpiksi.)

15. Muistatko kun silloin kerran, Remember When
Paulie varoittaa Tonya, Larry on kielinyt FBI:lle ja Tonyn ensi tappoa kaivetaan ylös.
Paulie ja Tony lähtevät autolla valenimellä Miamiin, ja matkalla vanhoja muistellaan. Miamissa on Beansie, joka on rullatuolissa. Tony tuo Beansille Cleaver-lippiksen, muttei DVDtä. Beans on voimissaan, mutta rullatuolissa, ja pissakin tulee pussiin.
Tony ja Paulie tapaavat kuubalaisia, ja rekkalasteista sovitaan. Tonya hermostuttaa tutkinta ja Paulien jutut. Paulieta puolestaan hermostuttaa varsinkin veneretki,  jolle Tony pyytää,  Paulien muistaa Pussyn viimeisen veneretken. Veneretkellä Tony kysyy Paulielta kertoiko hän Ralphin Ginny-vitsistä Johnny Sackille. Paulie kiistää. Tony kysyy, onko Pauliella Tourette, kun käkättää. Paulie näkee myöhemmin  Pussysta unta. Kaikki on lopulta ”kunnossa”, ja vielä kun Larry laittaa vuoden 1982 ruumiin Jackie Aprilen niskoille, Tony ja Paulie palaavat kotiin.
Rinnalla kulkee Juniorin tarina mielisairaalasta, ja meno on samanlaista perusvireltään kuin filmissä Yksi lensi yli käenpesän. Sävy osastolla on samanlainen, ja hoitajien lahjontaa sekä korttipeliä, ja räjähdyksiä potilaiden välillä. Juniorin kaveriksi tuppautuu nuori liikaa opiskellut Carter Chong (Kenneth Leung, joka oli Lostin Miles Straume). Junior hermostuu ”professoriin” ja hakkaa tämän. Lääkityksiä nostetaan, ja Junior turtuu. Carter kehottaa olemaan ottamatta lääkkeitä. Junior piristyy, mutta laskee housuihinsa, koska myös virtsanpidätys lääke jäi ottamatta. Kun Corrado ottaa taas lääkkeensä, Carter hikeentyy Juniorille ja hakkaa tätä. Loppukuvassa Junior on ulkona, ja istuu rullatuolissa kissa sylisään. New Yorkin valtataistelu kiihtyy ja ruumita tulee.

16. Pelin merkit Chasing It

Jakson alussa Tony, miehineen ovat kasinolla  pelaamassa Tony on voitolla, mutta pelaa kunnes häviää, ja koko jakso on Tonyn pelaamista, milloin amerikkalaista jalkapalloa, ja milloin mitäkin. Tony joutuu lainamaan Heshiltä  200 000 dollaria, ja maksun kanssa on vaikeuksia. Heshillä on eturauhasvaivoja, ja hän valittaa Tonysta Renatalle, joka on Heshin musta tyttöystävä. Renata kuolee. Tonyn ja Heshin välillä on jännitteitä, mutta ne selvitetään.
Marie Viton leski pyytää apua Viton pojan epäsosiaalisen käytöksen vuoksi, poika on kaatanut hautuumaalla kiviä, ja ulostaa koulussa suihkuun, ja kulkee mustassa meikissä. Marie haluaisi muuttaa  Maineen, mutta tarvitsee rahaa Tony lupaa auttaa, mutta on rahapulassa. Phil ja Tony puhuvat Vito-juniorin kanssa, joka jatkaa valitsemallaan tiellä. Silloin hänet viedään kasvatusleirille väkisin.
AJ kosii Blancaa, joka suostuu, mutta paraatissa lähtee veljensä autoon, ja jättää AJ:n, sanoo ettei tunne mitään.
Carmelan talo saa myyntiluvan. Carmelan serkku myy talon. Carmela on onnellinen, vaikka tietää siinä olevan rakennuspuutteita. Tonyn rahakuviot aiheuttavat kitkaa, kun Tony haluaisi rahat pelaamiseen. Tony kertoo, että on painostanut rakennustarkastajaa, ja talossa on käytetty vanhaa puuta ja se voi romahtaa, sitten räjähtää Carmelakin.
Tony on terapiassa. Melfi teroittaa sääntöjen tärkeyttä terapiaan on tultava, ja siellä pitää käyttäytyä. Lisäksi  Melfi kysyy Tonylta onko hän koukussa voittamisen huumaan vai rahaan.
Tony ja Carmela sopivat riitansa, Tony sanoi että on hävinnyt, ja jahtasi voittoa.

17. Kestä kuin mies Walk Like a Man
AJ on masentunut, roikkuu Blancassa ja itkee ja aivan maassa. Tony puhuu AJ:lle ja Carmela tarjoaa ruokaa, AJ on kuitenkin aivan lamaantunut. Blanca sanoo, että AJ ei voi roikkua hänessä. AJ näkee työpaikassaan pizzeriassa nuorten suutelevan, alkaa kitkeä, ja lopettaa töissä. Kotona hän istuu sihvalla, ja selaa kanavia TV:ssä. Tony käskee mennä Patsy Parisin pojan bileisiin.
Christopher pitää juhlat mafiosoille ja vaimonsa Kellin sukulaisille. Juhlat on Kellin idea ja siellä syödään, muuten Christopher eristäytyy, koska haluaa pysyä raittiina. Christopherin appi pitää työkalukauppaa, pikku-Paulie on varastamassa työkaluja, kun hälytyksen saanut Christopherin appi tulee paikalle. Christopher tulistuu, ja menee valittamaan Paulielle, ja sitten Tonylle, jolla on tärkeämpää ajateltavaa.
Tony kertoo Ahmedista ja tämän kaverista FBI:lle  ja soittaa Christopherilta puhelinnumeronkin.
Tony haluaa taas lopettaa  terapian. AJ aloittaa miespsykiatrialla, saa lääkityksen. AJ menee juhliin, jossa näkee Patsyn pojan suorittamaa velanperintää, ja AJ vetää viinaa.
Christopher on täysin raitis. Pikku-Paulie varastaa uudestaan poria Christopherin appiukolta. Christopher kantelee Tonylle, ei seurauksia. Christopher hakkaa pikku-Paulien, joka tippuu ikkunasta, ja selkänikamia murtuu. Paulie tuhoaa Christopherin talon kaikki istutukset ja nurmikot (40 000 $) autollaan. Christopher pyytää anteeksi Tonylta ja Paulielta, ja juo maljat, ja alkaa ryyppäämään. Paulie pottuilee edelleen Chrisille, joka menee humalassa  JT:n luo, ruikuttaa mutta sitten ampuu  tämän.

18. Heidi ja Kennedy. Kennedy and Heidi
Asbestiriita puhkeaa. Tony on tienannut asbestilla. Phil ja New York haluaa osingoille ja pidetään neuvottelu, jossa Tony ei suoraan suostu Philin 25%:n ehdotukseen. Christopher on autokuskina. Kotimatkalla tulee vastaan auto, Christopherin ajama auto lähtee heittelehtimään, ja kierii rinnettä alas. Christopher on pahasti loukkaantunut. Hän on ajanut ilman turvavyötä ja päihtyneenä, eikä halua verikokeeseen. Christopherin rintakehä on murskana ja verta on keuhkoissa, Tony pitää Christopherin nenästä, eikä tämä pysty hengittämään. Christopher kuolee, sillä Tony ei halua, että Christopher huumehimossaan alkaa vasikaksi. Verikokeen mukaan Christopherilla oli kokaiinia veressään. Kaikki surevat. 
Myös Paulin ottoäiti Marianucci kuolee. Molempien Christopherin ja Marianucin hautajaiset ovat samana päivänä. Tony menee molempiin, mutta aika moni jättää Paulien äidin hautajaiset väliin. Paulie pahastuu.
Tony näkee unta terapiasta, jossa tunnustaa asioita Melfille. On toinenkin terapiaistunto, jossa Tony sanoo että ei tunne mitään. Hän ihmettelee, kun hän (Tony) tuki Christopheria, niin miksi tämä pilkkasi tätä elokuvassa. Tony heitti aiemmin Cleaver-mukin pois.
Myös AJ:n terapia jatkuu. AJ:n kaverit potkivat erästä mustaa, AJ hekottaa vieressä. Jakson lopussa AJ on aika hajalla ja itkee ja vaikeroi terapiassa.
Tony lähtee Las Vegasiin, ja ilmoittaa Christopherin tyttöystävälle Sonyalle, että Christopher on kuollut. He ovat sängyssä ja polttelevat mari-sätkiä. Tony ja tyttö vetävät peyotea, ilmeisesti jotain huumetta. Tony voittaa ruletissa, ja ovat Red Rock kanjonilla ja aistivat maailman ihmeellisyyksiä.
Asbestista ei päästä sopimukseen ja se kipataan  mereen.


19. Toinen tuleminen The Second Coming
Asbestilevyt lilluvat rannalla.
Kotona Tony herää, ja AJ, joka siis käy muutamilla luennoilla, on aivan omituinen. AJ höpöttää maailman tarkoituksettomuudesta. Meadow yrittää auttaa, mutta turhaan. Luennolla esitellään teosta The Norton Anthology of Theory and Criticism.
Tonyn postipaketti Las Vegasista tuli Carmelalle, eli hieno kello kaiverruksineen.
Asbestista ei päästä sopimukseen. Phil ei tingi 25%:sta.
AJ pohtii asioita liikaa ja alkaa masentunut kujanjuoksu, joka päättyy uima-altaaseen muovipussi päässä eli lopulta AJ yrittää itsemurhaa. AJ:n köysi oli liian pitkä, ja pää jää pinnalle, ja hän alkaa huutaa apua. Tony onneksi ehtii pelastamaan AJ:n, joka sijoitetaan laitokseen, missä on paljon nuoria mielenterveyspotilaita. 
Tony ja Carmela riitelevät, ja Carmela syyttää Tonyn masennustaipumusta ja valittamista. Tony valittaa edelleen Melfille, joka taas valittaa omalle terapeutilleen. Elliotin mukaan sosiopaatit iovat taitojaan terapiassa, ja tarkoittaa Tonya, joka on todella häijy.
New Yorkin konna Coco lähentelee, ja uhkailee Meadowia ravintolassa. Tony kuulee asiasta, ja tulistuu, ryntää ravintolaan ja hakkaa Cocon, lopulta raa'asti potkaisee hampaat suusta. Kun Tony, Carmela ja AJ ovat AJ:n terapeutin luona, niin Tonylla on verinen hammas housun lahkeen laskoksessa. AJ:n mukaan isoäiti oli selittänyt että life = all big nothing, ja syyllistää äitiään joka pakotti pitämään kakkosvuonna kerran sadetakkia, ja oli sanonut tätä elukaksi, kun oli polttanut marihuanaa konfirmaatiojuhlissaan.
Meadow seurustelee Patsy Paris juniorin kanssa, joka on lakimies.
Carmine yrittää sovitella Tonyn ja Philin välejä, mutta Phil  ei tee kompromisseja, ja Butch Philin apuri häätää Carminen ja Tonyn asunnon ulkopuolelta pois, ja Phil uhoaa ikkunasta.
Tony vaahtoaa peyote-kokemuksesta Melfille. Hän selittää, että äidit ovat busseja joka tuovat meidät tähän maailmaan.

20. Sininen komeetta.  The Blue Comet
Silviota ollaan houkuteltu New Yorkiin, Sil ei suostu vaan raivaa Burt Gervasin "kostoksi". Silviota ammutaan myöhemmin useita kertoja, jää henkiin, mutta Bobby Bacala ammutaan kuoliaaksi, kun hän on katsomassa Sininen komeetta pienoisjunaa, alan kaupassa. Janice on siis leski. New Jersey iskee takaisin Phil Leotardon rakastajattaren luona, mutta tappavat vahingossa väärän miehen, naisystävän isän, ja naisystävän.
New Yorkin mafia aloittaa avoimen sodan Jerseyn perhettä vastaa. Sota käynnistyi Phil Leotardon analyysista, että New Jerseyssä ei pidä olla omaa mafiaa, vaan olisivat New Yorkin perheessä. Phil myöskin käyttää tekosyynä Viton homoutta. FBI-agentti Harris varoittaa Tonya Brooklynistä. Harris jahtaa terroristeja, ja Tony on antanut vihjeitä.
Elliot paljastaa kollega-lounaalla, että Melfi hoitaa Sopranoa, Melfi lukee kirjasta, että rikollinen luonne luo tunteita eläimiin (Tony rakastaa, ankkoja, hevosta ...).
AJ on parantolassa, ja tutustuu anorektiseen masentuneeseen Rhiannoniin. Hoitovuorokausi maksaa yli 2000 dollaria. AJ höpisee kummia, ja on kiinnostunut terroristeista. Tony jää kiinni kun repii sivun Melfin vastaanoton lehdestä, Melfi näkee. Melfi on kitkerä Tonylle ja näyttää ovea, onko seitsemän vuoden terapia nyt ohi?
Juniorin rahat ovat loppu. Tonylta ei heru lisää. Tony ja Tonyn miehet piiloutuvat yhteen paikkaan, ja perheet toiseen paikkaan. Ovat "patjoilla".

21. Made in America
Tony ja ydinjoukko on edelleen patjoilla. Tony menee tapaamaan Carmelaa toisen piilopaikkaan. AJ on siellä Rhiannonin kanssa. Myöhemmin AJ ja Rhiannon ovat autossa kuuntelemassa musiikkia ja riisuvat vaatteita. Auton kuuma katalysaattori sytyttää kuivat lehdet palamaan ja syttyy palamaan ja lopulta auto räjähtää. AJ ja Rhiannon ovat paenneet, mutta palo saa AJ:n raiteilleen, kertoo terapiassa sen olleen puhdistava kokemus. Tony tosin raivoaa, auto maksoi 30 000 dollaria.
Bobby Bacalan hautajaiset vietetään, ei ole yhteydenottoja FBI on näköetäisyydellä. Silvio on sairaalassa letkuissa.
AJ on terapiassa ja alkaa kuntoilla, ja haluaa mennä armeijaan Afganistaniin, mitä Carmela ja Tony eivät suosittele, ja hommaavat hänet Carminen elokuvaprojektiin assistentiksi.
Carmine Jr. on hieronut sovun. New York on saanut tarpeekseen Philistä, joka lopulta ammutaan bensa-asemalle. Tony pääsee piilosta. 
Tony tapaa dementoituneen Juniorin vanhainkodissa. Paulien kanssa on ongelmia, Paulie luulee, että kissa on Christopher, ja kieltäytyy Bobbyn paikasta, mutta suostuu, un Tony aikoo pyytää Patsy Parisia.
Tony kuulee että FBI:llä on Carlo, ja on mahdollista, että tulee myös syyte.
Koko sarja päättyy ravintolakohtaukseen, ensin pöydässä Tony ja sitten Carmela ja AJ, he juovat kokista ja syövät paistettuja sipulirenkaita ravintolassa. Meadow saa auton monen yrityksen taskuparkkiin ja rientää tien yli.
Loppukuvassa Tony katsoo ravintolan ovelle.
Sitten tulee musta ruutu, jota näytetään pitkään, ja sitten lopputekstit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)