sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Au pairit Kanadassa
Au pairit Kanadassa on tullut Ylen kanavilta, ja jaksot ovat myös Yle-Areenassa. Kanadassa oltiin au paireina sarjan neljännellä kaudella. Vancouveriin lähtivät Roni, Mona, Sanna ja Vanessa.

Raisiolainen Roni on ollut Paasikiviopistolla sivarissa, ja sivarin päättyessä menee perheeseen, jossa on kolme tytärtä. Perheen aikuiset Colette ja John ovat asiallisia, mutta arjen pyörittäminen autokuljetuksineen on Ronille haastavaa, ja Roni vaihtaa rennompaan perheeseen. Roni on 20-vuotias. Aloite tuli Ronilta, mutta John ei aio suositella Ronia. Roni vaihtaa perheeseen, joka asuu yhteisössä. Perheen äiti Elena menee töihin ja isä Steven on ollut työtapaturmassa ja saanut aivotärähdyksen. Perheessä on kaksi lasta, kolmivuotias ja 1,5-vuotias. He vuokraavat asuntovaunuja asumiseen. Roni on lopun aikaa perheessä. Muut au pairit käyvät "tilalla" pelaamassa frisbee-golfia.


Pereheen lapset leikkivät pikkuautoilla ja tässä on liikennematto, ja autoja. meilläkin lapsilla oli matto ja paljon pikkuautoja, ja itsekin leikin lasten kanssa autoilla, ja itse pikkupoikan leikin autoilla, ja oli kivaa.

Lempäälästä lähtee tubettaja Mona. Perheessä on yksinhuoltajaäiti Charlotte ja mukava seitsenvuotias lapsi Emily. Rajoista keskustellaan useaan otteeseen. Charlotte asuu etäällä Vancouverin keskustasta. Monan kotiintuloajat aiheuttavat muutaman kerran ongelmia, koska Charlotten on mentävä töihin, ja Emily on vasta 7-vuotias. Mona oli tuolloin tubettaja Mona Ilona, hänen edellinen video on kolmen kuukauden takaa. Mona sanoo, että tilaajia 60 000, nyt niitä on 77 000. Mona käy treffeilläkin.

21-vuotias Vanessa asuu alkuun hostellissa ja löytää perheen viimeisenä. Hän menee perheeseen, jonka äiti on Ginger, ja lapset 2,5-vuotias Jack, sekä 11-kuukautiset kaksokset Charlie ja Max. Vanesaa vaihtaa hostperhettä, koska Gingerin kanssa tulee kiistaa. Gingerin mukaan Vanessa hoitaa hyvin asiat, mutta ei välitä lapsista. Vanessan ympärillä tapahtuu. Vanessa kertoo jo alkuun, että sanoo asiat suoraan, ja niin hän sanookin liiankin suoraan. Sarjassa Vanessa on aika monessa suukovussa, mutta minusta suora ja reilu tyyppi. Toisaalta ymmärrän perheitä, heillä on omat säännöt, johon au pairin pitää sopeutua. Vanessa menee perheseen, jossa äiti on alkujaan suomalainen eli Anne, hän on naimisissa Karlin kanssa, lapsia on kaksi Riley ja Rider. Hyvä perhe.

Helsinkiläinen 19-vuotias Sanna menee perheeseen, jossa on yksinhuoltajaisä Ben, jonka poika on 10-vuotias. Ben on luultavasti yrittäjä, koska hän on esiintynyt myös Kanadan Leijonanluolassa, hänellä on yritys, joka tekee pelihahmoja. Perheessä pelataan paljon konsolipelejä. Mukava perhe ja Sanna pärjäsi au-pairina hyvin, mutta lähti henkilökohtaisista syistä Suomeen.

Sannan 'tilalle' tuli salolainen 20-vuotias Johanna, joka oli lastenhoitajatyyppiä. Johanna menee perheeseen jolla on kaksi lasta 3-vuotias ja 9-vuotiaat, perheen äiti on Jelena, ja isä on Harvey. Asiallinen perhe.

Toiseksi viimeisessä jaksossa aupairit menevät Whistleriin laskettelemaan, Johannalla on nilkka nyrjähtänyt, joten hänellä on muuta aktiviteettia. Whistlerissa järjestettiin osa 2010 olympialajeista, se on Vancouverista koilliseen sisämaahan päin.

Johanna ja Vanessa kävivät eräitä kiihkeitä ja ikimuistoisia keskusteluita.

Roni, Vanessa ja Mona lensivät kotiin Los Angelesin kautta, Johanna suuntaa Suomeen.

Hyvä kausi.

Au pairit olivat ensimmäisellä kaudella Lontoossa NÄIN
Au pairit suuntasivat myös Los Angelesiin NÄIN.
Au pairit olivat Australiassa NÄIN.

Hyvä tosi-tv-ohjelmaa, jossa kuvataan vain osa tapahtumista, ja vain osa näytetään.Jokainen voi miettiä katsoessaan, mitä todella tapahtuu, ja mikä oikeutus katsojalla on katsoa toisten arkea, ja millä oikeutuksella näitä tehdään. Minusta formaatti oikein toteutettuna toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)