lauantai 24. lokakuuta 2015

HIrvensalo kaavoitus uhkaa puurouttaa liikenteen lopullisesti ja uhkaa minusta luontoa.Hirvensalon saaressa  on asukkaita 9000 eli enemmän kuin monessa Suomen kunnassa.

Osayleiskaavassa tavoitellaan väkimäärän kolminkertaistusta, eli enemmän kuin monessa Suomen kunnassa. Lisäksi Satavan Hirvensalon puoleiseen päähän halutaan "asukkaita", ja kaikki yhden sillan kautta. Olen korostanut punaisella rakennettavia alueita. Kaikkein itäisimpään alueeseen kaavaillaan toista siltaa, joka olisi pitänyt jo ajat sitten rakentaa. Lisäksi olisi toivottavaa, että Kakskerran Harjattulasta, jonne kaavaillaan "asukkaita" saataisiin silta Kaarinaan.

Kukolantien liikenne on jumittunut joka arkiaamu kello 7.35 - 8.00, sillä Kukolantien ja Ylikyläntien liikennevalot ovat huonosti toimivia ja Ylikylän risteys on jumissa, koska vanhemmat vievät lapsia kouluun ja muutenkin. Kukolantielle rakennetaan jatkuvasti lisää eli liikennepuuro pahenee!!!

Koska Hirvensalo, Satava ja Kakskerta ovat saaria, kaikki liikenne ohjautuu Hirvensalon yhden sillan kautta. Kakskerta on umpiperä, ja alueella on jo nyt yli 10 000 asukasta, ja pian ehkä 20 000. Kaikki yhden sillan takana, tai onhan silta Satavaan ja pikku silta Kakskertaan, mutta Hirvensalon silta on lopulta ainoa.

Kaikki menevät nyt Turkuun yhden sillan kautta.

Olisi mukava saada palvelujakin
-terveyskeskus
-yläkoulu (on suunniteltu Syvälahteen jo 10 vuotta). Teatteriin kyllä liikenee rahaa hulppeasti yli 30 miljoonaa pelkkää rakennukseen ja käyttörahat päälle, mutta ei Syvälahden kouluun, jossa väestöpohja on aikamoinen.

Pahin ongelma on yhä paheneva liikennepuuro, joka pahenee, kun tulee enemmän ihmisiä ja enemmän autoja. Kaupunkiin tullessa on välillä neljä kaistaa, sitten taas kaksi. Liikenne on täysin puuroutunut puuttuvien yhden tai kahden lisäsillan vuoksi. Työkaverit ajavat aamuisin nopeammin Aurasta ja Piikkiöstä.


Pahiten minua surettaa Hirvensalon olemassa olevat metsät, josta jo Arolan metsää parturoidaan, juttu täällä.


Muutkin metsät luultavasti parturoidaan, ja tehdään taloa tilalle. Minkähän väestöennusteen mukaan näitä värkätään?

Jatkan tätä bloggausta, asia on jokseenkin tärkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)