perjantai 9. lokakuuta 2015

Ravintola Taito


Turun Data Cityssä toiminut entisen Turun hotelli- ja ravintolakoulun opetusravintola Alabama sai eilen uuden nimen ja se on Opetusravintola TAITO.

Avoimeen nimikilpailuun tuli yli 100 ehdotusta ja TAITO -nimeä oli ehdottanut kaksi henkilöä.


Kabinetit ovat nimeltään piletti, prikka, kippo ja tuuki. Lienevät Turun murretta ja tarkoittavat lippu, tarjotin, jonkinnäköinen astia ja pöytäliina

Turun hotelli- ja ravintolakoulu perustettiin Ylioppilaskylän Pehtoriin vuonna 1982. Syksyllä 1988 koulu muutti Lemminkäisenkadulle Data-Cityyn, jonne perustettiin myös Opetusravintola Alabama.

Nykyisin rakennus kuuluu Turun Teknologiakiinteistö Oy:lle, joka lienee Turun kaupungin omistama kiinteistöyhtiö. Turun hotelli- ja ravintolakoulu puolestaan on fuusioitu Turun sivistystoimeen ja on osa ammatillista koulutusta, oppilaitoksen nimi on Turun ammatti-instituutti. Koululla on tiloja myös Aninkaisten koulutalossa, jossa on Opetusravintola Aninkainen, jonka miljöö on suojeltu.

Nykyisin tutkinnon nimi on hotelli- ravintola ja cateringalan perustutkinto. Suuntautumisvaihtoehdosta riippuen opiskelija voi valmistua kokiksi, tarjoilijaksi tai vastaanottovirkailijaksi. Koulussa on paikkoja sekä peruskoulupohjaisille nuorille että ylioppilaille, peruskoulupohjaisille on tarjolla myös kaksoistutkintovaihtoehto, jossa luetaan neljää ainetta äidinkieltä, ruotsia, englantia ja matematiikkaa. Opiskelijat kirjoittavat Turun iltalukiossa.

Toisen asteen tutkinnon suoritettuaan opiskelija voi mennä töihin tai hakeutua jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Turku on hieno kaupunki ja opiskelukaupunki. Ammatillinen koulutus vetää nuoria, myös hotelli-, ravintola- ja catering-alalle.

Ensimmäistä kertaa olin itse tiloissa pitäessäni 1990-luvun alussa korkeakouluun pyrkijöille valmennuskurssia.

*****
Ravintolan Taito yhteystiedot ovat:
(Katsoin heidän nettisivuiltaa, kun googlen haku ajaa tänne):
Opetusravintola Taito, Datacity
Lemminkäisenkatu 14-18 B, 20520  TURKU
puh. 02 26333 430
Sähköposti: ravintola.taito -at- turku.fi

Avoinna elokuun puolesta välistä ainakin juhannukseen 
ma–pe klo 11.00–14.00, kesäaika ja muuten erillisen ohjelman mukaan.

Syksy 2016

Auditorio näytti olevan uusittu, kun kävin erään Asunto oy:n yhtiökokouksessa. 


Kahvila on muuttanut uusiin yritysvalmennustiloihin paikan nimi on Wisio, lisäksi Turun kaupungin vierailukeskusta rakennetaan Wision viereen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)