perjantai 20. joulukuuta 2013

Dipoli myyty, Vanha Poli myyty


Kuva otettu noin vuonna 1985

Luin Helsingin Sanomista, että Dipoli Otaniemestä on myyty.

Hesarin jutussa luki, että "Dipolin rakennuttaminen ei ollut ylioppilaskunnalta kaikkein järkevin ratkaisu", ei varmasti ollut, eikä Vanhan Polin myynti vuonna 1986, jolloin sitä perusteltiin sillä, että Dipoliin satsataan, ja että muutetaan lopullisesti Otaniemeen. Minusta annettiin ymmärtää, että Dipolin ongelmat ratkaistaan. Ei ratkaistu. TKY oli kroonisesti rahavaikeuksissa vuonna 1986.

TKY möi Vanhan Polin ja nyt siis AYY Dipolin. Asia ei ole minulle yllätys, sillä Dipolin talon "hankaluudesta" kirjoitin jo heinäkuussa 1986 Hesarin mielipidesivulle, kuvassa ote, olen säilyttänyt jutun. Sitähän pidetään "monumenttina" mutta se taipuu huonosti liiketoimintaan, mutta arkkitehti vastusti eräitä muutoksia.

Luultavasti Dipoli-talon tappiollisen toiminnan syy on ollut koko ajan sama: lämmitettäviä kuutioita on ollut liian paljon, mutta vuokrattavia neliöitä liian vähän.
Kaunis talo sisältä ja ulkoa, mutta hyvin epäkäytännöllinen ja kallis, minun mielestäni.
Talo viettää vuonna 2016 viisikymmenvuotispäiviä, ja jo 1980-luvulla oli havaittavissa kulumista, kävin viimeksi talossa keväällä 2000.

Luin vanhoja Otahuutoja niin TKY:n edustajisto päätti 15.9.1986 myydä Vanhan Polin SKOP-pankille. Kauppaa perusteltiin TKY:n rahatilanteella, ja velkaisuudella. Vastustajat puolestaan epäilivät Dipolin (talon) kannattavuutta. Dipoli-yhtiön mainitaan kannattaneen myyntiä.
TKY:n Nyytiset Uuheter:n mukaan äänestystulos oli edustajistossa 35 -10, mutta kauppa oli muistaakseni jo kerran torjuttu, tämä oli toinen yritys. Jutussa lukee, että TKY on tuottanut 20 vuotta tappiota (eli sen aikaa kun Dipoli-talo oli ollut Otaniemessä, ei lukenut jutussa). Myyntijutun jälkeen Nyytisissä oli ilmoitus: Dipoli Open house tilaisuus kaikille teekkareille 8.10.1986 klo 16 - 18 tarjolla voileipiä, viiniä, ja olutta. Kirjoitin tilaisuudesta Otahuutoon: osallistuminen oli hyvin laimeaa.

Syynä oli  nyt ajateltuani Vanhan Polin myynti ja siksi, että ilmoitus oli Nyytisissä ei Otahuudossa. Vastaukseksi tuli TKY:n silloiselta puheenjohtajalta, että läsnäolijat saivat kolme olutta, joka oli enemmän kuin kaksi, yksi tai ei yhtään olutta. Skannasin jutun, se oli Otahuudossa N:O 20 julkaistu 16.10.1986, olin lehden päätoimittaja, ja juttu on minun kirjoittamani, jutun kuva on Dipolitalon portaikosta, niistä monista. Kuva on rasteroitu, joten siitä ei näe talon tyyliä, joka on siis hieno.

Vanha Poli myytiin 30 miljoonasta markasta SKOP:lle, ei ole enää SKOP:a eikä ole pian enää teekkarien omistamaa Dipolia.

Minulla on joitain kuvia Dipolista sisältä, mutta niissä on ihmisiä, joiden kuvien julkaisuun ei ole lupaa enkä kaikkia tunnekaan, rajasin eräästä kuvasta salien kyltin, kuva suurenee, jos klikkaat sitä.


***
Tämän olen kirjoittanut aiemmin tässä blogissa Vanhan Polin jutussa, täällä.
Vanha Poli näytti korjattaessa tältä

2015 Torni on tällainen

Osakuntatalo Dipolin rakennusta Espoon Otaniemessä silloin 1980-luvulla jo ruodittiin, hieno talo sinäänsä, mutta varsin laaja. Dipolissa toimi TKY:n sihteeristö, "Keltsu" eli Kaljakellari, tai Cantina millä nimellä se milloinkin oli, sitten oli vähän parempi ruokapaikka, Kino Dipoli, ja sitten oli muuta tilaa jota vuokrailtiin tilaisuuksiin.

***

Mitä seuraavaksi myydään Rantasaunako?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)