sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Wäinö Aaltosen kotitalo on Hirvensalossa


Wäinö Aaltosen kotitalo on Hirvensalossa ja ovat punaisia taloja Hirvensalon vanhan sillan lähellä, seuraava talo on muuten ns Lehtitalo, josta on valokuvia muualla, en laita kenenkään asuintalosta tänne kuvaa, mutta hieno keltainen talo.

Wäinö Aaltonen (1894 - 1966) muistetaan kuitenkin veistoksellisista patsaistaan, jotka kaikki ovat ilman vaatteita, kuten nainen yläkuvassa. Kehikon kohdalla on laatan mukaan ollut Wäinö Aaltosen ateljee.

Wäinö Aaltosen museon edessä on myös kolme patsasta, valokuvassa vain kaksi.


Joen takaa WA-museo näyttää tältä

Paavo Nurmen patsas on myös Wäinö Aaltosen veistämä luultavasti suomalaisille tutuin. Kuten myös Eduskunnan istuntosalin patsaat: Raivaaja, Henkinen työ, Tulevaisuus, Usko ja Sadonkorjaaja. Kuvia en laita, olen kyllä ollut kahdesti Eduskunnan istuntosalissa kierroksella.


Turussa Konserttitalon edessä on Wäinö Aaltosen patsas "Kun ystävyyssuhteet solmitaan" Göteborgin kaupunki on lahjoittanut Turun kaupungille Aninkaisten ammattikoulurakennuksen.

Talo on laajentunut, mutta myös Turun  konserttitalon rakennusvaroista alkuosa on tullut Göteborgista.

Patsaan alkuperäiskappale on Göteborgissa ja tämä Turussa oleva on kaksoiskappale. Ihmiset ovat (lähes) alastomia Wäinö Aaltosen tyyliin, hevosista toinen on tamma, jossa on naisratsastaja. Miehen ratsu on luullakseni ruuna (voi olla ori)

Wäinö Aaltosen seuran talo on Moikoisissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)