keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Ovatko koulujen myöntämät ”lomat” tasapuolisia?Kaikki eivät pääse lomamatkalle, miksi koulu myöntää luvan joillekin?

Kouluissa on kesäloma, syysloma, joululoma ja hiihtoloma, lisäksi pääsiäispyhinä ei ole koulua, eikä itsenäisyyspäivänä, loppiaisena, vappuna eikä helatorstaina.

Silti oppilaat anovat lomia lomamatkoja varten.

Kirjoitin googleen hakusanoiksi ” peruskoulu loman anominen” ja tuli 130 000 kpl tuloksia

Löytyi lomakkeita joissa monissa lukee teksti ”Loma-anomuksen perustelut: (esim. loman syy, lomamatkan kohde, matkalle osallistujat, muuta huomioitavaa)” ja joissain lomakkeissa ” Perusopetuslaki 35 §: ”Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen, jollei hänelle ole erityisestä syystä tilapäisesti myönnetty vapautusta”.

Eli onko lomamatka perusteltu syy olla poissa, kun niitä lomia on muutenkin monin kappalein.

Haulla ”lukio loman anominen” tuli vain 35100 kpl hakutuloksia

Kaavakkeita löytyy joissa kysellään miten opiskelija suorittaa kokeensa ja tuntinsa, no varmastikin lukemalla, eli matkustaa lomamatkalle vain.

Haulla ”ammattikoulu loman anominen” 7850 kpl

Onko todella niin, että lomamatkoihin annetaan lupa, kun varakkaat vanhemmat anovat?

Itse anoin kerran nuorimmalle lapselleni lupaa olla koulusta poissa, lähdimme sunnuntai-aamulla risteilylle, ja maanantaina olisi ollut paluu noin 7.45 ja anoin lupaa myöhästyä ensimmäiseltä tunnilta. Lupaa ei myönnetty. Menimme matkalle, eikä lapsi myöhästynyt (oli koulussa klo 7.55), opettaja sen sijaan tuli paikalle vasta 8.15, eli 15 minuuttia myöhässä.

Samana lukuvuonna oppilaita oli Thaimaassa ja Kanarialla rehtorin luvan kanssa, eli varakkaat vanhemmat matkustavat, ja anovat lupia, jotka myönnetään. Köyhän kuopus sen sijaan saa hikoilla koulussa, ja selvittää kaikki myöhästymisensä, jotka johtuvat linja-autoyhteyksistä ja rikkinäisistä herätyskelloista, kun varakkaan lapsi tuodaan autolla koulun eteen.

Onko tämä sitä yhteiskunnan tasa-arvoa käytännössä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)