tiistai 12. heinäkuuta 2022

Föllärit 2.0 käytössä

 


Turun kaupunkipyörissä eli Fölläreissä on toinen tuleminen. Ensimmäinen loppui ja nyt kausi on lyhyempi eli talvikäyttöä ei ole. Pyörien väri on edelleen keltainen. Järjestelmä on Donkey Republicin. Pyörässä on kolme vaihdetta ja käsijarrut.


Donkey Republic -äppi ladataan kännykkään ja sillä vuokrataan pyörä.


Yllä on kuva Turun Klassikon vieressä olevasta asemasta, entisen Kelan talon kyljessä. Numero 8 tarkoittaa, että on 8 pyörää vuokrattavana.

Kännykkä-äpissä on hyvät ohjeet vuokraukseen.


Kartta näyttää tältä eli Panimoravintola Koulun edessä on kolme Fölläriä ja sinne voi myös palauttaa Fölläriä.


Näyttää tältä oikeasti (tässä kaksi pyörää, kolmas oli hieman kauempana).Fölläreillä ei ole erityisiä asemia, kuin ennen, vaan pyörät näkee äpin kartasta.


Fölläreillä on nimet, ajoin itse Carlos-nimisellä.


Myös Akseli olisi ollut käytettävissä. Puhelin laitetaan tuon päälle ja vuokraus alkaa.Vastaavasti äpistä palautetaan pyörä.


Lukko laitetaan kiinni. vaijerilla voi laittaa erikseen tolppaan. Vaijerin pää laitetaan paikalle ja oranssi vipu vedetään alas.


Minulla oli hankaluuksia saada vaijeria lukkoon, mutta kolmannella kerralla osasin operoida tuon oranssin vivun heti alas, ei  ollut hätää, äppi ohjaa ja opastaa. Toisaalta vaijeria ei ole pakko laittaa, kun Föllärissä on AXA-merkkinen lukko, joka lukitsee takapyörän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)